Tarwe toevoegen : verschillende opties

Geupdate op 14 september 2020 in Bieren en wijnen
6 op 13 september 2020

Misschien een domme vraag maar ik ben pas bezig met mijn eerste bier die ik zou willen maken.

Als men zegt Wheat – BE  1.0 kg toevoegen zijn dat dan:

  • tarwevlokken die ik moet kopen?
  • moutextract vloeibaar tarwe
  • Tarwe light brewferm
  • … of andere zaken ik over het hoofd zie.

Mvg,

Tom

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 13 september 2020

Goeie vraag, dat zou je best aan de samensteller van het recept kunnen vragen want het kan echt van alles zijn wat ze wheat noemen. Kun je het recept hier delen?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 september 2020
Ja hoor,
Het komt van Grainfather community. (recept: Brugse Zot Clone)
 
Fermentables (4 added, total 8.350 kg) for MASH :
 

Water Volumes

Mash24.42 L
Sparge13.76 L
Total Water38.18 L
 
Pilsner – BE
3.930 kg (47.1%) Amount 3.930 kg   PPG 36.000 EBC    3.8 
Pale Ale – BE 2.700 kg (32.3%) Amount 2.700 kg  PPG 38.000  EBC 6.5 
Wheat – BE 1.230 kg (14.7%) Amount 1.230 kg  PPG 37.000  EBC 3.8 
Cara 20L – BE 0.490 kg (5.9%) Amount 0.490 kg  PPG 34.000 EBC 51.9 
HOPS
Met Saaz 20.860 g / 30%
IBU: 6.6
Saaz
24.550 g / 35%
IBU: 3.6

Citra
24.550 g / 35%
IBU: 8.3
YEAST
Mangrove Jack’s Belgian Ale M41
1 packets
 
Dus nu mijn vraag wat voor Wheat hier in moet ? Alvast bedankt voor de snelle reactie 
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 13 september 2020

Gewoon tarwe mout gebruiken

Forum Lid
op 13 september 2020

Klopt. De kleur is gelijk aan tarwemout. Volgens mij zit in de Brugse Zot geen ongemout graan.

Crew member
op 13 september 2020

Tarwemout, helemaal mee eens.

Kleur van tarwevlokken is (veelal) gelijk als de kleur van  tarwemout 😉

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 september 2020

Ok bedankt voor jullie reactie. Tarwemout it is ! 😉

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren