Niet laden of zeer traag laden

Geupdate 1 dag geleden in Stookforum
23 op 13 februari 2020

Als ik op het stookforum ben ingelogd wordt deze bijna niet geladen.

Het lukt bijna niet om iets binnen te halen, duurt heel lang of loopt vast.

zit op ipad, verder geen virusscanner of wat dan ook.

andere site komen we snel binnen.

wie kent dit probleem

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 13 februari 2020

ik heb het ook zowel op laptop als op mobil…. volgens mij is de bandbreedte de oorzaak…

Is op te lossen door ouwe rotzooi en alle dubbel geplaatste  en niet ter zake doende  foto’s te verwijderen…. (heb ik wel eens gehoort)

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 februari 2020

De forumsoftware is oud en een overstap is extreem lastig. Ik heb het er al heel vaak over gehad. Vooral het openen van een topic met veel reacties vraagt erg  veel van de database.

Vorige week hebben we met veel succes getest door de reacties op reacties niet meer automatisch uit te vouwen. Dat scheelde enorm in snelheid. Maar ik was de hele dag bezig mailtjes te beantwoorden van leden die hun eigen reacties dan niet meer terug konden vinden. Je moet dan eerst op het textballonnetje klikken en dan verschijnen die reacties. Dit heb ik dus weer uitgezet want het was echt een dagtaak aan uitlegwerk en ik werk maar in mijn eentje 😉

Er is dus even niets aan te doen op het moment.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 februari 2020

Oké duidelijk,

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 13 februari 2020

Misschien toch gewoon een keer de stap zetten naar een nieuw systeem.
Dit gaat alleen maar erger worden en dan maar nu de extreem lastige overstap maken.

Admin
op 13 februari 2020

De websitebouwer denkt hier al een jaar over na over hoe dat moet worden aangepakt. Een nieuw systeen is simpel, maar het importeren van de hele historie niet. Opnieuw alles opbouwen gaan we niet doen. We hebben nu jaren aan kennis verzameld en ook Google weet het forum feiloos te vinden bij iedere vraag over zelf drank maken.

Over 2 weken wordt de nieuwe shop opgeleverd, daarna gaan we sparen voor een nieuw forum 🙂  want het kost ook wel een paar maandsalarisen om zoiets goed geregeld te krijgen. 

Bracht de huidige softwareleverancier maar gewoon eens een update uit, maar ze leveren alleen nog beveiligingsupdates. Het zal wel te weinig hebben opgeleverd.

Forum Lid
op 13 februari 2020

Het was mij ook wel opgevallen.

maar ik ben hier te gast dus dan is het mij wel best.

alleen soms is het wel irritant,

Forum Lid
op 14 februari 2020

Ja iritant vind ik het ook,als ik 2 a 3 min.moet wachten.dus dan geef ik er de brui aan.

Forum Lid
op 14 februari 2020

. Ik vraag een vriend van me even mee te kijken als dat goed is. Hij is internationaal vrij bekend met dit werk dus….. niet geschoten, altijd mis. 

Admin
op 15 februari 2020

Hoi Paolo, dat is natuurlijk prima! Het zou mooi zijn als het op een voordelige manier kan. Daarvoor heb je iemand nodig de de huidige database begrijpt.

Forum Lid
op 15 februari 2020

hij komt deze week weer terug uit Brazilië en ga het hem vragen.

Forum Lid
2 dagen geleden

Het spijt me, gisteren gevraagd maar hij heeft totaal geen tijd meer en moet eerdaags weer de nodige maanden naar Brazilië voor zijn werk. 
We blijven meedenken!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 14 februari 2020

Is het een idee om een kleine vergoeding te vragen per lid.

denk dat er veel leden willen betalen om dat het een zeer goed forum is.

Admin
op 15 februari 2020

Een vergoeding vragen vind ik een lastig iets. Het is juist zo laagdrempelig en open voor iedereen. Een vergoeding, hoe laag ook zou een drempel zijn en dat wil ik niet. Als het echt onbetaalbaar zou zijn zou een vrijwillige crowdfundingsactie wel mogelijk zijn.

Forum Lid
op 16 februari 2020

Dat zou op zich best een idee zijn, als de leden enthousiast genoeg zijn kan dat best helpen. Ik heb zelf een tijd op een forum gezeten waarbij mensen (na betaling) wat meer rechten kregen. Het was ook een forum voor mensen met een hobby (urbex) en er waren best genoeg betalende leden. De moderator en eigenaar postte ieder jaar een overzicht met inkomsten en uitgaven.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 februari 2020

Zelf ondervind ik dit “probleem” ook wel, maar ik wil hier best actief in meehelpen. Zelf heb ik (hobbymatig) ervaring met zowel Joomla! als Drupal (als is die laatste wel wat bewerkelijker). Ik beheer 2 websites (website1 en website2  —> geen angst ben inmiddels met ontslag) die beiden met Joomla gemaakt zijn.

Ik vraag me wel af wat het probleem is met deze site (voor zover ik kan zien in WordPress gemaakt). Normaal zou je ene uptdate moeten kunnen uitvoeren zonder dat de database aan gort gaat. Maar wil je vanuit WP overstappen naar PHPBB of bijvoorbeeld Drupal, zul je echt mensen moeten gaan “inhuren die de Db kunnen converteren, als dat al mogelijk is.

WordPress is nooit bedacht om als forum te dienen, het kan wel, maar zodra de Db groter wordt, beginnen de problemen. Wisselen van hoster kan ook al heel wat voordelen opleveren, en laat mensen dan maar via crowdfunding hun steentje bijdragen.

Forum Lid
op 16 februari 2020

Ik zit op een ander forum waar we een euro per maand betalen. 

Oftewel 12 euro per jaar.

als je ergens plezier aan kunt beleven dan moeten dergelijke bedragen dmv de donate knop simpel te realiseren zijn.

maar ben het eens met peatsmoke dat dit niet de fijnste forum structuur is.

een eenmalige actie naar phpbb zou het forum met een factor 100 versnellen ofzo.

alleen de berichten? En recepten?

maar dit forum is met afstand de traagste die ik ken,

Forum Lid
op 16 februari 2020

https://urbexforum.org/ deed dat ook, maar daar ben ik inmiddels geen lid mee van. Blijft fat je een enorme database aan berichten en know-how hebt, die je ook niet 1-2-3 wilt weggeooien…

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 16 februari 2020

https://www.enginethemes.com/themes/forumengine/

Dit is de software, kortgezegd komen er geen updates. WordPress krijg verder wel keurig zijn updates. De database is erg groot en wellicht niet helemaal voor dit formaat gemaakt. 

Zoals gezegd, als ik instel dat reacties op reacties niet automatisch uitgevouwen worden doet hij het veel sneller, maar men begrijpt dan niet dat je eerst op het textwolkje moet klikken. De database krijgt dus veel te veel ineens te verwerken. Daarom is het ook vooral bij de grotere topics een probleem.

Forum Lid
op 16 februari 2020

Met omzetten van WP naar Joomla! zou ik best kunnen helpen, maar naar PHPbb (wat het meest logische is voor alleen een forum) moet je echt bij iemand zijn die geschoold is (en geen autodidactische als ik).

Je kunt me bereiken via mijn mailadres, als je zou willen dat ik ga helpen om de traagheid op te lossen of aan te passen.
Het simpelste is gewoon over te stappen naar PHPbb en een link te zetten naar de oude database. Gewoon een schone installatie en vanaf 0 beginnen, maar dat is een keuze die je moet willen maken en de tol voor het verkeerd beginnen vanaf het begin… 😉

Forum Lid
2 dagen geleden

Op een nieuw forum kun je ook recepten en tips kopieren vanaf het huidige forum.

Forum Lid
1 dag geleden

Dan heb je t al gauw over 1700 topics, waar bij sommige meer dan 100 reacties staan…. ben je toch al gauw even mee bezig lijkt me…

Forum Lid
1 dag geleden

1op1 overzetten gaat niet lukken denk ik.
Maar de recepten en dergelijke wel

Forum Lid
1 dag geleden

Er zijn mogelijkheden voor, maar dan zou ik ook specialistische hulp moeten inroepen van het joomlaforum… 😉
Behalve wat websites van anderen, ben ik nooit verder gekomen dan mijn eigen sites (eosfoto.nl en ptss-ervaring.nl).

Er zal iets moeten gebeuren, want op deze manier wordt het probleem alleen maar groter. Zelf zou ik kiezen om enkele zaken te kopiëren en voor de rest opnieuw te beginnen. Dit forum kan evt als schaduw nog blijven bestaan, maar de traagheid gaat het forum uiteindelijk fataal worden.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren