5 op 3 december 2018

Ik dacht dat je die al gebruikt had bij het maken van de Kirsch. Erik heeft zn Bio Pils recept online he, ik ga straks een Grainfather neerzetten hier. Deels van onderdelen afkomstig van retouren, maar een streepje door het display of een deukje in de body heb ik geen last van hoor ๐Ÿ˜Ž๐Ÿบ

Zo, dat was even offtopic, nu weer tomaten hier en bier bij Erik ๐Ÿ˜œ

Brouwmaat
op 3 december 2018

een streepje door het display

Van Stookforum

Dat streepje is er bij mij ook vanzelf ingekomen. Gewoon op de app kijken, is veel duidelijker ๐Ÿ˜‰

Forum Lid
op 3 december 2018

Ik heb ook een streepje en inderdaad heb ik kirsch laten koelen tot 4 graden om alle gist te laten bezinken. werkt perfect en dat ga ik bij de appels ook doen maar eerst de cave opruimen want het is een bende.ย 

Brouwmaat
op 3 december 2018

maar eerst de cave opruimen want het is een bende.ย 

Van Lummel

Wat een foto van Suzie Quatro al niet teweeg brengt ๐Ÿ™‚

Admin
op 3 december 2018

Erik, nog gefeliciteerd met je zoon heย 

Brouwmaat
op 3 december 2018

Dank je Jan. Vanavond weer een taartje en een lekker biertje ๐Ÿ™‚

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 december 2018

Jan ik zou gewoon de boel een aantal dagen koelen naar 4ยบC, daar wordt hij toch wel helderder van. Heb je tussentijds ook gist afgetapt? Zo niet, om de dag 100ml gist aflaten, dan heb je straks een mooie heldere wijn.

Admin
op 3 december 2018

Ja dat heb ik wel gedaan, zal straks nog een beetje aftappen. Dat is vooral nog rood van de tomaten ๐Ÿ˜‰ย ik vind het echt een leuk project, ben benieuwd of de smaak zich nog meer gaat ontwikkelen.ย 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 december 2018

300 ml tomatendrap met gist afgetapt en de chiller gaat nu zijn werk doen naar 4 graden. Morgen een koud glaasje proeven ๐Ÿ˜‰

Nu een lauwe ๐Ÿ˜‰

Forum Lid
op 3 december 2018

Jaaahaa!! Volgens mij zit bijna iedereen hier op het forum momenteel iets achterover te tikken.
Zet je glas anders even buiten, bij 12graden is die zo koud.
Cheers man! (Nim tikt een koud appel cidertje met je mee) ๐Ÿ˜‰

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 7 dagen geleden

De wijn is gebotteld. 25 flessen van 75cl. Redelijk helder, nog niet kraakhelder maar laat ze lekker een paar maanden staan. Ik heb de fermenter nodig voor mn 2e pils batch.

1 fles weggezet met wat suiker er in om eens te kijken hoe deze wijn als Prosecco gaat smaken ๐Ÿ™‚ Zal je net zien dat dat zo lekker is dat ik dat beter met alle flessen had kunnen doen.

Ik wil ook nog paprikawijn gaan maken, maar eerst maar eens wachten op het paprika seizoen.ย 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 7 dagen geleden

En hoe is de smaak nu ? Grtz DB

Admin
7 dagen geleden

Hey DB, da’s lang geleden ๐Ÿ™‚

ย 

De smaak is verslavend lekker, en toch proef ik dat hij nog beter gaat worden als ik hem een tijdje rust gun. Gelukkig is er genoeg om wat weg te zetten. Je proeft gewoon een normale witte wijn maar de tomaat is niet verdwenen. Als je het niet weet denk je een normale witte wijn te drinken, maar omdat ik het weet zeg ik dat de nasmaak iets van tomaat heeft. Ik wil met kerst een glaasje gaan schenken zonder te vertellen wat het is en dan de reacties afwachten.

ย 

Mijn vrouw boeit het allemaal niet zoveel wat ik maak en zegt gewoon deze wijn is lekker of vies. Ben benieuwd wat zij zegt. Als ik vooraf zeg dat het tomatenwijn is zal ze al veel te kritisch zijn en zeggen doe mij maak een Chardonay. Leuke test want ze weet niet eens dat ik tomatenwijn heb gemaakt ๐Ÿ™‚

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren