Nieuwe / andere gist

Geupdate op 6 januari 2019 in Gist vragen
6 op 4 januari 2019

Hallo iemand deze gist al eens gebruikt? Groeten Frederik

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 4 januari 2019

Dag Fred, dit is gewoon bakkersgist. Is veel over te vinden op het forum.

Forum Lid
op 4 januari 2019

Hey deze is de SD versie van de gewone blauwe gist.
“Bruggeman Instant SD wordt ook wel SD genoemd, wat staat voor “Sugar Dough”. Deze gist is meer geschikt voor zoete degen die veel suiker bevatten (van 5 tot 30 % en zelfs meer, bv: croissants,…)”
Is om testen met te doen.

Best een sugar wash met maken denk ik. 2 recepten samen opzetten.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 4 januari 2019

Is prima gist . Start prima bij hogere SG – dus minder zuren vorming . Voor mensen die 7 a 8 suiker in 21 liter willen vergisten maar —— Je zal evengoed water moeten bijvoegen . meer suiker tolerantie wil niet zeggen dat het veel hogere alcohol tolerantie heeft .

Forum Lid
op 6 januari 2019

Wat bedoel je met water bijvoegen?

Forum Lid
op 6 januari 2019

De gist kan maar een bepaalt percentage (%) alcohol overleven, meer suiker vergisten dan voeg je dus meer water toe. De water suikerverhouding mag niet te groot worden, zodat het gist kan overleven.

Forum Lid
op 6 januari 2019

Ben mischien een antieke stoker maar ik gebruik alleen natte bakkersgist,goed te bewaren in blokjes in de diepvries,maar ik ben voorstander van alles wat nat is,🤫

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren