Nieuwe speeltjes!

Geupdate op 22 augustus 2019 in Grainfather
620 op 11 mei 2017

StillSpirits heeft weer nieuwe speeltjes, leuk voor puristen of hen die geen klimaatkast willen of gewoon leuk erbij 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=0u-Y78gOQ2s&list=TLGGqaYDFbjS1lsxMTA1MjAxNw

https://www.youtube.com/watch?v=9Ov–8VOZgQ

Jan laat je ons weten wanneer eea leverbaar zou kunnen zijn en wat de prijs wordt?

 
 • Geliked door
Antwoord
1 op 11 mei 2017

Ik heb ze al als pre-order staan. Ik verwacht binnen 1 maand! Prijs weet ik nog niet maar wel erg kostbaar voor een gisttankje. Ik denk om en nabij de 400,00  Wel weer met een bluetooth app te besturen.

Ik heb een usb stick met heel veel info toegestuurd gekregen die ik niet mag delen. Maar dan kan ik me goed gaan inlezen en jullie tzt goed voorlichten. Ik verbaas me eigenlijk dat er al een filmpje is, ik heb ervoor moeten tekenen dat ik er niet over zou praten ?

 

Forum Lid
op 3 juni 2018

USB stick? Ze zijn wel modern daar -NOT-

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2017

Die chiller heb ik op de brau beviale al gezien trouwens.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2017

Ach 400,– valt nog wel mee. Die koeler zal ook wel prijsverhogend werken vrees ik en zonder koeler is hij al minder interessant. Met koeler kun je ook een cold crash uitvoeren. Kan een leuke aanvulling zijn op mijn klimaatkast. Als die bezet is dan moet ik wachten tot hij weer leeg is voor ik aan het volgende kan beginnen. Zodra je de info met ons mag delen horen we het wel.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 15 mei 2017

Kreeg net een bericht van een concurrerende zuiderbuur…..

Dat zijn serieuze bedragen zeg.

 

Grainfather Conical Fermenter – Basis – 530,00 €
Dubbele Kraan – 100,00 €
Temperatuurregelaar – 65,00 €
Glycol Chiller – 1.000,00 €
Standaard kit (Fermenter, Dubbele Kraan, Temperatuurregelaar) – 670,00 €
Complete kit (Standaard kit + Glycol Chiller) – 1.635,00 €

Admin
op 15 mei 2017

Klopt, erg veel geld. Ik weet ook nog niet wat ik op voorraad ga nemen. Maar ik laat de primeur wel over aan brouwmarkt en daarna gaan we stapje voor stapje voorraad aannemen en kijken of we iets concurerender kunnen zijn. 

Crew member
op 15 mei 2017

Ik laat me verrassen Jan 😉

Voordeel is dat het modulair is. Je kunt met de fermenter starten en het zo uitbouwen. Nadeel is dat het zonder de chiller nagenoeg niet bruikbaar is.

 

Forum Lid
op 15 mei 2017

Dan wordt het inderdaad wel heel erg duur. Ziet er inderdaad wel top uit, maar met wat zijn we bezig. Ik houd het op mijn fastferment met warmhoudband. Werkt perfect.

Crew member
op 16 mei 2017

Hoe koel je dan Dirk of is dat niet van toepassing bij jouw fermentatie(s).

Bij mij wordt het in de zomer behoorlijk warm daarom heb ik een klimaatkast gebouwd om de temperatuur onder controle te houden.

Die chiller is echt ontzettend duur (helaas).

Forum Lid
op 16 mei 2017

Erik, ik werk in mijn keldergarage. Daar is het altijd iets koeler. In de winter zelfs koud. Ik heb voor de fasrferment ook een isolatiemantel. Indien nodig kan ik daar koelelementen vanuit de diepvries inplaatsen.. Volgens het boekske kan je daar zelfs een bier van lage gisting in maken (6°C). Dit ga ik volgende winter zeker eens proberen.

Zo een fastferment is geweldig. Je kan de gist en het overige sediment makkelijk verwijderen door de bol onderaan 2x te ledigen. Bottelen gaat ook makkelijk dankzij een meegeleverde adapter.

Nog een bedenking bij het metalen gistingsvat van IMake. Het is nog maar de vraag of jet tilt-hydrometer daarin zal werken. Dit lijkt me een kooi van Faraday. Ik meen op een brouwforum eens gelezen te hebben dat de bluetooth dan niet zou werken.

 

Admin
op 16 mei 2017

Hoi Dirk,

Ik heb laatst gesproken met de fabrikant van Tilt. De bluetooth is getest in rvs fermenters en de bluetooth werkt gewoon. Echter is de afstand korter. Je moet dus dichter bij de fermenter staan om een signaal te kunnen ontvangen van de tilt.

Forum Lid
op 16 mei 2017

Erik,

Voor de rest niet al teveel problemen met de tilt? Op het brouwforum was er sprake van (kleine) afwijkingen. Voor een hebbeding van netto ongeveer € 200 zou het toch perfect mogen werken.

Ik heb op mijn fastferment een staalname ventiel geplaatst en controleer zo de dichtheid.

Crew member
op 16 mei 2017

Dirk, de klimaatkast staat bij mij op zolder (daar kan de temperatuur in de zomer behoorlijk oplopen) en wanneer ik beneden ben ontvang ik het signaal nog steeds. Ook  een koelkast is een kooi van Faraday en mijn vloeren zijn van gewapend beton. 

Het is inderdaad een hebbeding maar het werkt goed en je kunt de gegevens ook mooi in een grafiek laten zetten. Ik vond het nemen van monsters voor SG bepaling iedere keer zo’n geklieder.

 

Ik heb ook de Fastferment overwogen maar hij past niet in mijn klimaatkast(je) en ik ben bang dat de koeling tekort schiet wanneer het een hete zomer wordt.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 16 mei 2017

Erik, heb jij voor de Tilt ook nog extra Euro 32,00 verzendkosten betaald?

Crew member
op 16 mei 2017

Rob, ik weet niet of het €32,00 was. In totaal was het €143,38 plus iets van een Euro of 30 a 35 wat ik aan de postbode moest betalen. 

Forum Lid
op 16 mei 2017

He munck, in wat een topic heb jij gesproken over de tilt ik vindt hem niet meer terug, ik zou nog eens willen lezen.

grts.

Admin
op 16 mei 2017
Admin
op 16 mei 2017

Sorry je vroeg het aan Erik hahaha, voor mn beurt gesproken…

Forum Lid
op 16 mei 2017

T’is mij gelijk wie antwoord ‘k, heb het gevonden.

Grts.

Crew member
op 16 mei 2017

Goed dat je voor je beurt sprak Jan!

Admin
op 16 mei 2017

Haha ja, heeft dumo toch 6 uur wachten bespaard 🙂

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
12 op 16 mei 2017

Kun je met den tilt ook met n’en gewone pc werken, vb contact maken via n’en router met wifi.

of enkel via bleutooht, of heb je daar een moderne telefoon voor nodig.

Grts.

Admin
op 16 mei 2017

Ik denk niet dat dat mogelijk is, hij werkt met een app die bedoeld is voor op de telefoon of tablet computer.  Misschien weet Erik hier meer van?

 

Mijn laptop beschikt ook over bluetooth maar er is geen programma voor om de tilt op de computer uit te lezen.

 

Heb je geen smartphone? Zelfs de oudste telefoontjes hebben al bluetooth, maar om de app te gebruiken moet het wel een smartphone zijn.

Forum Lid
op 16 mei 2017

Mss kijken naar een android/apple emulator als je via pc wil proberen

Forum Lid
op 16 mei 2017

Ik heb wel een tablet met android, als hij opgeladen is eens zien of hij bleutooth heeft, is al redelijk oud ding.

Admin
op 16 mei 2017

Ik denk het wel hoor Dumo, zelfs de oude nokia telefoontjes rond het jaar 2000 hadden al bluetooth. Het kan wel zo zijn dat als de tablet erg oud is de android versie misschien te oud is om met de betreffende app o te kunnen gaan. Maar dat is een kwestie van op de link klikken voor Android en je ziet of het werkt of niet 🙂 Succes!!

Crew member
op 16 mei 2017

Heb je geen smartphone Dumo?

Werkt perfect en je kunt de gegevens wel naar je PC sturen zodat je een mooi verloop ziet in SG en temperatuur. En dit zowel in cijfers als in grafiek.

Forum Lid
op 16 mei 2017

 

Heb je geen smartphone Dumo?Van Munckerik

Neen ik werk nog met klassieke gsm’s, die smartphones gaan zo rap stuk

Ik heb hem wel nog niet in mijn bezit, ik ben gewoon aan het informeren of ik hem kan gebruiken, lijkt mij wel een leuk en gemakkelijk ding.

ik hoop dat hij, rap beschikbaar gaat zijn in stookwinkel.

Groetjes

 

 

 

Forum Lid
op 17 mei 2017

Jan, bestaat de kans dat jij de tilt gaat aanbieden?

Admin
op 17 mei 2017

Hoi Dirk,

Ja dat is wel de bedoeling, maar Baronbrew heeft aangegeven dat ze nu nog te klein zijn om winkels te kunnen voorzien. de productie capaciteit is nu nog heel erg klein.

 

Je kunt dus het beste direct bij hun bestellen,dan help je ze te groeien  en kunnen we hopelijk binnenkort toch aan Stookwinkel leveren 🙂

Forum Lid
op 17 mei 2017

Een tilt kost $ 120, daarbij ook nog $ 32 verzending en nog € 45 inklaringskosten. Mits  een ‘groepsaankoop’ kan op de verzending en inklaring mogelijk bespaart worden.

Admin
op 17 mei 2017

Je kunt de verzender vragen niet de waarde van het product te vermelden maar een omschrijving als Product sample er op te zetten of gift. Of een hele lage Customs Value. Als je op Aliexpress bestelt doen ze dat bijna standaard. Amerikanen moe je er er even om vragen. Je betaalt dan helemaal geen inklaringskosten. 

 

Als particulier kun je daar rustig om vragen denk ik. Het is aan de afzender of hij daar gehoor aan geeft. Vraag het voor je besteld, ze willen graag verkopen neem ik aan dus dan zeggen ze vast wel dat dat geen probleem is.

Admin
op 17 mei 2017

En wat betreft de groepsaankoop, ik denk dan weer dat we tegen het probleem aanlopen dat ze geen aantallen kunnen leveren op dit moment.

Forum Lid
op 17 mei 2019

Terugkomend op de tilt besturen via de computer. Dit zou prima kunnen werken met bluestacks gok ik zo. Met bluestacks download je eigenlijk een soort android op je laptop. Via deze app kun je dan gewoon naar de play store en alle andere dingen die via je telefoon kan doen. Je computer moet dan wel over bleutooth moeten beschikken. Aangezien de vraag al heel oud is is het misschien al lang niet meer relevant maar doe er je voordeel mee

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 mei 2017

Jan, de truk om de inklaringskosten niet te moeten betalen had ik een tijdje geleden al gevraagd. Daar deden ze toen niet aan mee.

Admin
op 17 mei 2017

Wat jammer, het kost ze niks en had een hoop gescheeld.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 mei 2017

De Grainfather conical fermenter sets worden al in prijs verlaagd!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 28 mei 2017

Bij iMake alleen als je een complete set koopt, niet voor de losse spullen. Maar dat kan een dealer zelf ook bepalen natuurlijk.

Ik wacht even af wat brouwmarkt gaat doen, ik wil geen duizenden eruros in pre-orders steken. Maar dat ik kan concureren met de prijs dat zal wel lukken 😉

Forum Lid
op 28 mei 2017

Ook Homebrewshop heeft de Grainfather conical fermenter sets in prijs verlaagd.

Voor mij hoeven deze zaken niet, afgezien van een veel te dure prijs.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15c508009626258d

Er zijn nog genoeg zaken aan te vullen of te verbeteren aan de T500 en de Grainfather, waar ik meer in ben geinteresseerd.

Crew member
op 28 mei 2017

De prijs vind ik ook (te) hoog maar de meerwaarde t.o.v. wat ik nu heb zie ik toch wel.

 

Admin
op 30 mei 2017

Erik,

 

Aangezien ik de laaste dagen meermalen per dag vraag heb naar de prijzen heb ik vandaag de fermenter incl dual tap valve en heat controll er op gezet, alsmede de complete set en de Glycol Chiller. al het losse spul moet nog gebeuren. Ook de nederlandse teksten moeten nog verder uitgewerkt worden. Ik heb hier een boekwerk en een usb stick met info in het engels  waar je een hele dag werk aan hebt om er doorheen te spitten. Ieder schroefje en ringetje is uitgewerkt…

 

Ik heb de pre-orders er op gezet voor levering Juli, omdat dan pas de Glycol Chillers binnenkomen. De fermenter zelf is al eerder leverbaar, maar zoals je zelf al zei, je hebt er eigenlijk alleen wat aan als je de glycol chiller er bij hebt.

 

https://www.stookwinkel.nl/?s=conical&post_type=product

 

 

Crew member
op 30 mei 2017

Hoi Jan, dat zijn scherpe prijzen. Weet jij ook iets van afmetingen? Ik denk dat de koeler nogal groot is als ik het zo op de filmpjes zie.

Admin
op 30 mei 2017

Zal ik morgen even opzoeken, alles staat gedocumenteerd ? ik heb de koeler op de brau beviale gezien, het is formaatje minibar. Mini koelkastje zoals in een hotel. Niet veel groter dan dat. Er gaat wel 6 liter glycol in.

Crew member
op 30 mei 2017

Ik heb geduld Jan 😉

 

Admin
op 31 mei 2017

Hoi Erik,

 

De afmetingen voor de chiller in mm.

 

390 Breed
405 Diep
656 Hoog

 

Gewicht excl Glycol 28,3 KG

 

Toch wel een heel stoer setje naast je Grainfather 🙂 Maar voor velen is het wel meteen dag zeggen tegen je vakantiegeld. Aan de andere kant heb je hier natuurlijk veel langer plezier van 🙂

 

Crew member
op 31 mei 2017

Ik ga er ernstig over nadenken. Tot wanneer geldt de introductieaanbieding?

 

(vakantiegeld van UWV was niet zoveel hahaha)

Admin
op 31 mei 2017

Wat mij betreft blijven deze prijzen hoor, volgens mij kan dat wel. 

 

Ik denk dat de prijzen elders ook nog wel zullen dalen, toen ik met de grainfather begon haalde brouwmarkt ook ineens 100,00 van zn prijs af 🙂

 

 

Crew member
op 31 mei 2017

De set is compleet met alle toeters en bellen toch?

Ook glycol?

Admin
op 31 mei 2017

Ondanks het boekwerk met informatie dat ik heb liggen vraag ik mij dat ook nog steeds af…. Ik weet wel dat de inhoud van het reservoir 6 liter is, en dat daar 3 liter glycol en 3 liter water in moet. Dus 6 liter premixed koelvloeistof of 3 liter antivries met 3 liter water. Onderhoudsvrij systeem De leidingen hoeven nooit gereinigd te worden. De vloeistof moet worden vervangen na 1 jaar als je hem dagelijks gebruikt. 

 

Er staat mij iets van bij dat ik laatst ergens in het assortiment bij Still Spirits een Glycol pack heb zien staan maar kan het met geen mogelijkheid terug vinden, dus nu twijfel ik weer. Mocht het er niet bij blijken te zitten rij ik naar het tankstation en koop ik 3 liter antivries 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 31 mei 2017

Kijk maar op stookwinkel…. 😉

Admin
op 31 mei 2017

Hij wel hoor 😉 Daar ga je geen spijt van krijgen Erik!

 

Top!

Crew member
op 31 mei 2017

Ik laat me verrassen 🙂

Admin
op 2 juni 2017

Zojuist de bevestiging dat de Glycol niet is inbegrepen bij de chiller. Dus dat wordt of gewoon antivries, die je ook in de auto gebruikt gemengd met de helft water, of pre mixed koelvloeistof.

 

Of heeft er iemand een goed adresje voor goede glycol? De chiller heeft dus een reservoir voor 6 liter, waarvan 3 liter water moet zijn en de rest glycol. 

 

De conical fermenters met dubbele tap en temperatuur controll komen binnen 2 weken al binnen, alleen de Glycol chillers pas volgende maand.

 

Er is vooruit besteld voor 5 setjes van alles, dus op = op (voorlopig)

 

Crew member
op 2 juni 2017

Ik zal mijn maatje eens raadplegen die in de chemie zit, die kan wel wat voor me regelen. Tenslotte drinkt hij ook mijn bier en borrels op 😉

 

Ik ben al aan het aftellen….

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 2 juni 2017

Erik, SS Brewtech maakt toch ook zo’n soort set:

https://www.youtube.com/watch?v=kvkQqr1zxgI

Crew member
op 2 juni 2017

Ik had hem al gezien Rob. Vind de koeler van Grainfather mooier.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 2 juni 2017

De SS heeft de koelspiraal in de fermenter zitten wat het schoonmaken bemoeilijkt en koudespots creeert. De wand moet geisoleerd worden met een jacket zoals de Graincoat bij de Grainfather. De warmte verkrijg je door een heatpad inplaats van integratie in de wand.

Je kunt op 1 SS chiller wel 4 fermenters aansluiten maar je moet voor iedere fementer een losse FTS kit aanschaffen, dat kost tussen de 200,00 en 360,00, afhanelijk van de grote van je fermenter. Daar zit de pomp bij in om de glycol rond te pompen. Deze is niet eenvoudig installeerbaar. (moet worden ingebouwd in de chiller) en heb je veel meer kabelwerk in je hobbyruimte. Ook heeft de SS meerdere kranen die elk appart gereinigd moeten worden, Ook de thermocontroller heeft een aantal kabels die in de weg kunnen zitten. 

Bij de Grainfather Conical fermenter heb je 1 kraan met meerdere functies, gist dumpen en samples nemen. De binnenkant van de fermenter is helemaal glad waardoor hij veel makkelijker is schoon te maken dan de SS met zijn kranen en koelspiraal.

De fermenter heeft een dubbele geisoleerde wand met warmte en koude sleeves wat er voor zorgt dat de ingestelde temperatuur zich zeer geleidelijk verdeeld en geen hitte of koude spots veroorzaakt.

De chiller is klaar om 4 fermenters aan te sluiten. Zonder moeilijk ombouw gedoe. Slang er op, klik en klaar. De thermo unit heeft geen kabels maar werkt magnetisch, dus ook klik en klaar.

Ben vast niet helemaal compleet zo, maar dit is wat ik de afgelopen dagen heb opgeslagen aan zelfstudie 🙂

 

 

 

Crew member
op 2 juni 2017

Het simpel aansluiten van eventueel een tweede fermenter vind ik ook wel “koele” optie.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 2 juni 2017

Het idee van chillers komt oorspronkelijk uit de wereld van airco’s en zeeaquaria.

Er is veel te vinden op het internet, ook voor de zelfbouwers.

Admin
op 2 juni 2017

Dat zal zeker wel idd. Voor de handige mensen onder ons, en dat zijn er best wel wat als ik de zelfbouw projectes zie is er zat mogelijk!

 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 2 juni 2017

Hallo mede stokers,

Ik wil jullie er op attenderen dat koelvloeistof, antivries en glycol ZEER giftige stoffen zijn. Wanneer deze vloeistoffen in aanraking komen met de producten kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. De LD50 (Lethal Dosis) waarde ligt op 4,7 gram per kg voor glycol. 

Daarnaast is er op de markt Food Grade Glycol te koop. Deze Glycol is bestemd voor de levensmiddelensector en kan gebruikt worden in koelinstallaties. Deze soort glycol wordt namelijk gebruikt op de brouwerij waar ik momenteel werk. 

Dit is allemaal goedbedoeld advies voor jullie 🙂 . 

Groeten Bruinekarper 

 

Admin
op 2 juni 2017

Hoi Bruinekarper, de foodgrade is een goede tip!

 

In principe is het een gesloten systeem, eenmaal gevuld hoeft het niet meer open en komt ook niet met het bier in aanraking. Ze raden aan pas na een jaar continue gebruik de vloeistof te vervangen. dus wanneer je 5 brouwsels per jaar maakt laat je het er gewoon een jaar of 2 of langer inzitten.

 

Waar halen jullie de foodgrade glycol?

 

 

Admin
op 2 juni 2017

P.s. is dit niet de antivries die je in de drinkwatertank van je boot/caravan/camper doet? Ik weet niet of dit dan wel geschikt is in een koelsysteem.

Admin
op 2 juni 2017
Glycols are normally used for industrial HVAC, Process cooling/heating, and antifreeze. There are two main types of glycols, ethylene glycol and propylene glycol with propylene glycol available in industrial and food grades. Ethylene glycol is commonly used in applications where efficiency is important and there is no human or animal contact due to the toxicity of the ethylene glycol chemistry. Propylene glycol, food or technical grade, is used in applications where human or incidental food contact is a concern. To help you choose the correct glycol product please refer to the chart below.
As you can see in the chart above the main feature of food grade propylene glycol is the ability to be used where there is a high potential for incidental food contact. Examples would be: Breweries, Wineries, and food processing plants.
Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 juni 2017
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 2 juni 2017

Het staat hier in het boek lees ik, ze adviseren ondanks dat het niet met je bier in aanraking komt Monopropyleen Food Grade Glycol te gebruiken.

 

Dus hoeft niet, maar voor de veiligheid toch maar doen denk ik dan.   

Crew member
op 2 juni 2017

Goeie en nuttige info, ik ga me er eens in verdiepen.

Crew member
op 2 juni 2017

We hebben het toch over ethyleen- of propyleen glycol? Dat is toch niet zo gevaarlijk, de autoshops staan er vol mee.

Forum Lid
op 9 juni 2017

De ethyleen glycol is extreem giftig en extreem aantrekkelijk voor huisdieren wanneer gemorst. Door de zoete geur likken ze elk plasje op en gaan daarna dood door nierfalen. Het likken niet, maar de giftigheid is zeker ook op ons van toepassing.

Admin
op 9 juni 2017

Gelukkig hoef je er bijna nooit meer naar om te kijken als het er eenmaal inzit. Net als de koelvloeistof in je auto, daar komt de bestuurder ook niet mee in aanraking nadat je de dop er op hebt gedraaid. dus zodra het systeem gevuld is kun je veilig je biertje brouwen 🙂

Crew member
op 9 juni 2017

Precies Jan. Het wordt ook nog eens verdund. Alcohol is ook giftig en zelfs water kan giftig zijn. Het is niet de stof maar de dosis die mate van toxiciteit bepaalt.

Forum Lid
op 3 augustus 2019

Je kan ook glycerol gebruiken in plaats van glycol.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 3 juni 2017

Erg informatief filmpje, kunnen ze bij Imake nog wat van leren. Volgens Richard komen er nog meer uitbreidingen cq aanvullingen in de toekomst 🙂

 

https://www.youtube.com/watch?v=FDkykZ2s8Es&feature=em-subs_digest

 

Admin
op 4 juni 2017

Mooi filmpje inderdaad, thanks ?

Crew member
op 4 juni 2017

Ik ben wel benieuwd naar de uitbreidingen/aanvullingen voor de toekomst…

Admin
op 4 juni 2017

Ik ben wel benieuwd naar de uitbreidingen/aanvullingen voor de toekomst…

Van Munckerik

 

Een geintegreerde Tilt in de fermenter ? Heb ze al een hint gegeven omdat ik de Tilt best wel een hoog iMake gehalte vind hebben. Innovatief, kwalitatief, nu je het nog niet kent mis je het niet, zodra je het kent kun je niet zonder.

 

De Tilt is gepatenteerd, maar een digitaal afleesbaar systeem is vast wel te maken buiten die patenten om.het zou een mooie aanvulling zijn.

Forum Lid
op 4 juni 2017

Een geintegreerde Tilt in de fermenter lijkt mij onmogelijk, immers moet de Tilt vrij kunnen bewegen in de stookwijn.

Door de schuine stand van de Tilt berekent hij de s.g. van de stookwijn die hij vervolgens weer uitzendt.

Ik begin steeds meer van de Tilt te houden, als ik op Tilt druk op mijn smartphone, zie ik in één oogopslag de s.g. en de juiste temperatuur van de stookwijn zonder in die ruimte te hoeven zijn. Fenominaal.

 

Admin
op 4 juni 2017

Daarom zou het systeem ook iets anders moeten zijn, dit systeem is ook gepattenteerd. Ik denk dat bij de grote brouwerijen ook niet steeds iemand een hydrometer in een maatbeker staat te stoppen. Daar zal ook wel een digitaal systeem aanwezig zijn ?

Crew member
op 5 juni 2017

Een geïntegreerde hydrometer zou best kunnen, krijg je een soort Beer Bug.

Of een koolzuurbellenteller (lekker veel woordwaarde 🙂 ) 

Forum Lid
op 5 juni 2017
Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 12 juni 2017

Deze week worden de eerste Conical Fermenters naar Stookwinkel verzonden. Eind deze week/begin volgende week gaan ze dan jouw kant op mits je er een hebt besteld.

De Glycol Chillers zijn alleen nog te bestellen als Pre-order. Deze worden in Juli verwacht. Wacht niet met bestellen tot Juli, er gaat dan weer een nieuwe pre-order periode lopen.

https://www.stookwinkel.nl/product/conical-fermenter-controllbox-en-dubbele-tap/

De fermenter die nu binnen gaat komen is de Pro Edition, en bevat de fermenter, de digitale controllbox en de Dual Valve tap. De hele set kost als Pre-order 569,00 (Bij onze Belgische collega betaal je 615,00)

 

Crew member
op 12 juni 2017

🙂

Admin
op 13 juni 2017

Peter Eastwood van iMake over de Conical Fermenter. Geweldig als je hoort wat er nog meer aan zit te komen. 

https://www.youtube.com/watch?v=9Kw4TGC_3Ho&feature=youtu.be

 

Crew member
op 13 juni 2017

Mooi zo’n modulair systeem waar steeds weer nieuwe dingen bij komen. Hun R&D zit niet stil 🙂

 

Alle discussies in andere draadjes over al dan niet temperatuur gecontroleerd vergisten; Peter geeft zegt ook dat het ook voor alcohol (suikerwash) geldt. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 14 juni 2017

Krijg net een bericht van Grainfather, morgen komt de uitslag van de verloting van de conical fermenter. Misschien heb ik er wel een gewonnen.

Admin
op 14 juni 2017

Dat zou mooi zijn ???