Vervolg op wat eten we vandaag

Geupdate op 1 augustus 2020 in De kookhoek
2 op 6 juni 2020

Had ik me voorgenomen vandaag een Netflixdagje te houden en verder helemaal niks, draaien er ineens weer 2 kippen aan ’t spit 🤣

AL mijn eigen bier ligt op de zaak, dus zit nu aan de Zatte van brouwerij ’t IJ. Voelt toch een beetje als vreemdgaan 😅

Forum Lid
op 6 juni 2020

Ik ben nooit vreemd gegaan kon ze meestal al😂😂😂maar vandaag lekkere piza van schoonzusje,wel zelf gemaakt.met biertje(ik weet het moet eigenlijk met wijn) maar heb er gelijk ook maar een paar zelfgestookte bij gedronken,als ik dan een cultuurbarbaar ben wil ik ook een goeie zijn,maar was wel lekker.en verdiend heb weer 16 ltr van 42% uit de ketel getrokken.😂🥃🌽

Forum Lid
op 8 juni 2020

Gisteren lekker macaronie,vandaag bamie met zelfgemaakte sambal en knoflook uit het zuur.😋

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 12 juni 2020

Vrijdagmiddag lunch 2.0 @stookwinkel 😀

 

 

Forum Lid
op 12 juni 2020

Jan jij hebt echt een goed leven😂ik brocolischotel met gehakt in roomsauce uit de oven,met basmatirijst 10 teentjes knoflook uit het zuur.en selderijsalade en om het weg te spoelen een maaskantje.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 12 juni 2020

Dat is ook mooi exemplaar Jan welke maat is dat? Oh ik zie het al op de doos staan 😁

Ook een mooi maatje hoor.

 

Ik heb vanavond Big Green Egg pizza avond gehouden. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 12 juni 2020

Pizza gaat goed he! Echte steenoven temperaturen.

Dit is de small. Ik had hem als verrassing besteld voor mijn schoonvader Harry die iedere dag meehelpt met werkelijk alles en er geen cent voor wil hebben. En dat al ruim 2 maanden. Ik zag hem al vaak kijken naar kleine eggs maar hij vond het te duur om voor hem alleen te kopen. Mijn schoonmoeder is praktisch vegetarier en eet muizenbeetjes dus dat is niet aan haar besteed.

Hij is er ontzettend blij mee maar laat hem voorlopig op de zaak staan zodat ik er ook wat aan heb. Hij wil zelf een steigerhouten tafel ervoor gaan bouwen. 

Vandaag inkopen gedaan bij de Hanos, wat een vlees walhalla is dat toch!

Forum Lid
op 12 juni 2020

ben in geen jaren bij Hanos geweest. Sinds ik niet meer bij de KvK sta ingeschreven heb ik geen pasje meer. Heb wel zo mijn bedenkingen over de herkomst van het vlees… Wil er geen slechts over zeggen maar haal het liever bij de lokale slager die eigen vee heeft of en/of het koopt bij bekende boeren…. De kwaliteit van Hanos zal wel goed zijn , ze leveren ook aan goede restaurants….

Admin
op 13 juni 2020

De kwaliteit bij Hanos ligt zeer hoog. Goedkoop is het overigens zeker niet. Je hebt daar ook goedkoop en duur. Nederlandse koeien en schapen zijn goedkoper dan een Grainfed amerikaans rund of een nieuw zeelands ras. Maar mij gaat het vooral om de stukken vlees die zelfs veel slagers niet zomaar hebben liggen. Zelfs Beef en Steak kon mij niet helpen aan de Porc racks met 8 ribben. Bij Hanos lagen ze klaar, nog van Iberico varken ook.

Ze hebben ook rijpingskasten waar restaurants hun vlees op bestelling laten rijpen. Zo gaaf! De visafdeling met aquarias met naast kreeften en krabben zelfs levende Steur. Een poeliersafdeling waar je zelfs verse Koekoek kon kopen, je moet daar echt niet met honger gaan shoppen.

Ik wilde een Crown gaan maken maar de racks zijn zo dik bevleest dat dat moeilijk word, je kunt ze onmogelijk rond maken. Ik heb er 2 maar dan zitten we weer over de 3 kilo. Dus ga ik er 1 in de vriezer stoppen. Ik ga hem nu bereiden als Iberico Carre. https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten/langzaam-gegaarde-iberico-rack

Hij ligt nog op de zaak in de koelkast, ik ga hem zo al halen want hij moet circa 6 uur garen op 100 graden.

Foto volgt 😉

Crew member
op 13 juni 2020

En vergeet het assortiment wild niet Jan, ook erg uitgebreid bij Hanos.

Gisteren zijn hier hele pittige buien overgetrokken en mijn ei was nog te heet om af te dekken. De tafel die ik heb is van onbehandeld eiken, cast iron grid laat flinke zwarte sporen na. De tafel is nu aan het drogen en ruikt nu naar whiskyvaten 😁

 

Pizza was geweldig lekker. Flinterdun met  een heerlijke krokante korst (crostino). Volgend weekend komt iedereen hier op de klep dus moet eens wat moois verzinnen (ook vega)

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 juni 2020

Vega blijft een uitdaging. Ik heb mooie dingen voorbij zien komen in de skillet. Rattatouile met eieren enzo, ziet er gaaf uit in het gietijzer!

 

Mijn rack ligt er op.maar ik dacht dat ik 2 racks van 1500 gram had waar ik er nu 1 van zou gebruiken maar ze blijken beiden ruim 3 kilo te zijn 😁. Veel te dik voor een crown. Dat moet een keer met racks van speenvarken.

 

Naar schatting is deze om 18.00 klaar.

 

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 13 juni 2020

Dat recept van Iberico rack ga ik volgend weekend maken heb ik net besloten.

Admin
op 13 juni 2020

Leuk! Denk dat het een lekker recept is. Marinade smaakt ook top.

Ik kon alleen geen sherry azijn vinden voor de vinagraite maar heb rode wijnazijn gebruikt  ik vond bij G&G een klein flesje (10cl) pastis voor het flamberen. 10 cl, flacon de cuisine 😉 perfect voor dit doel.

Forum Lid
op 13 juni 2020

Vandaag zijn we uitgenodigt bij Turkse vrienden voor de bbq.dus zal wel Turkse Raky aan te pas komen.neem zelf ook een fles mee.

Crew member
op 13 juni 2020

Leuk! Denk dat het een lekker recept is. Marinade smaakt ook top.

Ik kon alleen geen sherry azijn vinden voor de vinagraite maar heb rode wijnazijn gebruikt  ik vond bij G&G een klein flesje (10cl) pastis voor het flamberen. 10 cl, flacon de cuisine 😉 perfect voor dit doel.

Van Stookforum

Ik heb net bij Hanos een Iberico rack gescoord voor volgende week. Goeie keuze zei die slager en u boft want ze zijn in de aanbieding. Ook nog een aantal 75 cl flessen Cornet Oaked  Strong Belgian Blond meegenomen, die is ook erg lekker. En Carolus Classic (daar zit ik nu van te  genieten).

Ik had de overige ingrediënten nog niet gezien, ga ik kijken of ik Sherry azijn kan vinden. Pastis ga ik vervangen voor Anis del Mono, is wat Spaanser.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 13 juni 2020

Hier ga je geen spijt van hebben Erik, wat was dit lekker!

 

Crew member
op 13 juni 2020

Je hebt hem ook perfect gegaard! 65ºC kerntemperatuur?

Morgen staat er een beer can chicken op het programma.

Admin
op 13 juni 2020

Ietsje verder tot 70 graden, het zou 6 uur duren en ging iets sneller dan verwacht. De smashed potatoes moesten nog een half uur in de oven dus ik heb hem nog even laten liggen. Wat met varkensvlees geen enkel probleem is. Onwijs sappig! Weet zeker dat je enthousiast zal zijn.

Admin
op 14 juni 2020

Je hebt hem ook perfect gegaard! 65ºC kerntemperatuur?

Morgen staat er een beer can chicken op het programma.

Van Munckerik

Een tip voor de beercan, drink er een paar slokken uit of warm hem iets voor. Anders duurt het vrij lang voor hij gaat stomen 😉🍗

Crew member
op 14 juni 2020

Ik heb  zo’n bak met gaatjes en daar staat een zogenaamd blikje/bekertje op wat je moet vullen en dat  is al een stuk kleiner dan een normaal blikje. Ik wil er ook nog wat smaakmakers aan toevoegen. Alleen wordt het een dagje uitgesteld want er komt iets tussen (wat ook helemaal niet vervelend is 🍺)

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 13 juni 2020

En dit waren de aardappeltjes. Deze eten wij de laatste tijd heel vaak. Ze komen nu gewoon uit de oven omdat de temperatuur van de Egg niet overeenkwam met de 235 graden waar ik de aardappeltjes op bak.

https://www.anniepannie.nl/roseval-aardappels-uit-de-oven/

 

 

Crew member
op 13 juni 2020

Die zien er ook smakelijk uit, wellicht een goeie tip. Ik vind wel dat die Roseval vaak er droog zijn.

 

Admin
op 13 juni 2020

Gekookt wel idd. Maar ik kook ze voor, druk ze plat met de vork en dan gaat mijn oliemengsel met rozemarijn, knoflook en zeezout er overheen. Dan krokant bakken in de oven en nogmaals olijfolie er overheen sprenkelen. Hier willen ze niet meer anders. En het hele huis gaat er heerlijk van ruiken 😁

Admin
op 13 juni 2020

Oh ja, de salade van watermeloen, verse basilicum en feta is ook een aanrader. 3 ingredienten en de gasten zijn er lyrisch over!  Vega tip Erik 🤣

Forum Lid
op 14 juni 2020

😋😋😋ziet er erg lekker uit.wat een slecht leven hebben wij he😂🥃🍺

Admin
op 14 juni 2020

Ja vreselijk. We moeten ook al zelf ons drinken maken 😅

Crew member
op 14 juni 2020

Die aardappeltjes ga ik ook eens proberen 👍🏼

Forum Lid
op 14 juni 2020

Ja Jan de elende houd niet op😂ik denk dat ik vandaag wat Turks te eten krijg,Adriana is met een Turkse vriendin Turkse piza’s aan het maken en weet wat nog meer de vriendin is gek op mij ze heeft tegen haar man gezegd als Adriana van mij gaat scheiden trouwt ze met mij😂dus zal wel wat lekkers krijgen😜zijn echt lieve mensen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 juni 2020

Restje vlees van gisteren. Geinspireerd op Vitello Tonnato maar dan van varkensvlees inplaats van kalf. Er was nog pesto over en ik heb er een tonijnmayonaise bijgemaakt. Prima lunch!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 14 juni 2020

Ziet er heerlijk uit.

Forum Lid
op 14 juni 2020

Als Adriana dadelijk naar huis kompt en zecht dat ik niet nuchter ben kan ik met eer en geweten zeggen jawel ik heb nog niets gegeten ik zit op die piza’s te wachten.😂🥃je gaat eerder dood vd dorst als van eten😜

Forum Lid
op 15 juni 2020

En dan zie ik dat eten, kijk naar mijn boterham met belegen kaas en denk “Bwa, gelukkig hebben we de foto’s nog”, en schiet meteen naar de mosterdpot. (Lijkt het ook nog iets)

Forum Lid
op 15 juni 2020

Ja het is gemeen om zo iets te plaatsen,je krijgt er alleen meer honger door.🤪

Admin
op 15 juni 2020

Vandaag heb ik het ook op een uitsmijtertje gehouden, niks mis mee 😀

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 15 juni 2020

Lekker zeg weer al die foto’s. Lief ook om Harry een te schenken.

Forum Lid
op 18 juni 2020

Gisteren 31 kippen geslacht die waren gratis ook gratis asperges gekregen,dus kip aasperges en rijst.en een maaskantje.😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 20 juni 2020

Morgen vaderdag, en wie regelt het eten? Juist, vader 🤣

Geen menu maar gedurende de middag steeds lekkere dingetjes op de borrelplank.

Bij de Hanos net drumsticks gehaald voor de kiplollies en oerhammetjes.

Een zak tijgergarnalen om op de skilet in knoflookolie te bakken. Die olie is daarna zo lekker om je stokbrood doorheen te halen!

Voor mn vega schoonmoeder mini babybell kaasjes gepaneerd en gebakken in gecrushte Nacho’s, en een kant en klare mango chutney, perfecte combinatie!

Gegrilde watermeloen en wie weet wat ik er nog bij verzin.

Zojuist al de bbq saus gemaakt die ik gebruik als glaze voor de kiplollies en de hammetjes. Het is een abrikozen bbq saus geworden, hij is nu nog heet maar volgens mij gaat iedereen dit lekker vinden 🙂

En dit alles kan worden weggspoeld met veel zelfgemaakte bieren 🍺🍺🍺

 

Crew member
op 20 juni 2020

Klinkt ook allemaal net verkeerd Jan. Vandaag valt hier iedereen op de klep voor vaderdag dus deze jongen ligt alweer een tijdje op de BGE

 

Admin
op 20 juni 2020

Lekker! Je zal zien dat dit vlees zo ontzettend sappig is. Zelden zo goed varkensvlees gegeten. En het flamberen is niet alleen voor de show, je proeft de anijs echt terug en sluit zo mooi aan bij de marinade.

Eet smakelijk straks!

Crew member
op 20 juni 2020

Hij ruikt al goddelijk, een mediterrane vakantielucht 😁

Verse knoflook en verse oregano en munt uit eigen tuin. Wel moeilijk om de temperatuur op 100ºC te houden. Alles staat bijna dicht en hij kruipt steeds naar de 125ºC toe.

 

Jullie morgen veel plezier  en smakelijk eten.

Admin
op 20 juni 2020

Lekker zeg dat je zelf alles vers in de tuin hebt staan😁

Ik vond de temperatuur ook lastig, op een gegeven momemt was ik bang dat hij uitging en heb toen maar 120 graden aangehouden. Dat ging prima. Daardoor was hij wel iets sneller klaar waardoor ik moest opschieten met mn aardappeltjes. Uiteindelijk iets langer er op laten liggen tot 70 graden. Was echt geen probleem. Bij rund wordt hij dan gaar en droog maar dit vlees bleef ontzettend zacht en sappig.

Forum Lid
op 20 juni 2020

Ik weet het niet Adriana heeft mij beloofd iets waar ik rustig van wordt,ik hoor de hond vd buren al een tijd niet🤔

Forum Lid
op 20 juni 2020

Het was lekker maar moest zo nodig ben even naar het park geweest maar onderweg nog stress met een vrouw omdat ik in haar kruis gesnuffeld had🤷‍♂️🤔

Forum Lid
op 20 juni 2020

Ik wil wel het recept van je originele bbqsaus jan… 

Admin
op 20 juni 2020

Verhoudingen weet ik niet precies, heb het uit de losse hand gedaan. Ik heb in totaal een bruine bonen pot vol gemaakt.

Ik heb eerst suikerstroop gekookt, hier heb ik een potje abrikozenjam bijgedaan en gladgekookt, een halve fles ketchup erbij en nog een tijdje doorgekookt. 

Het is een vrij zoete saus met heerlijke abrikozensmaak die perfect  als glaze moet gaan dienen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 20 juni 2020

 

Forum Lid
op 21 juni 2020

nu een lekker stuk (vlees) op de BBQ?.. is eens wat anders! 😜

Forum Lid
op 21 juni 2020

Haha al gelukt. Pulled pork.

 

Admin
op 21 juni 2020

Ziet er goed uit Bauke! Smakelijk 😁🍗🌭🥓

Crew member
op 21 juni 2020

Ziet er zeker goed uit (zal al wel op zijn nu 😉)

Forum Lid
op 21 juni 2020

Ziet/zag er goed uit! Lekker man!

Forum Lid
op 22 juni 2020

Thnx mannen. Ik heb nog een beetje in de vriezer maar was indd. Geslaagd en dat voor een prikkie. 

Forum Lid
op 22 juni 2020

ziet er lekker uit… hier kreeg je geen spierpijn van he? 🤣

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 21 juni 2020

Ben je in Duitsland boodschappen gaan doen Murmillo? Mooi vlees! Wat heb je er mee gedaan? Pulled pork?

Dit was vandaag de borrelplank. We hadden ook nog tijgergarnalen met ontbijtspek en gegrilde watermeloen gemarineerd in het azijn van de augurken. Pure caramelisatie, echt een aanrader!

Simultaan met het vlees 2 knoflookbollen gepoft om knogflookdip te maken voor het stokbrood dat ook op dd bbq gebakken is.

De restwarmte van dd bbq wordt nu gebruikt om een paar varkensribben te garen, die dienen morgen als lunch op de zaak 😀.

Het bezoek is grotendeels de deur uit, de vaatwasser is hard aan het werk. En ik ben aan het nadenken wat ik de volgende keet weer wil gaan maken 😀

Admin
op 21 juni 2020

Toen iedereen weg was ook nog even een choco banana flambe met rum 😁

 

Forum Lid
op 21 juni 2020

Heerlijk zeg

Forum Lid
op 21 juni 2020

Als de stookwinkel niet langer wil kun je altijd nog chefkok worden Jan!! 

Crew member
op 21 juni 2020

Dat is ie al. Zn schoonpa Harry ook.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 21 juni 2020

mijn vriendin is boos , maar ook weer niet… (Lummel taal)   ik heb de skillet en de plancha aangeschaft. Eigenlijk best wel duur voor een braadpannetje…maar toen ze mijn reebiefstuk geproefd had was ze om…. daar kan zo’n Ikea pannetje niet tegen op….helaas was de batterij van de camera leeg….hoewel jullie hoeven niet alles te zien…mijn speekselklieren maken hier toch wel overuren…

 

Forum Lid
op 21 juni 2020

Ja hou het maar geheim,zou ik ook doen.smakelijk.ik eet rijst met kip en gemengde groente.en koffie mijn bier is op.da’s jammer.pak wel een borrel😂

Admin
op 21 juni 2020

Lespaul, het is idd geen goedkope hobby. Ik denk soms ook wel eens dat ik voor het geld dat in deze hobby zit behoorlijk vaak naar een restaurant had kunnen gaan. Een gebraden kip bij de jumho kost 6,00, 2 voor een tientje. Voor de prijs van mijn spit had ik 40 vers gegrilde kippen warm en eetklaar kunnen ophalen.

 

De regel die ik op de diverse bbq fora steeds weer tegenkom is dat wanneer je minder dan 5 keer per jaar van plan bent de green egg te gaan gebruiken je het geld beter aan restaurantbezoek kunt uitgeven.

 

Maar liefhebbers als wij weten dat wat wij van de bbq afhalen kwalitatief zo hoog is dat je dat in een restaurant niet snel zal vinden. Niet omdat ze het niet kunnen maar omdat de kostprijs van de goede producten te hoog ligt om een fatsoenlijke prijs ervoor te kunnen vragen, de bereidingstijden te lang zijn etc. Je kunt niet voor een heel restaurant spareribs 6 uur lang indirect garen. De kok kost ook geld. De spareribs worden gaar gekookt in een marinade en kort afgegrild. Wel lekker maar niet zoals wij ze maken. 

Mijn uren als hobbykok zijn voor mij gratis en ik geniet enorm van deze hobby, ook al ruiken mijn kleren en mijn haren nu helemaal naar rook 😁😁😁 commercieel zou ik niet  meer achter de kachel willen staan.

Crew member
op 21 juni 2020

Een hobby mag geld kosten 😊

Maar idd het niet allemaal het goedkoopste spul.

Forum Lid
op 21 juni 2020

En nu dat er veel mensen dit jaar thuis blijven, gaan de prijzen van de voeding nog harder omhoog.

Vreemd maar waar, de supermarkten hebben gouden tijden.

De prijzen zijn daarbij 20% gestegen.

Hier in België zeggen ze, vanwege dat we geen reclame mochten maken, zijn de prijzen zo hoog.

Maar zonder het te melden 20 cent eraf doen, vergeet het maar.

De aardappelen bij AH 3 kilo 3.99, 1Kilo 1.99 , zonder blikken of blozen.

Admin
op 21 juni 2020

Hoe was jouw Iberico gisteren Erik? Was je net zo enthousiast er over als ik?

Crew member
op 21 juni 2020

Oh die was geweldig lekker. Hij liep op tot 71ºC en toen bleef hij daar steken dus kon ik de rest op mijn gemak klaarmaken. Er is maar een kotelet overgebleven en die heb ik vanavond koud gegeten. Erg  sappig  wat je al zei en mooi rosé. Ik kreeg gisteren nog het boek “Hete Kolen Compleet”. Staan heel  veel gebruikerstips in en lekkere recepten natuurlijk 😁

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 25 juni 2020
Crew member
op 25 juni 2020

Ziet er weer prima uit Jan, mooie ingrediënten. Hier worden het taco’s vandaag.

Admin
op 25 juni 2020

Ook lekker! Taco el pastor van de bbq? Moet ik nog eens proberen. Nog nooit gedaan 😀

 

Hier is het alweer op. Lams achterbout gemarineed in knoflook, rozemarijn, oregano en olie. Medium rare gegrild als steak. De marinade ook gebruikt om de gegrilde groenten mee in te kwasten. Was lekker en lamsvlees is hier bij de turkse slager niet duur.

 

Crew member
op 25 juni 2020

Nee wij houden het vandaag heel simpel.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 26 juni 2020

Kip aan het spit in het groene ei…indirect of direct??

Crew member
op 26 juni 2020

Volgens mij direct Paul

Forum Lid
op 26 juni 2020

Tnx Eric

 

Crew member
op 26 juni 2020

Maar je zet er een druipbak onder dus eigenlijk een beetje indirect

Admin
op 26 juni 2020

Klopt, ik schuif de kolen een beetje naar 1 kant en zet er schuin een druipbak onder. Anders val het  vet steeds op de hete kolen en dat zorgt voor veel rook.

Er zijn YouTube filmpjes waarbij ze direct en met de kap open op vol gas grillen, maar ik zou dat zelf niet snel doen.

B&S komt vanavond nog St Louis Style Spareribs bezorgen. Die gaan direct in de rub en morgen  met de 3-2-1 methode het ei op 😁

 

 

Forum Lid
op 26 juni 2020

Hier geen culinaire hoogstandjes, gewoon kip aan het spit..heb nog moeite met temperatuur constant te houden… Maar alles sal reg com…en al doende leert men…..

Admin
op 26 juni 2020

Dat komt niet zo precies hoor. Alles tussen de 150 en de 200 graden is prima. Dat gevoel er op komt vanzelf, gewoon lekker spelen met de luchtschuiven en na ee tijdje hoef je er niet eens meer bij na te denken.

Crew member
op 26 juni 2020

Ik heb ook wat moeite met de temperatuur Paul, maar als die eenmaal goed is kan ik hem wel constant houden. Moet toch wel eerst een kwartier opwarmen. En  wat je zegt Jan het komt ook allemaal niet zo heel nauw. 

Forum Lid
op 27 juni 2020

dit is hem geworden

Admin
op 27 juni 2020

En zo te zien geweldig gelukt! Die methode dus niet meer veranderen!

Crew member
op 27 juni 2020

Ziet er zeker goed uit!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 juni 2020

Heerlijk zeg al die fotos!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 27 juni 2020

Mijn St Louis ribs liggen er nu ook op. Met de eggspander ringen kon ik het geheel in de keuken voorbereiden en met convector en al in het ei plaatsen. Ik heb 2 pakjes appelhout in folie met gaatjes bij de kolen gelegd. Ik probeer nu voor het eerst de rub van Noskos, er zijn goede recensies over. Er staat weer een pannetje bbq ssus op het vuur om hem vanmiddag mee af te lakken

 

Admin
op 27 juni 2020

Ik ben alleen mn kerntemperatuurmeter vergeten op de zaak. Maar met de 3-2-1 methode lukt het altijd. Ook zonder thermometer.

Crew member
op 27 juni 2020

Varkensvlees kan haast  niet mislukken.

Admin
op 27 juni 2020

Precies, en bij stap 2 gaat het 2 uur stomen in het folie, daarna glijd het zo van het bot af. Kan inderdaad echt niet mislukken.

Crew member
op 27 juni 2020

Geniet er maar weer van, hier blijft het ei uit vandaag.

Admin
op 27 juni 2020

Vandaag Ben ik alleen, Dan blijft het bij een Klein stukje. Morgen is het ook nog lekker. Ook lekker om zomaar tussendoor wat ribbetjes te snacken.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 27 juni 2020

Harry kwam mij helpen proeven. Maar met zn 2en precies 1 streng spareribs opgegeten. 1 streng weegt 1,6 kilo en het waren er 4  Er is dus nog genoeg voor morgen.

 

Crew member
op 27 juni 2020

Anders haal je er gewoon wat bij morgen 😁

Admin
op 27 juni 2020

En weer 6 uur wachten zeker 🤣.

Ik zat te denken aan de bloemkoolbom (of  Boemkool 😛) en ik will de pubers eens verrassen met een hamburgertaart van Turks brood. Ik Ben er nog niet uit of ik de hamburger uit 1 stuk maak of dat ik hem beleg met reguliere burgers.

Forum Lid
op 29 juni 2020

Is Harry blij met zijn egg??

Admin
op 29 juni 2020

Jaaa echt wel 😀

Vrijdag nog lamsbout gemaakt op de zaak. Maar hij neemt hem eerdaags wel mee naar huis hoor. Op de zaak hebben we altijd de gas Weber nog.

Forum Lid
op 29 juni 2020

Fijn! Altijd leuk als cadeau goed ontvangen word. Heb je die lamsbout een aantal uren laten roosteren op de zaak? Heb zelf dat ooit in Marokko gegeten na 4 uur grillen. Was heel zacht.

Admin
op 29 juni 2020

Pulled lamb, heb ik laatst thuis wel gedaan. Gaat heel goed!

 

Nee, deze heb ik gesneden tot kleine lapjes en gegrild als steak. Heerlijk sappig. Gewoon rose gelaten. En dat voor 13,00 per kilo😀

 

Forum Lid
op 29 juni 2020

Top prijs!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 7 juli 2020

Zometeen het eitje aansteken en dan gaan deze jongens of meisjes erop 😁

Eitje op 220ºC, cast iron, 2 minuten erop, kwartslag draaien, weer 2 minuten, omdraaien en weer na 2 minuten een kwartslag draaien.

 

Admin
op 7 juli 2020

Ziet er super uit! Gezonde  forelletjes 😁

Wij eten Shephards Pie, wel uit de oven dit keer.

Crew member
op 7 juli 2020

Dat klinkt ook niet verkeerd Jan. Smakelijk voor straks.

 

Crew member
op 7 juli 2020
Admin
op 7 juli 2020

Mooi visje hoor! Eet smakelijk!

Forum Lid
op 7 juli 2020

Heerlijk. Wij maakten ze tijdens het vliegvissen wel eens met duitsspek, of ham in het kampvuur. Wel met aluminiumfolie. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 9 juli 2020

Kippendijensate 😉

Crew member
op 9 juli 2020

Ook lekker, geniet er van!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren