walnoot likeur 1

Geupdate op 6 maart 2019 in Recepten
15 op 13 mei 2018

Een van de manieren Voor 2 liter walnoot likeur te maken .
0,65 liter alcohol
500 gram gedopte fijngestampte onrijpe
walnoten .
5 gr kaneel
4 gram foelie
open gesneden vanille stokje .
4 weken laten marceren / trekken .
Filteren .
0,4 a 0,5 liter suikersiroop toevoegen .
en aanvullen tot 2 liter met chaufontaine of ander mineraal water .
proost !

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 22 oktober 2018

Robbert, ik zag je recept voor geroosterde walnootlikeur op het forum, dat is zeker interessant om nu te maken. Ik heb ook zo iets als dit recept hier boven gemaakt. Maar omdat je dit het beste maak van de zachte groene walnootvrucht moet je deze half juni plukken. Toch hier mijn recept voor volgend jaar dan maar :

1 1/2 l. drank(wodka) 40%

20 walnoten

1 pond bruine suiker

2 vanillestokjes

4 kaneelstokjes

1/4 citroen

10 kruitnagels

2 steranijs

snufje nootmuskaat

Je snij de walnoten in vieren, het sap wat vrij komt is bocht en gaat nergens meer van af. Ik had handschoenen aan maar mijn snijplank en vergiet zitten nog onder de bruine vlekken. Je doet alles in een grote weckpot en laat deze 40 dagen staan. Daarna zeef je de grote stukken er uit. De drank is dan pik en pik zwart. Er zit ook een dikke drap in die je er uit moet filteren. Ik heb dit met koffiefilters gedaan die je constant moet vervangen. Na alles 3 maal gefilterd te hebben, heb ik het nog wat verdunt met 1/2 l wodka. En daarna in een fles gedaan. Alhoewel het al zoet was heb ik er nog 10ml glycerine in gedaan zodat de likeur lekker in je mond plakt. Alles nog 3 maanden laten staan en je heb een likeur met een intense smaak voor bij de koffie.

 

Forum Lid
op 22 oktober 2018

ziet er goed en lekker uit .
ja verse onrijpe walnoten geven meer smaak . Glycerine is in likeur vaak net dat stukje mondgevoel dat smaak blijft hangen en zeker de moeite waard .
?

Forum Lid
op 5 maart 2019

Weet er iemand of je groene walnoten kan invriezen,Om ze later dan nog te gebruiken?

Forum Lid
op 5 maart 2019

je kunt noten heel lang gewoon droog opslaan .
ongedopt in zak wel 1 j 6 mnd
gedopt droog in blik een jaar

Forum Lid
op 5 maart 2019

Ook groene walnoten,om later notewijn te maken?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 5 maart 2019

Robbert wat is gedopt?

Forum Lid
op 5 maart 2019

walnoten zitten in een notendop . dus wanneer je ze daaruit haalt dan zijn ze gedopt

Forum Lid
op 5 maart 2019

Oke bedankt voor informatie 👍

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 5 maart 2019

Als de  groene walnoot vrucht geplukt is komen er snel bruine plekjes op. Je verwerk de vrucht als deze zacht en sappig is. Of je hem in kan vriezen weet ik niet, maar je puk de vrucht pas half juni. Ik pluk er een stel en als ik de drank ga maken zoek ik de beste er uit( en de rest gooi ik weg).

Forum Lid
op 6 maart 2019
Of je hem in kan vriezen weet ik niet,Van RuMo

Hoy,

ik heb er vorige zomer ingevroren, ik heb ze nog niet er uit gehaald, ik ga dat een van deze doen, ik zou niet weten waarom je dat niet zou kunnen doen.

Ik zal wel iets laten weten.

grts.

Forum Lid
op 6 maart 2019

Hallo Dumo,ik weet het ook niet of ze nog goed zijn de noten in de vriezer,denk misschien slap geworden!Maar volgens ik lees he jij er in de vriezer zitten,en ja laat eens weten hoe het is met de noten,dan ga ik het ook proberen van de jaar dan heb ik reserve 👍al bedankt

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 6 maart 2019


Il sla mijn noten op gewoon in zak in de kelder . Deze zijn van afgelopen seizoen .
En kunnen rustig een jaar zo staan .
de oliën en smaken blijven zo prima bewaard .
Een beetje gerijpte noot heeft een vollere smaak minder tanige smaak dan wanneer ze net van de boom komen .

Forum Lid
op 6 maart 2019
Il sla mijn noten op gewoon in zak in de kelderVan Robbert

ja, met rijpe droge noten, in najaar geplukt of afgevallen,  ik ook, maar ik heb het over noten getrokken in juni groene in den bolster om van wijn porto te maken, ik denk dat dat niet goed gaat komen in de kelder.

grts.

Forum Lid
op 6 maart 2019

Als je ze uit de doppen hebt kun je ze droog wegzetten in plastic if een goed sluitend blik
Ze kunnen ook in vriezer maar zorg dat ze dan echt lucht dicht zitten . anders heb je kans dat condens en dan ijsvorming komt . wanneer je ze dan ontdooien zal zullen ze vochtig en zacht zijn en snel schimmelen

Forum Lid
op 6 maart 2019

Oké Robbert ga ik zo proberen in vriezer te steken luchtdicht,denk ook dat dit moet lukken grtj bedankt 👍🍷

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren