Wat eten we vandaag?

Geupdate 5 dagen geleden in De kookhoek
1 op 1 juni 2019

Deze ochtend de Chili Con BBQ gemaakt uit Smokey Goodness deel 1.

Gemaakt van oa overgebleven gerookte beefribs, pulled pork, zwarte bonen en pure chocolade. Dit alles in de Dutch Oven op de kolen.

1 van de beste Chilis die ik ooit heb geproefd. Nu afkoelen en vanavond weer opwarmen. Wordt het  meestal nog beter van

Forum Lid
op 1 juni 2019

Ik geloof het gelijk Jan. Las net trouwens het topic over. Hier zitten op jouw forum toch echt serieus idioten hahaha. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 1 juni 2019

Haha kom je daar nu pas achter?

Chili van de barbecue. Had ik een paar jaar geleden ook niet kunnen bedenken.

Brouwmaat
op 1 juni 2019

Als hij smaakte zoals hij eruit ziet dan heb je genoten.

Admin
op 1 juni 2019

Ja echt top! Alleen zal hij steeds anders smaken doordat het gebruikte vlees niet zo in de winkel ligt.

Nu heb ik mijn eigen pulled pork en mn eigen gerookte short ribs gebruikt. Wel leuk om iedere keer wat bbq vlees appart te houden om zo nu en dan eens een chili te maken. Ik had de Dutch oven nog maar 1x gebruikt, toch wel fijn ding. Brand ook niet aan.

 

Morgen kip aan het spit, en volgende week wil ik pulled lamb maken van lamsschouder 😉

Forum Lid
op 2 juni 2019

Al twee dagen bbq,en wat denk je morgen ? Weer bbq,ik ruik nu al als een gerookte makreel,de enige troost,ik kan er bij drinken dat verzacht de pijn,dan zeggen ze ook nog als je hoest om dat je weer in de rook zit,Chris zou je niet eens stoppen met roken,

Forum Lid
op 2 juni 2019

 

Van Stookforum

Wil je met me trouwen? 

Forum Lid
op 2 juni 2019

Al weer?met wie? Gelukkig niet naar het zwembad,ik geniet er wel altijd vd.natuur maar ik moet dan rijden,dus die zuipen en ik!!! Nu zit ik lekker in de zon,vlug een biertje gepakt en dan nog een krijgen ze mij in ieder geval niet achter het stuur😂😂😂dadelijk weer de zoete inval en dan weer die bbq.dus zo gemakkelijk heb ik het niet.🙄

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 8 juni 2019

Ik ga chili maken maar kan het laatste recept niet vinden. Wie weet kan iemand me helpen waar het staat. Nu eerst heel veel uien en knoflook hakken met pepers. Lekker wordt toch wel maar er staan ergens recepten. 

Forum Lid
op 8 juni 2019

Maak niet uit het is echte chili geworden. Het valt me wel op dat een zakje knorr met al die chemische kruiden direct smaak geeft en puur natuur heel, heel lang duurt. We worden vergiftigd.  Zal later een foto maken. 

Forum Lid
op 8 juni 2019

Wilde gans met wilde paddenstoelen.dus zal vanavond wel wild worden hier,heb een paar biertjes op en een zelfgestookte van mais en nu brandewijn,word ik rustig van,da’s pas een goeie smoes,zal maar nog een paar rustgevende drankjes pakken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 8 juni 2019

Lees het iets te laat. Pas op met de chilipoeder/chilipeper, smaak komt inderdaad pas laat echt naar boven. Maar echt lekker. Ik had deze:

Dit recept hoeft natuurlijk niet perse in een Dutch Oven of heksenketel gemaakt te worden. En je kunt het vlees gewoon vervangen voor riblappen. Je kunt het beste een keer lekker veel draadjesvlees maken dat je vewoon naast de bloemkool eet en dan van het restant chili maken (of Goulash, ook erg lekker) dat scheelt een hoop bereidingstijd.

Oh ja, voor mij geen bruine bonen meer. De zwarte bonen zijn veel lekkerder.

In het recept staat 1/4 tl chilipoeder. Dat waren bij mij wel een paar theelepels. Maar moet je tegen kunnen. Ik vind dat erg lekker. Pittig gerecht maar je kunt het zo mild houden als je zelf wilt.

Forum Lid
op 9 juni 2019

Eend,en spiegelkarper wilde paddenstoelen zoete aardappels,aardappel salade,en nog iets van soep.

Admin
op 9 juni 2019

Klinkt lekker Chris! Karper heb ik nooit gegeten, die moest ik altijd terugzetten van mijn vader 😂 wel snoek en snoekbaars. Eend is altijd goed!

Ik moest nog denken aan jouw recept van krokodil, ik kwam het recept tegen in mn bbq boek, echt waar! Zal morgen een fotootje plaatsen 😂

Forum Lid
op 9 juni 2019

Krokodil net als kip…. lief mee zijn

Forum Lid
op 9 juni 2019

Krokodil is lekker alleen dat vangen is een probleem,en je moet een grote pan hebben.😂😂😂

Forum Lid
op 10 juni 2019

Gewoon goed slachten. Nette porties maken haha.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 10 juni 2019

Chris, bij deze! Komt uit Smokey Goodness no worries BBQ

 

 

Forum Lid
op 10 juni 2019

Wel grappig… er staat huid en ingewanden verwijderen en ze zetten hem zo op de foto. Als je de huid eraanlaat krijg je namelijk een enorme zwarte drek en daaronder een taaie bende. Verder wel een mooi recept.

Admin
op 10 juni 2019

Mischien dat ze onder het spek de huid wwl verwijderd hebben. In 1 van de boeken stond een foto waarbij ze hem uit de huid trokken maar kan die niet vinden. Het zijn 5 boeken en weet niet meer welke het was.

 

Voor in nederland beetje onrealistisch. Heb ook een recept voor een hele ijsbeer. Best lastig om er een te jatten in de dierentuin 

Admin
op 10 juni 2019

Correctie, gegrilde bruine beer zie ik

Brouwmaat
op 10 juni 2019

Correctie, gegrilde bruine beer zie ik

Van Stookforum

Oh gelukkig, die jat je wat makkelijker mee 🙂

Forum Lid
op 11 juni 2019

Hahaha ja die wel Erik.

Brouwmaat
op 11 juni 2019

En ze zijn ook een stuk lekkerder 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 10 juni 2019

Vandaag: bbq, kip worstje en filetlapje met salade. Fijne dag allemaal.

Admin
op 10 juni 2019

Eet smakelijk! En geniet nog heel even van het mooie weer. Vanmiddag is het voorbij 😑

Forum Lid
op 10 juni 2019

Ja jammer hè! Al zeiden ze twee weken terug ook dat het alleen maar zou gaan regenen en toen hadden we het mooiste weer.

Admin
op 10 juni 2019

Ze zitten er gelukkig vaak naast 😉 maar het schijnt hier vanaf 16.00 los te gaan. Gelukkig zig er een deksel op mn bbq 😂

Forum Lid
op 10 juni 2019

Ja gelukkig wel. Ik heb ook een bbq met deksel (weber) en een grote overkapping. Dus kom maar op met die regen. Ben je btw 18 juni op de zaak?

Admin
op 10 juni 2019

Ja hoor, ik ben wel meestal na 13.30 weg. Dan haal ik de jongste op uit school en ga ik naar huis.

Forum Lid
op 10 juni 2019

Top zie ik je de 18de.

Admin
op 10 juni 2019

Leuk  tot dan!

Forum Lid
op 10 juni 2019

Vandaag geen tijd gehad om te eten 700 km.gereden.dus kliekjesdag.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 juni 2019

slavink met opgebakken aardappelen in curry, en krulsalade met komkommer en radijsjes

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 11 juni 2019

Vandaag balansdagje, alleen een krabbetje van gisteren… en koffie en thee. Morgen de nieuwe haring proeven 😁

Brouwmaat
op 11 juni 2019

Daar hoort een lekker biertje bij 🙂

Forum Lid
op 11 juni 2019

Me 2 zin in

Forum Lid
op 11 juni 2019

Eigen gemaakte braadworst,aardappel croketjes en spinazie.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 12 juni 2019

Vandaag eten we bij vd Valk. De vrouw des huizes is jarig.

Forum Lid
op 12 juni 2019

Gefeliciteerd met je vrouwtje.ik eet brocolie gemengd met sperzieboontjes en gehakt met basmatierijst.

Forum Lid
op 12 juni 2019

Gefeliciteerd Bauke! Cheerss!!

Admin
op 12 juni 2019

Gefeliciteerd Bauke, VD Valk is tegenwoordig heel erg goed. Ik ga er wel eens lunchen (Apeldoorn) maar volgend jaar hebben we er eindelijk zelf een in Deventer 😁

Eet smakelijk!

Forum Lid
op 12 juni 2019

Bedankt mannen. Die bij ons in Zwolle is ook echt erg goed. Zowel lunch als dinner. Ah ook een in Deventer, daar gaan veel hotels in Deventer niet blij mee zijn.

Forum Lid
op 12 juni 2019

Niet vergeten om er vanacht een strikje om te doen😂😂

Forum Lid
op 12 juni 2019

Die moet er sowieso om… nog een kleine schreeuwer kan ik niet aan nog…

Forum Lid
op 12 juni 2019

Maar niet te strak trekken,wel de knoop goed vast trekken dan moet ze hem met de tanden losmaken.😂😂😂

Forum Lid
7 dagen geleden

Chinese mie en kippenvleugeltjes.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 7 dagen geleden

Moussaka, heb de slager net hamlappen tot gehakt laten draaien. Weet niet of het gaat lukken met varkensvlees maar had gisteren al rundergehakt. Voor de rest 2 kilo tomaten een hele bol verse knoflook en nog veel meer. Eerst de uien en knoflook met het vlees aanbraden.

Forum Lid
7 dagen geleden

Heerlijk lummel. Enjoy

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 7 dagen geleden

Vandaag aardappel mash met knoflook, witte bonen in tomaten saus met ui, bacon, peterselie. En braadworstje.

Forum Lid
7 dagen geleden

In je maag (Bauk-pijn) of in je fermentatie vat ? (Dat wordt een kruidig vodka’tje 🙂

Forum Lid
7 dagen geleden

Haha was gewoon avond eten. Zal even een foto verkleinen. Wil Jan toch nog eens tippen voor een ander forum.

Forum Lid
7 dagen geleden

Neej joh, bejaarden (verjaarden-(wel met respect!)) als bijvoorbeeld Chris… en consorten hebben al moeite met inloggen (Dat doet vaak hun vrouw dagelijks, waardoor deze toch zich weer onmisbaar maakt) en als het forum totaal veranderd is er totale paniek. Dus ja… Kijk maar effe.
ps. excuus, gaat even offtopic nu- Deze post hoort op het wie zullen we nu weer eens klieren kanaal..

Forum Lid
7 dagen geleden

Op Android wat ik gebruik is het allerirritands om steeds door te moeten scrollen met grote topics. Daarnaast laad het langzaam. Kan beter zeg maar. Dus verbetering is altijd goed.

Admin
7 dagen geleden

Bauke, altijd instellen dat je de desktopversie wilt. Dan hoef je niet te scrollen.  In Android/chrome, rechtsbovenin je browser op de 3 puntjes klikken.

Het softwarepakket is langzaam, niks aan te doen. Snachts is hij overigens wel heel veel sneller. We hebben zelfs al een eigen server maar de software is de bottelneck 😑

Forum Lid
6 dagen geleden

Ah sorry jan, het is inderdaad mijn eigen onwetendheid .

Heb het al even omgezet, en inderdaad dan is scrollen geen probleem, echter typen wel weer. 

‘S nachts is iedereen tam dus hoeft het forum niet zoveel te verwerken. 🙂

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 7 dagen geleden
Forum Lid
7 dagen geleden

Jaaahhh!! Eet smakelijk! & a tiny tiny little cheers 😉

 

Forum Lid
7 dagen geleden

Ja was heel lekker. Maargoed, dan ook geleerd in England. Geen sapjes voor mij, morgen de lever arts.

Forum Lid
7 dagen geleden

Kunnen we morgen avond weer los!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 7 dagen geleden
Forum Lid
6 dagen geleden

Voor de lever heel goed thee vd blaadjes,siroop vd bloem,koffie van de wortel.ik gebruik in plaats van suiker in mijn koffie paardenbloemen siroop.mijn lever is perfect,maar ik gebruik het als voorzorg.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 5 dagen geleden

Sowieso nieuwe haring en spaghetti vongole ( als het er is op de markt) 

Forum Lid
5 dagen geleden

Ik weet het niet zijn drie koks in huis dus ik hou me bij een biertje en borrel.heb wel iets gehoord over snitsel.maar of ik dat nog mee maak🤷‍♂️Gisteren om 22 uur vd wereld drie pijpjes en halve fles eigen gestookte.zuipen en moe gaat niet goed samen.heb normaal van het dubbele nog geen last.😏kan ook dat ik oud word🤫

Admin
5 dagen geleden

Ik heb een weekje detox. Even gezond voedsel en geen alcohol. Volgende week zie ik wel weer verder 😁

Forum Lid
5 dagen geleden

En dat runt stookforum. Hahaha. Of misschien maar goed ook de orders moeten uitgeleverd worden toch?

Forum Lid
5 dagen geleden

Geen ALCOHOL!!!! Waar moet het met deze wereld naar toe😩 dat had ik echt niet van onze Jan verwacht,hebben zich net nog 6 gasten uitgenodigt om te eten dus word een ovenschotel met aubergines en een of andere soep.als desert bier en moonshine,want die mensen drinken niet.😜

Forum Lid
5 dagen geleden

Klinkt weer heerlijk allemaal.

Forum Lid
5 dagen geleden

Nou, heb net de nieuwe haring van mijn vaste visboer geproefd.

Kijk! het kan bijna niet fout maar deze partij heeft hij verkeerd ingekocht. Nu nog te vreten maar nog een maand in de vriezer en het is braadharing.

Hahaha, gun het hem niet maar dit kan echt niet. Tja ben je ondernemer om een jaar kut haring te verkopen. jajaja is zielig maar de wereld is hard. Alsof de wereld voor mij mild is hahaha.

Forum Lid
5 dagen geleden

Adriana heeft ook nog de snitsels gemaakt heeft anderhalve kilo met een hamer bewerkt keek er ook nog vals bij,beter de snitsels dan ik onder de hamer.maar de dag duurt nog lang😂😂😂je weet het maar nooit bij vrouwen.🤷‍♂️

Forum Lid
5 dagen geleden

Goddank rapen wij dat soort vrouwen op Chris anders zou het toch maar zielig een Vinex-wijkje worden. 2 kinderen en een scheiding. Maar dankbaarheid..  heb jij dat wel eens gekregen. Ga spaghetti maken met deze 

Forum Lid
5 dagen geleden

Ziet er goed uit,ze is wel dankbaar koopt chocolade krente bollen etc.ales wat ik lekker vind ze zanikt niet als ik drink.dus heb het best wel getroffen.heeft gisteren weer kaas gemaakt.dus maakt zich best wel nuttig.

Forum Lid
5 dagen geleden

Goed zo dat ze zich zo nuttig maakt. Maar hou d ‘r wel alert want het lijkt wel of heksen altijd maar de tovenaar willen domineren.

Dat kan natuurlijk niet maar zie dat maar een heks aan het verstand te brengen. Dan ga je over Rome, Rio, de Noordpool en weer 6 keer terug. pfff. Om tot de conclusie te komen ” weer niet gelukt”.  

Forum Lid
5 dagen geleden

Heb nog altijd mijn toverstokje😂 gaat nu ook nog lasanga maken.ovenschotel van oubergines snitsels soep en lasagna.voor 11 personen volgens mij voor de hele buurt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren