All grain tequila lime saison recept

Geupdate op 2 juni 2020 in Stookforum
22 op 30 mei 2020

Hallo Ik heb een vraag over tequila recept. Bij extra staat tequila oak chips bij usage staat secondary. In plaats van chips heb ik likeurextract 20 ml wil gebruiken maar ik weet het niet hoeveel mag ik toevoegen? en wat betekent scondary bij 10 dagen. Als het totaal vergisting 10 dagen zijn wat is secondray? snap het niet kunnen aub mijn vragen beantworden. Gr. Alireza

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 30 mei 2020

Kun je het recept hier posten? Dan kunnen de geleerden hier naar kijken en er waarschijnlijk meer over zeggen.

Forum Lid
op 30 mei 2020

Ik weet niet hoe kan ik van graifather recept hier posten.

Crew member
op 30 mei 2020

Maak een of meerdere schermafbeeldingen dan kun je ze via de knop upload foto’s posten.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 mei 2020

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 mei 2020

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 mei 2020
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 30 mei 2020
Forum Lid
op 30 mei 2020

Ook rups vangen😳die de rups in het glas krijgt moet een nieuwe fles bestellen,en raad eens ik had altijd de rups 🐛knak💥

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 mei 2020

Ik denk dat ze met secondary de navergisting bedoelen dus toevoegen als de hoofdvergisting  voorbij is. Wanneer je extract gebruikt kun je dat op ieder moment toevoegen. Chips haal je er weer uit en extract kun je er niet meer uithalen. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 30 mei 2020

Voor tequila kun je het recept van “Mezcal van de lage landen ‘ gebruiken .
Alleen moet je. Dan uitsluitend de tequila agave gebruiken .

Crew member
op 30 mei 2020

Het is een bierrecept Robbert. Ik dacht ook eerst dat het een tequila recept was. Alireza wil de houtsnippers van tequilavaten vervangen voor een tequila exctract (waarschijnlijk omdat dit soort snippers nergens te koop is). Zelf zou ik dan eiken snippers en een scheutje echte tequila toevoegen in plaats va tequila extract, dan heb je en hout- en wat tequila smaak.

Forum Lid
op 30 mei 2020

Ah okee . 👍

Crew member
op 30 mei 2020

Ik zal de titel aanpassen.

Forum Lid
op 31 mei 2020

Hoe kan ik eiken tequila maken?
hoeveel en hoelang moet het eiken in tequila blijven tot ik kan in het wort toevoegen?

Crew member
op 31 mei 2020

Wat tequila op eiken snippers laten staan totdat het een lekker kleurtje heeft. Ik denk als je het een paar dagen mee laat gisten dat het al voldoende smaak afgeeft. Maar heel zeker weet ik het niet want ik heb nooit bier met eiken snippers gemaakt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 31 mei 2020

Graag reactie?niemand heefd zelf eiken likeur gemaak. weet iemand waar kan ik limonschil kopen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 31 mei 2020

Tequilla essence wordt vaker in bier gebruikt bij mexican style beer Daarom heb ik van Prestige naast de 20 ml ook de literverpakkingen in het assortiment.

Forum Lid
op 1 juni 2020

Als ik wil honing toevoegen moet het flam uit.
is dat btekent dat ik moet 60 min wachten dan de het bier mag in de vergistng vat pompen of mag ik direct na honing pompen?

Crew member
op 1 juni 2020

Mag direct als het van de kook af is. Daarna koelen en in het vergistingsvat.

Forum Lid
op 1 juni 2020

En hoefd ik niet over 60 min iets doen. volgens recept honing 60 min is.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 2 juni 2020

Wat is dan 60 minuten volgens het recept?

Crew member
op 2 juni 2020

Geen idee, maar “vlam uit” betekent dat je het  toe moet voegen wanneer je klaar bent met koken en de vlam (of in dit geval de elektriciteit) uit zet.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren