Verhouding gemout en ongemout.

Geupdate 7 dagen geleden in Stookforum
6 op 10 januari 2019

Goedemiddag,

Ik ga een beslag maken waar de hoeveelheid ongemout zo hoog mogelijk is.

Mijn vraag is hoeveel  procent ongemoute granen ik maximaal kan gebruiken.

Als gemout granen gebruik ik pilsmout (EBC 4). 

Ik heb op het internet verschillende verhoudingen voorbij zien komen maar, ik zou graag willen weten wat jullie adviseren. 

 

Alvast bedankt!

Groet Thijs 

 

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 10 januari 2019

1 op 10 diastatich mout op ongemout graan
( kan ook 1 op 10 op aardappelen )
Munckerik Kan je daar perfect over informeren .

Brouwmaat
op 10 januari 2019

Ik kan hier weinig aan toevoegen Robbert.

Zorg wel dat die 1 dan een moutsoort is met een hoog diastatisch vermogen zoals bv distillatiemout, pilsmout of pale ale mout.

Forum Lid
op 10 januari 2019

bedankt mannen!

Brouwmaat
op 10 januari 2019

Succes!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 1 week geleden

Haha, ik heb deze vraag ook eens gesteld en ben toen zelf aan de slag gegaan.  Mijn antwoord: ligt eraan wat voor ongemoute granen je wilt gebruiken, wat  je beslagdikte is, wat de voorbehandeling van het graan is en hoe je wilt gaan maischen. 

Groeten Catnip

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 7 dagen geleden

wanneer ik een basis bourbon maak voor cuffs and buttons gebruik ik 7 kilo maïs en 5 kilo diastatisch mout . een jaar of 35 terug maakte ik bourbon altijd uit 7 kilo mais 3,5 kilo graan en 1,5 kilo diastatische gerstemout . Eigenlijk maakt het weinig verschil . als je maar tijd neemt .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren