perenschnaps

Geupdate op 10 december 2018 in Stookforum
4 op 10 december 2018

Hallo stokers,

Mijn vriendin en ik hebben drie weken geleden 8 kg peren in het vat gedaan, gepureerd met wat gekookt water en daarna wijngist erbij. heeft drie weken staan pruttelen dus afgelopen zaterdag was het zover, stoken die handel!

Opbrengst viel een  beetje tegen ivm dat de peren niet heel rijp waren, opzich wel zoet maar aan de harde kant.

Nja iig een half litertje van 41%. Smaakt nu al goed, goede peren geur en smaak.

Dit was onze eerste keer zelf vergisten en stoken in mn zelf knutsel ketel, en ik vind zeer geslaagd.

 

Hein

 

 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 10 december 2018

Met enzymen (pectolase), die de cel afbreken, had je mogelijk wat meer gehad, maar kwaliteit is belangrijker dan hoeveelheid. Anders kun je beter winkelspul kopen. Mooie ketel koeler zou ik persoonlijk een voet/standaard geven. Veiligheid voor alles. Hein en Vriendin “goed bezig”. Voor pectolase kun je de werking op stookwinkel.nl lezen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 december 2018

mooi

en zo william schreef wat pecto erbij en lang genoeg laten staan 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 december 2018

Wanneer je peren gesneden of gepureerd hebt kun je ze even een paar dagen in vriezer zetten .
Door bevriezen gaan celwanden al stuk dat geeft al profijt .
Hierna zoals William zei de pectolase erbij voor het afbreken . Zo vergist het makkelijker met meer opbrengst .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 december 2018

8kg peren en dan een half ltr drank is een goed rendement hoor. Zelf heb ik ze klein gemaakt met de houtversnipperaar en daarna pecto enzymen (zonder toevoeging van suiker), weinig werk ook met grote hoeveelheden.  Als je hogere opbrengst wil meer peren gebruiken. Momenteel is de handelsprijs 7(!) cent voor peren met beschadiging, daar kun je zelf niet voor plukken.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren