Nieuw! Still Spirits Distillers Craft Range (Whisky, Rum,Gin en Vodka)

Geupdate op 23 augustus 2020 in Stookforum
18 op 30 augustus 2019

Still Spirits heeft al jaren de bekende Rum, Whisky, Wodka en Gin gist. Dit zijn pakketjes van 72 gram. Deze pakketjes bestaan uit gist, enzymen en voeding. 

Voor de purist zijn de gisten, hulpstoffen en enzymen nu ook los te koop zoadat je niet meer afhankelijk bent van de verhoudingen die de fabrikant in het zakje heeft gestopt. 

Ben je dus de eerste stap van het vergisten voorbij en wil je zelf eens wat meer experimenteren? Kijk dan eens naar de Still Spirits Craft Range:

https://www.stookwinkel.nl/?s=craft+range&post_type=product

 
  • Geliked door
  • XLR8
Antwoord
1 op 30 augustus 2019

Ziet er goed interessant uit Jan, 

Ik zag alleen nog een klein foutje op je site staan 😉

Er staat bij beiden enzymen: 

SS Craft Range Distiller’s Enzyme Alpha-amylase 12g

Ik mis de Glucoamylase.

Groetjes

Admin
op 30 augustus 2019

 Thanks, het is aangepast! 😁

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 30 augustus 2019

Zat vandaag net naar een zo een gemengd zakje te kijken en dacht jammer dat ze de gist niet los verkopen. Super weer! 

Admin
op 30 augustus 2019

Zat vandaag net naar een zo een gemengd zakje te kijken en dacht jammer dat ze de gist niet los verkopen. Super weer! 

Van Brenner

Haha mooi he, zal de beschrijvingen eerdaags ook eens in het nederlands uitwerken. Alles is op voorraad, dus lekker aan de slag 😉🥃

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 1 september 2019

De whiskygist is al direct vraag naar. Ik ben benieuwd of men ook met de enzymen en voeding aan de slag gaat. Een compleet 72 grams zakje blijft het makkelijkst maar dit is natuurlijk veel leuker 😎

Forum Lid
op 1 september 2019

even een domme vraag jan ! als bv een rum pakket koopt wat moet er dan nog bij ?water en suiker  ? leg eens even uit voor dien domme belg

gr erik

Admin
op 1 september 2019

Dag Erik. Rietsuiker melasse is het voornaamste.

Een recept kun je hier vinden. https://www.stookforum.nl/thread/rum-van-melasse-basis-recept/

Als voorbeeld heb ik daar toendertijd een 72 grams rumgist zakje beschreven maar dat kan nu dus ook met bovenstaande producten. 

Forum Lid
op 1 september 2019

ok bedankt jan

ik zal iets anders dan fruit moeten stoken want nergens is er in de buurt veel fruit te vinden ! ik haal dit jaar geen 100kg

gr erik

Admin
op 1 september 2019

Dan kun je idd naast de whisky aan de slag met rum. Er zijn ontzettend veel rummakers op het forum, zie https://www.stookforum.nl/thread/rum-van-melasse-stoken/

Ieder jaar kun je bij Pino de stoker rietsuikermelasse kopen, dat is in mei. Maar voor jou is het qua afstand beter om in duitsland eens te kijken.

 

Forum Lid
op 1 september 2019

ja jan is geen probleem op ebay is het genoeg te vinden ben nu een vodka aan het stoken morgen Odins whisky in het vat en heb van erik nog 1 in het vat zitten en 2 nog klaar liggen om te vergisten en ja dan mss eens aan de rum beginnen

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 23 augustus 2020

Hallo. Ik heb de vodka variant van deze gist van de week besteld bij stookwinkel en deze zit  nu in mijn emmer met 6 kilo suiker sinds eer gister . Maar er gebeurt nog niks. Moet ik hier nog iets aan toevoegen (qua voeding)? Het is me nog niet helemaal duidelijk. Met de vorige vergisting startte het de zelfde avond al. Dit was wel een turbogist. Wordt mijn 2e vergisting, dus het is allemaal nog wat nieuw. 
Graag advies 😀   

vr grt Timm

Admin
op 23 augustus 2020

Hoi Tim,

Deze gist is niet bedoeld voor enkel suiker te vergisten. Zie het overzicht hierboven, de Visual Guide.

Je hebt kans dat het gisten wel begonnen is, ook al heb je geen goeding gebruikt. Een heel klein lekje in de afsluiting tusen emmer en deksel en het waterslot doet niets. Dat is iets dat we hier op het forum iedere week wel eens voorbij horen komen.

 

 

Forum Lid
op 23 augustus 2020

Dankjewel voor je snelle reactie.

Deze gist is niet bedoeld voor enkel suiker te vergisten. Van Stookforum

Ok, dan heb ik blijkbaar een verkeerde keus qua gist gebruikt.
Wilde eigenlijk voor de Pure gaan naar aanleiding van de goede verhalen die ik er over las (o.a op het forum), maar las bij de beschrijving dat het dan persee onder de 24 graden moest blijven. en aangezien het nog wel aardig warm is, en kan worden dacht ik een betere keuze gemaakt te hebben voor dit gist.

Heb de deksel net nog even gecontroleerd en die zat er goed op. Voel wel dat de deksel lichtelijk bol staat en als je er zacht op drukt komt er wel een borreltje in het waterslot.

Moet ik nu dan toch eventueel nog iets toevoegen qua voeding of dergelijke of zeg je gewoon nog even wachten tot het gisten begint.
Of gaat deze gist helemaal niks worden met een sugarwash en moet ik opnieuw beginnen?

Bij voorbaat dank. Timm

 

Admin
op 23 augustus 2020

Hoi Tim,

Als het deksel bol staat gebeurt er wel degelijk iets. Je hebt geen SG meting gedaan zeker? Dan kun je de vergisting in de gaten houden. Je ziet dan of de gist de suiker omzet in alcohol. Ik denk dat het wel goedkomt hoor. Al zal waarschijnlij niet alle suiker worden omgezet.

Voor de hete periodes hebben we van Still Spirits de Heat gist. Verkopen we ook alleen deze periode. Verder kiest men voor suiker vooral dd Classic 8 en de Pure.

Forum Lid
op 23 augustus 2020

SG meting kan ik helaas nog niet doen, ik moet nog een dobber aanschaffen hiervoor.
Stond al op mijn wenslijst. 

Wil de volgende keer dan de Pure gist proberen. Het weer zal dan ook wel weer wat koeler zijn. En anders idd die Heat. Die had ik helaas niet gezien.

Ik zag deze “Vodka” gist en dat leek me wel lekker.  Als het wel lukt wordt het vast een stuk neutraler van smaak en geur als mijn eerste brouwsel met de turbo8.
Heb nu ook een vermogensregelaar, dus het zal al een stuk beter gaan met stoken.

Al doende leert men. Mooi dat er een forum is voor de vragen waar je toch tegen aan loopt! 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 23 augustus 2020
Forum Lid
op 23 augustus 2020

Ja , ik had hem nu wel gevonden.  Mooi dat dat er is. Het was met de eerste vergisting ook niet koeler als 27 a 28 in en om het vat. Vooral in het begin brulde het waterslot erover. Wel mooi gezicht! 😀

Admin
op 23 augustus 2020

Houd er ook rekening mee dat de temperatuur door de werking van de gist tot wel 6 graden boven de omgevingstemperatuur kan stijgen. Als je de temperatuur niet enigzins kan sturen is een hittegolf geen fijne periode om te vergisten.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren