Update Spanje

Geupdate op 3 maart 2019 in Het Café (praathuis)
25 op 22 januari 2019

Sinds een maand of 8 woon ik nu in Spanje.
Inmiddels de ketel volop in werking.
Door werkzaamheden weinig tijd om zelf vergistingen te doen daarom hou ik me nu vooral bezig met het stoken van oude wijn voorraden die hier ruim voorhanden zijn. Afgelopen weekend stook gedaan van portachtig spul,24 ltr in de ketel…3.5 ltr a 80% door gevulde kolom LM afgenomen…
Komende zomer ga ik Chris nadoen,volle fruit vergistingen die door de boer worden gedaan en ik stook de handel. Appel,peer,kers,pruim,vijg,nectarine,perzik,braam en granaatappel. Alles in overvloed.Daarnaast Amandel,walnoot en hazelnoten om likeur mee te gaan maken.. Jullie begrijpen het wel als ik zeg dattik mijn plekje gevonden heb…. Greetz DB

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 22 januari 2019

Jij hebt zeker je plekje gevonden DB, geniet er van!

Forum Lid
op 22 januari 2019

Dank je Erik ! Doe ik volop.
Zal hier in het praathuis wat vaker berichtje droppen… Grtz DB

Forum Lid
op 22 januari 2019

Ik noop dat ik over twee jr.ook zo zit.goed bekeken DB2

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 23 januari 2019

maak mij maar jaloers, amuseerd U.

groetjes

 

Forum Lid
op 23 januari 2019

Dankuwel,maar tis nie om u jaloers te maken ….
✌.

Forum Lid
op 23 januari 2019

Maar doe je wel.😂😂😂😂😢laat ons maar hier in de sneeuw en kou zitten,heel Nederland is ontregeld van dat pak sneeuw van 4 cm hele dorpen zijn vd buitenwereld afgesloten.totale chaos hier treinen hebben zelfs problemen lag een blad op de rails,ze zijn nog net niet aan het plunderen geslagen😂😂😂gvd wat een volk,vanmorgen met 10 km per uur achter ze gehangen,hebben ze vanavond weer iets te vertellen dat een gestoorde taxi chaufeur ze ingehaald heeft.was ik dus😇

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 30 januari 2019

Vanmiddag lekker in de zon aan het ‘werk’ geweest. Droog,windstil weer,ongeveer 15`C… Voor iemand,2 Ltr op 94% bij vloeistof temp van 19•C… Kolom op ongeveer 79 •C.Reflux gestookt
Daarna nog 1.2 Ltr op 80% met kolom temperatuur oplopend via LM afgenomen….Die 1.2 ltr wordt een lekkere borrel…was wijntje van oogst 2017,14.5% op label…. Die1.2 Ltr 80% en een lekker maar bovenal ook gezellig gezamelijk avondmaal is mijn beloning …’klant’ haalt en betaalt de stookwijn en het gas… Stoken doe ik op hun boerderij.
Overmorgen weer stook voor ander,die wil voor zichzelf uit zo’n batch van 25Ltr wijn, 2,1Ltr rond de 80%om zijn eigen borrel te maken,rest weer voor mij… Zo komt mijn voorraad langzaam weer op peil.
Greetz DB…

Crew member
op 30 januari 2019

Dus…terwijl wij hier vandaag de horror winterdag from hell beleven, zit jij bij 15 graadjes lekker te stoken en niet zo verkeerd ook…( P.s. er is 1 sneeuwvlok gevallen, maar we hebben code geel dus ja ) ..
Maar klinkt goed, leuke ruilhandel man!
Nimrax on Tour—jullie vloggende stookforum reporter, heeft er voor aankomende zomer nu al zin in!
DB, santos!  en keep updating os 😉

Forum Lid
op 31 januari 2019

nimrax wij hier -2° en 30cm sneeuw en het blijft sneeuwen maar ga dadelijk ook een appelstook doen als test van het rooster

Forum Lid
op 31 januari 2019

Is een goed begin vd.dag👍

Forum Lid
op 31 januari 2019
Vanmiddag lekker in de zon aan het ‘werk’ geweest. Droog,windstil weer,ongeveer 15`CVan DoubleBarrelTwo

‘en…. I doet het weer “he”, en ik  kou lijden.

grts.   😉

Forum Lid
op 31 januari 2019

@dumo Ook hier is het vandaag stuk minder..
Regen bij graad of 8….. 😯..Dan maar die stook van gister op 40% brengen plus nog restant van andere stook.Mooi werkje voor vandaag.🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 30 januari 2019


Blijft leuk etiket ontwerpen….

Forum Lid
op 30 januari 2019

Mooi etiket DB👍. Gr, @ndré😎🥃

Forum Lid
op 30 januari 2019

Db.heb je geen kamer vrij.😂😂😂

Forum Lid
op 31 januari 2019

Etiket heb ik met de app Canva op telefoon gemaakt.
Helaas geen kamer vrij.Na de verbouwing richt ik wel een kampeerplek in met sanitair en beetje stroom.Maar doe geen internet/tv ofzo dat mag iedereen lekker op zijn telefoon uitzoeken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 31 januari 2019


Werd het vanmiddag plots lekker weer….Op gepaste wijze gevierd met bbq maaltje…zoete ui,witlof en aardappelen gepoft met verse chorizo…….
🙄

Forum Lid
op 3 februari 2019

En dan maar klagen,waar is de drank?naast de bbq van mij staat altijd een fles.

Forum Lid
op 3 februari 2019

@Chris.. Drink nooit als ik geen gezelschap heb en sowieso al weinig.
Rook al 41 jaar een takkie of wat per dag,maar drinken doe ik niet te vaak,heb als hospik in Libanon Rabies en Hepatitis infectie opgelopen wat een leverbeshadiging meebracht.
Maar vind stoken nu eenmaal echt leuk om te doen en vrees niet proeven doe ik wel hoor.😋

Forum Lid
op 3 februari 2019

Leverbeschadiging…. helaas geen correctie op geplaatst bericht via de telefoon..🤔

Forum Lid
op 3 februari 2019

Voor lever heel goed paardenbloemen siroop.ik rook drink en zuip sloten koffie,mijn lever is nog perfect.ik drink ook meestal in het weekeinde maar moet er wel bezoek zijn .heb nu vr.zat totaal 5pijpjes bier en 4 borrels gedronken.nu zit ik ook rustig aan een bloedverdunner.het is ook belangrijk om baas over de fles te zijn drank brengt niet alleen plezier maar ook veel elende.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 februari 2019


Heb de ketel weer aan de gang gehad…30 Ltr wijn gestookt in 2x .15 Ltr gestookt LM afgenomen,voorloopje eraf gehaald,opbrengst bij de tweede stook gevoegd en dit gestookt,weer voorloooje eraf,gestopt op 3.8Ltr Heb nu 3.8 Ltr van 82% die ga ik op 40% brengen en daar gaat over paar weken 5Ltr van in houten vaatje…. De rest is voor de fles…. Heb natuurlijk geproefd,zeer volle smaak,gaat prima borrel worden… Greetz DB

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 3 maart 2019

Hoppa…weer 50 liter gescoord…25 ltr 14.5% rood
25 ltr 13.2.% wit..net klaar oogst 2018… Dit keer direct van de maker,wil proeven hoe zijn wijn als borrel smaakt.. Dit worden potstill runs…
Heerlijk in het zonnetje,met de bbq ernaast,hoop ik.
Ga dit doen op de 16e,geef dan demo/workshop aan aantal leden van onze peña (vriendengroep)…
Helaas momenteel weinig tijd om te stoken.
‘even’ 450 kersenbomen ruimen… Aangenomen werk,dus knallen met de kettingzagen… Grtz DB

Forum Lid
op 3 maart 2019

Kersenhout is heerlijk hout om vlees mee te roken, geeft een heerlijke smaak.

Crew member
op 3 maart 2019

Heeyy DB2, zoo lekker bezig. Als ik je updates lees heb ik alweer zin in de zomer.
Kan je die demo-workshop filmen voor hier op het forum? Is vast wel iemand die dat wil doen. Zou leuk zijn. En nu zagen man! Zet ‘m op!!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren