Mijn eerste stook van restjes

Geupdate op 3 februari 2020 in Stookforum
7 op 30 januari 2020

Hoi mensen,

Afgelopen woensdag mijn stookketel bij stookwinkel gekocht, gister schoongemaakt en dan sta je natuurlijk te popelen om voor het eerst te gaan stoken. Ik ben niet begonnen met 3 flessen Aldi wijn maar heb alle ooit aangebroken flessen port, likeur, borovnice, etc., etc. in de ketel gegooid (ongeveer 2,5 liter) en heb de hele prut naar een temperatuur van 82 graden gebracht en al snel kwamen de eerste druppels lekkernij uit de uitloop. De eerste 50 ml en de laatste 25 ml heb ik weggegooid, de rest die er tussenin zat smaakten allen hetzelfde namelijk naar een zoete likeurtachtig drankje, niet verkeerd dacht ik zo. De alcoholpercentage varieerde van 75% tot 65%. Ik heb daarna alles bij elkaar gegooid en heb nu bijna 70cl. lekkernij van precies 71%.

Ik wilde nog even “doorspelen” en stook de ketel op tot 90 graden. Oops! Het begint weer vlot te druppelen (had ik die laatste 25 ml maar niet weggegooid bedenk ik nu). Ik haal er nog 100 ml uit van 40%.

Al met al ik heb genoten van mijn eerste stook en ben bang dat ik nu volledig ben besmet door het stookvirus.

Proost allemaal,
Whico.

 
  • Geliked door
  • @ndré
Antwoord
0 op 31 januari 2020

Mooi om te horen dat het goed bevalt!

Wacht maar eens zodra een eigengebrouwde drank z’n weg baant door de ketel 😉

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 31 januari 2020

tof zeg! leuk dat je er van genoten hebt. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 februari 2020

Onder de juist begeleiding (van ons) is DIT een beheersbaar en niet schadelijk virus. Ik ben ook bereid om je stook verslagen (van een veilig afstand) in observatie te nemen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 2 februari 2020

Klinkt zeker goed! Welke stookketel heb je? Wanneer ik voldoende restjes heb verzameld ga ik me hier ook eens aan wagen…

Forum Lid
op 2 februari 2020

Ik heb een Whisky Alambiek van 10 liter, de starterset dus mis nog het een en ander. De volgende keer ga ik het wel verdunnen naar 40%, ik heb het nu verdund naar 30% (ik wilde meer drank voor dezelfde prijs. Is Hollandse gewoonte, daar kan ik niets aan doen 😂).

Forum Lid
op 2 februari 2020

Oops foutje. Ik heb een 15 liter stookketel. Ik heb deze gekozen om 2 redenen. .1. Ik ben beginnend en .2. omdat de meeste recepten op dit forum draaien om 25 liters, kan dat nu makkelijk in 2 avondjes stoken.

Forum Lid
op 3 februari 2020

Ja, zo ben ik ook  begonnen. Nu heb ik dus een 25 liter ketel 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren