Recept van de beste Roti,

Geupdate op 27 april 2017 in De kookhoek
1 op 27 april 2017

Dit recept is echt lekker, ik ge het nou voor de 2e keer maken. Gejat van alex nieuwsbreker. Zal er zo een foto  bij plaatsen. 

Vandaag gaan we orginele Hindoestaans Roti maken zoals ze in eetzaken worden verkocht. Wat hebben wij nodig aan ingedienten? Garam massala die u bij de toko kunt halen of bij de supermarkt. 4 a 5 maggie blokjes. 1 eetlepel Gele madam chanet peper. zout en wat witte peper. Aromat knor. Zonnebloemolie. 1 grote ui. 4 a 5 tenen knoflook. een paar aardappels in vieren gesneden. 3 kipfilets. kouseband of ter vervanging verse haricot boontjes. Neem een gote pan en zet die op middelmatig vuur. Gooi een laagje zonnebloem olie in de pan en laat het heet worden, waarna je de ui die je in stukken hebt gesneden in reepjes samen met de knoflook ook in stukjes gesneden en een eetlepel madam chanet peper ook in stukjes aanfruit in de olie. vervolgens gooi je de kipfilet in stukjes wel licht zouten en bepeperen met witte peper in de pan en bakt het tot het gaar is. Gooi de aardappels erbij tot een laagje de pan bedekt en vervolgens gooi je er warm water bij tot de aardappels net onder staan. Gooi vervolgens een half kopje garam massala bij het geheel en Doe er dan de 4 a 5 maggie blokjes bij in stukjes en een eetlepel Aromat van knorr en schep het geheel even om. Zorg dat het aan de kook komt en zet het vuur laag met de deksel er schuin op. Na 25 a 30 minuten gooit u de kouseband erbij die u in stukjes hebt gesneden van 3 centimeter lang. Ongeveer een groot bord vol of de verse haricots mocht u niet aan kouseband kunnen komen en schep het geheel om, en kook dat 10 a 12 minuten. Het gerecht is dan klaar. U kunt ook de optie kiezen om er hard gekookte eiren bij te nemen 3 of 4 en die voegt u toe als de boontjes nog 5 minuten te gaan hebben of 6, probeer de eieren wel in het gerecht te duwen rustig zodat ze garen in de saus. Dit Roti gerecht kunt u eten met rijst, een surinaams broodje of een Roti koek die u bij de toko koopt of in een eetzaakie. Voor de liefhebbers die echt van exotisch heet houden kunt u er zelf chutney bij maken. Neem een koffie kopje en gooi een klein laagje zonnebloem olie erin en 2 volle eetlepels gesnipperde ui en 1 a 2 teelepels gele madam chanet peper. Neem 1 eetlepel van de chutney mix en bestrooi dat over het gerecht. Ik zou zeggen eet smakelijk. 

 
  • Geliked door
  • Stookforum
Antwoord
0 op 27 april 2017
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren