Stook vergunning aanvraag

Geupdate op 6 september 2019 in Stookforum
54 op 20 mei 2016

Na het lezen van verschillende web pagina’s betreffend het aanvragen van een stook vergunning, heb ik gelezen dat een dergelijke vergunning enkel verleend wordt als je bent ingeschreven bij De Kamer van Koophandel (KVK) en in het bezit te zijn van een BTW nummer ??

Ik wil graag weten of dit juist is om als particulier een stook vergunning aan te vragen voor het stoken van alcohol voor eigen gebruik?
Zijn er nog mensen op het forum die nog tips ervaringen met mij willen delen voor het aanvragen van een stook vergunning.

Alvast bedankt en hartelijke groeten,
Jan

 
 • Geliked door
Antwoord
1 op 20 mei 2016

Ik denk dat men er van uitgaat dat je deze vergunning wilt gaan gebruiken als zelfstandige klein-ondernemer die zelfgestookte drank aan derden gaat verkopen.
Want sta je eenmaal bij de fiscus als stoker geregistreerd (stookvergunning = in feite een overeenkomst met de fiscus), dan volgt er ook controle en wordt de ketel verzegeld en betaal je belasting over de vermoedelijke opbrengst.
Dat vergt natuurlijk wel enige voorbereiding en investeringen.
Je zal voor jezelf een businessplan moeten gaan opstellen, wil je geld kunnen krijgen bij een bank.
Ik neem aan dat je geen stookvergunning gaat aanvragen voor een ketel van 20 liter.
Je dient over een stookruimte te beschikken (dus geen schuurtje achter je huis in een woonwijk) waarin je de nodige apparatuur wilt  gaan opstellen, dus niet alleen een ketel van minstens 150 ltr. met koeler, maar ook evt. persen, bottelarij, opslag van de nodige grondstoffen. Je valt dan ook onder de HACCP- en brandweervoorschriften.

Forum Lid
op 21 mei 2016

Bedankt voor je toelichting Betweter.

In mijn topic bedoelde ik echter wel een vergunning voor het stoken voor enkel het eigen gebruik en niet voor de verkoop.
Betreffend de inhoud van de ketel ben ik wel aan het denken aan een ketel van circa 10 tot 15 litter.

Dus ik heb het echt over het kleinschalig stoken voor enkel eigen gebruik.
Mijn idee voor de noodzaak van de vergunning aanvraag wordt gevoed door wat ik lees op de site van stookwinkel.nl. 
Dit versterkt door uitspraken/vonnisen van diverse rechtbanken, welke ik op internet bij De Rechtspraak tegenkom betreffend mensen die stookten zonder vergunning.

Vandaar mijn verzoek om wat meer duidelijkheid en toelichting hoe het nu zit met de vergunning aanvraag voor een particulier.

Toch bedankt voor je eerdere input.
Ik ben er zeker weer wijzer van geworden.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 mei 2016

1. Particulier stoken zonder vergunning mag niet

2. Een particulier krijgt geen vergunning

3. Een vergunning kan je als bedrijf aanvragen als je ruimte is goedgekeurd als accijnsgoederenplaats. Een voorwaarde is dat de ruimte vanaf de openbare weg toegankelijk moet zijn. Als je daarvoor eerst door een priveruimte moet krijg je de accijnsgoederenplaats niet toegewezen van de douane.

4. Een accijngoederenplaats is puur administratief. Het mag in theorie in een kippenhok of varkensstal staan, en het heeft niets met HACCP regeltjes te maken. Daar hebben wij de keuringsdienst van waren voor, de douane maakt zich druk om de afdracht van de accijns en niet om hygiëne. De douane wil wel een tekening van de ruimte, als de ruimte wijzigt na een verbouwing bijvoorbeeld willen ze dit wel weten. Maakt verder niet veel uit.

5. Er is geen minimum inhoud van de ketel voor een vergunning, het zou wat zijn zeg als je een speciaal drankje wilt maken in een kleine oplage en dat zou niet mogen? (een ketel van 150 liter vul je nu eenmaal niet voor slechts 25 liter, dan komt er niets uit)

6. Een strikte administratie, je betaalt geen accijns over de verwachte opbrengst, als je niks maakt dan betaal je ook niets. Je administreert alles, dus je suiker, gist, fruit, mout inkoop alles. Je voor en naloop bewaar je net zolang tot de douane iemand langs stuurt zodat je het samen door de gootsteen kan spoelen. (dit noemen ze vernietigen)

7. Over het resultaat betaal je accijns, daarna pas mag de drank je accijnsgoederenplaats verlaten. De hoeveelheid accijns verschilt per soort drank en per sterkte. Een kromme regel is bijvoorbeeld dat de accijns op mousserende wijn veel hoger ligt dan op “platte” wijn.

Even kort samengevat, particulier is dit onmogelijk. Dus wil je stoken vertel het niet aan iedere buurman en houd het klein, de kans dat je je ooit moet verantwoorden blijft dan heel klein.

Forum Lid
op 22 mei 2016

Ben schreef:
4. Een accijngoederenplaats is puur administratief. Het mag in theorie in een kippenhok of varkensstal staan, en het “heeft niets met HACCP regeltjes te maken”.

Mijn reactie:
De HACCP heeft niets met de accijns te maken, maar dat schreef ik ook niet.
Maar als je met producten/grondstoffen werkt die voor menselijk gebruik zijn, gelden deze regels wel terdege t/m het eindproduct.
Ik ben 25 jaar hoofd facilitaire dienst geweest en kan er nog wel meer over vertellen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 mei 2016

Klopt, voor verkoop heb je inderdaad met keuringsdienst van waren te maken en die stellen inderdaad HACCP eisen. Maar puur voor de vergunning van de douane waar ik dacht dat het over ging maakt het dus niet uit.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 mei 2016

Tjaah.. als ze een vergunning willen zien van de hobby stoker, wilde ik die ook best aanvragen. Maar liep bij het invullen van de aanvraag ook tegen vragen aan.. hoe ik als particulier van mijn hobby kon genieten..

Heb toen gewoon de belastingdienst opgebeld en uitgelegd dat ik voor leuks aan het doen was en hoe ik een vergunning kon krijgen..men wist het niet, en na wat doorverbonden te zijn hoorde ik ook .. kan niet als particulier, je fabriekt een BTW product…   

Ben heeft het hierboven opgesomd.. vind het jammer dat er geen uitzondering voor de hobbiest bestaat.. want bier en wijn mag je wel voor ..eigen lol.. maken. 

Dus blijft ons.. veilig werken, geen overlast maken bij het proces, of in de woon omgeving.. Geniet van je borreltje..  maar ga niet de boer op met “een drank handel” of schenk niet.. de flessen uit op het beurtfeest..  

Als je voor je eigen lol een borreltje brouwt en daar heeft niemand last van heeft of dat opvalt, knijpt de belastingdienst wel een oogje dicht.. hoop ik!.. 

Echter..was dit gedogen in de.. Doe Maar..  tijd ook met plantjes het geval, Maar dit is lelijk uit de hand gelopen en dit wordt vandaag de dag hard bestreden.. zolang het kleinschalig blijft is zou der wel niet zo veel aan de hand zijn …  

Inshallah.. kunnen we blijven genieten van onze lol toch..

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 mei 2016

Ik wil iedereen bedanken voor hun bijdrage.
Het heeft mij zeker het een en ander verduidelijkt.

Jammer dat in de wetgeving geen rekening is gehouden met mensen die voor hun hobby graag zouden willen stoken. 
Erg jammer…..

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 mei 2016

Idd erg jammer, je ziet dat er erg veel mensen zijn die het voor hun hobby willen doen. Veel gepensioneerden zoeken een hobby en dan denken ze wat leuks gevonden te hebben en dan moet het weer stiekum. Er lijkt ook geen wetswijziging op handen te zijn aangezien de meeste landen om ons heen soortgelijke wetgeving hebben. 

Maar het houdt mij niet tegen af en toe iets lekkers voor mijzelf te maken. Ik houd er geen schuldgevoel aan over omdat het niet mag ofzo….

Crew member
op 10 december 2016

Bauke, ik heb ook geen schuldgevoel erbij. Meer vaak een “dronken gevoel”;-)

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 juni 2016

ach ja, stiekem is spannend, vroega ging je stiekem met je vriendinnetje doktertje spelen….. hopende dat je niet gepakt werd door de ouders (helaas wel eens mislukt) als het spannend blijft is ook de smaak ervan beter:p zeg ik maar altijd. ik ben altijd al een batraaf (ondeugd) geweest, zit inmiddels in mijn bloed verweven, en dat zal dus schijnbaar blijven totdat de dood ons scheid. De wet is strikt en geld voor iedereen (die niet het genoegen hebben te genieten van veel geld 😛 )

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 oktober 2016

Begrijp ik het goed dat het dus eigenlijk geen zin heeft om een

Stook vergunning aanvraag

 te doen ?

de combi hoog alcohol en wietolie zien ze vast ook niet zitten …
het maken van essentieel olie wellicht wel 🙂 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 2 oktober 2016

Het is als particulier niet eens mogelijk om een vergunning aan te vragen.

Forum Lid
op 2 oktober 2016

ik heb wel kvk en btw nr ..

Crew member
op 2 oktober 2016

Dan kun je er een aanvragen maar of het zin heeft…..

Forum Lid
op 2 oktober 2016

ja precies , dat verwacht ik ook

Forum Lid
op 2 oktober 2016

Het geeft meer rompslomp dan dat je er plezier van beleef als hobbyist…

“Wil je het legaal aanpakken natuurlijk”

Forum Lid
op 9 december 2016

Ik denk dat als we ons aan de regels houden en het als hobby houden en niets verkopen er weinig aan de hand is,ze hebben wel wat anders te doen.wat ik stook word het meeste bij mij thuis gedronken,geef ook wel eens een flesje af,vraagd mij wel eens iemand of ik verkoop maar daar is mijn hobby niet om begonnen,en ik wil het niet verpesten voor mij zelf en voor anderen.gr.?Chrisv

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 10 december 2016

Ik heb ook al zitten brainstormen om er iets op te verzinnen. Een stichting of vereniging (Het dorstige keeltje;) maar het is gewoon kansloos.De staat (ministerie van financiën) is afhankelijk van belastinginkomsten en als ze dit toestaan voor hobby zijn ze als de dood dat het een hype gaat worden en ze hun kip met gouden eieren slachten. Brandstof,sigaretten,bekeuringen en drank accijns is waarop het meest “geharkt”wordt. Zelfs een ontheffing aanvragen is onmogelijk. Kortom, de wetgever heeft het volledig dicht getimmerd.In Hongarije mag het voor zover ik weet.(Het is ook een arm land)… Maar je moet er dan wel een paar grenzen mee over om het hier te krijgen. Ook geen goed idee.
Een gedoogbeleid is een droom die waarschijnlijk nooit zal uitkomen…

Forum Lid
op 11 december 2016

nee droom maar verder,de hoogste straffen staan op belasting ontduiken,is bijna erger dan moord.gr?Chris

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 12 december 2016

Klopt ChrisV.
Het enige wat ik nog kan bedenken is om als iemand van ons gepakt wordt allemaal collectief een paar tientjes te lappen voor de betreffende pech-shiner.
Ik zou daartoe wel bereid zijn.
Nu is het wel zo dat de douane je op ‘heterdaad’ zal moeten betrappen om een strafzaak bij het OM te kunnen beginnen tegen de onfortuinlijke moonshiner.
Als je op industriële schaal gaat stoken, kan je het op je afroepen.
Bijvoorbeeld: Je hebt een café, veel facturen van ingekochte suiker, gist en 557 liter alcohol op voorraad. Uitspraak: 2000 euro boete,waarvan 1000voorwaardelijk. Valt me erg mee.
http://www.bijzonderstrafrecht.nl/home/veroordeling-terzake-het-medeplegen-overtredingen-van-de-wet-op-de-accijns-betreffende-het-illegaal-stoken-van-alcohol
Moonshiners die af en toe een stookje doen voor eigen gebruik lopen naar mijn idee nauwelijks een risico.
Zie het als 1 wietplanttje in je tuintje. Kraait geen haan naar.
Zet je je hele tuin ermee vol dan komt de politie vroeg of laat je helpen met oogsten.
Ik kan eerlijk gezegd geen veroordelingen vinden van kleine eigen gebruik stokers.
Nederland is een belasting-paradijs, hoor ik net op het journaal.
Dat gevoel hou ik vast. Ik maak me in elk geval geen enkele zorgen.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 12 december 2016

ik ben iemand die het liefs zelf verzorgend is ,en ik ben iemand die vind dat veel oude ambachten verloren gaan waaronder ook het thuis stoken,in hongarijen mag je 50liter voor eigen gebruik stoken maar het jaar heeft meer weken ,in romenie word het toegestaan daar kraait er geen haan naar,ieder huishouden heeft daar een ketel ,en iedereen heeft fruitbomen,dus ook als ik daar ben stook ik,ik hou niet van het spul uit de winkel.wan wat ik stook en van wat ik van ander stokers drink word ik niet ziek,maar van wat uit de winkel komt wel,ik ben 65jr en heb sloten van het zelf gestookte gedronken en drink het nog en ben kern gezond.maar maak je geen zorgen zo lang we niet verkopen maak zich daar niemand druk om,en anders ben ik ook wel bereid om bij te lappen.gr.?Chrisv.

Forum Lid
op 8 juni 2017

Als je het verhaal op de t500 beschrijving leest kom je niet meer bij over engeland.

speciale vergunning nodig voor stoken voor consumptie.

ethanol stoken coor brandstof, vrij tot 2500 liter per jaar.

zou er verschil in ethanol en ethanol zitten daar?

Forum Lid
op 8 juni 2017

pastislover, in Nederland mag je 0,00 alcohol stoken, oftewel het is strafbaar.

Bier mag je stoken voor eigen gebruik en dus niet verkopen.

==============================================

In Duitsland is 0,50 liter alcohol stoken toegestaan.

Voor bier is in Duitsland aanmelding nodig bij de belastingdienst (dus géén vergunning). Je dient er een controleerbare boekhouding op na te houden.

Ook hier mag alleen bier gebrouwen worden voor eigen gebruik.

Crew member
op 8 juni 2017

 

Bier mag je stoken voor eigen gebruik en dus niet verkopen.

Van Betweter

 

Bier mag je ook niet stoken Rob, enkel brouwen 😉

Forum Lid
op 8 juni 2017

Volgens mij ging mijn reply over engeland en niet nederland of duitsland!

Admin
op 8 juni 2017

Klopt, maar volgens mij is die info van Still spirits over Nieuw Zeeland en niet over Engeland toch?

 

Verder is dit een vergunningentopic en uiteindelijk draait het om wat hier mag. Wij wonen in Nederland en Rob woont in Duitsland 🙂

Forum Lid
op 8 juni 2017
Klopt, maar volgens mij is die info van Still spirits over Nieuw Zeeland en niet over Engeland toch?

Verder is dit een vergunningentopic en uiteindelijk draait het om wat hier mag. Wij wonen in Nederland en Rob woont in Duitsland 🙂 Van Stookforum

Dank je Jan dat je even voor mij bent ingevallen, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik zat de hele dag in Groningen voor een servicebeurt van mijn caravan.

 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 8 juni 2017

Die halve liter is waarschijnlijk niet wat je mag produceren maar is de maximale ketelinhoud.

 

In Nederland is de enige legale distilleerketel een glazen kolf met koeler met een maximale inhoud van een halve liter. Dat is de enige distilleerapparatuur die je vergunningsvrij mag bezitten. Dit hebben ze gedaan om te voorkomen dat ieder laboratorium straks 100 ketels bij de douane moet aanmelden. Ze vallen met enige regelmaat kapot en er komen dan weer nieuwe. Dus is vooral in het belang van de douane zelf zo geregeld.

 

Dus het bezit van een ketel van een halve liter die expliciet ook nog eens van glas moet zijn is legaal. Het gebruik om alcohol te maken voor consumptie met dat ding is niet legaal. Nog geen druppel!

 

Dat is de letter van de wet, die natuurlijk niet zo heel precies wordt gecontrolleerd. 

Forum Lid
op 8 juni 2017

Jan, dat Duitse keteltje is dan een keteltje die nog kleiner is dan mijn theepot.

Leuk om in de vensterbank te zetten met een cactus erin.

Admin
op 8 juni 2017

Precies 🙂 Daar heb je niet veel aan 😉

Admin
op 8 juni 2017

Autospuiterijen hebben vaak ook een machine staan waarmee ze thinner kunnen terugwinnen. Zij hebben ook een vergunning van de douane om zo’n ketel te mogen bezitten. Omdat je er alcohol mee zou kunnen maken. Dat dat niet meer te drinken is nadat je er een keer thinner mee hebt teruggewonnen doet niet ter zake, het zou kunnnen en daarom hebben zij ook een vergunning voor het bezit nodig.

Forum Lid
op 8 juni 2017

Als ik zit te stoken met mijn 100 ltr ketel vallen de vliegen nog uit de lucht ,mijn hele buurt weet dat ik stook dat ruiken ze ook wel niemand maakt zich daar druk om,ik ben niemand tot last en verkoop absoluut niets,ze vragen mij wel eens maar als je verkoopt loop je het risico dat je zelf en de medestokers er problemen mee bezorgd,dus nooit!!!! doen ,dan intereseert het ook niemand maar als je de slijter om de hoek het brood uit de mond steelt dan mischien wel.laat het een hobby zijn en blijven dan kunnen we zo jaren door gaan.gr.??Chris.V.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 22 augustus 2018

In 1993 of 1994 werd de wet gewijzigd en kon een particulier een vergunning aanvragen voor het voorhanden hebben van een distilleertoestel bestemd voor huiselijk gebruik. Het distilleertoestel mocht alleen gebruikt worden voor het vervaardigen van accijnsgoederen voor huiselijk gebruik. D.w.z. gebruik door de vergunninghouder zelf, zijn huisgenoten of zijn gasten. Deze heb ik in 1995 dus aangevraagd. Bouwtekening, kadastrale gegevens etc. op het formulier ingevuld en vervolgens ingediend. Na 3 maanden werd mijn vergunningaanvraag afgewezen. Reden: het produktschap gedistilleerd kwam hier tegen in verzet en heeft hier vervolgens kamervragen over gesteld. Vervolgens is de wet tetuggedraaid “gerepareerd” en zijn alle reeds uitgegeven vergunning ingetrokken en aanvragen afgewezen. Op grond van artikel 5 van de wet op de accijns is het ineens niet meer toegestaan zgn. tussenprodukten en overige alcoholhoudende stoffen thuis te vervaardigen. Je kon nog wel een bezwaarscgrift indienen. Maar ze hadden inmiddels wel al mijn gegevens. Dus vervolgens bij een kennis die douanebeamte is te raden gegaan. Ik hoefde me nergens zorgen om te maken als het maar voor eigen gebruik was en ik niets er van verkoop. Als men daar lucht van krijgt dan staan ze de volgende dag op de stoep. Dus vooral gewoon hobbymatig en voor eigen gebruik door blijven gasn was zijn antwoord. En dat doe ik nu al 25 jaar. Ik heb de correspondentie met de douane en belastingdienst nog altijd bewaard. Kan ik nog altijd laten kijken dat ik welwillend was 🙂 . Ik heb inmiddels wel meerdere ketels waaronder een koperen ketel van 80 ltr en de grainfather met T500.

Gr. Bertel

Forum Lid
op 22 augustus 2018

Tabak mag 10×10 meter de rest wat ilegaal of verboden is doet de staat,gokken,drank etc.daar waar wat te halen is is vd.staat,verbied de giftiggestoffen die aan de sigaret is toegevoegd,nee want dan stopt iedereen met roken,en lopen ze inkomste mis,schrijf maar wat op het pakje,hypocriet,dat is onze staat,is het niet vreemd dat rond de vacantie de brandstof duurder word en dat elk jaar? Daarom heb ik mijn hele leven gedaan wat ik dacht dat goed was.en dat blijft zo.

Forum Lid
op 22 augustus 2018

En nog wat over regeltjes,ik rij kinderen naar school,een kind staat al de hele week niet geregisteerd dat ik hem s’middags mee naar huis moet nemen,is zwaar gehandicapt en kan niet praten volgens de regels mag ik hem niet mee nemen is iets mis gegaan gem.heeft het niet doorgegeven,bij mij kind,ouders,ik,baas,gem,dus ik breng hem thuis,regel of geen regel,zijn mijn kinderen en als daar iemand problemen mee heeft krijgen ze de sleutel vd.bus en mogen ze van mij die regels ergens instoppen.ik doe wat ik denk wat goed is.zo leef ik

Forum Lid
op 19 november 2018

https://www.hazaipalinka.hu/hobby-palinkafozo-HPF100

Dit is in Hongarije voor een paar tientjes te koop. (1 euro = ca 320 forint) 

Mijn goede vriend aldaar stookt elk jaar 50 liter voor eigen (en mijn) gebruik.

Heel gewoon daar.

Forum Lid
op 20 november 2018

In het dorp waar ik kom in Roemenie stookt bijna iedereen,in Hongarijen mag je volgens mij 50 ltr.voor eigen gebruik stoken,

Forum Lid
op 20 november 2018

In Hongarije koop je inderdaad een zg Palinka stookketeltje gewoon bij de Lidl.

Mét bon en mét garantie. En op navraag bij de fabrikant een gebruiksaanwijzing in het Engels 😉

29.999 Forint ongeveer € 90,-.

Forum Lid
op 20 november 2018

Of mischien op de plaatselijke markt handgemaakt voor een prikje.gebruiksaanwijzing niet maar krijg je ook niet bij je vrouw.?

Crew member
op 20 november 2018

Ik lees zelden een gebruiksaanwijzing, behalve producten waar volgens recept moet worden gewerkt. Voor vrouwen bestaat geen gebruiksaanwijzing, hun hormoon schommelingen maken elke dag anders en uniek.

Forum Lid
op 20 november 2018

Aha dacht dat Adriana dat alleen had,ik ben voorspelbaar,heb altijd dorst het enige wat ik snel kan is in slaap vallen eet graag mosselen? ben lui,en vlug moe,heb alleen nuteloze dingen geleerd,buiten mijn hobby’s dus ze weet wat ze aan mij heeft.?zonder gebruiksaanwijzing.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 12 juli 2019

Dus de meeste mensen die nu een vergunning hebben hebben daarmee een “Eigen bedrijf”

en stoken vervolgens voor “Eigen gebruik”? en betalen vervolgens BTW voor het aanal liters drinkbare vloeistof?

Forum Lid
op 12 juli 2019

als ik dit zo lees moet ik hier toch vanaf zien, zou leuk zijn geweest, maar wat kneuzig dat je niet eerst wat meer ervaring kunt opdoen.
had graag willen experimenteren met een klein keteltje en dan wanneer ik iets heb waar ik tevreden mee ben iets opstarten.

Admin
op 12 juli 2019

De meesten hebben geen vergunning. Ik denk dat er van de 1400 leden hooguit 1 of 2 een vergunning hebben. Gewoon lekker beginnen. Ga je dan uiteindelijk commercieel dani s het logisch dat je een bedrijfje opricht en een vergunning regelt. Voor nu geen drukte om maken en gewoon lekker van start gaan.

Forum Lid
op 12 juli 2019

Ik stook zo’n 15 jr.zonder vergunning en voor eigen gebruik,en best veel,ik verkoop geen druppel,heb nog nooit iemand aan de deur gehad ter controle,en ik ben als stoker best bekend.comercieel zou ik hier nooit willen stoken,word een verplichting.voor mij hoort het bij mijn manier van leven,moet geen werk worden,ik denk dat je er dan ook vlug mee stopt.begin gewoon als het bevalt en je wil dan nog comercieel gaan stoken dan wens ik je veel sucses.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 12 juli 2019

Stookvergunning aanvragen? Geef de ambtenaren dan ook gelijk je bankpas en het beheer over je rekeningen. Voor de rest goed luisteren naar je baas en de jou begeleidend ambtenaar geeft je aan het eind van de maand zakgeld. Daar heb je het dan mee te doen. Weet je precies waar je aan toe bent. Fijn toch? 

Iedereen gelukkig. 

Forum Lid
op 12 juli 2019

En zou het na dat comercieel avontuur tegen vallen,en wil je gewoon weer wat stoken voor eigen gebruik,dan heb je de hond wakker gemaakt en kun je regelmatig controle verwachten,dat betekend dan einde stoken voor jou.

Forum Lid
op 12 juli 2019

En ze slopen je. Ze kunnen 5 jaar terug he? En bij fraude 7 jaar. Ga de hypothetische aanslag maar weerleggen. Net weer een bekeuring binnen € 99,- is gewoon ziek. Echt gewoon ziek. Ben wel weer in bezwaar gegaan en heb al betaald maar het is naaien, naaien en nog eens naaien. Dat is de overheid, ambtenaren en volk wat ik sowieso uit de buurt wil blijven. 

 

Kom op jongens doe normaal, drink een borreltje en werk veilig. 

Forum Lid
op 12 juli 2019

Een organisatie die ik niet vertrouw dat is de overheid.ze doen niets in mijn voordeel.alles wat wij niet mogen waar event.geld mee te verdienen valt,waar wij de gevangenis voor indraaien is in beheer van de overheid.

Forum Lid
op 12 juli 2019

Klopt. Ik ken de fiscus. Heb al jaren een sterretje achter mijn bsn. Omdat ik ooit genaaid ben  geen wedstrijd geld op te geven. Belasting is ok voor het leiden van een land maar om kleine ondernemers uit te persen gaat te ver. Zo ook sporters die hun ziel en zaligheid ergens in steken, net als stokers… kom op leef humaan en relaxt. 

Forum Lid
op 14 juli 2019

Ik heb een vergunning😉van Adriana gekregen👏👏👏👏👍dus nu stook ik legaal,nu zullen jullie wel jaloers zijn he🙄

Forum Lid
op 6 september 2019

nog en geluk dat jullie in Nederland wonen want in België is een aanvraag helemaal een ramp.  We proberen een kleine stokerij op te starten en hebben een BTW nummer en zo.  Dus vergunning voor het stoken aangevraagd.  6 maanden wachten maar even en 50 formulieren invullen + waarborg betalen.  Mijn papieren zijn verstuurd van het ene kantoor dat het onderzoek doet naar een ander kantoor dat de vergunning maakt en dat duurt nu reeds 3 weken.  Slakkenpost !  

Forum Lid
op 6 september 2019

Als Nederlander naar België verhuisd, hoe niet Europese personen dat doen weet ik niet. Je kunt je pas inschrijven bij gemeente, als je bij een ziekenkas bent ingeschreven, en je raad het al, je kan je pas bij een ziekenkas inschrijven als je bij de gemeente bent ingeschreven. Gelukkig is dit al meer dan 10 jaar geleden, maar voordat ik mijn verblijfsvergunning had en werkvergunning, duurde 3 maanden. Gelukkig ging ik bij het dochterbedrijf van werkgever werken, en hebben zij alles geregeld. 2 maanden gedetacheerd geweest.

Forum Lid
op 6 september 2019

william dan gaat het in duitsland sneller 1 dag om de verhuis van lummen naar hier 1 dag om in te schrijven ook voor de ziekenkas en 1 week om te huwen voor de naamsverandering

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren