SYNTRA-Limburg : opleiding “distillateur

Geupdate op 16 februari 2020 in Stookforum
3 op 16 februari 2020

Hoi allen

Zijn hier misschien mensen op het forum die deze cursus hebben gevolgd in Hasselt?

Zoja, ik zou graag in contact komen met iemand die dit gevolgd heeft….

Alvast bedankt!

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 16 februari 2020

Hoi Brutus,

Ik heb de opleiding gevolgd. Zeer boeiende lessen en geweldige meester stoker die deze lessen geeft. Als je nog twijfelt, doen!

Forum Lid
op 16 februari 2020

Hoi JannekeMaan

Ik vroeg me af of er eventueel een syllabus was van de lessen?

Wanneer ik de inhoudstabel zie van wat de cursus inhoudt is het grotendeels gefocust op het opstarten van een eigen destilleerderij?

De cursus kost alles in rond de 900 euro en dat lijkt me wat veel geld voor een hobby?

 

Forum Lid
op 16 februari 2020

Ja, er is een soort syllabus, dit zijn de slides die in de les worden uitgelegd. Neen, ik ga ze niet delen, dat zou oneerlijk zijn tov de lesgever die ze zelf heeft opgesteld. Veel zou je er niet van opsteken want samen met de uitleg zijn ze geweldig maar op zijn eigen meer wat schema’s en sleutelwoorden.

Na de cursus ben je zeker klaar om een distilleerderij op te starten maar de cursus focust er niet op. Het grote deel gaat over de techniek zelf, gist, suikers, soorten drank, ontstaan, welke grondstof op welke manier bewerkt moet worden,… Heel compleet en zoals gezegd gedoceerd door een zeer ervaren en bekwame lesgever. Onze klas bestond uit hobbyisten en enkele starters van stokerijen. Beide doelgroepen hebben er veel aan.

Tja, 900€ is misschien wat veel,… Al denk ik dat je bij een hobby niet moogt kijken naar het geld 🙂 Het is zijn geld meer als waard en een zeer fijne cursus vond ik.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren