stinkende meloen ferment

Geupdate op 7 juli 2019 in Spirits
7 op 3 juli 2019

Beste allen,

Ik ben momenteel cantaloupe meloen aan het vergisten. Dit was een flinke hoeveelheid meloen met schil en al. Met wat extra suiker en onder water gezet en met bakkersgist aan het fermenteren.
De vergisting ging zeer snel van start, het was zelfs door het waterslot heen vergist. Nu was ik even in de emmer aan het kijken en er kwam mij een onwelriekende lucht tegemoet. Deed me aan zuurkool/ zwavel denken. Voorheen heb ik al.regelmatig rood fruit vergist, en heb nog nooit dit geroken.
Heeft er iemand ervaring met meloen? En wat denken jullie , wegdoen of verstoken?

Groet Jasper

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 4 juli 2019

Gist het nog wel ?
Is het De geur van rotte gist cellen misschien ?

Je gist de schil mee ?? bestrijdings middelen lucht ?

Forum Lid
op 4 juli 2019

Als het nog gist gooi er wat eierdoppen , schelpen of wat kalk in .
En voor afstoken even zien hoe het ervoor staat.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 juli 2019

Ik denk ook dat die schil niet zo’n goed idee was om mee te vergisten. Kan ook goed zijn dat de schimmels eerder aan de slag zijn gegaan dan het bakkersgist. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 5 juli 2019

Ik sluit me er bij aan, geen schil. 1 bestrijdingsmiddelen, 2 schimmels, 3 pectine en andere ongewenste delen die veel methanol produceren. Ikzelf heb een keer meloen geprobeerd (die met het groene vruchtvlees ben ff de naam kwijt) en kwam op het volgende uit:

geen scheel/pitten, alleen het vruchtvlees,
normale (langzame) gist, vergist wel maar te langzaam (het wordt uiteindelijk zuur/azijn achtig terwijl het nog gist)
na het stoken een zure drank met een meloensmaak op de achtergrond.
ook was de drank slijmerig en gewoon mislukt.

conclusie:
volgende ronde meloenen wordt:
vruchtvlees, suiker en een turbo gist.

ik verwacht dat de turbogist een de suiker vergist en een deel van de meloen suikers maar niet alles, na 2 weken gewoon stoken, ook als er nog suikers in zitten anders weer het risico op zurigheid. 

als ik jou was zou ik het lekker door het riool spoelen en opnieuw proberen zonder schil en pitten.

groet

Forum Lid
op 5 juli 2019

alleen vruchtvlees , SG rond 1060 – 1080 , een neutraal gist met gist voeding omdat er al weinig aroma is Te snel gisten heb je geen smaak ! maar bij producten als meloen vergisten is erg belangrijk om met juiste PH te werken.
Een goed PH zorgt voor goed verloop van gisten en voorkomt ook indringen van andere schimmels .
Zijn de voorbereidingen goed 18 tot 21 dagen moet de vergisting voorbij zijn .

Forum Lid
op 7 juli 2019

dank allen voor de reacties, ga het idd maar weg doen. Het is momenteel een zure slijmerige onwelriekende massa geworden , ik kan me niet voorstellen dat dit nog een smakelijk drankje gaat worden. Was rest verwerking bij ons uit de keuken. Volgende keer zal ik alles van schillen ontdoen.

Forum Lid
op 7 juli 2019

Je moet het zo bekijken,ook van een mislukking leer je van.wij gaan ook nog wel eens op onze bek.als je niet probeert dan weet je het niet en leer je niet,volgende keer beter.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren