Recept voor de “echte” Limoncello

Geupdate op 6 juli 2020 in Likeuren
2 op 13 mei 2019

Ook niet te serieus zijn.  We zijn kerels, dat wijven zich verliezen in allemaal “ gedachten-tjs” gaan wij niet doen. Gewoon afwassen met 92% alcohol en je zal er vast niet dood aan gaan, en anders heb je pech hahaha. 

Forum Lid
op 13 mei 2019

Denk ik er ook van, ik heb de 1e keer geen bio gebruikt, gewoon goed gewassen zoals jij zegt en iedereen drinkt het heel graag. Er zijn wel erger dingen waar je van doodgaat (tegenwoordig is dit van alles als je iedereen moet geloven).

Forum Lid
op 13 mei 2019

Sterven doen we allemaal, maar ik vind niet dat een multinational zich boven de wet moet stellen. En zeker niet wanneer het de gezondheid van zijn klanten aanbelangt. Retailers zoals een LIDL zijn pure maffia, die hun leveranciers tot de laatste cent uitpersen. Waarom zou ik hen het leven gemakkelijk maken. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 mei 2019

Mij tip voor Limoncello: Aleen het geel van de schil, liefst van een Sorento citroen gebruiken. gebruik 80 gram schil per liter 95%+ Laat dat een week of 2 staan, iedere dag schudden. Dan filteren en verdunnen naar drinksterkte. 30% maak ik meestal. max 15% van het volume bestaat uit suiker. Nog 2 weken laten huwen, en deze drank kan gedronken worden.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 augustus 2019

Nog een vraagje, ik zie dat veel mensen hun recept ‘tweaken’. Maar als je het gehalte aan suiker verlaagt moet je dan niet de hoeveelheid water verhogen?

Forum Lid
op 16 augustus 2019

Klopt Ciciolina, maar ik maak het altijd in een fles of maatbeker, eerst de hoeveelheid alcohol voor een bepaald percentage en daarna de hoeveelheid suiker en dan afvullen tot de juiste aantal ml .

zo zit je altijd goed

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 16 augustus 2019

Hééééééééééééééllllluuuup NIM. Wat is “tweaken” van je recept? Ik ben in compjoetertaal helaas een snul. C64 generatie ,weet je wel?

Crew member
op 16 augustus 2019

Williammmmmmm!!! Ik heb snel gekoekelt!! Weet je, en dit is wat ie zei:
tweaken werkw.Afbreekpatroon: ‘twea – ken Herkomst: «Engels Verbuigingen: tweakte (verl.tijd ) Verbuigingen: getweakt aanpassen, precies afstellen, optimaliseren Voorbeeld: `je creatie tweaken totdat het helemaal naar je wens is… Ciciolina,bedankt voor je totaal onbedoelde leermomentje. Top!

Forum Lid
op 16 augustus 2019

Had een hele tekst over het recept, maar ik laat andere dus omgekeerd TWEAKEN. Ik adviseer na Macereren. (alcohol op in laten werken) Geheel op drinksterkte brengen, daarna pas suiker na smaak toevoegen. (Hoewel ik weinig suiker toevoeg , ik houd niet van Citroentje met suiker). Denk aan mijn grootmoeders, de een dronk Zwarte Kip met suiker, de ander dronk Jonge Graanenever met suiker. Toen ik 20 was, dronk ik met beide grootmoeders en neven (schippers op de rijn) ,zonder suiker.

Forum Lid
op 16 augustus 2019

haha ojee, ik ben een nerd, vandaar het tweaken. In mijn vrije tijd speel ik met raspberry pi’s en automatiseer ik mijn huis:D

Maar ik maak ook graag dingen zelf, ik kan o.a. creme (voor de huid) maken, zeep en nu hopelijk ook limoncello… Toen ik de schillen in de alcohol had staan direct ook maar een zeep met citroen (olie en schillen) gemaakt. De zeep is allang klaar. De limoncello duurt niet lang meer nu. Ik maak 4 porties met verschillende hoeveelheden suiker en 2 daarvan met citroensap wat ik over had na het oogsten van de schillen. Ik verheug me op het proeven!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 30 september 2019

ik wil graag ook zelf mijn eigen limoncello gaan maken.
Ik zie van alle soorten recepten voorbijkomen maar ik heb misschien een rare vraag.
Ik heb nog nooit gestookt of iets gebrouwen.
als ik limocello drink heb ik graag dat deze niet te waterig/lopend is maar wat meer stroperig.

hoe is dit te bepalen ligt dit aan de verhouding van suiker met water om de drank wat stroperigger te krijgen of waar moet ik dan rekening mee gaan houden ?

Crew member
op 30 september 2019

Meer suiker is stroperiger.

Forum Lid
op 1 oktober 2019

ik wil graag ook zelf mijn eigen limoncello gaan maken.
Ik zie van alle soorten recepten voorbijkomen maar ik heb misschien een rare vraag.
Ik heb nog nooit gestookt of iets gebrouwen.
als ik limocello drink heb ik graag dat deze niet te waterig/lopend is maar wat meer stroperig.

hoe is dit te bepalen ligt dit aan de verhouding van suiker met water om de drank wat stroperigger te krijgen of waar moet ik dan rekening mee gaan houden ?

Van philtjens

ik had al een vermoeden dat het hieraan zou liggen bedankt voor de bevestiging 👍 ik heb trouwens 2 liter pure alcohol gekocht is het misschien een idee om 2 recepten te proberen van elk 500 cl voor ik grote hoeveelheden begin te maken moest er iets mislukken ook ?

Crew member
op 1 oktober 2019

Wanneer je het recept op blz. 1 volgt kan er niets misgaan. Wil je e.e.a. wat zoeter of juist minder zoet dan pas je de hoeveelheid suiker naar wens aan.

Forum Lid
op 1 oktober 2019

er zijn meerdere manieren om dat stroperige te krijgen .
suikersiroop toevoegen .
gelatine toevoegen .
Maar makkelijkste zonder smaak te veranderen is gewoon het ouderwetse standaard gebruikte in likeur dat is de glycerine .
Eventueel suiker samen met glycerine waardoor je toch dat hangende krijgt maar niet dat te zoet maken .

Forum Lid
op 1 oktober 2019

Suikersiroop vervangen dan door de suiker of gewoon als extra toevoeging doen ?
Heb mijn pure alcohol nog niet binnen zodra deze aankomt ga ik eraan beginnen bedankt allemaal voor de tips 👍

Crew member
op 1 oktober 2019

Gebruik wel liefst biologische citroenen, er zit namelijk veel narigheid op gangbare citroenen wat je liever/beter niet in  je limoncello wilt.

Forum Lid
op 1 oktober 2019

En de aller, allerbeste limoncello ter wereld komt uit …

Groningen. Peize, maargoed, Groningen dus.

https://www.dmclimoncello.com/nieuws-1/

 

Forum Lid
op 1 oktober 2019

En dat stroperige komt ook goed als je de handel gewoon in de vriezer dondert.

Wat mij betreft ook de enige manier om het spul te drinken, dan proef je het tenminste minder. Niet helemaal mijn ding, WC eend.

Ik maak het al jaren, maar niet voor mezelf.

Forum Lid
op 1 oktober 2019

Van de overgebleven citroensap: lemoncurd maken. Mucho veel lekkerder dan wc eend. Echt HEUL veel lekkerderder.

Forum Lid
op 1 oktober 2019
Suikersiroop vervangen dan door de suiker of gewoon als extra toevoeging doen ? Heb mijn pure alcohol nog niet binnen zodra deze aankomt ga ik eraan beginnen bedankt allemaal voor de tips 👍Van philtjens

Om de viscositeit te verhogen kan je VG toevoegen; Vegetale Glycerine. Dit produkt is veilig en wordt gebruikt in allerlai produkten zoals snoep, hoestsiroop, …. met als doel het eindprodukt stroperiger te maken. Bijkomend voordeel is dat het lichtzoet is.

Dus naast alco en gemacereerde citroenschillen, voeg ik rietsuikersiroop en VG toe (80%/20% voor laatste 2). 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 20 oktober 2019

Bij deze ook mijn eerste limoncello gemaakt.
Nu een week of 2 de diepvries in om dan de eerste slok te proeven.

Op het eerste zicht zag het er alvast goed uit wat mij betreft voor de eerste keer.
Uit 1 liter alcohol iets meer als 3 liter kunnen halen 👍salute.

Forum Lid
op 20 oktober 2019

Ziet er spannend uit. En staat zeker op mijn todo list. Toekomst plannen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 24 oktober 2019

Mijn limoncello Gemaakt en is goed gelukt.

Alleen zou ik dit wat willen bijwerken omdat ik het toch wat teveel citrus in proef door te komen.

Zelf heb ik al een idee voor variaties met mint in eentje met vanille maar zelf zou ik graag eens proberen voor een combinatie met steranijs maar ben bang dat de smaak te overheersend zal worden.

Ik heb ook al de arrancello voorbij zien komen met een vanillestokje erin maar sinaasappel met vanille lijkt me een vreemde combinatie en lijkt me dit beter met de variatie met citroen.
Binnenkort ga ik experimenteren benieuwd wat ervan gaat uitkomen.

Forum Lid
op 24 oktober 2019

Je zou ook eens basilicum kunnen overwegen, voorbeeld is;

Ik heb deze zelf gehad en het haalt het licht bittere van de citroen weg, de citroen vloeit over in het suikerachtige.

Forum Lid
op 25 oktober 2019

Mijn limoncello Gemaakt en is goed gelukt.

Alleen zou ik dit wat willen bijwerken omdat ik het toch wat teveel citrus in proef door te komen.

Zelf heb ik al een idee voor variaties met mint in eentje met vanille maar zelf zou ik graag eens proberen voor een combinatie met steranijs maar ben bang dat de smaak te overheersend zal worden.

Ik heb ook al de arrancello voorbij zien komen met een vanillestokje erin maar sinaasappel met vanille lijkt me een vreemde combinatie en lijkt me dit beter met de variatie met citroen.
Binnenkort ga ik experimenteren benieuwd wat ervan gaat uitkomen.

Van philtjens

Dit lijkt me ook best oke.

Maar basilicum smaakt ook vrij fel door dus zou denk ik dan 1 blaadje toevoegen voor max 1 dag anders denk ik ook dat het te overheersend word.

Uiteindelijk is het gewoon proberen

Forum Lid
op 25 oktober 2019

Dat is goed mogelijk ja, de Limoncello die ik erbij plaatste heeft niet direct een uitgesproken basilicum smaak dus ik vermoed dat er relatief weinig in zit.

Forum Lid
op 11 november 2019

Ik ben afgelopen jaar in de Limoncelle streek geweest maar ik zit nog steeds met een vraag.

Wat voor alcohol gebruiken italianen voor hun Limoncello? Alcohol gestookt uit granen of uit suiker?

Forum Lid
op 23 januari 2020

Ik ben afgelopen jaar in de Limoncelle streek geweest maar ik zit nog steeds met een vraag.

Wat voor alcohol gebruiken italianen voor hun Limoncello? Alcohol gestookt uit granen of uit suiker?

Van Friedrich

Waarom heb je dat niet gevraagd? Zonde. 

Ga zo limoncello maken. Eerst een biertje voor het plan van aanpak en godverdomme wat is Spa blauw duur. 6 flessen 7,00 zei Lummelientje. Dat was dus eens maar nooit meer, dan distilleer ik zelf voor 1,50 in de “ lees je mee Robbert” de t500. 

Forum Lid
op 23 januari 2020

Nee 7,- kan niet kloppen denk ik. Ze zal er wel wat anders bij gehad hebben. In ieder geval ga ik zo aan de slag maar heb nog geen plan van aanpak. Welk percentage alcohol, hoeveel citroensap en hoeveel suiker? Nog niemand die het weet. Dus eerst nog maar een pilsje. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 13 november 2019

Limoncello Alcohol Proof/Percentage Calculator


vooral de suiker rekenmodel is fijn.

Forum Lid
op 23 januari 2020

Het is veel te vroeg, volgen het recept dan, na 5 dagen in de alcohol van de t500 ga ik zo limoncello maken. Eerst effe naar het bos met de honden. Heeft al een mooi kleurtje toch? 

En smaakt het niet, de supermarkt ligt vol met citroenen, de t500 spuugt alcohol en stookwinkel heeft gist. Geen groot risico lijkt me.

Ik had gerekend op 2 weckflessen vol maar had een ongelukje. Vandaar die 2e weckfles. Nieuwe alcohol komt er al weet aan.

Zo even Spa blauw halen want kraanwater hoef ik niet meer en water destilleren heb ik ook geen zin in. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 januari 2020

Best wel geil toch

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 januari 2020

Ach heb mezelf toch vakantie gegeven ( een ander doet het niet) hoe ga ik dit aanvliegen

 

eerst nog maar een biertje en het citroensap is nog bevroren

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 januari 2020

Hier is tie, liter alcohol, t500, 10 citroenen, 0,5 liter citroensap uit de citroenen, 200 gram suiker ( recept is 600) maar dat is veel te zoet voor ons en 1 liter water. 

Wat zurig, misschien iets te maar dat weet ik nog niet. Alcohol moet ik nog uitrekenen maar godver voel hem al wel.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 januari 2020

Laatste want wordt zo dronken als een aap. Wat doe je eraan. Misschien iets te zuur maar het bevalt me

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 januari 2020

Wat een verraderlijk drankje is het godver begin weer bij te komen. Dit ga ik dus verdunnen. Niet normaal hoe sterk dit is en je proeft het niet. Lekker is niet het juiste woord. Meer dan dat maar onderschat het niet. Je word er kanonbezopen van. Ben weer aan hij bijkomen. Was echt serieus weg. Pas op met dit drankje

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
9 op 18 april 2020

Vrijdag alcohol stoken op de T500 kolom.

En dan limoncello maken.

De bio citroenen van Lidl staan sl klaar.

 

Forum Lid
op 19 april 2020

Leuk Vlisbier,

Ik ga zo weer limoncello maken want die was op. Effe loeren hoe ik het de vorige keer had gedaan. Morgen krijg er 100 van Ecoplaza. Zijn in de aanbieding. Als je snel bent kan je nog bestellen. https://www.ekoplaza.nl/producten/product/citroen2

Volgens mij zijn ze groter dan die van de LIDL. Niks mis met hun citroenen want deze Limoncello komt van Aldi/Lidl citroenen. 

Forum Lid
op 19 april 2020

Volgens mij gaat het niet om de grote maar wat je er mee doet🤣🤣🤣🤣

Forum Lid
op 19 april 2020

Zij die van ekoplaza ook bio❓

Forum Lid
op 19 april 2020

Volgens mij gaat het niet om de grote maar wat je er mee doet🤣🤣🤣🤣

Van Vlisbier

Hoe groter hoe meer schillen, hoe meer sap en de zelfde prijs als de Lidl/Aldi. Normaal 0,40 per stuk duurder bij ekoplaza. En Eco. Je moet ze effe in de gaten houden voor de aanbieding. Die komt elk jaar met citroenen sowieso een paar keer. 

Ben je wel effe aan het schillen maar voor de hele zomer klaar. 

Forum Lid
op 19 april 2020

Vraag eens aan lummellientje wat je nu zegt.

Hoe groter de schil hoe meer sap🤣🤣🤣🤣😋😋😋😋

Forum Lid
op 19 april 2020

Nee geintje we gaan het zien🤥🤥🤥🤥

Forum Lid
op 19 april 2020

Weet je Vlisbier, zou graag willen reageren (met wat Lummel humor, dat begrijp je) maar ik geloof dat dat dit niet altijd gewaardeerd wordt. On topic, off topic wanneer?

De grenzen van het forum zijn niet mijn grenzen dus weet ook niet wanneer ik er overheen ga. Kan ik soms aanvoelen aan mijn water maar soms ook niet. 

Zet mezelf maar quarantaine. Heb ik het minste gezeik. Proost. De limoncello van citroenen van Lidl/Aldi smaakt er niet minder om. 

Forum Lid
op 25 april 2020

De t500 kolom en inhoud toch maar eerst schoongemaakt voor de eerste stook morgen.

Forum Lid
op 25 april 2020

Succes morgen. Billen bij elkaar. Pffff, je moet het maar kunnen. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 april 2020

en voor wie precies het alcoholpercentage wil weten van bovenstaande recept, dat is 30%. Gemeten met de dobber. Vorige keren had ik er al suiker aan toegevoegd dus dan wordt het gokken. Maar het is dus 30% geworden. Ga zo eens kijken of het bevriest in de vriezer. Anders gooi er nog wat alcohol bij. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 20 april 2020

Heb de citroenen van ekomarkt binnen kan helaas geen foto uploaden want internet Is wat zwak in de tuin. Maar weet nu weer waarom ik 100 heb gekocht. Ze zijn namelijk heel vers en dat ruikt veel lekkerder maar het belangrijkste, schillen is een stuk makkelijker. Oude citroenen krijg je nauwelijks netjes geschild. Heb er al 4 geschild. Pfffff. 

Forum Lid
op 20 april 2020

Weet iemand of alcohol vitamine c afbreekt? Zit ik me net te bedenken. Is limoncello met een klein beetje suiker niet gewoon gezond? De suiker is kut natuurlijk. Maar de schillen en het sap. Ga weer verder met schillen, heb er 25 geschild en de eurostoxx50 stijgt als een gek en ik zit short gvd. Als dat geen reden voor Limoncello is. 

Forum Lid
op 23 april 2020

De meeste vitamine zit in de schil maar dan voornamelijk in het witte deel, alleen kan je lichaam dit niet afbreken je vindt het dus weer terug in de pot. Maar als jij je er beter door ga voelen zou ik de drank blijven nuttigen.

Forum Lid
op 23 april 2020

Dank u dokter. Dat wilde ik even horen. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 22 april 2020

Dit recept met biologische sinasappel schil is ook superlekker. Arancello.

Forum Lid
op 23 april 2020

Ik heb het ook eens met mandarijnen en één citroen gemaakt, denk dat dat die versie de meest geliefde was onder de proevers (niet zo mijn eigen ding).

Forum Lid
op 25 april 2020

weet niet of ik die combinatie geweldig vindt, maar ja nu de mogelijkheid met “makkelijke” alcohol wel het proberen waard

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 25 april 2020

let wel op dat je alleen biologische citroenen/sinaasappels gebruikt… de overige zijn behandeld met een stof waar ik de naam ff niet meer van weet maar is zwaar kankerverwekkend… 

Crew member
op 25 april 2020

Imazalil heet dat. 

Vies stofje is dat maar dat zijn feitelijk ook alle gewasbeschermingsmiddelen, pesticiden en kunstmest.

Forum Lid
op 26 april 2020

E900 . Wat sommige gebruiken als anti schuim .
Is ook het glansmiddel wat wordt gebruikt om de vruchten in de schappen een mooie glans te geven .
Citroenen en ook manderijn en en sinaasappel worden in water met die troep erin Gespoeld .
Puur siliconen .

Crew member
op 26 april 2020

Na het schillen/pellen van een zo’n vrucht kan je ook maar beter je handen eerst wassen. En het zit ook in alle frituurvetten 😒

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 25 april 2020

Het zijn zeker bio citroenen 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 april 2020

De eerste limoncello zit in de weckpot.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2020

Na ruim 2 weken is dit het eindresultaat.

Nu nog paar uur in de vriezer en dan proeven.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 5 juli 2020

zou dit misschien ook goed zijn
https://www.pit-pit.com/citroenschillen-bio.html

 

Forum Lid
op 5 juli 2020

zou dit misschien ook goed zijn
https://www.pit-pit.com/citroenschillen-bio.html

 

Van Figaro

Hier staat al een topic over.

Even zoeken op Citroen schil.

Forum Lid
op 5 juli 2020

Uit ervaring weet ik dat hier alleen nog maar verse schillen gebruikt worden. Gedroogde was geen succes. Maar kijk inderdaad even op gedroogde schillen topic.

Forum Lid
op 5 juli 2020

zou dit misschien ook goed zijn
https://www.pit-pit.com/citroenschillen-bio.html

 

Van Figaro

Exact deze heb ik gebruikt. Niet ok.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 juli 2020

okee ,bedankt

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren