Vragen

Geupdate op 10 december 2018 in Stookforum
4 op 18 juli 2018

Beste mensen,
Ik heb de volgende vragenIs alle gestookte ethanol van vergiste suiker hetzelfde? Is er kwaliteits verschil van gestookte ethanol van bv. 82 gr. C of 92 gr. C?
Groet,
Billy

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 18 juli 2018

Ethanol is C2H6O en dat is altijd hetzelfde. Het verschil in kwaliteit wordt veroorzaakt door andere vluchtige stoffen die al dan niet meegekomen zijn tijdens de stook.

 

 

Forum Lid
op 22 juli 2018

Bedankt Munckerik, ik ben weer wijzer
Groet,
Billy

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 10 december 2018

Hallo allemaal,

De zelfgestookte ethanol van kristalsuiker is dat chemisch exact dezelfde ethannol als van lekkere cognac of whiskey?

 

Billy

Forum Lid
op 10 december 2018

Ethanol van cognac en whiskey is verkregen uit suikers aanwezig in fruit en suiker uit zetmeel dat is omgezet in vergistbaar suiker . De Ethanol is de zelfde Chemische samenstelling .
kook temperatuur van ethanol is 78,3 gr .
Bij hogere temperaturen komen diverse andere stoffen mee .
Ook kunnen andere stoffen zich binden aan de ethanol en meekomen met ethanol wat smaak geur verschillen oplevert .
Vergisten van aanwezige suikers zorgt voor alcohol .
Andere aanwezige stoffen in het te vergisten product zorgen voor smaak en karakter variaties .
Met distillatie probeer je uit de basis materiaal Ethanol te winnen het zij puur of met erin opgeloste / gebonden smaak stoffen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren