Recept van de beste Roti,

Geupdate op 30 november 2019 in De kookhoek
15 op 27 april 2017

Dit recept is echt lekker, ik ge het nou voor de 2e keer maken. Gejat van alex nieuwsbreker. Zal er zo een foto  bij plaatsen. 

Vandaag gaan we orginele Hindoestaans Roti maken zoals ze in eetzaken worden verkocht. Wat hebben wij nodig aan ingedienten? Garam massala die u bij de toko kunt halen of bij de supermarkt. 4 a 5 maggie blokjes. 1 eetlepel Gele madam chanet peper. zout en wat witte peper. Aromat knor. Zonnebloemolie. 1 grote ui. 4 a 5 tenen knoflook. een paar aardappels in vieren gesneden. 3 kipfilets. kouseband of ter vervanging verse haricot boontjes. Neem een gote pan en zet die op middelmatig vuur. Gooi een laagje zonnebloem olie in de pan en laat het heet worden, waarna je de ui die je in stukken hebt gesneden in reepjes samen met de knoflook ook in stukjes gesneden en een eetlepel madam chanet peper ook in stukjes aanfruit in de olie. vervolgens gooi je de kipfilet in stukjes wel licht zouten en bepeperen met witte peper in de pan en bakt het tot het gaar is. Gooi de aardappels erbij tot een laagje de pan bedekt en vervolgens gooi je er warm water bij tot de aardappels net onder staan. Gooi vervolgens een half kopje garam massala bij het geheel en Doe er dan de 4 a 5 maggie blokjes bij in stukjes en een eetlepel Aromat van knorr en schep het geheel even om. Zorg dat het aan de kook komt en zet het vuur laag met de deksel er schuin op. Na 25 a 30 minuten gooit u de kouseband erbij die u in stukjes hebt gesneden van 3 centimeter lang. Ongeveer een groot bord vol of de verse haricots mocht u niet aan kouseband kunnen komen en schep het geheel om, en kook dat 10 a 12 minuten. Het gerecht is dan klaar. U kunt ook de optie kiezen om er hard gekookte eiren bij te nemen 3 of 4 en die voegt u toe als de boontjes nog 5 minuten te gaan hebben of 6, probeer de eieren wel in het gerecht te duwen rustig zodat ze garen in de saus. Dit Roti gerecht kunt u eten met rijst, een surinaams broodje of een Roti koek die u bij de toko koopt of in een eetzaakie. Voor de liefhebbers die echt van exotisch heet houden kunt u er zelf chutney bij maken. Neem een koffie kopje en gooi een klein laagje zonnebloem olie erin en 2 volle eetlepels gesnipperde ui en 1 a 2 teelepels gele madam chanet peper. Neem 1 eetlepel van de chutney mix en bestrooi dat over het gerecht. Ik zou zeggen eet smakelijk. 

 
  • Geliked door
  • Stookforum
Antwoord
0 op 27 april 2017
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 november 2019

Effe heel erg druk geweest, nog steeds niet klaar met mijn werk maar dat gaat vandaag of morgen gebeuren. Hoop morgen of van het weekend weer te stoken. heb nog allemaal kersensap staan. ik had veel achterstallig werk maar is (bijna)  ingehaald. 

Vandaag weer roti, zal zo foto’s sturen. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 november 2019
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 november 2019

Ok nu in de pan, helaas diepvrieskoek uit de vriezer. De toko bleek me jaren halal verkocht te hebben, zometeen krijg ik de moslimziekte en lust ik geen alcohol meer.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 november 2019

Effe oer-Hollandse boontjes stomen, ga weg met die taaie kousenband

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 november 2019

Extra madam chanette je omdat het kan

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 november 2019

 

nog 10 minuten. Lummelientje kan niet eens meer tien minuten wachten

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 28 november 2019

U bent terug! Fijn.

Forum Lid
op 29 november 2019

U bent terug! Fijn.

Van Murmillo

Nooit weg geweest, heb alleen van de zomer te weinig gedaan. Maar daar was het ook zomer voor. Wil niet zeggen dat ik van de wind kan leven. Het is nu 4 uur in de nacht en ga nog effe wat roti maken. En een biertje. En daar gaan we weer. Moet morgen echt nog wat doen verdomme. Maar dan geef ik mezelf de rest van het jaar vrij. 

Forum Lid
op 29 november 2019

Hahaha. Ik had u gemaild maar kreeg geen reactie. Werkse vandaag.

Forum Lid
op 29 november 2019

Ach, wat zonde. Nee komt op een spam-mail binnen. Kijk ik nooit. Via Jan kan je me altijd bereiken. 

Forum Lid
op 29 november 2019

Ja ik heb hem gevonden, 4 november en zat zelfs bij Yahoo in de spambox. Is goed. Je bent altijd welkom. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 november 2019

Na mijn vakantie in Suriname al meermaals gemaakt, het zou gewoon onderdeel moeten zijn van de nederlandse opvoeding. Zo lekker!

Forum Lid
op 28 november 2019

Ik ga het as week ook eens maken. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 november 2019

Altijd moeilijk bij een goede indier.  Neem je Roti, Naan of Chapati ?

Hangt er vanaf of je bij een noord-indier of een keralite zuid indier bent.

Ik spreek hier over India en niet over suriname, indonesie of wat ook in Nederland onder de noemer Indier valt.

Noord India eet graan zuid india rijst.  Dus het heerlijkste brood kan je naar mijn mening bij een kashmiri vinden.  Oven-vers, krokant, glinsterend van gee of boter.  Stomend heet als je het breekt. 

Natuurlijk niet de chapati want die is anders.

Is er een Indische gemeenschap in je stad :  dan kan je zeker heerlijk brood vinden.  Het maken vergt een tandoori en hout.  En ik begrijp dat dat in Nederland erger dan ketterij is.  Beste plaatsen voor dit brood :  UK, Dubai, Chennai (madras). 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren