Vervolg op wat eten we vandaag

Geupdate 17 uur geleden in De kookhoek
0 op 21 februari 2020

Dit moet hem zijn. Morgen istie op. 100% zeker.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 februari 2020

Lummel, kom jij bij slager van der Geer? Hij heeft mij ooit laten zien hoe hij rookworstjes maakt. Hij heeft geen rookkast maar een rookkamer waar ze de hele nacht in blijven hangen. Ook de rollades worden zelf gemaakt.

Forum Lid
op 22 februari 2020

Klopt daar was ik voor het lamsvlees, en bij de visboer op dat pleintje dus, maar net daarvoor bij op de Middenlaan. en die moest lamsgehakt bestellen dan weet ik genoeg. Wel een goede slager trouwens. Hoge omzetsnelheid. De Geer is mij soms iets te biologisch en verkoopt veel uit de vriezer. Dus heb een kilo lamsrack bestelt voor hij het in de vriezer gooit. Gevacumeerd blijft het weken goed dus komt wel op. Vriezer Kanje niet proeven beweerd hij, echt wel en anders knijp er maar eens in.  

Admin
op 22 februari 2020

Ik bestel regelmatig bij Beefensteak.nl. wordt diepgevroren geleverd en de kwaliteit is veel hoger dan bij veel slagerijen. Als het op de juiste manier gebeurt is het echt prima hoor. 

Forum Lid
op 22 februari 2020

Ik heb 2 slagers in de buurt dus ik begin er niet aan. Maar heb nu al zin in jou moussaka. Maar eerst nog vissoep met verse bolletjes. O de kogel is door kerk hoor ik net, Lummelientje heeft besloten dat we jou recept met gemengd gehakt gaan doen. 

Forum Lid
op 22 februari 2020

Laten we wel wezen, vriezer proef je wel, maar als vlees van het slachthuis komt, gaat het door een schokvriezer. Bevriest zéér snel, en dan heb je het minste kwaliteitsverlies. (wettelijke verplichting) (Halal weet ik niet exact) Dus alle vlees bij de slager is bevroren geweest, anders is het van een thuisslacht. En dat is als slager onbetaalbaar, of illegaal. Lever, tongen etc. worden alleen gekoeld, en dat kan onbevroren zijn . Diep gevroren is dan ook  sckokvriezer-kwaliteit.

Forum Lid
op 22 februari 2020

Ok, het is besloten, dan proberen we lamsgehakt uit de vriezer bij de Geer dan weet ik zeker dat het geen Halal is. Lekker van de week moussake, kan je soms gewoon zin in hebben. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 februari 2020

De volgende keer zal ik de rollade door de Geer laten maken. De Middenlaan maakt het soms wel wat te zout. Lekker maar straks word ik nog alcoholist want blijf drinken. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 22 februari 2020

Gemengd gehakt is prima, beetje gyrosmix er bij en het smaakt naar lam 😉

Forum Lid
op 22 februari 2020

Nee we proberen De Geer uit de vriezer. Wat betaal je bij de Turk voor lamsgehakt. Ben wel benieuwd of het scheelt met de slager.

Forum Lid
op 22 februari 2020

Ik heb het al gevonden 16,00 de kilo bij de Geer

Forum Lid
op 22 februari 2020

Slagerij islamcentrum.nl 5,50 de kilo en 5 kilo 25,00. Allah betaalt behoorlijk mee lijkt het. 

Admin
op 22 februari 2020

Ik heb 6,00 voor een kilo betaald. Maar het werd terplekke voor mij door de molen gehaald. Gewoon mooie stukken vlees uit de vitrine. Dus geen afval.

Forum Lid
op 22 februari 2020

Da’s een enorm verschil. Maar ik ze altijd maar zo, help elkaar koop Hollandse waar ( en Belgisch bier en Belgische chocolade en natuurlijk ardennenham)

Admin
op 22 februari 2020

Bij beefensteak zag ik het niet, bij meerdanvlees wel. 20,75 voor een kilo.

https://www.meerdanvlees.nl/shop/vlees/lam-schaap/gehakt-worst/lamsgehakt

 

Admin
op 22 februari 2020

Toch wel, 10,95 per pond…

https://beefensteak.nl/texelaar-lamsgehakt/

 

Forum Lid
op 22 februari 2020

zit me ook te verwonderen van de prijsverschillen op internet. Maar het staat er al, geen toegevoegd vocht en dat gebeurt in de supermarkt eigenlijk altijd heb ik begrepen. En Lummelientje beweerd dat ze in de supermarkt het varkensvlees kan ruiken. Een Berenlucht zeg maar, een mannetje dus. Vieze stank. En moet je spekblokjes kopen in de supermarkt.  Het water drijft eruit. Goor. 

Forum Lid
op 22 februari 2020

Toch wel, 10,95 per pond…

https://beefensteak.nl/texelaar-lamsgehakt/

 

Van Stookforum

Zie je wel, wat een verschillen.

 

Heb mijn lieve Lummelientje gevraagd om de slijter 3 kratjes Westmalle triple te laten bezorgen. Pfff ze keurde het goed nog ook.

Heb weer gewoon zin in Belgisch bier. Sterker ze gaat  morgen de eerste 6 flesjes al halen in de supermarkt ( niet fiscaal aftrekbaar helaas) maar die andere 3 kratten wel. Althans mijn boekhouder boekt ze in en wie ben ik om daar tegen te protesteren. Drink ze toch met zakelijke klanten? Alcohol makes the World go round zeg ik altijd maar. En de fiscus weet dat dus ook.  

Forum Lid
op 22 februari 2020

Kijk, ik had boos kunnen worden op Lummelientje – omdat de limbocello mij mijn neus uitkomt- maar dat doe ik doe niet. Dat los ik gewoon goed op door geduld te hebben en  keurig te wachten op hetgeen mij rechtmatig toekomt. 

Hier wordt dat goed uitgelegd.  https://www.youtube.com/watch?v=Sg9LGv2CO6g

Forum Lid
op 22 februari 2020

weet niet goed meer of ik stoned of dronken ben, maar deze is te niet vangen.. enjoy gratis en voor niets op you tube.  https://www.youtube.com/watch?v=Sx_EfyL4RuE

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 24 februari 2020

Hmmm.. het weer raak zie ik gemeten naar de laatste reacties.  Duwen we maar weg op een plekje waar de zon nooit schijnt.

 

Maar he, nieuw nieuws. Corona komt nieuw Europa ingevlogen (via Ita;lie deze keer) dus tijd om te preppen. Heb net 4 kilo rundvlees gekocht waar ik Bouillon van ga maken en dan in Grainfather wecken. Kan ook dus he! 

Deels preppen, 5%, grotendeels omdat ik er nooit de tijd voor heb gehad en dus nu 4 keer 2,5 liter bouillon ga maken als we eens een keer zin hebben in een groetensoepje. Eten we noot door de lange voorbereidingstijd. Gaat nu veranderen. 

 

Zal zo foto’s maken. ( als het jullie boeit, mij wel eigenlijk. Gaat het lukken? ). 

Forum Lid
op 24 februari 2020

Kost da. Valt me mee eigenlijk.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 24 februari 2020

Jan mooi vlees op de Middenlaan of niet.

Admin
op 24 februari 2020

Ziet er goed uit!

Weet je wat iedere slager ook in de vriezer heeft liggen en niet in de vitrine? Gezaagde runderbotten. Perfect voor een langzame bouilon of fond. Daar komt zoveel smaak uit en het merg uit de botten geleert perfect voor fond. Hiermee maak je echte klassieke sauzen.

Ik betaal bij de slager 1,00 per kilo. Heb ze online voorbij zien komen voor 5,00 maar hier toevallig ook 0,50 per pond. https://www.streeckhuys.nl/webshop/runderbotten-500-gram/

Voor grote hoeveelhden kun je de Grainfather ook gebruiken voor bouilon, laat hem maar een nachtje trekken in de Grainbasket 😉

Forum Lid
op 24 februari 2020

Ik kom al ergens. Effe 4 weckflessen (uit de vaatwasser) gespoeld en in de oven op 120 graden. Steriliseren.

 

 Vlees verdelen. De fond aanvullen met groenten en zo 2 uur de grainfather in.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 februari 2020

600 gram rundvlees samen de stock en deze groenen. Licht aan de kook brengen. Volgieten en wecken maar

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 februari 2020

4 potten soep, hele dag druk geweest.  Gaan nu de grainfather is voor 1,5 uur. Geen foto’ s meer koop zelf maar zo’n ding. Heb in ieder geval geprept.  Leuk om te doen. Tot morgen 

 

oja scfoto. Ga nu dronken worden

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 25 februari 2020

Wij gaan zo moussaka maken, recept Jan. Slagerij de Geer is de hofleverancier van het lamsgehakt. voor de rest de Jumbo. Lummelientje gaat koken en het zal gvd Lummelientje niet zijn als het net weer anders moet. Er moet aardappelpuree bij zoals alleen Lummel die kan maken. ( veel peper, nootmuskaat, echte boter en wat melk) maar dat zeg ik niet anders voelt ze zich weer schuldig, kan ze de H7M niet meer met goed fatsoen binnen. Ja do grote maten hahahaha. 

Admin
op 25 februari 2020

Het gaat vast lekker worden! Ik heb deze leren maken in een periode dat ik op mn koolhydraten lette, dat doe ik nog steeds regelmatig, maar vandaar dat er in mijn recept geen aardappel voorkomt.

Maak de puree niet te nederlands 🙂

Forum Lid
op 25 februari 2020

Vast wel en ga gelijk 2 kratjes Westmalle Triple ophalen. En wat losse flesjes. Heb me echt al een week zitten te verheugen op jouw moussaka. Zeg het niet om te slijmen maar dat geloof je vast wel. Gewoon zin in moussaka. Kan je zo hebben. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 februari 2020

Gaan we Jan,

 

nu als de oven in, staat al er verwarmen

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 februari 2020

Godver, gelukkig is vet vreten niet uitgesloten op mijn AOV. 35 minuutjes oven dus

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
30 op 26 februari 2020

Kijk, zo hoort dat er uit te zien! Eet smakelijk! 

Forum Lid
op 26 februari 2020

En deze dan

 

is af he? Geen tijd gehad om te preppen vandaag. Is er nog wat te koop bij de jumbo. Kut klanten. Straks heb ik honger door hun. 

Admin
op 26 februari 2020

Mooi hoor, kun je mischien wel, 2 keer van eten 🙂 lekker glas rode wijn er bij 🍷🍷

Forum Lid
op 26 februari 2020

Lummelientje gaat nu proeven.  Ik heb al genoeg geproefd.  Dat wordt vannacht weer grazen. Niet zo mooi als jij.  Moeten we eerlijk in zijn.

Admin
op 26 februari 2020

Er lijkt wat meer vet uit te zijn gekomen. Maar het gaat om de smaak!  Is hij goed? Wat vind je van de geur? Mooie combinatie van rode wijn en kaneel of niet?

Forum Lid
op 26 februari 2020

Absoluut, prachtige combinatie. En zie de Geer lachen. Vet is smaak zal hij smalend zeggen. Maar kwaliteit is het. Hier hebben jullie hem. https://www.slagerijvandergeer.nl/welkom-bij-slagerij-van-der-geer

 

Goed voor montignac. Sterker, dit is Montignac. 

Admin
op 26 februari 2020

Mooie slagerij. Hij zal mij niet meer kennen, is 12 jaar geleden maar het is een top vent. Hij heeft mij serieus een fotoalbum laten zien van de koeien die speciaal voor hem gemest worden. Hij weet wat ze eten en wie dat eten gegeven heeft. Bij zo”n slager betaal je graag wat extra omdat je zeker weet dat je niet belazerd wordt.

Forum Lid
op 26 februari 2020

Hij is anders duur zat. Maar niet zeiken heb een smeer genomen. En daar ga ik van genieten.  Tot morgen jongens. Lummel gaat spacen. Is al onderweg eigenlijk. 

Forum Lid
op 27 februari 2020

Hmmm, moet toch eens een beetje minder water bij de Limbocello drinken. Hij slaat hard aan zag ik weer. 

Maar kwam net beneden en het ruikt nog steeds als een Grieks restaurant, Oja, was ik nog vergeten te vertellen. De Geer, die vriend van jou adviseerde ook in reuzel te bakken. Sorry hoor maar je kan ook iets teveel doorschieten als slager. In ieder geval zo maar wat vet afgieten, de gootsten in. Gaan we niet bewaren. Het is geen 1800 meer. 

Forum Lid
op 27 februari 2020

Hij verkoopt het ook nog zie ik net. Wie koopt dat nou? https://www.slagerijvandergeer.nl/webshop/buitenvarkensvlees/details/416

Admin
op 27 februari 2020

Dat bakt fantastisch, ik koop wel eens gesmolten rundvet, maar dat heeft de slager niet altijd hier. Ken je ossewit nog? Dat dus! Probeer het eens, jij houd niet van toegevoegde rommel. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Forum Lid
op 27 februari 2020

Voor dat avontuur ben ik nog niet klaar. Maar zal een bakje reuzel voor je meenemen naar de BBQ. Hahaha. Veel plezier. Wat traanolie ook nog? 

Forum Lid
op 27 februari 2020

reuzel uitbakken en dan de kaantjes op brood.. heerliijk

de reuzel die uitgebakken is noemen ze hier smolt en werd vroeger als boter op het brood gebruikt.

Voor het bakken en braden is het heel geschikt zowel varkens als rund…

Forum Lid
op 27 februari 2020

heb even gekeken op zijn website.. ik ga er een keer naar toe…

Forum Lid
op 27 februari 2020

Ik ben ambivalent. De verkoopster is een schatje. Met lippenstift. Zo biologisch is hij nou ook weer niet.  

Forum Lid
op 27 februari 2020

Getriggert door jullie. Zou ik de verkoopster doen? Vast wel. Maar zou die butcher haar doen. Twijfel er eigelijk geen minuut aan. Die slacht zijn lammetjes wel. De priester heeft de naam. Maar over slagers heeft niemand  het.   

Admin
op 27 februari 2020

De beste man ziet in zn Google analytics ineens veel bezoek van dit topic komen. Hij geen idee wie nou die Lummel is die zn verkoopster wil doen. Oh wacht, die met zn lamsgehakt dat niet bevroren en ook niet halal mocht zijn 😂😂😂

Forum Lid
op 27 februari 2020

Altijd ontkennen al lig je er bovenop zeg ik altijd maar. 

Forum Lid
op 27 februari 2020

Als ik het goed begrijp wat pakken we vanavond?de verkoopster.ja zal dan ook wel lekker zijn.🤔

Forum Lid
op 28 februari 2020

nee Chris… reuzel…..😂

Forum Lid
op 28 februari 2020

Ja dat maken wij ook nog altijd,het vet gaat in potjes voor bakken en braden.wij gebruiken wel bio varken uit Roemenie.want in het vet zit de meeste troep opgeslagen van bv.medicijnen etc.wat ze het varken voeren.

Forum Lid
op 28 februari 2020

Lummelientje gaat zo op de markt bij Oma kip, eendenpootjes kopen die ik ga konfijten in ( ganzenvet) of gewoon roomboter. Laat ik lekker 90 minuten nagaren in de Grainfather. Heb ik toch weer een weekje extra geprept, gisteren blikjes vis gehaald w.o. 5 haring in tomatensaus en daarvan is er vannacht al weer 1 weggeprept. 

Forum Lid
op 28 februari 2020

Lummel hou er wel rekening mee,dat straks de winkels geplunderd gaan worden en dat er bende’s plunderend door de straten trekken.die eendenpootjes zoeken 😂gvd.twee besmetingen en Nederland is in paniek.ontsmettingsmiddelen niet meer verkrijgbaar.spoel je handen met zelfgestookte alc.als je bang bent.ik drink hem ontsmet van binnen longen doe ik met zware shag.jongens het wordt erg opgeklopt de media heeft momenteel niets anders te doen dan ons ziek te praten en paniek te zaaien.

Forum Lid
op 28 februari 2020
Forum Lid
op 28 februari 2020

Ik ben zo slim geweest toen het in China was heb ik antistoffen opgebouwd door veel nassi en bami te eten,gisteren hebben wij inverband met de uitbraak in Italie lasagna gegeten en vandaag macaroni,of het helpt weet ik nog niet maar ik vond en vind het wel lekker.morgen eten we Roemeens daar was ook een besmetting.laten we ons niet gek maken.het is alleen niet goed voor de economie als er zo veel mensen uitvallen in een keer,bij een griepgolf is dat minder dan de helft.dat is de reden dat ze ons zo bang maken het gaat hun zo geld kosten dus proberen ze het in te perken.

Forum Lid
op 28 februari 2020

Ik weet het niet Chris, maar als de paniek uitbreekt zijn de winkels zo leeg. Bijna 2 kilo eendenboutjes zijn binnen. Ga ik konfijten. En een mooie soepkip voor de kippensoep. denk een liter of 6, Kan ik ook gelijk 1,5 liter gebruiken voor de paddestoelensoep die ik ook ga wecken. Ga zo ook zelf sambal maken. Toch weer een weekje voedsel op de plank. 

Forum Lid
op 28 februari 2020

Ach het loopt niet zo’n vaart,ik heb zo wie zo voor maanden in huis.het treft voornamelijk de rijken,de beurs onderuit,door masale hoeveelheid zieken bedrijven dicht of op halve sterkte.ze blazen het op om dat ze geen massa’s zieken willen hebben ,normaal bij een griep uitbraak zijn er niet zoveel mensen ziek.dus opgeblazen paniek.de media heeft op het moment niets anders.ik stap morgen weer gewoon achter het stuur van mijn taxi.ik loop meer kans dat er mij een plat rijd dan dat ik aan corona dood ga.

Forum Lid
op 28 februari 2020

De rijken hebben goud. Laat de pleuris maar uitbreken denken ze. Over goud gesproken. Effe de grafiek bekeken. De prijs wordt heel volatiel. Zou zo maar in een maand richtig de 60.000 de kilo kunnen gaan. 

Forum Lid
op 28 februari 2020

Edelmetalen zijn aan het dalen.net zo als alle beurzen.

Forum Lid
op 29 februari 2020

CORONA Virus wat is het probleem?

https://www.goedkooproken.com/corona/240.htm

https://goedkoopdrankslijterij.nl/Balmoral-Sigaren-Corona-Tubos

De laatste zelfs met  Lewinsky TUBE’s

Forum Lid
op 29 februari 2020

Zie je monica maakte zig ook niet druk.en ik eet vandaag macaroni.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 februari 2020

Ik ga zo weer preppen in de grainfather. Eendepootjes confijten. Maar ik let na de prijsverschillen met lamsgehakt zie eerdere post in dit topic nu eens op prijzen, tussen de 4,95 en 28,00 per kilo voor lamsgehakt gezien. Volg de discussie maar met de moussake die trouwens echt super was.. Ligt nog 1 stukje. Ook de kruiden van de Geer waren super je proefde kruiden in plaats van zout

Maar wat een prijsverschillen ook met eendenpoten  we betaalde gisteren bijna 14,00 de kilo terwijl in de jumbo 8,50 en zelfs in die halalshit op internet 4,50 de kilo. Maar we hebben nu jonge tamme eend gewoon van de boerderij zonder mishandeling. Zegt ze. Ik geloof haar wel, oma kip is een goede poelier. Straks eens van genieten. 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 29 februari 2020

In het kader van hele week mannengriep…

 

Kijken of het blijft zitten…

Forum Lid
op 29 februari 2020

Zou ik ook doen als ik alleen was, maar met Lummelientje erbij kan ik toch niet de hele dag met mijn hand in mijn broek op de bank zitten. Dus zoek maar een alternatief voor de verveling. 

Maar dat beweerde Lummelientje net, het maakt niet uit of je het verse maakt of uit blik. Ze noemen het Joodse penicilline en hoe het precies werkt, geen idee.

Forum Lid
op 29 februari 2020

bedankt voor je verkapte beterschap wensen! :p

Forum Lid
op 29 februari 2020

Graag gedaan. Geen hand vol maar een land vol. Er zijn zoveel onnozele kerels en daarmee smachtende wijven. Plaats een advertentie. Totale lul kan geen kippensoep kopen. Vreet van ellende Unox. Zoekt,  charmante, lieve klasse dame ( die niet zeikt, goed kan koken en dol is op sex) en mij kan begeleiden o.a. onderbroeken opruimen.

En geduld heeft met het oplossen van mijn sexverslaving. Zelf ben ik leergierig en gul en voor de juiste klasse dame ga ik door het vuur!  

 

Murmillo, jij neukt de komende maand elke avond en je hoeft alleen de beste te kiezen (alsof je een sultan bent). Geen dank. Zo zijn stokers. 

Forum Lid
op 29 februari 2020

nou ben benieuwd, de buurvrouw deed vorige week al toespelingen…. 

Forum Lid
op 29 februari 2020

nou ben benieuwd, de buurvrouw deed vorige week al toespelingen…. 

Van Murmillo

Waarom vreet je nog Unox dan?

Forum Lid
op 29 februari 2020

ohhh noem jij dat griep!  gegrepen worden is wat anders…..

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren