suiker inkoop

Geupdate op 21 september 2019 in Stookforum
30 op 11 september 2019

hebben jullie wel eens het idee, suiker reken ik cash af?

ipv met pasje?

 

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 11 september 2019

bij de lidl een winkelwagen vol, bij vragen ben ik imker.

 

 

 

Forum Lid
op 11 september 2019

lol

 

Forum Lid
op 21 september 2019

Gewoon een braderie of kermis waar je staat met suikerspinnen. Bij de weg snap ik de brutaliteit van de kassière niet.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 september 2019

Bij fruit inmaken, wat hier op de “buiten “normaal is geen gezeur. Inmaken, zei ik ook bij het halen van gasflessen, afgelopen weekend. Maar ik gebruik zelden suiker, ook niet in de koffie. Binnenkort voor alcoholbrander alcohol maken . 7.5 kg bij de appie. Zullen ze niet om zeuren, en anders kijk ik van “waar bemoei je je mee?”.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 september 2019

Laatste keer 50 kilo ingeslagen. Werd bij de kassa (Lidl Duitsland) wat lacherig gevraagd wat ik van plan was. Mijn antwoord: ik zit nu midden in de ramadan. Daarna vieren wij het suikerfeest. We gaan heel veel suikerkoekjes bakken.

Dat ik nog 10 kilo buikspek van het varken op de band had liggen ontging iedereen op dat moment……

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 11 september 2019

Gewoon terug naar de tijd van ambachtelijk werken dus voor hoge productie en essence mengen en roeren .
Wijngeest ( alcohol ) uit fruit of granen of knollen gaan gebruiken .
T is twee uurtjes meer werk in voorbereiden maar gewoon weer kwaliteit die niet nog eens nabewerking of correcties nodig hebben .
paar kilo zaken granen bij de molen voor gemak mout bij Munckerik en genot van kwaliteit eind product maakt goed voor die 2 uurtjes in voorbewerking .

Forum Lid
op 11 september 2019

Hoi Robbert, wat zijn de bevindingen van aardappelprut (kapotgekookt tot moes) en dan met alfa amylase werken? Smaakt dat ook nog goed, of is het toch beter om met combi aardappel/mout te werken?

Voordeel van suiker is dat er geen gft afval overblijft…… en ik heb helaas geen vee wat ik blij kan maken met een granen filterkoek…..

Even voor de duidelijkheid: suikerwash is voor mij alleen voor mengen en roeren zoals rabarbercello, limoncello, salmiak chili likeur etc.

Ik stook de suikerwash 2x met mijn bokakob tot >94%. Tussen de stooks in even met ozon behandelen (en dat gaat niet meer nodig zijn na wegsmijten turbogist en overgang na kwaliteitsgist en laag sg waarde).

Gr. Erwin

Forum Lid
op 11 september 2019

Als ik bij de Aldie kom zegt de dame aan de kassa al aha weer stoken,bij het tankstation waar ik kom al weer de fles leeeg, hoeveel ketels moet je nog.daar maakt zig niemand druk om,op school vragen ze wanneer breng je weer een fles mee,bij mijn werkgever als ik bel,he moonshiner heb je tijd voor een rit of zit je achter de ketel.neem ook wel eens een fles mee,ik maak er mij niet druk om,na 16 jr.geen problemen gehad,maar iedereen weet ook dat ik niets verkoop,geven ok.maar verkopen NEE dus niet zo bang zijn.

Forum Lid
op 11 september 2019

Het gebruik van aardappel is zeker met de moderne aardappel rassen prima om een basis alcohol uit te halen .
Deze alcohol is sowieso zachter dan de suiker alcohol .
Zelf gebruik ik nooit zakjes amylase.
bij het gebruik van mout heb je alfa en beta amylase .
De aardappel goed koken en daarna temperatuur terug brengen en de mout door roeren volgens het standaard maischen .

Je kunt volstaan met 1 op 10 diastatisch mout op aardappel .
maar omdat de huidige aardappel nogal verbetert is bevatten deze meer zetmeel / koolhydraten .
Daarom kun je beter i.p.v. 1 op 10 een verhouding 2 op 10 verhouding aanhouden

Je kunt ook de aardappels doorkoken en i.d.d. tot een prut zodat ze goed vol water is gezogen .
Na koken de aardappel puree invriezen .
het vriezen zorgt dat het vocht uitzet en cellen knappen .
hierdoor komen de sachariden ook vrij waardoor je na ontdooien deze eenvoudig kunt vergisten .

Forum Lid
op 11 september 2019

Kijk, hier kan ik wat mee!!!

Robbert, bedankt!

Gr. Erwin

Forum Lid
op 11 september 2019

Om maar lekker off-topic te blijven.
Wat nou als je bij de super een paar pakken aardappelzetmeel inkoopt? Zou dat ook werken?
Het gaat immers om de omzetting van zetmelen naar suikers.

Forum Lid
op 11 september 2019

Dat is heel goed mogelijk .
maar ook hier moet je een mout of vries methode toepassen .
En je moet wel rekening houden dan met een gist voeding / complete giststarter .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 11 september 2019

Ik bak taarten, denk ik dan maar. Ik koop eens in de zoveel tijd een grote zak suiker bij bouwhuis.com, sporadisch 1 a 2 kg bij de super. ik gebruik alleen suiker als giststarter en om laag een laag suiker percentage (bijvoorbeeld 6% naar 8%) op te krikken. Hoger dan 8% ga ik niet ivm met smaak en scherpte. Al mijn stookwijnen en stookbieren zijn rond de 8%, ik kan aan mijn ketel voelen en aan de uitloop en de vlam zien wat er moet gebeuren met de ketel. Dit omdat, wat in de ketel gaat, eigenlijk altijd gelijk is. https://www.bouwhuis.com/kristalsuiker-gewone-korrel-20kg

Forum Lid
op 11 september 2019

Hoi Hobbyman,

Dat is best nog wel prijzig dan. Ik betaal EUR 0,59 per kilo standaard terwijl soms in de aanbieding bij de Lidl voor Eur 1,- voor een 2 kilo pak.

Gr. Erwin

Forum Lid
op 11 september 2019

Suiker is GEEN voeding voor gist .
Gist gaat aan werk om dat omtezetten maar raakt snel uitgeput .
Je zal altijd een voeding erbij moeten doen .

Forum Lid
op 11 september 2019

erwin die prijzen betaal ik in duitsland ook

Forum Lid
op 12 september 2019

Robert, suiker alleen vergist ik ook niet. De voeding die in het beslag zit moet uit het fruit of mout komen. Het gaat mij erom dat de gist een suikerstukje makkelijk kan pakken en kan beginnen met werken. Puur even een kickstart.

@ erwin, prijs maakt mij niet heel veel uit, gaat om het gemak. Ik vind met bakken vol pakken suiker sjouwen ook niet alles. Plus werk 80% van de tijd in het buitenland, momenteel in Iran, dan bestel ik, kom ik thuis staat alles in de hal en kan het zo de pan in. Gemak dient de mens.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 11 september 2019

Hahaha. Ik zeg gewoon alcohol stoken. Alsof ik verantwoording schuldig ben bij die blagen. Is ook meer nieuwsgierigheid. Geloven ze dan weer niet. Wat leven we toch in een rare wereld. De waarheid wordt niet aangenomen. De leugen omarmd. 

 

Bij de Hanos hebben ze 25 kg zakken. Maar veel duurder dan de supermarkt. Krijg je van gilze suiker. Of het gist hier extra blij van wordt waag ik te betwijfelen. Maar soms handig. 

Forum Lid
op 11 september 2019

Ik ken iemand die een kleine veehouderij heeft die in negentiger jaren in problemen kwam met zijn thuis distileren omdat hij elke 14 dagen 2 paletten suiker afgeleverd kreeg .
.
Alles kwijt en dikke boete .

(Ik heb toen ook gas terug genomen en poosje niets gedaan ik was wat huiverig omdat het toch in kennissen kring zat . 😊 een link kon misschien snel gelegd
maar goed tijd heelt )

Forum Lid
op 11 september 2019

heb je het over pallets.

Wat stoken wij gemiddeld? 10 liter 92% krijg ik al niet op in een jaar. Bovendien is het wel te zuipen in de limoncello of likeuren maar voor de rest moet je inderdaad graanalcohol hebben. Volledig mee eens. Maar ja, kost tijd, is duur en je hebt een blokker Grainfather nodig. Nee hoor plaag je maar. 

Forum Lid
op 11 september 2019

ja dat ” boertje ” kreeg het op pallets binnen .
zijn melktank was kleiner dan zijn ketel .
Is flink voor gaas gegaan .

Ik doe ook nu maar met klein keteltje maar in die tijd stookte ik zelf ook met 3 ketels simultaan 360 liter te gelijk .
Ik had zelf toen ook even benauwd en ben tijdje uit de running geweest .
Ach ja die grainfather ,t500 en brouwmeister blokker ketels kun je ook een redelijke alcohol uit krijgen en je vlees in stoven .
Komt vanzelf een dag dat jij ook het licht gaat zien en een echte ketel aanschaft .

Ja ik plaag maar terug .
als je maar lol erin hebt .

Forum Lid
op 12 september 2019

Nou ik krijg het wel op,ik geef vaak 4-5 flessen per week af,maar krijg er ook veel voor terug,dus moet wel veel stoken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 11 september 2019

Ik herinner me nog de tijd dat ik met een halve boodschappen kar vol pakken suiker naar de kassa ging.
Er is me om de hoeveelheid meerdere malen een BTW bon aangeboden.
(Daar willen we juist van af)..
En een winkelbediende zei eens tijdens het afrekenen: je lijkt mijn vader wel, die heeft een suikerspin machine. Ook altijd lekker zoet ermee…
En voor 0,65 cent per kilo heb je een aardig voordelige scherpe borrel.
Later op dit forum ging ik experimenteren met fruit en dan merkje gewoon dat fruitsuikers een “vriendelijker” afdronk hebben dan scherpe puur suiker gestookte, kool gefilterde ethylalcohol, die toch nog ondanks een turbogist beter is dan wat er gemiddeld in de schappen van de slijterij te verkrijgen is.

Forum Lid
op 11 september 2019

En geen kater van fruit of graan. Maar ook met suiker had ik dat eigenlijk niet. Laatst op een verjaardag Duitse zooi zitten drinken. De vent is mijn vriend niet meer. Hele zondag naar de fuck. Gisteren ook genoeg gezopen. Helemaal fris. 

Forum Lid
op 11 september 2019

Ik ben zo slim dat als ik op bezoek ga,altijd een fles van mij zelf mee neem,bij fam.staan altijd een paar flessen van mij,zo hoef ik die rotzooi van de slijter niet te drinken.

Forum Lid
op 11 september 2019

Chris, Je kan niet ergens aankomen met de opmerking “ ik zuip je zooi niet” hoe waar het ook is. Met als kater tot gevolg en daar heb ik geen zin meer in. Zo worden we vanzelf kluizenaar. Niks mis mee eigenlijk als je het mij vraag. 

Forum Lid
op 12 september 2019

Lummel,ik zeg dat gewoon,daar zijn ze inmiddels aan gewend.en anders drink ik niet.ik heb geen zin om de volgende dag met een barstende hoofdpijn op te staan.

Forum Lid
op 12 september 2019

Ik zorg er zelfs voor dat ik genoeg drank in Roemenie heb,en anders ga ik zelf daar achter de ketel zitten.

Forum Lid
op 12 september 2019

Lummel,ik zeg dat gewoon,daar zijn ze inmiddels aan gewend.en anders drink ik niet.ik heb geen zin om de volgende dag met een barstende hoofdpijn op te staan.

Van ChrisV

Zo is het wel. Ik laat mij ook niet meer ziek voeren. Eigen drank meenemen, nooit. Waarom niet, daarom niet. Te gemakkelijk. Nooit 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 september 2019

Suiker, voor de liefhebber, 99 cent de 2 kilo bij de Lidl in Duitsland. Gisteren gezien.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren