Vergunningen voor het verkopen van gin

Geupdate op 25 mei 2020 in Stookforum
11 op 20 mei 2020

Hallo iedereen,
Na enkele keren zelf gin gestookt te hebben vanuit pure ethanol voor consumptie vroeg ik me af of je deze flesjes ook mag verkopen, mits de nodige vergunningen. Omdat ik relatief nieuw ben in dit wereldje ben ik niet goed op de hoogte van welk soort vergunningen hiervoor nodig zijn. Betaal je hier ook nog accijnzen op, aangezien je eigenlijk al accijns betaald hebt op de flessen ethanol?
Alle tips zijn welkom en alvast bedankt!

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 20 mei 2020

Er komt wel iets meer bij kijken helaas, je hebt een ruimte nodig die bereikbaar is vanuit de openbare weg die als accijnsvrij zone wordt ingesteld, een vergunning voor de ketel en nog eentje meen ik. 

Ik zou hier eens beginnen.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/aanvraag_vergunning_voorhanden_hebben_enof_gebruiken_of_vervaardigen_distilleertoestel

 

Ik raad totdat de vergunningen in orde zijn ook af om flessen te gaan verkopen, de boetes die daarop staan zijn niet mals.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 mei 2020

Kansloos.
Zelf stoken en opdrinken

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 mei 2020

Volgens mij koopt hij de ethanol in.

hij schrijft omdat je al accijns betaalde bij de aankoop vd flessen ethanol.

Forum Lid
op 22 mei 2020

Inderdaad, de ethanol is aangekocht bij een groothandelaar, vandaar de vraag of hier nog eens accijnzen op gehoffen worden.

Forum Lid
op 22 mei 2020
Forum Lid
op 23 mei 2020

Er is mij al vaak gevraagd verkoop mij een fles,zelfs als het mocht zou ik het niet doen,ik stook voor mijn plezier,anders gaat het op werken lijken.ik geef er wel af,maar de laatste tijd ook alleen aan fam.

Forum Lid
op 23 mei 2020

Misschien heeft Ts wel plannen om er zijn werk van te maken.

 

Forum Lid
op 24 mei 2020

Ik heb niet direct die bedoeling, maar op zich is het wel een mooie bezigheid die aansluit bij mijn studies. Voorlopig is het wel nog wat zoeken, maar met het product dat we nu hebben valt zeker wel verder te werken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 25 mei 2020

Je bent alsnog bezig met het vervaardigen van accijnsgoederen met een destilleerketel, een AGP inclusief vergunning toestel is dan vereist..

Forum Lid
op 25 mei 2020

Wil het lonen dan moet je grote hoeveelheden stoken,en stel dat het tegenvalt.dan heb je nog altijd controle aan je deur dan kun je hobby stoken vergeten,want je weet de wet.als ik in Roemenie ga wonen dan zet ik 2 ketels van min.150 ltr.neer en verkoop dan wel,daar kraait er geen haan naar,mijn fruit en mais heb ik daar zelf,daar zou ik er van kunnen leven.maar dan zie ik het als sport.

Forum Lid
op 25 mei 2020

Ja als het niet bevalt stop je er weer mee 😉 of het loont ligt helemaal aan jezelf en wat je ermee wilt bereiken. Wil je veel geld verdienen kun je beter iets anders gaan doen. Zie je het als een tegemoetkoming in de kosten voor je hobby kan het leuk zijn 😉 verkopen zonder vergunning zou ik zeker afraden!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren