Topic 2000 ChrisV Moonshine

Geupdate 6 uur geleden in Stooktips
313 op 24 juli 2019

Niet geheel zonder trots lanceer ik hierbij Topic 2000. En die is hierbij opgedragen aan ChrisV.
We whatsappen vaak en Chris stuurt mij dan foto’s door die ik eigenlijk gewoon niet voor mijzelf mag houden, dus hieronder open ik de schatkist van ChrisV tips en trucs, stookverslagjes en uiteraard zijn eigen ongezouten commentaar. Veel plezier hier! ————————————————————————————————————————————————— Zeef in de ketel ivm aanbranden Alles goed vergist Nu de ketel in,je ziet dat die niet echt blinkt😂 Dat is bezinksel goed voor de container Nog een emmer kokend water toe gevoegd om dat ik de maïs niet genoeg onder vond staan Tip van Robbert,1 lepel olie tegen schuim Maismeel met wat bloem gekookt om de ketel dicht te maken Begint te stomen,even open laten ivm methyl alc.dan verdampt deze Ketel dicht Loopt nu met mooi straaltje De voorloop 70%en mooi helder en ruikt goed Even filteren met keukenrol De eerste 5ltr klaar van70% heb vast 5ltr water buiten gezet zodat het de zelfde temperatuur krijgt Na 5ltr nu 55% 200ltr om te koelenKijk met dat spiegeltje zie ik contstant mijn vlam zo hoef ik niet te bukkenNu 2,5 uur verder: 10ltr klaar gemiddeld 60% ketel loopt nog komt nu 35% uit ik laat hem door gaan tot 20% Morgen weer een ketel dan gooi ik die van 25 30% daar bij20% jammer om weg te gooien dat gaat morgen weer in de ketel |Dat is wat ik nu nodig heb,grote emmer om te verdunnen gerookt eiken snippers darkrost van Jan en een zakje vannile suiker op 5 ltr en water dat ik op de zelfde temp.heb laten komen,in de 5ltr flessen zitten nog snippers in die ik bij de druiven heb gebruikt deze geven bijna geen kleur meer af maar wel nog wat smaak vd druiven Ik heb het nu gemengd met water,maar heb 1.5ltr bewaard van 65% voor het geval dat ik er te veel water bij gooi Snippers gerookt eiken en de vanillesuiker,ik weeg niets ,het komt straks als het klaar is weer in de emmer dan word het door keuken papier gefilterd en gaat het de flessen in.maar eerst de zon in 17ltr van 70%Zijn 21 flessen van 0.7ltr En dat moet het worden. Was een geslaagde dag,morgen weer! P.s. Ik heb bij die 17 ltr een vijfde fles rode merkt wijn gegooid vaak word whisky in portvaten gerijpt dus ik doe mijn best hij is al mooi donker ik laat hem nog een paar dagen zo staan kan hij goed huwen met alles,maar is lekker zacht,gooi er morgen nog wel wat van 70% bij ik denk dat 42 45% nog beter is.  

Twee dagen buiten zijn goed heet geworden regelmatig de dop losgedraaid vanavond naar binnen laten rusten.

Wat vinden jullie ervan?
ChrisV gehele topic is © 2019 -2020

 
  • Geliked door
  • Rick
  • Johny
  • Stookforum
  • Alchemist
  • evds3
Antwoord
2 op 24 juli 2019

Gaaf zeg! Zo krijgen mensen een beeld bij onze legendary ChrisV, de man met de hoed 😁

Mooi gedaan Nim, en Chris bedankt voor het maken van Topic 2000!

Forum Lid
op 24 juli 2019

Het was mij een eer om met Nimrax dit te verwezenlijken,zo krijgen mensen een beetje een idee van wat ik uitspook,Nim. Dit heb je perfect gemaakt,heel erg goed.👏👏👏👏👍👍👍👍

Crew member
op 24 juli 2019

Heel graag gedaan mannen!
Updates van Chris plaats ik hieronder weer door dus “stay tuned!”.
Cheers 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 juli 2019

proficiat chrisv en nimrax

en ik ben blij jullie op de bbq ontmoet te hebben toffe mensen bedankt alle

gr erik

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 24 juli 2019

Leuk Heren !
Zo krijgt het fenomeen Chris ook een gezicht !
👍👍

Forum Lid
op 24 juli 2019

Ik stook ongeveer 15 jr en nog altijd met heel veel plezier,mijn school was in Roemenie,maar Adriana heeft mij altijd,daar in gemotiveerd,ze komt soms met 200 kg.druiven naar huis,heb wel eens een vat in de winter binnen gezet,en dat liep over,dure pers naar de klote,maar ze was niet kwaad,ondertussen,zit ik in mijn vacantie ook vaak achter de ketel,daar stook ik op hout,en ze vinden mijn drank erg lekker,ik stook ondertussen beter dan veel stokers daar,heeft ook een deel mee te maken wat ik van veel mensen op het forum geleerd heb,mijn dank daar voor,zeker van Robbert heb ik veel dingen geleerd,ik heb geen schuim meer in mijn ketel en mijn gekregen mislukte raky is nu lekker.het is een leerzaam forum,iedereen geef raad en daad en dat met veel plezier,net een grote fam,en dat zie je ook bij de jaarlijkse bbq.allemaal leuke mensen,we zijn ook niet vies van onserieuze dingen maar daardoor is het ook zo’n leuk forum. ga zo door.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 24 juli 2019

Heel leuk om te zien. Zo gaat het. Zo simpel kan het zijn alleen alcohol en plastic in de zon? Dat doe ik dus niet. Ik gebruik altijd weckflessen.

Bovendien zou ik doorgaan tot alle alcohol eruit was. Maar dat is op elektriciteit met een grainfather ( die aangeeft wanneer alle alcohol eruit is ) makkelijk dan met een gasfles.  

Ik gooi dus niks weg. En wellicht had ik nog een 2e keer overgehaald hahaha. Maar wel mooi om te zien dat het zo simpel is. Maar dat wisten de meesten al. Mooie reportage Nimrax. Helemaal to the Point. 

Crew member
op 24 juli 2019

Dank voor alle complimenten, echter alle eer is voor ChrisV. 😉

Forum Lid
op 24 juli 2019

Inderdaad heel leuk gemaakt. Ik heb net kirsch gemaakt van de perskoek. Er zat nauwelijks alcohol in. Ik denk ongeveer 0,4 liter gemiddeld 85% gemaakt met de reflux op 80 graden de koeling en de alcohol begon pas op 99 graden te lopen. De kers zit er enorm goed in maar niet te zuipen. Die gaat mee naar de volgende ronde. En dan komt het echt schoon uit de ketel. 

 

Daarom zeg ik ook dat ik niks weggooi Maar met suikerwater was het wel anders geweest. Dan denk ik ook “  donder op voor die laatste halve liter”. Maar kersen is toch wel wat anders. 

Forum Lid
op 24 juli 2019

Lummel ik kan ook doorstoken tot 10% op gas maar waarom nog een uur achter de ketel voor een halve liter,na 20% stop ik vind ik het gas en de moeite niet waard,krijg zo ook wel de flessen vol😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 24 juli 2019

Leuk gedaan! Leuke presentatie.

Forum Lid
op 24 juli 2019

Ik gebruik extra plastic flessen als die in de zon staan komt er druk op door de warmte,dus ze knappen niet.en als iemand ze omstoot ben ik geen 5 ltr kwijt.de drank blijft er maar kort in,op kleur en smaak,mengen en in fessen die heb ik ongeveer 300 ik gebruik ook die flessen bij het stoken,dan loop ik geen kans dat als ze vallen met 70%alcohol bij mijn gasvlam de zaak in de hens vliegd
Ik heb ze naar binnen gehaald ruikt heel goed moet nog afkoelen.de reden dat ik plastic flessen hier voor gebruik, is dat de drank door de warmte uitzet,zeker om dat de flessen dicht zijn,dus de kans dat ze dan kapot gaan is klein,ik draai wel regelmatig de doppen los en dan merk ik ook hoeveel spanning er op staat,zou jammer zijn dat er 17 ltr.door de tuin loopt.

 

Forum Lid
op 24 juli 2019

Trouwens de flessen van plastic die ik gebruik zijn voor voedsel,dus voedsel veilig.die zijn van slaolie etc

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 24 juli 2019

Geweldige rapportage, dit zouden ze moeten laten zien aan degene die nog twijfelt over deze hobby. 

Forum Lid
op 24 juli 2019

Zo zie je dat je met geen hoge kosten ook kunt stoken en een goeie borrel kunt maken.mijn complete stook uitrusting heeft mij €152.50 gekost,de gasfles heb ik van Nimrax gekregen en de rest ook gekregen,heb ook nog 300 flessen,hebben ze voor mij bewaard.fruit krijg ik voor wat in de personeelskast,bio mais laat ik uit Roemenie komen de mais heb ik gratis kost mij enkel het transport.200 kg €50.00 en van 10 kg mais stook ik 20 flessen kosten 8kg suiker en 25 gr.natte bakkersgist en 10 kg mais en €2.00 lpg

Forum Lid
op 24 juli 2019

Chris, ik ben jaloers. Als ik t.z.t. een huis koop en ga uitbreiden wil ik je graag inhuren als de interieurdesigner voor het schuurtje achterin ;). Voorlopig nog even kleinschalig blijven bijleren.

Forum Lid
op 24 juli 2019

Staat geen schuurtje op van mij,maar ik kan wel een huis inrichten.35 jr met antiek gehandeld.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
18 op 24 juli 2019

Leuk om het zo te zien allemaal!

De man met de hoed, stoken kan die goed!

Ik blijf het zeggen, de fles met “druiven 2018 “ welke op de bbq rond ging was echt mijn favoriet!

Forum Lid
op 24 juli 2019

Dank je maar ik wil steeds beter.😉

Forum Lid
op 24 juli 2019

Ik heb hem vanavond geproefd,geur goed kleur goed,smaak mooi zacht,en dat voor iets dat nog geen twee dagen oud is,heb hem even laten staan,in het glas om even te ademen.erg zacht en goed van smaak.ik vul die fles van J walker er mee en zeg tussen neus en lippen dat het die whisky is ben benieuwd naar de reacties als ik zeg dat die €0.50 cent per fles mij kost.morgen mengen en de fles in als hij afgekoeld is maar nu pak ik er nog een.

Crew member
op 24 juli 2019

Geniet van je welverdiende borreltje,Cheers man! 😉

 

Forum Lid
op 24 juli 2019

Ik geniet hier in stilte heb tweede glas gepakt,dat het zo snel op smaak en zo zacht werd had ik nooit verwacht ook de kleur echt je moet het proeven,maar die kans krijg jij zeker😂Zo als God hem zou willen nog een beetje warm maar geur en smaak perfect lekker zacht
Dat is de drank die gisteren de ketel in ging,en kijk die primitieve stoker heeft hem nu al op smaak
Wat ik nu gestookt heb is het beste wat ik ooit gestookt heb,na 15 jr eindelijk bereikt wat ik zou willen heel zacht mooie kleur en echt lekker,en dat zo snel.ik vind het jammer dat je hem nu niet kunt proeven,maar bewaar wel een paar liter voor je.en je komt dus krijg je zo wie zo dat te drinken wel na het filmpje,maar het stoken duurt maar 3 uur😂😂😂
🥃

Admin
op 25 juli 2019

Ziet er goed uit! Wel goed dat je Nimrax eerst laat werken voor het proeven anders kun je die film wel vergeten 😂

Crew member
op 25 juli 2019

Hier is al over na gedacht, ik blijf slapen naast Adriana, we laten Chris lekker op de bank liggen hahaha

Crew member
op 25 juli 2019

ChrisV update:
Nu gaan we mengen
Ik schud het altijd door keuken papier,de snippers zit ook fijn zaagsel tussen en die wil ik niet in mijn drank Dit dus…nietDit is het Eind ResultaatMet liefde gestookt en met plezier gedronken proost!

Crew member
op 25 juli 2019

Jahaaa geweldig man! Cheers!!!

Forum Lid
op 25 juli 2019

Krijg er dorst van zo! 

Eikensnippers zelf gerookt?

Forum Lid
op 25 juli 2019

Nee de eikensnippers van onze Jan,wel zelf wat eiken gerookt.maar moet je niet op de bbq doen met briketten maar met houtskool.

Forum Lid
op 25 juli 2019

Hmmm ik dacht dat houtskool te warm werd en te snel opraakt? Las ergens 2 a 3 uur laten roken.

Forum Lid
op 25 juli 2019

Ja ik gooi er een stuk dik eiken bij en dan vul ik een blikje met eiken zaagsel die zet ik er dan boven die gaat dan mooi roken,het vuurtje aanhouden en blikje als nodig is bij vullen.

Forum Lid
op 25 juli 2019

die briketten geven een vieze rook af,komt ten koste van je gerookt eiken

Forum Lid
op 25 juli 2019

Duidelijk, geen briketten dus. Maak je dat zaagsel ook nog vochtig of niet? Heb op het internet verschillende tips daarover gezien.

Forum Lid
op 25 juli 2019

Nee maak ik niet nat, dat kun je zo kopen,verkopen ze vaak in hengelsport zaken voor de rookoventjes,gebruik ook wel eens gebruikte snippers er bij.

Admin
op 25 juli 2019
Forum Lid
op 25 juli 2019

Is ook goed idee,ik kan ook zaagsel bij een plaatselijke zagerij krijgen.en vlees rook ik vaak met druiven hout,snoeihout van mijn druiven.

Forum Lid
op 26 juli 2019

Het heeft mij verwonderd dat de drank na een zo korte tijd al zo lekker is,ik heb het vermoeden dat de zon er ook aan meegedragen heeft,was in zeer korte tijd op kleur,maar is ook heel warm geworden.heb ook elk uur de doppen losgedraaid.dus ik ben wel tevreden,normaal staan de flessen drie weken en soms vier weken buiten,maar die extreme hitte heeft wel goed werk verricht.


50KG sperziebonen gedopt, later gekookt en ingemaakt voor in de voorraad kelder,

19.57 uur:Bij mij zitten ze al in potjes en in de diepvries 50 kg plus peterselie maar zijn kapot gistermiddag zijn de bonen etc.aan gekomen en nu verwerkt.en over een tijdje paprika’s en aubergines, dan nog maïs stoken en hopelijk druiven en zou nog pruimen krijgen en nog kippen slachten jaja zo ziet mijn vacantie er dus uit

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 27 juli 2019

Gaaf! Prepper ChrisV. Go Chrissy,Go… Zoo goed bezig!