versuikerde dadels

Geupdate op 10 november 2019 in Stookforum
2 op 9 november 2019

Ik heb 20 kg versuikerde dadels gekregen om stookwijn mee te maken
maar aangezien dit bijna pure fructose is,
Hoeveel water en gist zal ik gebruiken?

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 9 november 2019

dadels tot grove pulp maken . Al roerend onderwater zetten dat er 2 duim dik water uiteindelijk boven de pulp staat .
natuurlijke vergisting en daarna het geheel in ketel en afstoken.
gebruik je gist hangt het af van het soort gist wat de hoeveelheid is . .
40- 60 gr droge brood gist en het dubbele voor natte broodgist . (bakkers gist )
Er zijn mensen die minder gebruiken maar dan is kans op trage start en daardoor kleine kans op bederf . Je kunt ook hoger pitchen . Krijg je snellere start . En is suikers door grotere hoeveelheid sneller verwerkt maar dan krijg je minder aroma mee .

Forum Lid
op 10 november 2019

Ik heb wat dadels in een fles drank gegooid,kijken of dat lekker is.met gedroogde  abrikozen lekker drankje gemaakt,wel abrikozen uit de bio winkel.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren