Stookwijn likeur maken

Geupdate 7 dagen geleden in Likeuren
11 op 1 januari 2019

Vraagje!! Kan je van het eindproduct van suiker en water en turbogist laag alcoholgehalte likeur maken? Dus zonder het te stoken?

 
  • Geliked door
Antwoord
10 op 1 januari 2019

Alles kan. De vraag zou niet moeten zijn kan je daar een likeur van maken maar wil je daar een likeur van maken. Stookwijn is zurig.

Forum Lid
op 1 januari 2019

Oké dus dat is sowieso niet aan te raden. Je moet hem daarna dus altijd stoken?

Brouwmaat
op 1 januari 2019

Ik zou het altijd stoken inderdaad

Forum Lid
op 1 januari 2019

Stookwijn is net als gewone wijn gewoon drinkbaar. En je kan er erg teut van worden en zonder hoofdpijn alleen zoals Munckerik al schreef: het smaakt zurig. Ook zit je aan de max.ABV van 18%. Bij verdunnen en smaak/geur correctors toe te voegen zakt dit nog meer. Plus dat je dode gistcellen en andere rest chemie zit te drinken, ik zeg: please: don’t…
Dus distilleren kom je eigenlijk niet onderuit.
Je raakt dan veel zurigheid en ellende kwijt en je ABV percentage is veel hoger en vooral zuiverder.

Forum Lid
op 3 januari 2019

Oké super!! Hier kan ik wat mee. En moet je het mengsel ook regelmatig roeren? En bij welke temp moet je het laten gisten?

Forum Lid
op 3 januari 2019

En alvast bedankt voor de goede tips 👌

Forum Lid
op 3 januari 2019

Niet roeren maar bij kamer temperatuur + – 20 graden zetten.wel gist er bij doen.gr Chris

Forum Lid
7 dagen geleden

Oké tijd voor de volgende vraag haha. Hoe lang moet ik de emmer laten staan. Je mag hem niet te vaak openen. Het liefst helemaal niet. Maar hoe lang raden jullie aan?

Brouwmaat
7 dagen geleden

Totdat alles uitgegist en geklaard is. 

Forum Lid
7 dagen geleden

Antoine,laten staan een of twee weken,als je een waterslot hebt,dan als het uitgebubbelt is dat het uitgegist is,laat het dan koel staan tot het bezonken is,en stook het dan,heb je geen waterslot,dan hou een brandende aansteker boven je stooksel,als die blijft branden en niet flakkerd is het ook uitgegist.gr.Chris.sucses

Forum Lid
7 dagen geleden

Oke bedankt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren