nieuw en eerste stook

Geupdate op 13 september 2019 in Stooktips
0 op 13 september 2019

Hallo allemaal,

Even kort voorstellen: mijn naam is Martijn. Ik brouw zo’n 7jaar bier. Begonnen met potten en pannen en ongeveer een jaar geleden een grainfather gekocht.

Op mijn werk (speciaal onderwijs) hebben we behoorlijke hoeveelheid druiven hangen. Een deel is meegenomen om wijn van te maken en het overige deel hing daar maar. Daarom afgelopen week de copperdome en pot still aangeschaft. Dit met het idee om van de druiven wat moois te maken.

Ik heb al wat topics gelezen maar wellicht kan iemand mij nog verder op weg helpen om project 1 te laten slagen.

IK ben van plan om zondag alle druiven met de grainfather whirlpool lepel aan gort te draaien en zo de steeltjes er uit te vissen (ergens gelezen dat de steeltjes in de lepel blijven hangen). Daarna een gist er overheen om de boel te laten vergisten. Op het moment dat alles is uitvergist de schillen er uit te scheppen en daarna het druivensap te filteren van zijn gist. Schillen weer bij zijn vocht en dit 1 maal volledig te destilleren. vervolgens een 2de keer destilleren maar dan met voorloop, head, body en tail.

Is dit hoe ik te werk kan gaan? Moet/kan ik hierin dingen anders doen?

Ook wil ik (over 3 weken heb ik een garage met groot werkblad) een vijverpomp gaan gebruiken voor de koeling. Welke vijverpomp is geschikt? Hoeveel liter met uur icm opvoervoerhoogte moet ik gaan gebruiken?

Vriendelijke groet Martijn

 
  • Geliked door
Antwoord