Verdampt alle alcohol bij het braden en koken?

Geupdate op 23 april 2017 in De kookhoek
5 op 23 april 2017

Om een goed inzicht te verkrijgen in wat braden en koken met alcohol op het gerecht van invloed heeft, zal men vooraf dienen te weten hoeveel alcohol zal achterblijven in het gerecht.

Dit is zeker van belang als gasten blijven eten en ze daarna nog naar huis moeten rijden.

Als goed gastheer dien je daar rekening mee te houden.

https://groentegroente.nl/keukenweetjes/verdampt-alcohol-bij-koken/

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 23 april 2017

Heel goede tip! Zeker niet alle alcohol verdampt. 

Ook voor kinderen moet er niet teveel achter blijven. Ze kunnen wel een geflambeerd dessertje nemen hoor (als ze dat al lusten) Maar ik zou het Stroganoff pannetje van Lummel niet aan mn kinderen geven 🙂

Forum Lid
op 23 april 2017

Zeker ook niet voor mezelf als ik de hoeveelheid alcohol van  93% van  Lummel zo lees.

Maar dit is natuurlijk een extreem geval. Maar ook bij normale hoeveelheden alcohol in de maaltijd wordt er daarnaast meestal ook nog een wijntje of een speciaal biertje, zoals een tripeltje geschonken.

Als er bij ons wat te stevig wordt gedronken door onze kennissen, vrienden of familie blijven ze slapen, we hebben voldoende extra kamers.

Forum Lid
op 23 april 2017

Weer iets dat we weten,

ik dacht ook dat bij koken alles verdampt werd, na flamberen niet want je proeft den alcohol meestal nog, maar na langdurig koken dacht ik dat alles verdampt was, niet dus.

grts.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 april 2017

Als je maar lang genoeg doorkookt verdampt het uiteindelijk wel. Maar denk maar aan je koperen keteltje. Daar komt na een uur nog alcohol uit. In de backset zit dan ook nog rest alcohol. Dat is met het eten net zo.

Bij flamberen brand de alcohol tot hij te zwak is om te branden, en blijft de rest in de pan 🙂

Ik wil trouwens crepes suzette maken en dan wat fotootjes maken. Maar ze zijn hier ineens weer op dieet…. 

Forum Lid
op 23 april 2017

Ik ben nu ervarinsdekunige, nee niet alle alcohol is weg. Het is super lekker maar je merkt het wel degelijk. Goed punt van Betweter daar dien je rekening mee te houden bij bezoek. Overigens heeft Claudia Cardinale weer net een glaasje advocaat genoten. Goed recept Betweter, kreeg er zelfs een bedankje voor in de vorm van een minstens zo zoete tractatie, jij en ik gaan nog eens hele dikke vrienden worden. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren