Vervolg op wat eten we vandaag

Geupdate 1 uur geleden in De kookhoek
1 op 16 mei 2020

Nee, dit is echt een particuliere jager. Dit schrijft hij:

Jager Richard

Ik heb een jacht tussen Loon op Zand en Udenhout met 6 – 7 reeën afschot per jaar. Te veel voor ons gezin om allemaal zelf op te eten, vrienden en kennissen nemen er ook af en toe één over maar de vriezer blijft maar vol… Ik zou graag in contact komen met anderen die ook van dit prachtige vlees willen genieten!

Jaagt op:

Ree

Dan hebben we nog:

Jager Timo

 

Jaagt op:

Ree

En in Etten Leur

Jager Piet

 

Jaagt op:

Ree, Gans, Wilde eend, Haas, Wild voor jachthondentraining

Crew member
op 16 mei 2020

Timo zit dichterbij 😃

Leuk, ik houd wel van wild.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 mei 2020

Dat weet ik nog wel van Zweden Erik 😉 de ree burgers alleen al, zo eenvoudig en zo lekker!

Lespaul, veel succes vandaag! Je hebt waarschijnlijk al heel veel opgezocht maar als je vragen hebt wil ik ze graag beantwoorden. Voor vanmiddag zijn wij zelf bij vrienden uitgenodigt om te komen bbqen op 1,5 meter afstand 🤣 maar zal het forum in de gaten houden!

Forum Lid
op 17 mei 2020

Asperges gisteren 25 kg.gekregen.trouwens ree en wild zwijn eten wij vaak echt lekker.en goedkoop tenminste voor ons.bevriende jager.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 mei 2020

   nog maagd…

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
9 op 17 mei 2020

  wat mini sausijzen  broodjes gemaakt

Forum Lid
op 17 mei 2020

dit lijkt ergens op..

Admin
op 17 mei 2020

Ziet er mooi uit! Meteen de cast iron grid en de convector erbij genomen  perfect! Deze setting is indirect garen. Voor de grill strepen de convector verwijderen en op directe hitte op de cast iron grid. Eet smakelijk😀😀😀

Crew member
op 17 mei 2020

Ik denk dat de maagdelijkheid snel verdwenen zal zijn. Ziet er lekker uit. Welke uitvoering is dit Paul? De medium?

 

Forum Lid
op 17 mei 2020

Jan, zo heb ik het ook gedaan, alleen eerst  zonder convector en omdat het wel erg hard ging de convector geplaatst..Heerlijk dat je zo indirect verhitten kan.. je gebruikt hem ook zo als oven om bv broodjes te bakken… @ Eric, dit is de small uitvoering deze heeft een rooster van 33 cm en is voor ons groot genoeg en ik heb het spit er ook bij gekocht zodat we een lekker kippetje kunnen grillen

Crew member
op 17 mei 2020

Small, dan is die toch ook nog behoorlijk groot. Ik moet ze eens in het echt gaan bekijken. Spit vind ik ook wel een must have. Wil al heel lang een cochinillo maken. In de oven was hij al lekker maar hoort eigenlijk aan het spit vind ik. 

Admin
op 17 mei 2020

Toen ik een spit wilde was deze alleen voor de large beschikbaar. Inmiddels dus ook voor small en medium. Als deze toen al voor de medium beschikbaar was geweest had ik die gewoon gehouden.

Op de medium kon ik ook gewoon 6 kilo spareribs kwijt hoor 😎

Lespaul, je maakt een goede start! Heel leuk! Broodjes bakken gaat zeker goed. Je maakt er echt een oven van. Als je de pizza steen hebt kun je ook pizza bakken op echte pizza oven temperatuur. (400 graden) een gewone keukenoven kan nooit een echte pizza bakken zoals het hoort, dat kan de Green Egg wel 👍

Forum Lid
op 17 mei 2020

ja Jan ik heb de steen er ook direct bij genomen, zie er wel toepassingen voor hoewel ik geen echte pizza liefhebber ben.  Pizza is meer voor als je iets te eten moet hebben en er is nix beters…..😃 ben wel een broodbakker..

Admin
op 17 mei 2020

Erik kan je wel uitleggen hoe je een bostelbrood bakt van de restanten van het bierbrouwen 🙂  ik heb het wel eens gemaakt maar weet het niet meer precies. Erg lekker en erg vezelrijk 😁

Crew member
op 17 mei 2020

Staat zelfs een topic hier https://www.stookforum.nl/thread/bostelbrood/

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 18 mei 2020

de eerst volgende keer dat ik whiskey mash maak ga ik dat recept eens proberen…

 

Crew member
op 18 mei 2020

Ik weet niet of het lekker is met whisky mout want dat heeft natuurlijk een rooksmaak.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 mei 2020

Heb bij de jagers vereniging gekeken… zitten een aantal jagers hier in de buurt..

Zijn dit redelijke prijzen?

Ik heb momenteel alleen ree beschikbaar. De prijzen zijn zoals onderstaand. 
 
 Prijslijst per kilo   Ree 
 Rug  € 35,00
 Bief  € 30,00
 Poulet  € 15,00
 Gehakt  € 15,00
 Braadlappen  € 25,00
 Rollade  € 15,00
 Hamburger (per stuk)  € 2,00
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 18 mei 2020

Ik weet de normale prijzen niet precies, deze kwam ik tegen bij een poelier. Ik denk dat het nette prijzen zijn die je hebt doorgekregen.

Reerug 39,75   per kilo   Reerugfilet 75,00   per kilo   Reebiefstuk 50,00   per kilo   Reebout 22,00   per kilo   Reeschouder 15,00   per kilo   Reerollade 17,00   per kilo   Reepoulet 17,50   per kilo

Forum Lid
op 18 mei 2020

oei das heel duur wij betalen voor filet 15 euro per kilo en goulach 8 euro per kilo en ja maar rechtsteeks van de jager 

 

Forum Lid
op 18 mei 2020

Die prijzen die ik noemde zijn ook rechtstreeks van de jager….

Vroeger gingen we mee als drijver en mochten na afloop kiezen : 15 gulden of een haas/fazant….

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 6 dagen geleden

Voor vandaag een mooie runderrollade voor ons drien gekocht. Jongste zoon, mijn vrouw en ik. 900 gram, prima. Maar nu komen de oudste 2 ook mee eten. Nu heb ik zelf van procureur een varkensrollade gemaakt van 1 kilo.waar we normaal pulled pork van maken dus.

Rolladetouw had ik nog van de vorige keer. Wel jaren geleden volgens mij maar touw bederft niet 🙂 

Straks dus runder en varkensrollade 😁 zin in!

Forum Lid
6 dagen geleden

Super lekker rollade van procureur! Lekker knopen he! 😉 Enjoy!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 6 dagen geleden

Donderdag mijn slowcooker opgehaald. Mijn broertje bracht me Surinaamse kippen dijen dus hebben we indo pulledchicken gemaakt. We waren stomverbaasd van deze lekkernij. Biertje erbij super.

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 6 dagen geleden

Lekker man! Ziet er goed uit!

Ik heb hem ook, inmiddels al weer jaren niet gebruikt maar zou ik weer eens moeten doen. Ik heb er een hele periode veelvuldig gebruik van gemaakt. Zonder risico kun je de hele nacht bouilon trekken van een kip of wat dan ook. Ook als je gewoon moet werken zet je smorgens dat ding aan, als je thuis komt uit het werk is het klaar. Ook voor hachee of draadjesvlees heb ik hem vaak gebruikt. Goede aankoop!

 

 

Forum Lid
6 dagen geleden

Heerlijk. Nick had me geamuseerd met foto’s. Ik wilde al jaren zo’n ding dus maar gekocht. Gisteren Hache gemaakt. 

 

 

 

Admin
6 dagen geleden

Hier ga je heel veel plezier van hebben!

Admin
6 dagen geleden

Links mijn  procureur rollade, rechts de runderlende rollade van de slager.

De knoop heb ik weer even moeten oefenen via de site van de keurslager 😎

Forum Lid
6 dagen geleden

Super gedaan! En mooi geworden zeg. Waren vast lekker.

Admin
5 dagen geleden

Ja is goed gegaan. Procureur rollade 2 uur in de pan. Rund de helft ongeveer. Met vleesthermometer op 58 graden kern heerlijk rose gekregen. Procureur is opgegaan. Restant rund vandaag in dunne plakjes op brood met mierikswortel mayonaise 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 6 dagen geleden

Wanneer je je smoker weggeeft wordt je uitgenodigd om daar te komen eten 😃

Admin
6 dagen geleden

Hahaaa dat doe je goed! Maar ik zie dat je nu ook je iGrill kwijt bent? Wat is het? Brisket?

Eet smakelijk!

Crew member
6 dagen geleden

De iGrill moet hij teruggeven (net als mijn boormachine en mijn…… en mijn….hahaha).

Het was procureur voor pulled pork, erg lekker.

Admin
6 dagen geleden

Lekker, eten we vandaag allebij procureur. Alleen heb ik hem opgerold 😀 heerlijk zacht vlees!

Forum Lid
6 dagen geleden

Welke smoker is dat Erik?

Crew member
5 dagen geleden

Dat is de Weber Smokey Mountain Cooker Bauke.

Forum Lid
3 dagen geleden

Thnx grappig dingetje.

Forum Lid
3 dagen geleden

Ziet er mooier uit dan mijn olievat waar ik mee rook😳zin er altijd die wat beters hebben dan mij(is ook niet zo moeilijk)maar mooie aanwinst👍

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 7 uur geleden

Om te vieren dat we nu echt alle orders verzonden hebben. 0 backorders om 14.00! Tijd voor late lunch en een bio biertje 😀

Forum Lid
6 uur geleden

Ok is verdiend.ik ben ook net thuis,lekker gevulde paprica.en daar eet ik z’n 20 teentjes knoflook uit het zuur bij.staat 20 kg in de kelder zijn na 2 jr klaar.

Admin
6 uur geleden

Klink ook lekker Chris! Knoflook en paprika zijn ook nog eens supergezond!

Forum Lid
5 uur geleden

Enjoy!!!

Forum Lid
1 uur geleden

Knoflook ruikt ook niet tenminste ik rook niets😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren