Oppervlaktebehandelingen.

Geupdate op 11 februari 2020 in Het Café (praathuis)
6 op 11 februari 2020
 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 11 februari 2020

Hier mogen wel even veiligheids bladen bij Stierke .
Meeste behandelingen zijn niet echt gezonde werkzaamheden .
Afzuiging , goed en geschiktematerialen om mee te werken en de juiste PBM ’s zijn belangrijk .

Gewoon een koperen ketel patineren is dan vrij simpel ” huishoudelijk” werkje maar ook daarbij is ventilatie belangrijk .
beitsen van RVS , anodiseren ,verchromen en ontchromen en vernikkelen doe ik zelf ook wel eens thuis in de werkplaats als ik met motoren bezig ben . Ook thuis wel aan het anodiseren of beitsen maar ook dan moet je zorgen dat je niet een milieu dilict pleegt .

Forum Lid
op 11 februari 2020

Op mijn veiligheidsbladen staat gewoon “Gezond boerenverstand” Das voor mij genoeg. Ik werk al meer dan veertig jaar met gevaarlijke chemicaliën. 

Forum Lid
op 11 februari 2020

Ja Stierke voor jou en mij gewoon nadenken, gezond verstand gebruiken maar ik heb ze gezien die even iets zonder handschoenen uit zwavelzuur bad en loog baden pakken ,
Ik heb ook iemand buiten bewustzijn onder machine weggetrokken omdat hij aan schoonmaken was met MEK zonder voldoende ventilatie .

Forum Lid
op 11 februari 2020

Ik ben te stom voor boer, dus toen ben ik maar ingenieur geworden.

Maar ik betrap mezelf wel eens op domme reflexen. Met de hand een kettingzaag een beetje aanduwen of te intiem worden met een haakse slijper. Gelukkig had ik ook goede stopreflexen. Nog wel!

En sommige dingen moeten je gewoon even verteld worden, omdat je ze niet zelf kunt bedenken. Geen water in zwavelzuur gieten, maar andersom, bijvoorbeeld.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 februari 2020

Zo, dat is inderdaad de scheikundedoos voor gevorderden.

Buiten bereik van kinderen houden en zo.

En voor onze hobby zie ik eigenlijk ook weinig nuttigs. Misschien ergens een schaalverdeling op etsen of zo, maar dat is het dan wel.

Forum Lid
op 11 februari 2020

Ooit vroeger met Mac gewerkt, na een jaar spuugde ik bloed zo groot als kippe levers en bijna de helft van mijn longinhoud toen naar de knoppen. Longinhoud nu 30 jaar later is weer in orde nu ,maar ruiken doe ik niet of nauwelijks.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren