Vodka

Geupdate op 13 juni 2019 in Stookforum
19 op 10 juni 2019

De definitie van vodka is een zo zuiver mogelijke alcohol met water. Waarom verkopen ze dan flesjes met vodka aroma?????

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 10 juni 2019

Om er een andere smaak aan te geven,zo worden de mensen genaait.dan kunnen ze er een andere prijs aan hangen.het enige verschil van vodka is de prijs.en die bepalen ze door er een smaakje aan te geven zodat sukkels meer betalen om hoofdpijn te krijgen.

Forum Lid
op 10 juni 2019

Boenk erop !!!

Forum Lid
op 10 juni 2019

Heb een docu.gezien over vodka,vat met 100 ltr.alcohol gemengd met kraanwater en je hebt vodka. Ze gaven zelf toe dat het enige verschil van vodka was de prijs.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019

vodka wordt al eeuwen gestookt op potstills
Gestookt uit granen of aardappels .
Omdat de daarvoor gebruikte stills een bereik hebben bij een overhaal zonder additieven van 78 – 88 % wordt de alcohol min 3 x overgehaald . maar vaak ook 5 x .
Omdat bij 78-88 % altijd dus een deel zit van vloeistof zijn er sporen aanwezig van nog vezels uit grondstoffen .
Vaak wordt de drank dan door een houtskool goot nog na bewerkt .
zuivere alcohol is daarom maximaal bij de betere stills 84 – 88% in laatste overhaal . de 16 -12 % bevat dus de graan Of aardappelzweem .
Dus daar zit het in.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 11 juni 2019

Ergens rond 1830 is er patent verleend op de Coffey still.
Op dit systeem is ook de fractioneer kolom gebaseerd.
Een type still waarmee fracties uit de wash kunnen worden afgenomen. Hiermee kun je – zelfs met een turbo gist – een zeer neutrale alcohol stoken.
Volgens de Europese wetgeving – notabene – mag je vodka ook maken van andere producten als aardappels of granen (al zijn voor een aantal landen de regels aangepast).
De smaak van de vodka (die ene uitzondering daar gelaten) is dus een smaakje wat aan de zuivere alcohol is toegevoegd.
De rest is marketing.

(Zoek met Google maar eens op: wodka keuringsdienst van waarde)

Forum Lid
op 11 juni 2019

Coffey still

Forum Lid
op 11 juni 2019

coffey still is al oud in ierland uitgevonden principe maar in oud rusland kwam dat pas veel later dat daar kolom stills werden geïntroduceerd .
Vodka is tot in jaren 50 traditioneel gemaakt .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019

Russische stookketel .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019

Engelse kolom still eind jaren 1850 – oorlogs jaren .
In kleine distilleerderij in Ascot nog een in gebruik .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019

Prachtige plaatjes..

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019

Coffey still In 1960 in gebruik genomen
In distillerie in Guyana .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 11 juni 2019

Het vodka verhaal is net zo dubbel als het gin verhaal. Het belangrijkste ingrediënt vergeten ze te vermelden en dat is marketing . 

 

Forum Lid
op 11 juni 2019

Gin is anders weinig dubbelzinnigs aan .
in de tijd dat de engelsen in nederland vochten 1585 – 1604 tegen de Spanjaarden hebben ze een Nederlandse variant van de al eeuwen oudere jenever meegenomen ” genièvre ” Geneva – gin en deze iets robuuster gemaakt en is zo de hedendaagse Gin geworden . De oude Leidse jenever variant stond model .
Dit is zeer duidelijk beschreven .
In engeland is er zelfs een Gin museum – destilleerderij .
In de begin tijd van de tsaren in Rusland was er aan het tsarenhof koks die naast koken zich bezig hielden met ook het maken van wijn en vodka volgens smaak van de familie .
hiervan zijn methodes en regels van bereiden duidelijk beschreven.
Alleen de modernisatie in alcohol industrie heeft het wazig en dubbel gemaakt .

Forum Lid
op 11 juni 2019

Ja natuurlijk het originele productieproces is voor mij redelijk duidelijk , het is inderdaaf de alcohol industrie dat alles heeft vertroebeld. Bewust of onbewust , maar hier profiteren vele fabrikanten dan van . London dry ( voor mij de enige echte manier ) , infused , destilled , compound . Alles onder de noemer Gin . Keuringsdienst van waarde heeft ook over Gin een leuke reportage , hoofd bestanddeel hier is alweer marketing

Forum Lid
op 11 juni 2019

Je betaald de naam niet de kwaliteit.

Forum Lid
op 11 juni 2019

Inderdaad … , gelukkig gaan wij wel voor kwaliteit

Forum Lid
op 11 juni 2019

Als je gewoon de oude methodes aanhoud krijg je de fijnste dranken .
En als je traditioneel werkt is er niets eenvoudiger dan gin , whiskey , vodka en aquavit te maken .
( jenever uiteraard ook )
zolang je het maar niet maakt van suiker alcohol.

Forum Lid
op 13 juni 2019

Het hoeft ook niet te smaken zo als van de slijter.bij die drank word troep bij gegooid om er zo veel mogenlijk van te verkopen,het gaat hun niet om de kwalitijd maar om de verkoop.whisky met gebrande suiker voor de kleur en smaak,ja noem dat maar whisky,overal esence in voor de smaak,geen wonder dat je van die troep hoofdpijn krijgt en gaten in de lever.en daar betalen ze ook nog veel geld voor,denken hoe duurder hoe beter,lees maar wat op het etiket staat.elke goeie stoker heeft zijn eigen drank en die van mais van hun smaakt weer anders als die van de buren,daarom zijn er div.soorten en smaken.zelfs als ze met de zelfde grondstoffen werken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren