Tomaten Eau de Vie

Geupdate op 29 mei 2019 in Spirits
4 op 22 mei 2019

Ik heb 17 flessen tomatenwijn in de ketel gegoten. De wijn was erg lekker, zie: https://www.stookforum.nl/thread/tomatenwijn/

Het probleem met deze wijn was dat je er erg van uit je mond ging stinken. Ik hoor mijn vrouw nooit klagen, maar bij deze wijn kreeg ik het steeds weer te horen. Zo zonde want hij was echt lekker. Nu in de T500 met alambiek gegooid en ik was bang dat het niet te zuipen zou zijn. Maar het is tot nu toe ontzettend lekker!

Je ruikt en proeft echt tomaten, zelfs een beetje lichtzoet. Als het zo de hele run blijft zou ik hem wat kwaliteit en smaakexplosie zelfs in de categorie frambozen eau de vie willen plaatsen.

Tot nu toe een echte aanrader, tomaten verzamelen dus!

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 22 mei 2019

Het is echt geweldig lekker geworden. Helaas te weinig om een 2e stook te doen. Daarom heb ik heel goed mijn best gedaan om de cuts zo goed mogelijk te doen. Ik ben al gestopt toen het distillaat wat er uit kwam iets boven de 50% zat. Ik proef dan heel in de verte al iets van de bekende natte hond smaak, en op deze kleine hoeveelheid die zo’n geweldige perfecte smaak heeft wilde ik niets verpesten. 

Het totaal heb ik iets verdunt naar 45%. Lager durf ik niet meer. Ik vind het al snel te waterig worden en kan het op zo’n kleine hoeveelheid niet meer herstellen. Ik heb nu net geen 2,5 liter. Maar wat ik heb is puur goud. En dit gaat alleen nog maar beter worden met wat geduld.

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 28 mei 2019

Vandaag even bij Jan geweest en drupje tomaten ” vodka ” op tong geproefd
I.d.d. Zeer goed gelukt .
Als de drank kans gaat krijgen paar maanden te rijpen zal zeker nog lekkerder en voller worden .
dus Jan hou je in 😊😊 geef het tijd .😄😄

mooi assortiment producten aanwezig !
👌👌

Sorry dat je nu niet aan mij kwijt kon maar Gezellig gebabbeld Jan .

Dankje voor leuk ontvangst 👍

Admin
op 29 mei 2019

Leuk dat je er even was Robbert! Ik hoop je bij de bbq weer te zien 

Forum Lid
op 29 mei 2019

Wat gezellig

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren