Wat is de reden dat je stookt of waar om.

Geupdate op 23 januari 2019 in Stookforum
70 op 2 september 2017

Mijn reden is het gevoel van vrijheid sinds mijn jeugd wil ik zo veel mogenlijk voor mij zelf kunnen zorgen ,bv.inmaken jam maken kruiden uit de natuur stoel of bijenkorf vlechten mijn iegen kaas maken en worst,enz.dus daar hoort ook stoken bij.alleen stookforum en of info was er niet,voor 16 jr terug kwam ik er mee in aanraking in Roemenie en ging ik me daar in verdiepen mijn leerschool dus,ik had het geluk dat Adriana er ook verstand had en toen ik een zelfgebouwde ketel kreeg ben ik begonnen met stoken,ik heb me zelf door goed nadenken daar in verder ontwikkeld.ik vind het voor mij ook belangrijk om op deze oude manier te stoken ik ben niet afhankelijk van gas of stroom ik stook net zo makkelijk op hout ,het geeft mij zo het gevoel van vrijheid.gr.?

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 2 september 2017

Ik stook gewoon omdat het kan. en ik graag me eigen drank wil maken.

wil smaken verder ontwikkelen en gewoon omdat ik nog een hobby voor thuis wilde hebben.

Ben eigenlijk helemaal geen grote drinker, nu ik zelf stook merk ik dat ik regelmatig lam me bed in stap hahaha, 

heb genoeg hobby’s voor buiten de deur, kom eigenlijk bijna tijd te kort voor al mijn hobby’s.

ik doe aan iaps (international airsoft practical shooting) schieten is mij andere grote hobby buiten het stoken.

 

 

 

Forum Lid
op 2 september 2017

Raymond schieten is ook een favoriet van mij hoort in het paket overleven.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

 

Nice, ik ben trouwens ook sportschutter 🙂 maar niet competitief enkel als hobby met pistool 9mm/45acp en .308 sniper.

Mvg Scoozy.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

Leuke hobby Raymond.

@Scoozy

Zelf mijn verlof jaren geleden al ingeleverd i.v.m verblijf in buitenland destijds,nog wel af en toe naar de oude vereniging beetje routine houden zogezegd.Want het blijft leuk. 🙂

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
12 op 3 september 2017

Normaal schiet ik op een wedstrijd 6 van zulke stages, zoals boven in de foto is te zien.

Binnen kort dutch open dat schiet ik er 12 stages op een dag dat is gewoon een dag hard werken, maar dan twee dagen achter elkaar 24 stages totaal.

we doen dit met een leuke groep mensen uit Belgie polen duitsland en Engeland leuk om te doen en leuk om die mensen elk jaar weer terug te zien. vrienden uit mijn club reizen ook af naar die landen maar tijd ontbreekt mij.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

Lijkt me leuk om te doen,heb vroeger vaker met 9 mm geschoten ,ik schoot het beste met karabijn.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

Dus moonshiners zijn ook gek op wapens en honden,leuk dat vele de zelfde interessen hebben.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

Dus moonshiners zijn ook gek op wapens en honden,leuk dat vele de zelfde interessen hebben.gr.?Chris.V.

 

Van ChrisV

Wapen en honden en misschien moeten we ook eens een topic maken om voedsel te conserveren met alcohol als het met Noord-Korea echt uit de klauw gaat lopen. Ik heb in ieder geval geen idee hoe dat moet maar ga me er wel in verdiepen. Je weet maar nooit. 

Forum Lid
op 3 september 2017

Lummel bij mij staan altijd ongeveer 500 potten inmaak 15 kg gedroogde bonen en 20 kg soya en natuurlijk voldoende drank,je weet het in deze wereld die totaal rot is niet al de stroom uitvalt 5 dagen dan breekt de pleuris uit.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

 

Ook geen probleem, nog een andere hobby van mij is chili pepers kweken 43 soorten dit seizoen en dus gisteren nieuwe Excalibur 9 laden droger aangeschaft deze namiddag wat pepers drogen staan 3 volle emmers te wachten om de droger in te gaan 😉

Forum Lid
op 3 september 2017

Scoozy ik heb ze gewoon aan een draadje hangen voor te drogen,wij maken ze ook in in het zuur en Adriana maakt er lekkere sambal van ?Gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

 

Jep ChrisV is ook een goeie manier natuurlijk, maar als ik met mijn hoeveelheid chili’s ze moet gaan omhoog hangen kan ik de ganse straat versieren 😉 Ik maak er poeder en chilizout van en gaan als zoete broddjes de deur uit in de vriendenkring 😉 heb 2 soorten de HOT versie en de Extreme HOT versie de laatste heb je 2 x geneugte van zelfs de dag erna als je naar het toilet moet hehe.

Forum Lid
op 3 september 2017

Lummel bij mij staan altijd ongeveer 500 potten inmaak 15 kg gedroogde bonen en 20 kg soya en natuurlijk voldoende drank,je weet het in deze wereld die totaal rot is niet al de stroom uitvalt 5 dagen dan breekt de pleuris uit.gr.?Chris.V.

 

Van ChrisV

Ik heb 250 kilo appels besteld en ik denk dat ik ook gelijk maar 100 kilo aardappels mee neem uit de Betuwe, gebeurt er niks deze winter maak ik er wodka van. 

 

Maar serieus, denk niet dat er 5 dagen geen stroom zal zijn maar wel dat de voedselprijzen kunnen exploderen en dat kan heel erg snel gebeuren, veel sneller dan je denkt want als dit vandaag de klauw uitloopt exploderen morgen de verzekeringspremie’s voor de scheepvaart en dan hebben reders 2 keuze’s betalen en doorberekenen of aan de ketting.

 

Moet verdomme weg maar het wordt een interessante dag. 10 uur vanavond gaan de valutamarkten open en de crossing usd/yen wordt heel interssant. 

Forum Lid
op 3 september 2017

Onze sistemen kunnen gehackt worden ,als de computer niet werkt ligt alles plat.het is dan wel fijn als je een vooraadje hebt.ik denk altijd beter mee verlegen dan om verlegen,ik heb mijn hele leven gedacht dat ik nog wel een grote ramp mee maak dat is ook de reden dat ik probeer zelfvoorzienend te zijn en ik ben echt geen doemdenker,gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 3 september 2017

Kan ook nog ja, Jan reserveer toch maar even 10 zakjes wodkagist van still’s voor me , inderdaad, beter mee verlegen dan om verlegen  en ik doe de bestelling morgen. Moet nu weg helaas. 

Admin
op 3 september 2017

Doen we!  Prestige is bijna op, Still spirits heb ik wel.

8 bestellen he, dan krijg je er 10.

Forum Lid
op 3 september 2017

Ik was benieuwd waarom je stookt of de reden,blijk dat het niet alleen moonshiners te zijn maar ook wapen fanaten,ben benieuwd wat nog meer voorbij komt.gr?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 september 2017

Oja ChrisV ik zeil graag lekker langs de waterkant verstand op nul.

Forum Lid
op 3 september 2017

Ken dat gevoel ga vaker vissen,of naar het bos paddenstoelen plukken.gr.?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 3 september 2017

ik ga meestal vissen in de winter Chris rij met mijn auto een stuk Nederland in, en dan duik ergens de snelweg af en ga in op zoek naar slootjes op zoek naar snoek en dan zo via de binnen wegen terug naar Utrecht. en dan thuis een lekker bak met erwtensoep

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 4 september 2017

ik stook mijn eigen drank omdat ik ’t schandalig vind dat de staat accijnzen en taxen legt en zo de prijs van alcohol minimaal met factor 10 duurder maakt.  Ik betaal al genoeg belasting hier en ik gun het de staat gewoonweg niet dat ze nog meer met mijn zuurverdiende centen aan de haal gaan.  Hier betaal je bijna 40€ voor een liter neutrale alcohol, terwijl de kostprijs van eigen maak nauwelijks 3€ is (8 kilo suiker à 0,65 euro, zakje turbogist à 3,5€ – als je 25l stookwijn met 15% neemt, haal je na distillatie 3,75l liter alcohol voor nog geen 10 euro totaalprijs).

Forum Lid
op 4 september 2017

Was dat maar de enige reden, wat wordt er namelijk toegevoegd is mijn vraag nadat ik weer koppijn had van gekochte drank afgelopen week en dat was zeker niet de goedkoopste meuk. Van eigen drank nooit koppijn. Iets deugt er niet aan die zooi in de winkel/kroeg. Zeker niet in lagere segment. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 4 september 2017

De reden waarom ik zelf stook is ook vanwege de erbarmelijk slechte kwaliteit die de slijterijen leveren. Wat Lummel al zegt: Je weet gewoon dat je fucked up bent met geen fris hoofd na een avondje doorzakken. Het gaat mij niet eens om geld maar meer om een zo zuiver mogelijk product. En ik ben hierop gekomen doordat ik beveiliger ben geweest op een Amsterdamse camping. Daar was een Scandinavisch stel die met een airstill in een camper aan het stoken. 2 naast elkaar. 1 voor zuiver water te maken en 1 voor moonshine. Ik had een stroomstoring doorgekregen en verholpen (aardlekschakelaar gereset) en ja.. dan raak je in gesprek he. 4 jaar later een tweedehands airstill gekocht voor 100 euro ofzo. (Nog te bewonderen in mijn youtube filmpje van 2012). En dit bevalt me nog steeds uitstekend.
Over dat schieten nog even…
Toen ik 8 jaar was kreeg ik mijn eerste luchtbuks voor mn verjaardag.
Dat ding heb ik echt totaal versleten. Schietles in militaire dienst was ook een giller. Dat je beter bent dan je leraar. “Ben je nou smiley’s aan het schieten joh?”…Ik: Ja hoor, u kunt de roosjes op elkaar leggen…. 😉   

 

Admin
op 4 september 2017

Schieten heb ik ook nog gedaan, van mn 14e tot mn 17e lid geweest van een schietvereniging. Wel luchtbuks natuurlijk, vuurwapen mocht pas met 18 jaar.

 

Ik was op de wedstrijden altijd de jongste, het was toendertijd best een ouwelullen sport 🙂 Ik schoot ook nog luchtpistool, daarbij was echt iedereen 50+, stond ik daar als tienerjoch Haha. 

 

Later toen ik op een boerderij kwam te wonen heb ik nog eens een goede buks gekocht, Diana 5,5mm. Kon je goed mee blikjes schieten 🙂

 

Airsoft lijkt me ook gaaf!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 4 september 2017

Op de kermis was ik een ramp voor de schiet-tent. Altijd een kromme loop, dus 1x schieten om de afwijking te vinden en daarna : hoeveel prijzen wil je hebben…
5,5 mm schoot ik ook mee. Ik werd er altijd heel zen van.
Bijzonder dat we zoveel zelfde hobby’s / interesses hebben.

 

Admin
op 4 september 2017

Mooi he, koken, schieten, drinken, paling.

Het lijkt hier allemaal samen te komen!

Forum Lid
op 4 september 2017

Yess Jan en dat elk forumlid zijn of haar expertise heeft en wil delen.
Toppp!

 

Forum Lid
op 4 september 2017

Op de kermis was ik een ramp voor de schiet-tent. Altijd een kromme loop, dus 1x schieten om de afwijking te vinden en daarna : hoeveel prijzen wil je hebben…
5,5 mm schoot ik ook mee. Ik werd er altijd heel zen van.
Bijzonder dat we zoveel zelfde hobby’s / interesses hebben.

 

Van Nimrax

Hahaha, ik had hem ook door na een paar keer schieten. En ik zat niet eens op een club. Wel militaire dienst waar ik 5 kogels mocht afschieten. Nederland is sindsdien veilig.  

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 4 september 2017

hier een leuk filmpje van mij op de Dutch Open 2016 IAPS Shieten.

Klikkerdeklik

Admin
op 4 september 2017

Leuk man! Mooi fimpje! 🙂

Ben meteen lid geworden van je channel! 🙂

Forum Lid
op 4 september 2017

Leuk filmpje.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 4 september 2017

ik ben het wel eens na een fles van€300- krijg ik hoofdpijn en niet om de prijs ik kreeg ze vaak cadeau.maar na 1.5 liter van mijn eigen gestookte sta ik s’morgens zonder hoofdpijn op mischien een beetje suf.dus ze gooien er rotzooi in hoe duur hij ook is.gr?Chris.V

 

Forum Lid
op 4 september 2017

Jaaa en dan durven ze zich meester-stoker te noemen… Grote distilleerbedrijven zijn de echte lever-slopers.
Ik heb meer vertrouwen in een nieuw forumlid hier dan een bedrijf wat uit goedkope bulk stookwijn de voorloop en naloop ook lekker mee verkoopt. Want daar gaat het dus al fout.

 

Forum Lid
op 4 september 2017

Drank voeding de hele rotzooi is niet te vertrouwen,het gaat om de poen of dat jij je dood vreet of zuipt aan die troep maakt ze niets uit,reklame over niet roken ze gooien er meer dan 70 chemicalien bij om je verslaafd te houden,verbied die troep en de jeugd gaat niet roken,neeeeeeeee dan verdienen we niets meer,tabactelen mag alleen 10 x10 meter.alles wat ze verbieden is waar ze belastingcenten mee verdienen,zelfs gokken mag niet,wie heeft de grootste gokholen,juist de staat,wie verdiend aan drank en cigaretten,de staat.wie naait ons.gr?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 4 september 2017

Ik stook omdat ik het leuk vind. Vaak zit de hut vol met liefhebbers als de ketel op het gas staat. Met de neutrale alcohol die ik stook kan ik talloze heerlijke dranken maken, vooral zelf experimenteren met natuurlijke ingrediënten. Uitdelen en meenemen naar verjaardagen. De pure Wâldka neemt de jeugd graag mee naar feestjes. En ja, het geeft een gevoel van onafhankelijkheid. Groentetuin, eigen konijnen slachten, geit/schaap naar de slager brengen. Huis verwarmen op hout, zonnepanelen voor de stroom. Water uit de bron. Maar omdat ik ook nog werk hebben we de aansluitingen op GWE nog niet doorgeknipt.

 

Forum Lid
op 5 september 2017

Dat gevoel om onofhankelijk te zijn is ook een drijfveer van mij,we hebben ons van nuteloze dingen afhankelijk gemaakt.gr.?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 september 2017

de reden dat ik ben gaan stoken is dat ik in aanraking ben gekomen met de Oostblokcultuur. hier heb ik voor het eerst zelfgestookte drank gedronken van een dusdanige kwaliteit die hier nergens te vinden was. minder katers en betere drank. daarbij komt ook de verbroedering, vriendschap en vrijgevigheid van die cultuur om die hoek. ik ben hier verliefd op geworden en heb dit mee naar huis genomen. Ik stook voor een goed drankje maar de hoofdzakelijke reden is de gezelligheid die het meebrengt.

Forum Lid
op 16 september 2017

de reden dat ik ben gaan stoken is dat ik in aanraking ben gekomen met de Oostblokcultuur. hier heb ik voor het eerst zelfgestookte drank gedronken van een dusdanige kwaliteit die hier nergens te vinden was. minder katers en betere drank. daarbij komt ook de verbroedering, vriendschap en vrijgevigheid van die cultuur om die hoek. ik ben hier verliefd op geworden en heb dit mee naar huis genomen. Ik stook voor een goed drankje maar de hoofdzakelijke reden is de gezelligheid die het meebrengt.

Van hobbyman

Ja is ook zo, op verjaardagen zie ik wel eens die Duitse zooi langs komen of goedkoop bocht uit de supermarkt. De accijnzen zijn te hoog om vrijgevig te zijn.

 

Je drinkt het bocht want je wil je gastheer niet schofferen maar de volgende dag betaal je de prijs.

Forum Lid
op 16 september 2017

Ik zorg er altijd voor dat als ik naar een feestje ga een flesje van mijn zelfgestookte mee breng probleem opgelost.dat gevoel van hobbyman ben ik mee eens als je bij de oostblokkers komt word je pas mens gastvrij je het gevoel geven dat je thuis bent en broedershap,ik kom er 15-16 jr.ik ben opgenomen in de gemeenscap als een van hun.ik word daar niet behandeld als een buiten staander overal waar ik kom ben ik welkom en kan ik slapen en overal staat de fles voor me klaar,daar kunnen wij heeeeeel veeeeeeel van leren.gr.?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 september 2017

Stoken? Dat doe ik hobbymatig meer voor de techniek….. Ik gebruik verschillende kolommen op mijn werk….Destillatie Ab / Desorptie en Hydrolyse… Na een hele tijd wilde ik ook eens een eigen ketel bouwen…. Dit werd een gecombineerde pot /kolom van koper… Hierna een 2e er bij… Nu een automaat.. Mede omdat ik op mn werk steeds bezig ben met optimaliseren…. Nu dus ook thuis ;)… Mooi detail is dat ik niet veel sterke drank drink….. Af en toe een zelfgemaakt likeurtje 😉 laatst was ik aan t opruimen….. Blijkt dat ik 20 jaar geleden eens een cursus Destillatie heb gevolgt….. Ben dus gediplomeerd stoker…. 😉 haha

Forum Lid
op 18 september 2017

Ik heb 20 jaar gelden een cursus wijnmaken gevolgd en liet iedereen zijn eigen wijn proeven toen ben ik er maar mee gestopt. 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 18 september 2017

Ik ga nu stoken omdat er een nieuw keuken wordt geplaatst en mijn bed wordt uitgejaagd door de herrie. Dat wordt een week leven op drank. Zometeen ga ik de whiskey van stills’ proeven en calvados van prestige uit stookwinkel. Gisteren trouwens de stills’ turbo gestookt met actieve kool. Kan het iedereen aanraden die nu nog met Alcotec aan het klooien is. Kwaliteitsverschil is echt heel groot. En z0’n zakje kost slechts 1,35 meer dan Alcotec, als je er tien koopt tenminste. 

Zal ook kirsch naar je opsturen Jan die 5 keer is gestookt. Ben heel benieuwd al wordt de kirschsmaak wel wat minder. Het ideale lag toch rond 3 keer, maar je krijgt er wel zachtere drank voor terug. 

Trouwens heb ik ook Nimrax en Chris beloofd. Wat zal ik doen Chris, gewoon meesturen naar Nimrax dan krijg je het later wel van hem of vandaag naar jou dan moet je even je adres PM-en 

Forum Lid
op 18 september 2017

Lummel Nimrax weet mijn tel. nr.en hij komt binnen kort voor de Chiwawa naar me toe.dus als je hem stuurt komt het wel terecht.alvast bedankt,ik ben benieuwd naar het resultaat.alvast bedankt.gr.?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 24 september 2017

Ik ben gaan stoken omdat ik geïnteresseerd ben in het uitvogelen van de techniek, het ontwikkelen van eigen recepten en natuurlijk ook een beetje omdat het eigenlijk niet mag. Altijd wel een eigen idee gehad over het gebruik van natuurlijke bronnen, zowel flora als fauna. Goed bekend met paling en fazant ?. Nederland is wat mij betreft veel te betuttelend.

Forum Lid
op 25 september 2017

Boogerious,het is niet toevallig dat dingen waar veel belasting op word verdiend niet mag.dat heeft de staat in handen.gr.?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 januari 2019

Bij mij is het simpel begonnen als een uitloper van mijn hobby scheikunde. Ik was dan een jaar of tien. Het heeft me nooit niet meer losgelaten. Soms stook ik een paar jaar niet om vervolgens weer vollenbak weer te stoken. Ik zei ook eens tegen iemand: heb je zin in een druppel? Jazeker zij hij. Ik gaf hem een leeg klein druppelglaasje, zei ogenblikje gin dan naar de keuken en kwam terug met een volle carboyl van achttien liter jenever. Das veel plezier maken. Hij is wel op de sofa blijven slapen…

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 19 januari 2019

Ik drink weinig , maar de kwaliteit in de slijterij is zo slecht, op een paar flessen/merken na, dat ik me ben gaan verdiepen in de productie. De prijs interesseert me geen zier, accijns, als het te drinken is, stoort me niet, maar veel betalen en dan merken dat iemand anders, die het zelf maakt beter spul drinkt……. . Omdat Munckerik op een gegeven, met zijn Bio- begon, dacht ik aan bockbier (het enige bier dat ik tot nu dronk), dus gewoon begonnen. Klimaatkast en dergelijke wil ik dan weer niet.   En tijdens eindejaar kwam ik een sublieme Vlaams Rooje (Bier) tegen, en dat wordt dus de volgende uitdaging. (eind 2019) 

 

Forum Lid
op 19 januari 2019

Kwaliteid is heel belangrijk.veel wisky word gekleurd met cramel,dus daar zal ook wel een stabilisater bij moeten,en weet niet wat meer,ik drink wat ik zelf stook en eet wat Adriana kookt,hoef geen mac drek en al die rotzooi,wat je eet en drinkt dat ben je,ik heb respect voor het leven dat mij gegeven is en ga daar zuinig mee om,ontdankst dat ik rook en drink.maar leef ook hoe ik zelf wil,op mijn manier zonder ander mensen moedwillig te kwetsen en met respect voor iedereen.dat is ook een reden om te stoken.

Forum Lid
op 20 januari 2019

Moonshine is
a part of
A way of life…
Tradition…
Perfection..!
(Een Popcorntje tegeltje)

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 20 januari 2019

Ik ben begonnen door een uitdaging van mijn Duitse buurman. Ik was licht aangeschoten, toen ik bij hem aan de schnaps zat. Ik zei dat ik zoiets zelf ook zou kunnen maken. Hij was sceptisch, en zei; als het je lukt, dan betaal ik je materiaal. Uiteindelijk hebben we de kosten gedeeld. Nu stook ik omdat het kan. Ook accijns is hier (in Finland) nog effe hoger dan in NL. Maar het experimentele er aan, vind ik het leukst!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 20 januari 2019

ik ben begonnen omdat ik zoveel fruit heb

 

Forum Lid
op 20 januari 2019

Ik omdat ik veel dorst heb

Forum Lid
op 20 januari 2019

heb ik ook altijd chris

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 20 januari 2019

Ik begon omdat ik het distilleren op school leuk vond . en in distilleerderij een stage heb gedaan
Ouders zaten in horeca en slijterij .
Algauw vond ik vreemd dat absint toen niet verkocht mocht dus zelf aan de slag .
Veel gedaan door de jaren ook wel een jaar overgeslagen .
waarom ik het na al die jaren nog doe ?
Ik zou het echt niet weten . Ik denk gewoonte geworden .
Net kop thee bij opstaan als plassen voor bed tijd .

Forum Lid
op 20 januari 2019

Daar begon het uiteindelijk bij velen, bij scheikunde een fles wijn destilleren en dan merken dat er echt sterke drank uit de koeler kwam, magie. De echte vonk sloeg over toen ik 10 jaar geleden in Roemenië kwam door mijn partner en bij ieder familie lid een borrel dronk hele slechte maar ook hele goede. De drank is ook overal goed voor: buikloop, tandpijn, een schaafwond of gewoon om zware arbeid te kunnen verrichten. Ik merk de laatste tijd ook dat de hoofdpijn niet door de hoeveelheid komt maar door de kwaliteit. Pas 3 glazen zeer smaakvolle wijn gedronken maar de volgende dag toch koppijn. Heb dit ook met whisky van 15 jaar oud. Als ik dan beweer dat die whiskey geen 15 jaar oud is kijkt men me aan of ik gek ben. Ook proef ik dat er toevoegingen inzitten. Ik stook ook omdat ik een grote tuin heb met veel soorten fruitbomen/ struiken. En in de winter als het fruit verstookt is is het tijd om wat anders te proberen mede door de tips en recepten die hier voorbij komen. 5 jaar geleden was er nog niet zo’n inspiratie bron.

Forum Lid
op 21 januari 2019

Cobus ; ik ben geen whiskey kenner, maar hoe zit dat met die whiskey die geen 15 jaar oud is?

Forum Lid
op 21 januari 2019

Cobus ik heb div.whisky’s gedronken van goedkoop tot heel duur,er is er een die ik drink en geen last van heb Jac D.heb ook hele dure cognac gedronken van €20 tot€1000 per fles,ik drink het liefst die van mij zelf.in Roemenie wilde ze nog wel eens voor mij een fles uit de winkel halen,vraag altijd of ze zelf niets in huis hebben,liever die van suikerbieten met grond reuk dan de rotzooi uit de winkel.

Forum Lid
op 21 januari 2019

Ik noem het geen rotzooi want de smaak is goed. Maar als ik na 3 borrels op een avond, de volgende morgen wakker wordt met een steek in mijn kop dan is er toch iets mis. Bij wijn komt het door de sulfiet bij whisky weet ik het niet precies. De whisky van 15 jaar oud lijkt mij een sterk verhaal. Dan zou je als wisky boer de eerste 15 jaar niets kunnen verkopen bovendien is deze altijd voorradig in de winkel, is nooit op. Er zouden ook gigantische voorraden wisky in pakhuizen moeten liggen. Afgelopen jaar werd er allen al vanuit schotland voor 5 miljard euro geëxporteerd dat betekend miljarden liters voorraad omdat whisky minimaal 3jr oud moet zijn. Ik ben ook sceptisch door de afleveringen van De keuringsdienst van waarde over gin, en een wat oudere, over jenever.

Forum Lid
op 21 januari 2019

Ik vertrouw de hele voedingsindustrie niet en ook de drankindustrie alsmede de farma industrie,daardoor ben ik met 66 jr en 11 mnd.nog zo gezond,ik probeer dat mensen aan het verstand te brengen,pas als ze zo ziek zijn dat ze bijna de pijp uitgaan luisteren ze naar mij.als ik in Roemenie kom is het eerste wat ze mij laten zien een boodschappentas met pillen,volgens mij voelen ze zich dan rijk.maar hier vreten ze zich ook de pijp uit aan die rotzooi ze geloven een arts blindelijks.4 broers die de artsen geloofde,allen probleem met hart.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 januari 2019

Om de zoveel tijd heb ik de behoefte om iets totaal onbekend onder de knie te krijgen en in die mate dat ik mij volledig verdiep in de materie. De vorige fascinatie nam zo’n 2j in beslag en was die v/d e-sigaret en e-liquids. Nadat ik een eigen lijn e-liquids heb ontwikkeld en een eigen mech mod toestel heb gebouwd werd het tijd voor iets nieuws. Van de zomer had ik een impulsaankoop gedaan en mij een still gekocht op wish.com. Het chinees stookpotteke heeft een maand onaangeroerd in de doos gelegen en in september ben ik beginnen te lezen en informatie in te winnen. Ondertussen heeft het stookvirus mij goed geinfecteerd en stook ik op regelmatige basis. Ik beschouw mij nog als een volledige leek en gebruik tot op heden turbo gisten die volledig not done zijn met mijn toestel (geen gefractioneerde refluxkolom) maar beschouw dit als leertijd om op deze wijze ook technieken onder de knie te krijgen om mbv hulpmiddelen tot een neutrale alcohol te komen. Deze heb ik gebruikt om likeuren te maken via marcereren en essences van Still. Volgende stap is experimenteren met natuurlijkere gisten. Het ziet er nu reeds naar uit dat het stoken een blijvertje gaat zijn. Net zoals het vapen heeft het stoken als bijkomend genot dat je die verdomde accijnzen omzeilt en ’t is nog lekker ook. Beide sluiten nauw aan bij de studie van de chemie, iets dat mij steeds gefascineerd heeft, maar wegens het gevolgde carrièrepad steeds verder van verwijderd geraak (IT consultancy namelijk). 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 januari 2019

Er zijn diverse redenen dat ik stook ik denk in de eerste plaats een stukje nostalgie en familie historie mijn grootvader stookte al dus het zit mij in het bloed. Nu ik wat ouder ben zijn mijn smaak zintuigen wat verandert en kan ik sterke drank meer waarderen dan toen ik jong was.

Verder is er nog de behoefte om een eeuwenoud ambacht toch in ere te houden en er zoveel mogelijk kennis in op te doen. Dus ook de fascinatie die dit ambacht met zich meebrengt helemaal van nul een lekker drankje maken. Kennis die behoorlijk verwaterd is in dit land mede ook door de houding van de overheid hetgeen ik ontzettend jammer vindt.Gelukkig draagt dit forum mede bij aan het in stand houden van deze kennis. Verder een nieuw recept uitproberen en als het dan ook nog super lukt dat bevredigt natuurlijk enorm en je weet altijd wat in je drankje zit dus geen rotzooi. Verder zou ik het voor mijn alcohol consumptie eigenlijk niet hoeven te doen want die is eerder matig te noemen alleen in het weekend drink ik wat.

Verder bemoeit de overheid zich ook met elk aspect van ons leven en wil ons van alles afpakken wat leuk is en gewoon aan alles fors meeverdienen het gaat mij niet om de accijns maar gewoon het feit dat je als gewone burger van A tot Z wordt voorgeschreven wat we wel en niet mogen doen daarin is Nederland vaak te ver doorgeschoten. Als ik dan mijn eigen lekkere drankjes maak dan is het een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid waarin ik wel plezier beleef en waardoor het voor mij ook wel een beetje zijn charme heeft.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 januari 2019

Bovenstaand had iemand het nog over whiskey hij twijfelde wel of elke whisky minimaal drie jaar gelagerd zou zijn op eiken vaten. Ik heb daar ook mijn twijfels over als ik bij heel veel whiskeys zie en lees op het etiket dat er kleurstof caramel aan is toegevoegd dan kun je bijna op je tien vingers aftellen dat de mooie bruine kleur niet komt van een mooi getoast vaatje eikenhout.

Forum Lid
op 22 januari 2019

En zit er stabilizater in.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 januari 2019

Mijn reden dat ik ben begonnen met stoken is dat ik een aantal jaren geleden beetje in de ban was van het programma moonshiners .
Dus na beetje opzoekwerk mij een alambiek aangekocht en begonnen zonder kennis van zaken . Nu duurde het niet lang eer ik doorhad dat hetgeen op de televisie kwam niet helemaal was wat ik mij voorstelde maarja al doende leert men , na enige tijd kwam ik op stookforum terecht en sindsdien zit het wel wat in het bloed 😀 , gewoon de magie om van de simpele dingen uit de natuur iets te maken . Tof gewoon !

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 januari 2019

Mijn reden is dat ik toen ik het nog kon bij vrienden in Frankrijk, (mijn vrouw heeft van haar 6e tot haar 14e jaar daar gewoond.) in contact ben gekomen met de echte Eau de vie. Haar schoolvriendin en echtgenoot zijn onze vrienden geworden.  1x per jaar werd de inhoud van 2 tweehonderd liter vaten afgestookt in een nabij gelegen kleine stad. Dit heb ik dus meegemaakt, de geur (nog ongestookt)  die dat met zich mee bracht is voor mij de aanleiding geweest om een poging te wagen dit ook te maken. De eerste proefjes zijn redelijk geslaagd maar bij gebrek aan grondstoffen wordt de ultieme poging uitgesteld tot het voorjaar cq zomer.

Helaas ben ik mijn reukvermogen voor 90 % verloren, maar de herinnering heb ik nog steeds. Ook kan ik de reis naar Zuid-Frankrijk niet meer opbrengen. Ik hoop op een drinkbaar resultaat, zodra er resultaat is zal ik dit hier melden.

 

Forum Lid
op 22 januari 2019

Jammer van je reukvermogen die beinvloed ook je smaak.maar de aanhouder wint.

Forum Lid
op 22 januari 2019

Helaas ben ik mijn reukvermogen voor 90 % verlorenVan bartje

Bartje, erg vervelend want reuk/smaak is onderdeel ven je zintuigen
Ik heb vorig jaar een biertje gebrouwen als uit probeersel met veel te veel alsem en te veel hop. Nijn mams me weer plagen: Jaaaa hiermee krijg je de ergste alcoholist nog clean mee…voor meerdere levens tegelijkha ha  bla bla ..Kregen we iemand op bezoek die door mond en keel kanker nog weinig smaak papillen over had. Ook vrijwel geen reuk. Dus die zo’n biertje gegeven en hij wilde dolgraag het hele krat…. Kan met alle dranken dus Bartje, wie weet kan je hier iets mee. Cheers man 😉

 

Forum Lid
op 23 januari 2019

Ja Nimrax jij krijgt een paard nog aan de drank.😂

Forum Lid
op 23 januari 2019

Ben inderdaad mijn reuk kwijt maar proef nog steeds het verschil tussen lekker en niet lekker. Als er echt iets geroken moet worden vraag ik het mijn vrouw, die ruikt op 100mtr afstand of ik iets heb gedronken.  😆😆

Forum Lid
op 23 januari 2019

Dat probleem heb ik ook Bartje,vroeger zag ze het aan mijn ogen,daarom een bril die verkleurd😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren