Takken versnipperaar/hakselaar

Geupdate op 18 juli 2018 in Het Café (praathuis)
6 op 15 juli 2018

Hoi Allemaal,

ter voorbereiding voor het stoken met fruit is mijn vraag of je appels in de takken versnipperaar/ hakselaar  kunt schredderen. Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt voor de reacties. Groet, @ndré??

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 15 juli 2018

Heey die @ndré,
Ik heb hier ervaring mee. Was alleen niet om te fermenteren maar om vogels in het bos te voederen tijdens een extreem koude winter in 1990. Als vrijwilliger bij staatsbosbeheer, ik was toen ongeveer 20jaar. Even offtopic: Diverse supermarkten boden hun fruit aan en dit blenderden we net als 250kg brood per dag in een takken hakselaar. Opvallend dat om biologische appel/overige fruit pulp werd gevochten door de hongerige beestjes. Andere hoopjes bleven on aangeroerd liggen. (Bleek achteraf gamma bestraald fruit te zijn).
Maar @ndré, wat ik me nog weet te herinneren is dat het geen efficiënte methode is qua schoonmaak werk en reken op een zoete knoeiboel, een potentiële fruitvliegjes bom in wording. Vrouwtje pissed off..dat soort dingetjes.
Hierom is, denk ik, de ChrisV mix methode beter. Een draadeinde met op het einde een T stuk, dat op een boormachine en mixen in de ton ter plekke. Dus dat…kiek maar effe. Als je toch gaat hakselen, please film het! 😉  Cheers 😉

 

Forum Lid
op 15 juli 2018

Hoi Nimrax, 

bedankt voor je reactie, ik heb zelf ook zon opzetstuk voor de boormachine gemaakt, maar ik dacht dat dat misschien beter en sneller ging. 

Groet, @ndré??

 

Admin
op 15 juli 2018

Toch zou ik het heel leuk vinden om een dergelijk filmpje te zien Andre 😉

Forum Lid
op 15 juli 2018

Haha, Jan,

ik moet eerst wachten tot het fruit rijp is, de bomen hangen vol, maar volgens mij duurt het nog wel even. Groet, @ndré??

 

Forum Lid
op 18 juli 2018

Opzetstukje werkt perfect.heb ook wel eens aan een hakselaar gedacht maar het werk om hem schoon te krijgen hield mij er toch vanaf.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 juli 2018

mss is dit wat en niet duur

https://www.ebay.de/itm/7L-Obstmuhle-Beerenmuhle-Traubenmuhle-Obstmuser-Maischemuhle-Obstpresse-Muhle/202345216380?hash=item2f1cb6f97c:g:2jEAAOSwZKRbLgF2

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren