Reflux vs Hoed

Geupdate op 27 oktober 2018 in Spirits
2 op 27 oktober 2018

Vannacht was ik dronken en stoned en verveelde me dus zat weer een paar uur op youtube en kreeg een idee, Ik schrijf het maar even op anders ben ik het weer kwijt. 

 

Wat is het plan, binnenkort ga ik Betuwse appels laten persen bij Stookwinkel. Ik verwacht minimaal 100 liter en als het kan meer. 

 

Dan ga ik uiteraard die 100 liter vergisten en stoken. Maar nu wordt het interessanter. Ik heb een Grainfather en een T500. Ik laat ze naast elkaar draaien met elk 25 liter vergist appelsap. Alleen de t500 met reflux laat zijn ding doen op vol vermogen met de hoed strip ik op vol vermogen in de wetenschap dat die een 2e keer moet. Ik verwacht overigens dat de reflux direct drinkbaar is. Kom ik achter zo naast elkaar. Direct uit de bron. 

 

Het zelfde doe ik met de andere 50 liter alleen dan anders, dan stook ik op laag vermogen met de hoed en de reflux haal ik 2 keer over. Dan kan ik dat vergelijken met de eerste keer.

 

Dan doe ik het zelfde maar dan gebruik ik het appelsap als water om 4 kilo graan te maischen. Dit is naar mijn weten nog nooit gedaan. Niet leuk voor een filmpje Nimrax. Delen we de poet, moet toch goed zijn voor 100 miljoen vieuws en we worden op zeker dronken en stoned dus dat wordt een geweldig filmpje. Ik denk dat ik deze week de appels krijg. 

 

 

 

 

 

 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 27 oktober 2018

Er was iets met appels en rogge. Ik geloof dat dat niet goed samen maischte en/of vergistte.

Ik kreeg het idee dat het net zoiets was als zuurkool samen met aardappels in de pan koken, dat gaat ook niet goed.

Maar het is maar een vage herinnering, dus ik weet het niet zeker.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 oktober 2018

Trouwens wel een goed idee om zo te vergelijken! Zo worden we wijzer.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren