Pernod mbv maceratie

Geupdate op 1 april 2019 in Likeuren
7 op 31 maart 2019

Ik vond onderstaand recept op ducske.be:

Van maak tot smaak lopen er 14 weken over. 8 weken maceratie en nadien 6 weken rijping.

Uit leergierigheid, zijn er werkelijk 8 weken nodig om de aroma’s in de alcohol te krijgen? Dit lijkt mij wel erg lang daar de kruiden op zich reeds sterk van smaak zijn.

Iig ondertussen het brouwseltje aangemaakt en heb deze voor een klein raam geplaats op het eerste verdiep zodoende deze in alle rust kan genieten van licht en warmte.

Thanks!

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 31 maart 2019

Macereren kun je net als rijpen versnellen met au bain marie verwarmen en blootstellen aan uv en infrarood licht .
( er zijn ook toevoegingen voor chemisch verouderen maar ben ik geen voorstander van )

Forum Lid
op 31 maart 2019

In een ultrasoon cleaner gaat het ook erg snel.

 

Forum Lid
op 31 maart 2019

Ja ja maak van ons maar alcoholisten met die lekkere recepten,zo gaan we nog meer zuipen,of het al niet erg genoeg is,Lummel hoor ik niets meer van Nimrax dito volgens mij zitten die konstant op een ander planeet.of in de olie🤪😜😋😂

Forum Lid
op 31 maart 2019

Dat klopt. Daarom ook dat ik de bokaal in het zonlicht plaats achter glas en tussen gordijn waar de temperatuur oploopt tot 40°. Ik kan natuurlijk de bokaal in warm water plaatsen, maar wilde weten of ik echt die 8 weken nodig hebt gezien anijs en venkel toch wel sterkere kruiden zijn dan bv. een groen theeblad.

Forum Lid
op 1 april 2019

Je kunt de bokaal voor macereren 12 uren op 50 – 65 gr houden .
Dat zou je ook kunnen doen met na verwarmen koud zetten en weer 12 uur verwarmen .
Absinth en pastis worden meest ook 12 uren op deze methode behandelt maar na macereren Deels overgehaald en 2e deel weer bijgevoegd.

( pernod was van oorsprong een Absinth . vanwege de absinth wet die in een aantal landen werd ingevoerd in begin vorige eeuw . ( 1909 in nederland ) Is Pernod absint is aangepast in receptuur de Alsem , valeriaan en kinine werden verwijderd en drinksterkte teruggebracht , hysop , suiker en engelwortel toegevoegd . vanwege het gemis aan Absinth zijn pernod en pastis zowel als alcohol maceraten en gedistilleerd op markt gebracht . ) 👍👌
Diverse varianten maar HEERLIJK .😋😋

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 1 april 2019

Bedankt voor de info. Had het procédé van overhalen en 2de deel gewoon uitgefilterd maceraat nadien toevoegen reeds geleerd van jou. Ik ga in eerste instantie dit probeersel gewoon laten trekken en filteren en nadien verdunnen met mineraalwater waar 100 gr suiker in is opgelost. Kijken wat dit geeft om nadien te kunnen tweaken, eventueel met gedeeltelijk overhalen.

Ook heb ik de nodige ingrediënten aangekocht om een absinth te stoken. Maar zoals je misschien gelezen heb; eerst planken bijkopen 😀

Forum Lid
op 1 april 2019

Papabeer Simpele recepten als maceraten kunnen heerlijke drankjes geven .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren