Op bezoek bij : – x –

Geupdate op 20 maart 2020 in Het Café (praathuis)
4 op 6 maart 2020

Ik weet niet exact hoelang ik nu op dit stook forum te gast ben (Edit Nim: 24 december 2017) ,maar mijn deel van thuis distilleren is ongeveer nu 40 jaar . Ik begin waren mijn contacten schaars en uitsluitend met wat profs omdat ik zelf beetje heb rondgelopen in paar Nederlandse en engelse distilleerij. De wereld van thuis distilleerders was nogal schaars en anoniem . Via dit forum nu wat leuke contacten en zelfs vrienden aan overgehouden . Mensen bij mij thuis gehad en van allerlei wetenswaardigheden gedeeld en ook geproefd en laten proeven . Vandaag was het aan mij om een lang uitgesteld bezoek te doen bij mede forum lid Paolo . Belletje vooraf en ik viel met de neus in de boter . “Robbert loop even achterom want ik zou net wat stoken ” Bij de schuttingdeur een hartelijk welkom en ik stapte in een prachtige tuin met vijver . in de hoek een afdak met een kleed en een slang in de vijver piste een straaltje water . Ik dacht vijver pomp . Een bak koffie werd gehaald en achter het kleed toonde paolo een omgebouwd boilertje die net begon te druppen . Een eerste overhaal was beetje scherp nog maar met goede ambitie .. na wat babbelen liet paolo trots zijn versie van een door mij eens gepost recept ruiken . De scheepsbitter . Even terug naar ketel ter controle en bij nog een bak koffie vers gezet wisselde beker en kraak heldere drank ging in kruik . Smaak werd even besproken en enthousiast vertelde paolo hoe hij zijn ketel wil upgraden . Hierna door het huis naar garage en achter een kast deur bleken diverse drankjes te prijken . Ik was met auto dus met enkele drup op vinger en snuffelen kwamen de indrukken van de drankjes . Ik ben wie ik ben en dus geef ook mijn mening positief als iets kritisch . Paolo babbelde druk en vertelde hoe de drankjes tot stand waren gekomen . Toen de kruik met rum . Ik begreep zijn eerste poging en opende de kruik . Het was alsof de Nederlands kou weg trok en ik zag als de witte stranden en schaars geklede dames onder de parasols voor mij . Een zeer fijne rum toonde de enthousiasme waarmee het gemaakt was . nog wat babbelen achter het kleed en klein proefje en de stook werd afgebroken . Stooksel in fles en nog wat babbelen . Een prachtig oud vaatje trok mijn aandacht en toen Paolo het pakte en zei neem maar mee kroop een klein kippenvel moment even over mijn arm . Tijd om te vertrekken . ook al was het stervens koud in de tuin het was een hart verwarmde ontmoeting met een niet alleen zeer enthousiaste mede thuis distilleerderij maar een zeer hartelijke persoon een geweldig contact die ik via hier heb mogen leren kennen . Paolo ontzettend bedankt voor zeer gezellige middag . En nogmaals ontzettend bedankt voor het oude vaatje . warme Groetjes Robbert .

 
  • Geliked door
  • Nimrax
  • Alchemist
  • DeWitteLinde
Antwoord
1 op 6 maart 2020

Mooi verhaal! En heerlijk zulke warme contacten. 

Forum Lid
op 7 maart 2020

Hoelang dat ik al gast ben weet ik,van1dec 2016.ik ben normaal niet zo’n forum mens zit ook niet op facebook.maar dit vind ik een leuk forum met veel leuke mensen.altijd leuk contact ook via watsap.en niet te vergeten op de bbq.de leden zijn altijd behulpzaam en staan met raad en daad bij.ga zo door👏👏👏👏

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 20 maart 2020

Beste Robbert, waarde (stook)vriend, 

Het was me een waar genoegen je te leren kennen en nu niet via ons aller Stookforum maar in levende lijve. De drie uur dat je bij mij te gast was, al voelde ik dat niet zo, heb ik meer geleerd dan het afgelopen jaar bij elkaar. De tips die je mij gaf ondertussen doorgevoerd. Een simpele thermometer op de brug en een verstelbare gasdrukregelaar en gelijk een minimaal 6% hogere alcohol opbrengst. Ik zit nog niet op de 84 maar gaat de goede kant op. Het tonnetje, ach, t’is maar materie, toch? Was reuze gezellig en zien elkaar vast snel weer.

Fantastisch toch zo’n forum.  

Forum Lid
op 20 maart 2020

🙏🙏👍🥂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren