Er is wel degelijk verschil in kristal suiker Elflitso .
Het is dan wel dezelfde sucrose maar de manier van verwerking en zuivering van de biet naar kristal suiker kan wel degelijk verschillen waardoor bepaalde residuen ook invloed heeft op smaak , kleur helderheid en zuiverheid.
Bij Suikerproductie wordt in nederland calcium gebruikt voor zuivering .
In duitsland een calcium rijk leem .
En er wordt ook wel zwavel gebruikt maar ook dat hangt af van kwaliteit van aangeleverde bieten .
Daarnaast maakt de grond waarin de bieten geteeld worden ook verschil .
De grond ene streek is zuurder dan andere , meer of minder mineraal rijk .
Ook al wordt in de industrie zoveel mogelijk hetzelfde product beoogt toch kunnen er verschillen zitten tussen kristal suikers uit diverse landen.
in nederland zijn nog maar 2 grote producenten die voor verschillende andere merken leveren . Dus inderdaad AH , jumbo , de boer suiker en van suikeruni zal niet verschillen .
maar ook kwaliteit van gist , soort gist , soort gistvoeding , er zijn gisten die een Orange rode kleur geven aan het brouwsel .
Zelfs gisten die een blauwe kleur kunnen afgeven.
En inderdaad schoonwerken is altijd belangrijk .
Inderdaad ook kan een te korte vergisting of een foute temperatuur beheersing ook invloed hebben op kleur .
Een klimaatkast geeft zeker wel iets gemak daarin .
maar dat daar alles er mee staat of valt is wat veel gezegd .
Er zijn meer manieren om een gist ton op temperatuur te houden .