Tannines zijn heel gezond en zitten niet alleen in eiken vaten of chips

Geupdate op 23 juni 2017 in Bier, Wijn en overige dranken
8 op 22 juni 2017

Tannines zijn heel gezond en je vind ze bijna overal:

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100120-wat-zijn-polyfenolen.html

Waarom zijn noten, kruiden, fruit en groente gezond? Omdat er naast vitaminen, mineralen ook polyfenolen in zitten. Polyfenolen zijn chemische verbindingen die voorkomen in planten. Thee kent veel tanninen, wat zeer gezonde polyfenolen zijn met antioxidantwerking. Thee heeft ook anticarcinogene, oftewel kankerbestrijdende werking. De polyfenolen zijn de actieve stoffen die oxidaties tegen gaan en kankercellen bestrijden.

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 22 juni 2017

Geneeskundig
Algemeen wordt aangenomen dat rode wijn geneeskundige eigenschappen heeft, vooral dankzij de tannine die erin zit. Deze verwijdt de aders en slagaders, en vermindert op die manier hartziekten.

Bron: http://www.preventievegezondheidszorg.com/wijn1.php

Dus Chris, nu weten we je geheim

Forum Lid
op 22 juni 2017

Rode wijn: goed voor de weerstand

 

In rode wijn zit tannine. Tannine is een stof die de weerstand versterkt en je dus weerbaarder maakt tegen o.a. bacteriën, virussen en schimmels. Hierdoor word je minder vatbaar voor o.a. griep, verkoudheid en ontstekingen. Consumptie van twee glazen rode wijn per dag zou voor 50% minder verkoudheid zorgen.

Betere doorbloeding dankzij rode wijn

 

Alcohol heeft een bloedverdunnende werking. De polyfenolen en fytochemicaliën in rode wijn verwijden de bloedvaten. Rode wijn zorgt zodoende voor een betere doorbloeding van alle organen, waaronder nieren, lever, longen en hersenen. Dit zorgt voor een beter lichamelijk en psychisch welzijn.

 

https://www.salusi.nl/rode-wijn-wel-niet-goed-gezondheid/

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 juni 2017

Tannine/looizuur vindt je ook in de schil van de blauwe druif. Rode wijn bevat veel tannines. Dat zorgt ook voor de wrange smaak. Als je een wrange rode wijn laat rijpen nemen de tannines af en wordt de wijn steeds zachter. Een lang gerijpte wijn is dan ook zelden wrang. Anders dan bij Whisky en Cognac rijpt wijn in de fles vrolijk verder. Als je dus een partijtje wijn hebt liggen die wrang smaakt, leg de flessen gerust nog een jaartje weg. Hi wordt beter!

Forum Lid
op 22 juni 2017

Zie je wel!!! drinken is gezond.hahaha.gr.??Chris.V

Forum Lid
op 22 juni 2017

Tomaten paprica’s en paddenstoelen veel antioxidant,goed tegen kanker net als wijn,ik heb als lasser veel met astbest te maken gehad,ik heb ze altijd veel gegeten,net zoals knoflook en uien.ik ben ook zelden ziek,ik heb tot mijn 62 nooit medicijnen gehad.wat je eet dat ben je en dat geld ook voor drinken.ik drink ook nooit frisdrank en zeker geen energiedrankjes.gr.??Chris.V

Forum Lid
op 22 juni 2017

Ik heb vlug voor mijn gezondheid 5 ltr.op eiken gezet,ik denk dat ik nog 3 ltr doe voor de zekerheid,met je gezondheid moet je niet spotten.gr.??Chris.V

Forum Lid
op 22 juni 2017
  Ik heb vlug voor mijn gezondheid 5 ltr.op eiken gezet,ik denk dat ik nog 3 ltr doe voor de zekerheid,met je gezondheid moet je niet spotten  Van ChrisV

Chris, ik weet dat jij een gezondheidsfreak bent en daarom je medicijn inneemt.

 

 

Forum Lid
op 23 juni 2017

Betweter.Rob ik heb die van gestookte van druiven op eikensnippers gezet maar nu wat langer ik moet zeggen dat het heel dicht bij cognac komt erg lekker,die ik meegenomen naar het treffen had ik ook op snippers gelegd maar niet zo lang,die ik nog thuis had staan heb ik weer opnieuw op snippers gelegd,17.5 liter.ik denk als ik die nog een tijdje bewaar dat de smaak nog beter word.het bezoek krijgt nu alleen die zonder eiken.dat zijn wodka drinkers die proeven niets die gooien het zo achterover.dus zonde.gr.??Chris.V

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren