recept op de Grainfather connect wijzigen

Geupdate op 13 mei 2019 in Grainfather
5 op 9 mei 2019

beste allemaal,  dag ik ben een nog startende brouwer en heb net een grainfather gekocht bij Jan(stookwinkel). ik sta op het punt om mijn eerste batch te brouwen 10 liter.

recept staat standaard in de grainfather bij de recipes en wil dezde aapassen van 23 lt naar 10lt. nu kan ik de liters wel wijzigen mar daarmee blijven de rest van de waardes hetzelfde, zoals hoeveelheid mout etc. wordt dit niet automatsich aangepast? hoop van wel.. maar hoe doe ik dit. graag jullie hulp.

ik wil de Dusselforf altbier bio maken van Erik

thx

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 9 mei 2019

Ik heb het ook even nagekeken.

Als ik bijvoorbeeld Erik zijn recept van de Grainfather comunity opsla in mijn account, dan kan ik hem in de Grainfather App op mijn telefoon openen. Daar staat hij dan op 23 liter. De batch size kun je dan aanpassen naar 10 liter. Ik zie inderdaad dat de hoeveelheden niet automatisch worden aangepast. Ik heb hier zelf nooit op gelet omdat ik alleen de maisch stappen gebruik, die blijven hetzelfde. De rest van de ingredienten let ik niet op omdat Erik alles al voor me heeft gemengd en afgewogen. De hoeveelheden maisch en spoelwater staan in zijn recept 😉

Volgens mij is het wel allemaal mogelijk hoor, maar het zijn functies die ik nog niet gebruikt heb.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 mei 2019

Hallo Madison,

Gefeliciteerd met je aankoop!

Het meest makkelijk is om je recept te schalen via brew.grainfather.com. De eerste stap is het aanmaken van je recept (of in jouw geval te dupliceren omdat het al tussen de grainfather recepten staat) op het hiervoor genoemde platform (je dient een account te hebben).

Daarna kies je edit (groene bol rechtsonder met de drie puntjes) en vervolgens scale (ook weer via de groene bol met de drie puntjes).

Nu kun je het aantal liters instellen en gaan de ingrediënt hoeveelheden automatisch mee! Vervolgens je app synchroniseren zodat je nieuwe aangepaste recept zicht baar wordt (geef het een andere naam; makkelijk voor herkenbaarheid).

Zou moeten lukken zo. Succes!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 mei 2019

Zie overigens ook dat er al een aangepaste 10L versie van is; niet gecheckt op correctheid…

Copy of – Düsseldorf Alt Bio 10L

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 mei 2019

We hebben het hier gisteren ook telefonisch over gehad Madison en ik denk dat je inderdaad een stapje hebt overgeslagen. Het stapje dat Wally ook heeft aangegeven. Eerst moet je in de edit mode komen en dan weer op het groen bolletje klikken. 

Maar ik denk dat je Dusseldorf Alt al wel staat te gisten 😉

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 mei 2019

Tip als startende Brouwer: abonneer je op het YouTube kanaal van David Heath. Veel nuttige tips voor grainfather gebruikers, waaronder ook jouw vraag 🙂

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren