Mispels ?

Geupdate 20 uur geleden in Spirits
1 op 12 april 2019

Ben noch chemicus noch viroloog Kees, maar schimmels in alco van 40 graden lijkt me nogal bizar.  Misschien een paar vlokken isoleren en laten groeien ?   Zou fantastisch zijn om zo een cultuur aan te leggen.  (misschien heb je dan binnen paar weken een smurfendorp in je alco)

🙂

Proost

 

 

 

Forum Lid
op 12 april 2019

Psycat ,Stel je plukt giftige paddenstoelen en je zet deze op 90% alcohol zijn ze dan wel verstandig om te eten .

paddenstoelen zijn ook schimmels .
En je breekt de stoffen zoals toxinen niet af met alleen maar alcohol .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 12 april 2019

Hi Robbert

Vraag is in dit geval of je de paddestoelen zou fermenteren en vervolgens distilleren :

Zou het dan drinkbaar zijn ?

Persoonlijk zou ik er nooit van drinken.  Het is het risico  niet waard.

Of er echter al dan niet giftige stoffen kunnen overkomen bij distillatie is een goede theoretische vraag. 

Stel je neemt een paar van de giftigste planten van ons :  taxus baccata met monnikskap.

Je laat de boel fermenteren met suiker erbij en distilleert dan.  Ik vermoed dat het niet gezond is om te drinken.

PS :  Een van mijn vuistregels is alles weggooien wat blauw is (zelfs blauwe zweem).  Ditto voor alles wat geen goede geur heeft.  Deze regels vrijwaren je niet van het drinken van methyl in louche bars.

PPS Blue curacao is de uitzondering die de regel bevestigt

 

 

 

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 12 april 2019

er zijn diverse likeuren en creme likeuren op Basis van paddestoel en artisjok die voortreffelijk zijn en ook heel leuk om te maken .
De reuzen bovist is bijvoorbeeld een met zeer subtiele smaak .
Maar je kunt net al bessen en aantal andere
planten en paddenstoelen niet alles gebruiken.
Er zijn diverse planten , kruiden e.d. waarvan slechts delen schadelijke stoffen bevatten en andere delen wel van kunt gebruiken.
Het is zeker belangrijk daar rekening mee te houden.

Wanneer je een drank maakt op basis van een plant , kruid , vrucht of paddestoelen wil je
smaakstoffen gebruiken dat wil zeggen dat
je ook stoffen mee kunt krijgen die niet
geschikt zijn voor consumptie.
Dus keuze is van zeker zeer van belang.
Bij distillatie voor alleen puur alcohol
raak je ook de toxines kwijt maar anders kunnen schadelijke stoffen
i.d.d. mee komen.
Denk erom wanneer je door het drogen van alcohol schone alcohol wil krijgen wel risico houd om schadelijke residuen te behouden .
blauwe zwemen , draden en vlokken kunnen hoewel in alcohol nog vervelende stoffen bevatten daarom is verwijderen altijd verstandig .

Forum Lid
op 12 april 2019

( drogen van alcohol wil zeggen de laatste restanten vocht onttrekken door middel van een toevoeging aan alcohol. waardoor b.v. 94- 96% alcohol richting 99.6 – 100% komt

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 2 dagen geleden

Ik had bij de eerste mispelbrand blauwe vlokjes in de flessen. Na goed koud zetten gefilterd door een enkele koffiefilter en dat lijkt goed gegaan te zijn: het filter is blauwig, de drank helder.

Een andere portie heeft een pietsje blauw stof, die ga ik ook maar koud zetten en filteren.

Forum Lid
2 dagen geleden

Ik had net elders gepost even in vrieze . dan krijg je nog helderder .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren