Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak (corrupt topic)

Geupdate op 21 september 2020 in Bieren en wijnen
1 op 24 mei 2020

Dry hopped cider weer geproefd. Best lekker 😀 vooral de hopgeur is erg lekker. Heerlijk weg te drinken. Droog, niet zuur maar zeker niet vlak van smaak. De Amarillo hop geeft een heerlijke bloemengeur en een heel klein bittertje maar die is nog te verwaarlozen. Hij is nog steeds troebel maar dat vind ik hier wel bij passen.

 

Forum Lid
op 24 mei 2020

Ziet er in ieder geval lekker uit!

 

Net zelf twee kratten gebotteld met Maple Syrup als ‘bottelsuiker’. De vergistingsemmer ook gelijk weer weggezet met een nieuwe lading vlierbloesemcider. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 29 mei 2020

 

Een vaatje cider in de maak. Ik wachtte op de xxl weken van Lidl…. maar dat duurt me te lang. 

Forum Lid
op 29 mei 2020

Heb hetzelfde gemaakt een paar weken geleden. Het gaat steeds beter smaken. Heb nog 2 flesjes voor de vergelijking met andere merken. De “Flevosapcider” wordt ook beter. Was eerst wat vlaktemaat komt nu beter tot z’n recht.  Heerlijk allemaal, zeker met deze temperaturen.

 

Forum Lid
op 29 mei 2020

Zeker! Bubelt al lekker. Ben weer benieuwd. 

Forum Lid
op 30 mei 2020

Ik ben ook bezig met dit sap van de Lidl. Maar vond een SG van 1045 wat laag , dus heb ik de 12 liter ingekookt naar 10 liter. Het is nu wel wat donkerder maar ook wat zoeter. Ik heb deze keer gewoon bakkersgist gebruikt. Het valt mij altijd op dat bakkersgist zoveel gas produceert, het schuimt meestal de emmer uit. Dit zal de bubbels ook wel te goeden komen. Hoeveel weken na het bottelen wachten jullie meestal voor dat de cider goed op dronk is?

Forum Lid
op 30 mei 2020

Ik zou het sowieso 2 weken geven om koolzuur te ontwikkelen. Als je erna vanaf kan blijven is dat nog beter. Ik had een aantal weken terug een flesje van jan geopend na een jaar. Daar zat echt perfect de smaak in, had zelfs een roze gloed. Bij mij is het 2.5 week gisten dan afhevelen, bottelen, na 2 weken testen en dan blijven testen tot het op is. 

Forum Lid
op 30 mei 2020

Mochten de XXL WEKEN er weer aankomen post dat dan hier. Kunnen we inslaan. Op dit moment heb ik flessen tekort.

Forum Lid
op 30 mei 2020

na 2 weken tot een maand is hij drinkbaar,

na 2 maanden is hij lekker,

na een jaar is hij verrukkelijk.

Forum Lid
op 30 mei 2020

Dat dus exact…

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 22 augustus 2020

Na 4 weken maar eens gebotteld. Smaakt heerlijk, iets te hoog in alc naar mijn mening.
Nu 3 weken Wachten, dan koelen en ploppen maar.

 

Admin
op 22 augustus 2020

Mooie collectie 😛

Crew member
op 22 augustus 2020

Goed gewerkt man!

Forum Lid
op 22 augustus 2020

Leker hoor! 🙂

Forum Lid
op 22 augustus 2020

Ja de smaak is top, gegist met 2 citroenen en 2 limoenen. Gist cl23, (mijn favoriete gist voor cider), 17 x 1.5 liter appelsap 1.5 kg suiker en alc 10.5. Stevig dus. Deze keer is hij wel erg donker geworden, denkndat het aan de citroen en limoen ligt. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 9 september 2020

Forum Lid
op 9 september 2020

Vers beeldmateriaal van mijn batch appelcider 2020 in de maak

Forum Lid
op 10 september 2020

Wordt vervolgt hoop ik dan.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 september 2020

De vergisting met wilde gist lijkt op z’n einde. Ik wil de helft bottelen en de andere helft door laten gisten met wijngist.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren