Vervolg op wat eten we vandaag

Geupdate op 18 oktober 2020 in De kookhoek
0 op 19 september 2020

Vandaag krabbetjes, niet van AH maar van Beef & Steak. 1 verpakking met 2 krabbetjes weegt 1,7 kg. Bij AH weegt een verpakking met 5 krabbetjes 300 gram πŸ˜† Ik heb 5 verpakkingen, dus 10 stuks. Totaal 8,5 kilo die vandaag een lange tijd op het ei mogen.

Gisteravond in de Rub gezet, ik heb nu een keer de rub van Noskos gebruikt om te proberen 3-2-1 methode. Dus 3 uur roken/langzaam garen, daarna 2 uur ingepakt in folie met boter en druivenextract en daarna nog 1 uur op de grill. Druivenextract is normaal appelsap, honing of agavesiroop. Maar ik denk dat het druivenextract ook erg lekker kan zijn bovendien heb ik dat direct voorhanden 😁

Tijdens het laatste uurtje smeer ik ze meerdere keren in met bbq saus, ook van Noskos. Fotos volgen, wordt een mooie dag!

Rub en bbq saus kun je prima zelf maken, maar hoor goede berichten over Noskos, dus moet ik ook eens proberen πŸ‘

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 19 september 2020

Zoek de verschillen.

De krabbetjes van de supermarkt:Β 

De krabbetjes van beef & Steak πŸ˜› foto gemaakt nadat ze een nacht in de rub hebben gestaan.

En wie zegt dat Beef en Steak zichzelf uit de markt prijst…. teruggerekend kom ik op een kiloprijs van 7,00 bij Beef en Steak, dus zelf nog iets onder de AH prijs. Maar zoveel mooiere kwaliteit!

Β 

Β 

Admin
op 19 september 2020

Met behulp vam de EGGspander past het net. Inclusief de convEGGtor ineens de BBQ op. Nu geduld πŸ˜€

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 19 september 2020

Het wordt tijd voor een BGE-XL Jan 😁

Of gelijk maar de BGE-XXL

Β 

Ziet er weer veelbelovend uit, smakelijk voor straks.

Admin
op 19 september 2020

Stiekum denk ik dat wel eens… maar dat is niet verstandig. Ik zet hem nu nog wel eens aan voor 1 stukje vlees, maar hoe groter het ei hoe harder je houtskool er doorheen gaat. Dan zou ik er een kleintje naast moeten hebben 😁

Crew member
op 19 september 2020

Zo’n kleintje zie ik vaker icm een grotere langskomen, dat zie ik ook wel zitten. Maar eerst maar eens een spitje aanschaffen 😊

Admin
op 19 september 2020

Een kleintje voor groenten en bijgerechten, ideaal!πŸ˜€

Ik heb een Skillet besteld, maar moeilijk leverbaar. Het is net een T500 πŸ˜†

Crew member
op 19 september 2020

Bij mijn leverancier is tie gewoon op voorraad.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 september 2020

Na 3 uur roken, tijd voor deel 2 van 3. Inpakken in folie met boter en druivenextract. Nu mag het 2 uur garen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 september 2020

Uitgepakt, ingesmeerd met bbq saus en nog even grillen tot de saus is ingedroogd. Het begint er op te lijken!

Β 

Β 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 19 september 2020

Als ik nu in de auto stap ben ik dan nog op tijd? πŸ˜‚

Admin
op 19 september 2020

Zeker weten 🀣 ik heb de kleinste die ook het gaarste was net al op en ik kan niet meer…..Β 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 25 september 2020

Β 

Bijna zonde om aan te snijden. Porchetta van Livar buikspek, zelf een rollade van gemaakt met veel verse italiaanse kruiden, knoflook, venkel en pijnboompitten. 4 uur op 165 graden in de oven. Ik was de bbq van plan maar het waait en ik had geen zin om de tuin in te gaan.

De zwoerd is zo krokant dat het versplintert als je het mes erdoorheen drukt. De sappen die er uitkomen deden mij direct denken aan pekingeend, al is er totaal geen soya aan te pas gekomen. Wat een topper is dit!

Crew member
op 26 september 2020

Wat een prachtig stukje huisvlijt Jan. Zal zeker gesmaakt hebben.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 26 september 2020

Het is een aanrader Erik. Vandaag op brood, gewoon koud, ook zo lekker!

Volgende project: https://beefensteak.nl/catalogsearch/result/?q=Fazant

Het is nog net niet gratis, maar zoveel smaak πŸ˜‰

Crew member
op 26 september 2020

Ik wilde vandaag ook fazant maken maar dat kon ik niet vinden dus als alternatief maar net een parelhoentje (label rouge) in de oven gezet, zuurkool erbij….. ook lekker 😁

Stuur dat recept van die porchetta maar eens door als je wilt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 27 september 2020

Klinkt ook goed Erik! Wild heeft zoveel smaak! En het is er weer bijna tijd voor. Een lekkere zelfgebrouwen bockbier er bij, heerlijk!

De Porchetta heb ik gemaakt van een Livar Buikspek van Beef en Steak. Deze: https://beefensteak.nl/varkensvlees/livar-kloostervarken/livar-porchetta/

Je krijgt hem zoals je weet diepgevroren binnen, maar je kunt meteen beginnen met de voorbereiding door de verpakking deels open te maken en de zwoerd flink te beleggen met grof zeezout. Dit onttrekt vocht aan de zwoerd waardoor je de crackling krijgt die zo lekker is. Dit laat je de hele nacht zitten. Ik heb het smorgens zelfs nog ververst toen alles was ontdooit.

Als je hem opent zie je dat de filet er nog aanzit, die snij je onderlangs over de lengte in zodat je hem nog verder kunt uitvouwen. Hij paste bij mij niet op 2 snijplanken naast elkaar, ik moest dus echt op het aanrecht werken.

Dan snijd je heel veel verse italiaanse kruiden heel erg fijn, zoals jou chimichurry. Ik had 6 flinke tenen knoflook, mag gerust meer zijn. Salie, rozemarijn, tijm, oregano en venkelzaad.Β 

AH heeft verse bakjes met verse gemengde italiaanse kruiden waar deze precies allemaal inzitten. Ik heb 3 van deze verpakkingen gebruikt en heb er ook nog een verpakking basilicum bijgedaan. Je kunt er niet teveel van gebruiken, denk ruim en scheutig πŸ˜›

Ik had heel venkelzaad en heb deze ook fijngehakt, als je gebroken venkelzaad hebt is dat makkelijker.

Ook snijd je een verse venkel door het mengsel heen.

Bestrijk de hele oppervlakte met het groene mengsel en rol op tot een rollade. Begin aan de filetkant zodat de huid aan de buitenkant komt. Bind op met rollladetouw.

Ik heb hem 4 uur op 165 graden gebraden, ik lees dat sommgen hem op de bbq op 120 graden garen maar ook anderen die hem op 180 graden bakken in 2,5 tot 3 uur tijd. Allemaal mooie resultaten.

De kern moet 65 graden zijn. Daar heb ik vooral op gelet.

Let op dat hij op een roosterje staat zodat hij niet in zijn eigen sappen komt te staan, anders wordt het zwoerd op die plek niet krokant. Dat had ik op een klein punt helaas. Op de bbq heb je dat probleem niet.

Oh ja, je kunt de zwoerd met een stanlymes iets insnijden voor een mooi patroon. Dit kunnen ruitjes zijn of rechte lijnen zoals ik gedaan heb tussen de bindtouwen door. Je kunt het ook al doen voor je de zwoerd belegt met zeezout zodat je nog meer vocht uit de huid trekt. Dan wel uitspoelen om een te zoute smaak te voorkomen. Als je dit wilt zal je wel eerst volledig moeten ontdooien. Anders kom je nooit door de huid heen.

Eet smakelijk 😎

Admin
op 27 september 2020

Wat ik nog vergeten ben, ik heb ook nog een hand vol pijnboompitten door het kruidenmengsel gehakt voor een kleine extra crunch.

Crew member
op 27 september 2020

Gaan we ook eens proberen. Bedankt voor het delen van het recept Jan πŸ‘πŸΌ

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 oktober 2020

Spaghetti van de BBQ! Echt geweldig weer. Spaghetti in de saus gegaard, dus niet voorgekookt. Genoeg voor lunch en avondeten. Ik zocht een leuk gerecht om mn nieuwe gietijzeren Skillet mee te proberen. Ben zeer tevreden!

Β 

Crew member
op 3 oktober 2020

Ziet er weer uit als een geslaagd experiment πŸ˜‹

Β 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 oktober 2020

Niks spectaculairs. Gewoon lekker eigengemaakte erwtensoep met soldaatjes. Heerlijk. En tijdens het wachten een Limburgse rijstevlaai gebakken. Morgen voor de liefhebbers de helft bespuiten met slagroom en afwerken met geraspte chocola.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 18 oktober 2020

Lekker Jan…

Β 

Na een wandeling:

Β 

Forum Lid
op 18 oktober 2020
Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 18 oktober 2020

Heerlijk he die herfst! Ik krijg trek in paddestoelen!Β 

Zojuist heb ik 2 mooie hertentournedo’s op. Zelf gesneden van de haasjes van Beef&Steak πŸ™‚

En omdat het herfst is en het zo goed combineert met wild een Bio Dubbelbock uit eigen brouwerij! Natuurlijk met Bio ingredienten van Bio Brouwmaat πŸ˜€πŸ‘

Forum Lid
op 18 oktober 2020

Heerlijk! Het is een prachtig seizoen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 18 oktober 2020

De herfst is zeker ook bij mij favoriet. Gisteren een Vlaamse stoofpot gemaakt met sukade van een goede slager (is heel wat anders dan van de supermarkt) en Trappist dubbel. Vandaag gaan we hem pas eten want dan smaakt het nog lekkerder. We drinken er ook maar een Trappist bij 🍻

Β 

Admin
op 18 oktober 2020

Stoofpotten ben ik ook groot fan van. Ik heb een Dutch oven die ik niet alleen op de bbq gebruik maar ook gewoon in de keuken.

Een goede sukade van de slager is een enorm verschil met de supermarkt. Ik bak de Flat Iron steak van beef en Steek als biefstuk, en het heeft zoveel meer smaak dan gewone ossehaas. Eigenlijk is het sukade. Maar probeer je dit met de sukade uit de supermarkt dan is het niet weg te kauwen.

Ik heb net een bestelling bij je geplaatst. We gaan weer een Saison maken voor het voorjaar in te luiden 😁

Crew member
op 18 oktober 2020

Ik zag hem net binnenkomen, thanks!

Jij denkt alweer aan het voorjaar Jan hahaha. Ik hoop nog op een mooie herfst en goede winter en hoop dat de wintersport door kan gaan, zag op de webcam dat het gisteren flink is gaan sneeuwen daar.

Je bent wel mooi op tijd met brouwen, kan hij nog rijpen en ontwikkelen.Β 

Crew member
op 18 oktober 2020
Admin
op 18 oktober 2020

Dat ziet er weer super uit, ik weer inspiratie voor morgen 😁

Β Eigenlijk heb ik nog bier genoeg, ik drink steeds minder…. maar het blijft leuk om te doen. Christmas Ale heb ik ook nog, ruim een jaar oud en is nu heerlijk. Net als de Dubbelbock, die is echt heel goed πŸ˜‰

Forum Lid
op 18 oktober 2020

Steeds minder? Hoe kan dat nou?Β 

Crew member
op 18 oktober 2020

Hij wordt oud Bauke 😁

Forum Lid
op 18 oktober 2020

Hij wordt oud Bauke 😁

Van Munckerik

Haha. We moeten voorkomen dat onze directeur het verkeerde voorbeeld geeft.

Admin
op 18 oktober 2020

Ik moet mijn gewicht in de gaten houden, en niet teveel drinken werkt bij mij beter dan op mijn eten letten πŸ™‚ maar dat wil niet zeggen dat ik helemaal droog sta hoor πŸ˜‰

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren