Wat merk jij van het Coronavirus?

Geupdate 15 uur geleden in Het Café (praathuis)
1 op 15 maart 2020

hhmmm.. ik heb vanochtend plastic handschoenen gedragen in de supermarkt.. iedereen is met zijn zweethanden wc papier en blikvoer aan het hamsteren..en in mijn ogen is de supermarkt de deadpool van het virus aan het worden.. 

lachen want wc papier is het laatste wat ik zou hamsteren.. naar jaren onder de grill in Egypte heb ik een handigheid met een slang en water.. het is effe rommelen in de begin maar daarna wil je nooit meer anders..

heb net gehoord had scholen morgen dicht zijn en de kroegen, restaurant, coffieshops en meer vanavond al afgesloten zijn voor de komende weken.. iets wat mij voorzichtig aan zorgen maakt. ik ga morgen gewoon aan het werk of moet ik misschien uit voorzichtigheid thuis gaan blijven… effe aankijken maar..

wel een website gevonden voor DIY-ers onder ons om … zo’n ouderwets virus maskers voor in de supermarkt over een paar weekjes.. .. hihihi

https://www.cadagile.com/lederen-pest-doctor-masker.html

 

Forum Lid
op 22 maart 2020

Hee jo dat zijn maskers geweest van pino en zn vrouw.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 maart 2020

Ik tip het masker door naar mijn huisarts,Leon.
Gaaf ding en elke keer reinigen met wat voorloop.
Je kunt ook je duikpak aandoen en met een perslucht flessie op je rug even door de super knallen. Ja ik raak nog aan de mediwiet nu de coffeeshops dicht zijn tot 6april.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 15 maart 2020

De coffeeshops zullen nadien niet meer open gaan, iedereen verbouwd dan al zijn eigen wiet. Net als bier , sterke drank, tabak (mijn overgrootvader kweekte dit in 013 (jaren 50)), thee van citroenmelisse en munt, koffie van paardebloemen  (zonder die kurry N) etc. ChrisV gaat binnenkort SchoolTV voor ons snotapen van onder de 55 maken. 😉

Forum Lid
op 16 maart 2020

Ik ben thuis.geen school,hamsteren voor mij niet nodig kan 6 a 8 mnd.vooruit.de overheid heeft er ons al vaak op gewezen een vooraad van twee weken in huis te hebben.nu rent iedereen als een gek naar de supermarkt,en koopt wc papier?zou eigenlijk wat suiker willen kopen,maar ben bang dat ze mij als hamsteraar aan zien.ik wacht wel tot de meute tot bedaren komt

Forum Lid
op 16 maart 2020

Haha dat is voor mij juist hèt moment om suiker in te slaan🤣 Wordt meestal scheef aangekeken als ik een kilo of 15 op de loopband leg. Zelfs al eens door zo’n brutaal apenkind gevraagd wat ik er mee ging doen (vraag hem toch ook niet wat hij met zijn verdiende centjes gaat doen), ik zei “ik ben een zoetekauw” met een cynische lach van oor tot oor😁
Nu totaal geen last van!

Forum Lid
op 16 maart 2020

Van mij weten ze wat ik er mee doe,maar doordat de meeste Nederlanders maar voor twee dagen voorraad hebben,rennen ze als gekken naar de winkels.ik heb altijd geweten dat ik een grote ramp meemaak,daardoor altijd voor min.6 mnd.in huis.ze hebben daardoor wel eens om mij gelachen.nu lach ik om de rest.heb zelfs nog bezoek die gestrand zijn,die eten ook,geen probleem bij ons.mischien worden mensen nu wakker,ook onze computers kunnen er uit komen te liggen.is ook een virus wat gigantisch kan zijn.dus dan zonder voorraad zitten is nog een grotere ramp.geen gas water geld stroom,het is nu belangrijk dat we voorzichtig met elkaar zijn en het samen oplossen en waar hulp nodig is elkaar helpen.

Forum Lid
7 dagen geleden
Haha dat is voor mij juist hèt moment om suiker in te slaan🤣 Wordt meestal scheef aangekeken als ik een kilo of 15 op de loopband leg. Zelfs al eens door zo’n brutaal apenkind gevraagd wat ik er mee ging doen (vraag hem toch ook niet wat hij met zijn verdiende centjes gaat doen), ik zei “ik ben een zoetekauw” met een cynische lach van oor tot oor😁 Nu totaal geen last van!Van Pikketanus

Ik ben imker, en voed hier mijn bijen mee… 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 maart 2020

Chris, ik heb noodgedwongen Maaskantjes in een krat moeten kopen.
Alle halve liters uitverkocht. Nim is impressed!
Nu we op 43 corona doden zitten komt de klad er een beetje in.
Kwam na afrekenen een volle vrachtwagen met maaskantjes aankarren..tuurlijk.
Toch zouden we banger moeten zijn van een steekmug of onze lever-verslindende hobby.
Het is zeker rustiger op de weg en overal eigenlijk.
En nuttig werk verricht: Ik heb een 100 KM/pu begrenzer gemonteerd.
Een baksteen die eerst OP het gaspedaal lag nu er ONder geplaatst.

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 18 maart 2020

In België doen ze een Noord-Koreatje, we mogen naar buiten om te werken, wandelen max. met 2, eten , drinken, medicijnen en brandstof halen, en thats it. O,ja en natuurlijk gaan werken zolang de baas het kot niet gaat (moeten) sluiten. Alleen voedingszaken (max 30 minuten binnen) , en krantenwinkels (tabak), pompstations en banken zijn zo ongeveer nog open. Gelukkig heb ik nog genoeg Rum, Jenever, Cognac , Bier etc. Wat nu het ergste is de bejaarde kunnen nu niet meer heel de dag bij AH rondhangen, en zullen eigen koffie en kachel moeten betalen. Zelfs de hangouderen moeten van straat. 

Forum Lid
op 18 maart 2020

Ik drink elke dag wat kinine thee .
Paar x per week een glas absint daar zit ook kinine en valeriaan in .
ik weet niet of het werkt maar de meeste verkoudheden en griep zijn een dag sniffelen en verder weinig last .
als corona bij mij aan de deur komt jammer dan .
Ik zie wel .

ik probeer sowieso niet eraan kapot te gaan daar zou ik teveel mensen plezier mee doen en dat gun ik ze niet 😂😂

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 maart 2020

hier in duitsland geen problemen alleen wc papier ik versta het niet ! bier en spuitwater gehaald kippenvoeder nergens problemen ook mijn lottowinst gehaald ! bij de drankenhandel vertelde ze mij dat ze een grote voorraad hebben en als ik wil brengen ze het vanaf 5 kasten gratis thuis dus voorlopig alles in orde hier ! ook bij de supermarkten alles normaal hier (ok we hebben er maar 2 op 6km van hier )alleen heb ik voor onze 2 duitse herders wel extra eten voor 2 maanden besteld omdat de firma waar wij altijd bestellen ons een email stuurde dat het een paar dagen langer kon duren dus ?

gr erik en nu weer stoken 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 maart 2020

Hamsteren? Heb maar een stuk of 6 ketels, rum voor 30 jaar, (en nog 100 Liter molasse)  en Jan geeft 10% korting. Ben  nog bij de gelukkige die mag gaan werken, anders zou ik van verveling weer bij Jan moeten gaan inslaan. Heb nog 20 bomen en 150 meter haag te snoeien, maar dan is het gedaan. En Munckerik zijn voorraad begint ook alweer te slinken. Misschien binnenkort wat voedingsemmers regelen, zodat ik, van de zomer, wat meer mout kan gaan inslaan. Eten is er hier genoeg, hobbymateriaal is er nooit genoeg. Ik verwacht dat we hier in België tot na de zomer in ons kot (onze tuin) moeten blijven. Kortweg hetzelfde als normaal. 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 maart 2020

Hier zijn de meeste er vrij nuchter onder op een paar egotrippers na die allemaal shit tickets gingen hamsteren brood en meel. Ik blijf er nuchter onder volg de voorschriften op en meer kun je niet doen om de druk in de ziekenhuizen zo laag mogelijk te houden en dat er niet meer slachtoffers gaan vallen dan de griepvirus van 2017 2018 toen er 9.000 overleden aan de griep Ik zou 14 april nar Australie tot 14 mei, gaat dus niet door. Speciaal zo geregeld om rond 24 mei weer melasse te regelen, is het plan.

Forum Lid
5 dagen geleden

Aahh. super ik vroeg mij al af waarneer de nieuwe batch melasse besteld kon worden.. hahaha.. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 maart 2020

Nederland nog niet in lockdown welliswaar, Zeeuws-Vlaamingen eigenlijk wel. Mogen België niet in (tenzij werk) of door (om bij breda te komen vandaar eventueel verder het land in). Om elders in Nederland te raken nog altijd verplicht om tol te betalen. Het is niet de prijs van de tol die me stoort overigens, maar meer dan één principe.
Niet dat ik nu elders in Nederland moet zijn trouwens, maar toch geeft het een bekrompen gevoel.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 1 week geleden

@Pikketanus Je kunt ook denken, als ik er niet fatsoenlijk af kan, dan kan er ook niemand onnodig op. Als er niemand op kan, dan blijft de ziekte makkelijker uit de buurt te houden, en dus zijn jij en je dierbare veiliger. Hier in de straat komt iedereen wandelen, lekker gezellig, maar de poort blijft op slot, voor iedereen. De kinderen zorgen nu dat pa beter met skype kan omgaan, omdat de kleinkinderen dat willen, (en ik van de baas des huizes moet.)

Forum Lid
7 dagen geleden

Als we ons aan de regels houden,dan is het vlugger voorbij.ik blijf mooi thuis.heb altijd al een voorraad voor 6 mnd.in huis,dus hoef nergens heen.ik heb er geen zin in om met 68 iets op te lopen,wat niet nodig is.blijf gezond allen zo dat we nog lang van onze zelfgestookte borrel kunnen genieten.😘

Forum Lid
7 dagen geleden

Voor alle leden die in de gezondheidszorg werken en of hun steentje bijdragen,en natuurlijk ook niet leden 👏👏👏👏👏bedankt.

Forum Lid
7 dagen geleden

Kan, maar de gevoelens omtrend Westerschelde tunnel zitten diep geworteld bij meerdere Zeews-vlamingen. Het is een vorm van discriminatie onze ogen. Bijkomend nadeel, 1 coffeeshop; nog bucht ook. Dus altijd tol betalen. Terwijl de tol zogenaamt al ontheft had moeten zijn.
Ze hebben naast de brug over het kanaal een tunneltje er bij gebouwd, en de kosten bij de tol gelegt. Daardoor is de periode van de tol verlengd.
“Alsjeblieft, hier heeft u een sigaar uit eigen doos.”.
Corona is ook hier al aanwezig, dus kan ook denken als ratten in de val, zeker met de hoge vergrijzingsgraad hier.

Idd Chris, ik ben niet van de regeltjes heb er liever lak aan, maar ik zie de ernst van de situatie zeker wel in. Heb een moeder in ouderezorg dus ik moet zeker alert blijven. Helaas nog niet iedereen al lijkt het toch al wat beter door te dringen.
Uiteindelijk zou iedereen z’n steentje moeten bijdragen in de vorm van preventie. Dus iedereen; bedankt!😉

Behalve de tol want dat is een klootzak😃

Forum Lid
7 dagen geleden

Hier is het rood,zijn veel zieken,maar daar hoor je op het nieuws weinig van,maar wij Limburgers zijn gewend dat we er niet bij horen,dus je bent niet alleen,toen hier voor een paar jaren terug het water 1.5 meter in de straten stond en er ergens een dijkje door dreigde te breken was Limburg weer snel vergeten toen stonden ze bij dat dijkje,vind je het dan gek dat we hier de overheid niet vertrouwen.komt mischien om dat we tot 1914 gestreden hebben om bij Belgie te willen horen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 6 dagen geleden

Net de huisarts op visite gehad ik mocht niet bij hem langs . Hij kwam binnen kompleet verkleed . Ik vroeg of ze nu al gelijk cliniclowns stuurde .
maar alle gekheid op een stokje ik zit thuis en ook mijn gezin mag de deur niet uit .
EN een stapel medicijnen omdat ik een lichte longontsteking heb .
Ik dacht gewoon een verkoudheid en dat is standaard deze tijd van jaar.
ik ben nu ook verdacht van dat ik corona heb .
Als alles stabiel blijft hoef ik niet naar ziekenhuis.
DUS als ik minder online zal zijn komende dagen voel ik mij slechter dan nu .

Het fijne is het meedenken van deze maatschappij .
Mij vrouw belde Albert Heijn ofwat boodschappen op de stoep kon worden gezet en dan via tikkie betalen .
Het antwoord van de grootgrutter was kort .
Doen we niet !

De winkeliers zeggen niet te hamster en voorraad in te slaan en het is niet nodig maar als puntje bij paaltje komt
Zie je wat een hypocriete pleuris wereld dit is .

ik kuch wel door en kom er wel .
Alleen op rantsoen dus.

FUCKT

Crew member
6 dagen geleden

Ja Rob, bezorgservice was gisteravond al bij Radar op tv dat supermarkten bezorgservices totaal overbelast zijn. Dus laten bezorgen bij de buren gaat hem ook niet worden met een wachtrij van 3 maanden(Deen).

Maar wat beroerd voor je. Ik hoop dat je er een beetje gunstig gaat doorrollen.
Van harte beterschap maat! X

Crew member
6 dagen geleden

Meelezende Fryslan Moonshiners:
Kunnen jullie af en toe wat voor Robbert doen?

Forum Lid
6 dagen geleden

thanx Marnix .
Ja bezorg diensten snap ik dat ze druk hebben .

Ik vind wel een rare situatie nu .
Ze zeggen niet hamsteren we houden rekening met klanten maar zodra he huis op slot gaat dan ben je het bokje

Crew member
6 dagen geleden

Ja klopt,ookal klopt het wat ChrisV eerder al zei: De NL overheid raad een voorraad aan voor tenminste 2 weken. En een noodpakket (preppers kit) Dit heeft mijn mams standaard altijd al in huis.
Nu is het wat tegenstrijdig. Niet hamsteren maar inderdaad, mocht er toch nog een totale lockdown komen, dan ben je inderdaad fucked up…

De hamsterweken van de Albert Heijn zijn ook opgeschort…

Forum Lid
6 dagen geleden

Ach ja overheid heeft 2 verhalen .
Winkels doen beloftes maar als puntje bij paaltje komt moet je jezelf redden .
En nu zit ik thuis voor zo lang het duurt .

Forum Lid
6 dagen geleden

Sterkte

Forum Lid
6 dagen geleden

dankje sneurebreut .

Forum Lid
6 dagen geleden

had het voor 2 weken ook robbert  veel rusten gezond eten  en in de zon man ! ben vandaag voor de eerste maal in de tuin gaan werken 5 uurtje en voel me goed !!!! veel beterschap robbert

gr erik

Forum Lid
6 dagen geleden

Dankje Erik

Forum Lid
5 dagen geleden

Prednison , codeïne , amoxiline , pulmicort , salbutamol , tramadol . dagje met koorts en alleen wat t.v. kijken en hopen dat het snel opknapt .
vrouw en kinderen ook meteen opgehokt.
En buren lopen hier in huis te kijken voor de sensatie .

Niet mijn idee van vrij van werk zijn .

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 6 dagen geleden

Corona is een ernstige zaak. Maar waar ik helemaal beroerd van wordt zijn die deskundigen die met hun excelsheetjes het onheil 10-voudig versterken. Dus: een nieuwe RIVM hygiene richtlijn: verwijder onmiddelijk die deskundigen van de buis.

Forum Lid
6 dagen geleden

Ik rij morgen weer,ben blij Adriana houd mij hier gevangen,is erger als in detentie.mijn baas weet dat ik de bus ontsmet heb(daar is voorloop ideaal voor)en daarbij de meeste colega’s die ik heb zijn op leeftijd en zijn er diabeten hart en longpatienten bij,dus rij ik,had ik ook al aan mijn baas aangeboden.

Crew member
6 dagen geleden

Chris, goed ventileren. En je hebt BALLEN!!
Evenals iedereen hier met de juiste instelling.

Maar altijd veiligheid voorop voor zover als mogelijk is.

Forum Lid
6 dagen geleden

de arts had een heel ander verhaal ook dat van de media, Sneurebreut . De gewone griep heeft tot nu toe dit jaar ook al meer dan 1000 doden gekost in Nederland .

IK val zelf net nog niet onder de 60’ers maar val wel onder de risicogroep . ik zit nu aan prednison en we zien het allemaal wel . Net als dat kut clowntje zei ” altijd blijven lachen “

Forum Lid
6 dagen geleden

Nim ik heb het geluk dat ik met 68 nog gezond ben.ik heb mijn werkgever aangeboden  om gratis te rijden,hij mag mij 24 uur per dag bellen,er zijn mensen die naar chemo moeten ,nierdialise,etc.ik ben niet de persoon van IK,momenteel zitten er ook mensen bij ons die gestrand zijn,hier staat het hart open voor ieder die ons nodig heeft.wat je zaait krijg je terug.het is nu niet het moment om een egoist te zijn,wij mogen de zwakkere niet vergeten en mensen die van ons afhankelijk zijn,er staat een kruis met vleugels op mijn rug getatoeerd,dat betekend God breng mij gezond terug.en daar vertrouw ik op.

Forum Lid
6 dagen geleden

weet het niet bij mij was het wat anders dan een gewoon griepje ja had ook een lichte longontsteking 2 weken na een verkoudheid maar ik kom niet buiten of in eigen tuin en op laatst 2 dagen lummels olie genomen en ja veel man snachts de ganse wereld gezien maar wel vandaag 5 uurtjes in de tuin gewerkt ok de rug doet pijn nu maar das niet erg vanavond nog maar wat van lummel nemen 

 ik hoop op een goede gezondheid voor de forumleden en vrienden en hou jullie sterk

gr erik

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 6 dagen geleden

Erik, een zonnetje pakken doet wonderen. Tussen 15.15 en 16.00uur heb ik even lekker met een biertje gekeken naar de werkelijk streeploze hemel. Door Corona maatregelen hebben we geen vliegverkeer meer, dus geen condens strepen. Hoe blauw is hemels blauw boven NoordHolland:


Extreem rustig op de weg. Veel winkels dicht. Eerst vandaag naar de supermarkt geweest. Er waren 10 winkelwagentjes in omloop. De rest kon je geen muntje invoeren. Ja, het kon wel maar het kettinkje schiet niet los.(door winkel geblokkeerd). Gelukkig had ik een (gratis) kar, hoefde niet te wachten. Binnen handen ontsmetten met gel en shoppen maar. Wil jij nou een eigen prive kar? Neem een betonschaartje mee. Grapje-niet doen.


Toen in de achtertuin zoals je al zag met een biertje erbij een beetje vitamine D gepakt.
Nog een gesprek tussen 2 vogels meegeluisterd:

Vogel1: Hoi, zullen we een wipje maken en eerst even lekker snavelen???

Vogel2: ehh…neej, ik ben een trekvogel…

En weggevlogen. Ieder een andere richting…

Tot zover Nim Corona Covid-19 report 25-03-2020, hou jullie allemaal taai en voor nu cheers en bye!

 

Crew member
6 dagen geleden

NOS Teletekst    RIVM:groei coronavirus neemt af  

De maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om de uitbraak van het coronavirus zo goed mogelijk te beheersen,hebben ertoe geleid dat de groei van de uitbraak afvlakt.
Dat zei
Jaap van Dissel,de directeur van het Centrum voor Infectieziekten van het RIVM in een briefing aan de Kamer.
Volgens Van Dissel is er sprake van een
positieve trend:het lijkt erop dat de maatregelen ertoe hebben geleid dat iemand met het virus dat niet meer aan twee anderen overdraagt,maar nog maar aan ongeveer één persoon.
Hij benadrukt wel dat er nog onzekerheid is omdat er nog onvoldoende data zijn.

 

Nim: Dus nog niet al te vroeg juichen maar dit geeft de burger wel weer een beetje moed.

Forum Lid
5 dagen geleden

Ik heb zojuist 4 liter van 93 % gedoneerd aan een huisartsen praktijk voor het ontsmetten.

Ondanks dat het illegaal gestookt is, voelt het goed 👌.

Groet, @ndré🥃😎

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 5 dagen geleden

https://www.facebook.com/1828227117/posts/10212828245620789/?funlid=qU6kQVKrcbbWwqZ7&d=w&vh=i hoe serieus moet je dit nemen? Is 5G de boosdoener in Wuhan en de rest van de wereld

Crew member
5 dagen geleden
Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 5 dagen geleden

(vervallen) Ik krijg het verzoek van ambulante thuiszorg Kennemerland om hier te vragen of iemand nog toevallig medisch goedgekeurde mondkapjes kan fixen. Enkele exemplaren is al genoeg.
Je weet maar nooit…
Ik heb ze al getipt dat ze het rode kruis ook kunnen vragen maar dat schijnt momenteel traag te werken omdat ze alles wat binnenkomt eerst uitgebreid moeten checken,vandaar.
Update: facebook oproep doet wonderen, ze zijn al voorzien nu.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 5 dagen geleden

Fuck corona. De pot op met fakenieuws. Weg met virologen met excel-sheets.

Solly

Forum Lid
4 dagen geleden

Vergeet de archeologen niet! Bemoeien zich te veel met oude virussen vanuit de oudheid.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 5 dagen geleden

In de distilleerderij van Hooghoudt rollen de komende weken niet alleen flessen jenever van de lopende band. Het Groningse bedrijf gaat ook desinfecterende alcohol maken voor de zorg.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/220389/Niet-om-te-drinken-Hooghoudt-maakt-alcohol-voor-de-zorg

Of kijk het filmpje van RTL Nieuws:

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/video/5070776/destilleerderij-maakt-desinfectiemiddel

Ps ik had dit even gemist maar dit is van 23-03-2020 dus de productie is nu vol op gang.

Forum Lid
4 dagen geleden

Vandaag naar Utrecht gereden.de borden boven de autoweg worden nu erg nuttig gebruikt.het viel mij trouwens op dat er weinig verkeer was,dus het CO2 zal nu wel dalen zeker met de vliegtuigen die op de grond staan,zullen de mensen rond schiphol  wel moeten wennen aan die stilte.ik zie nu ook op straat dat de mensen er rekening mee houden,jammer dat de jeugd er nog niet helemaal bewust is vd.ernst.

Forum Lid
4 dagen geleden
ik zie nu ook op straat dat de mensen er rekening mee houden,jammer dat de jeugd er nog niet helemaal bewust is vd.ernst.Van ChrisV

Inderdaad. Als je op een smal stuk mensen tegenkomt gaan ze bijna allemaal achter elkaar lopen, was een paar dagen nog helemaal niet zo.

In het parkje bij ons om de hoek hangen de jongeren nog steeds ’s avonds. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde die de dag erna weer de hele dag in de supermarkt staan (of hun zus/broer etc).

 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
15 4 dagen geleden

https://archeologieonline.nl/nieuws/dodelijke-pandemie-azteken-bekend

Forum Lid
4 dagen geleden

Als je zo lang misbruik maakt van deze planeet,ontbossing luchtvervuiling dumpen van alle troep in de natuur,watervervuilt,dieren uitroeien.etc.we willen alleen hebben en als we het hebben dan wordt het heel snel bij het vuil gezet.als ik mijn lijf niet goed onderhou wordt ik ziek zo is het met onze planeet ook,en krijg je zo iets.we drinken en eten vervuilt eten en krijgen vervuilde lucht binnen,onze grond water en lucht is vervuild.dan kun je zo iets verwachten.

Forum Lid
4 dagen geleden

Vandaag weer kinderen gereden waarvan de ouders in de verzorging werken,ik rij een bus zonder bescherming,de ander bussen zijn voorzien met speciale cabines.die heb ik nog niet.alle oudere en zwakkere chaufeurs rijden niet dus mijn baas schat mij jonger😂 ik desinfecteer mijn bus met voorloop van 70 – 80% die ruikt als een kroeg😂ontsmettingsmiddel heb ik ook voor mijn handen.maarrrr Adriana maakt zich veel zorgen,dat begrijp ik ook wel ben ook 68,ik weet dat ik risico loop maar ik heb haar beloofd om voorzichtig te zijn.er zijn veel mensen die meer risico lopen dan ik.en daar rij ik graag de kinderen voor.nu is het Wij,niet ik.

Forum Lid
4 dagen geleden

chris pas toch maar op vandaag 2 vrienden van mij in belgie gestorven aan het coronavirus en er was er ook 1 bij die dagelijks met schoolkinderen reed dus chris pas een beetje op vriend

 

Forum Lid
4 dagen geleden

Dank je,evds3 een bekende van ons ook op intensiefcare.ik ben voorzichtig maar zal iemand moeten doen,Adriana is er ook niet blij mee,maar is voor mij een principe,niet ik maar wij,die ouders van die kinderen staan nog dichter bij het vuur.zo kan ik iets doen zo dat zij levens kunnen redden.ik weet dat ik 68 ben en verhoogd risico loop maar ik heb beloofd dat ik 105 wordt.ik ben gelukkig goed gezond.

Forum Lid
3 dagen geleden

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe blijf gezond,ben lief voor elkaar,samen proberen deze ramp boven te komen,het is niet meer ik,maar we moeten nu voor ons allen zorgen,blijf binnen,en ga alleen naar buiten als het echt moet.het is onze gezondheid en ons leven, en van onze naaste waar het nu om gaat.

Forum Lid
1 dag geleden

Wat mij opvalt dat je over Limburg niets hoort.alleen dat er files staan aan de grens met Belgie.terwijl wij ook een van de provincies zijn die het hards getroffen zijn.??

Forum Lid
1 dag geleden

Het ziekenhuis in geleen is zo goed als door de mondkapjes heen.

ook de beschermende kleding is op.

het is werkelijk godsgeklaagt.

Forum Lid
1 dag geleden

Doe voorzichtig Chris! en idd natuur laat niet met zich sollen

Forum Lid
1 dag geleden

Idd Hannibal zeker godsgeklaagt

Forum Lid
21 uur geleden

Ik heb vandaag een mondkapje gekregen,die kan ik verversen met keukenrol.zou voldoende zijn voor ons.ik ben er in elk geval blij mee,ik rij kinderen van ouders die in de zorgsecter werken en vanmorgen zat er eentje te hoesten ,dus straks mondkapje op.ik ontsmet mijn bus wel heel goed.ik heb ook spul voor mijn handen.ik hoop dat het vlug voorbij is,doe voorzichtig.en blijf binnen ik kom alleen buiten voor mijn werk,ik mag ook niet verkouden worden,dan mag ik niet rijden en we hebben al veel chaufeurs die of te oud zijn, of gezondheidsproblemen hebben.

Crew member
21 uur geleden

Toch weer de ChrisV keukenrol truuk. Man, je bent een held en het is inderdaad Godsgeklaagd dat je het moet gaan doen met gebruikt materiaal, aangevuld met keukenrol. Schrale troost, mijn vriendin werkt in de zorg en zodra ze iets aangeboden krijgt aan prof.beschermende middelen ben jij werkelijk de aller eerste die een postpakket krijgt met goeie shit.

Forum Lid
19 uur geleden

Ach ik red mij wel,maar waar ik mij wel aan erger zijn de bussen van uitzend buro’s die met 8 polen rond rijden en dan de Aldi inlopen,ze werken vaak op div.locatie’s,en alleen de chaufeus heeft soms een mondkapje voor.en dan stoppen 3 vd.bussen voor de Aldi.handhaving? en de locaties waar ze verblijven? als ze ziek worden dan vliegen ze de straat op.🤬

En ik heb wel geprobeerd om dat door te geven,na mij van het kastje naar de muur gestuurd te hebben 5 nrs.gebeld heb ik het opgegeven.

Crew member
19 uur geleden

Hier in de noordwest hetzelfde verhaal. Polen zijn ingehuurd om de Afsluitdijk te verhogen maar vormen nu een hoger risico dan hoog water ellende, door totaal overal schijt aan te hebben, vooral in de supermarkt en in de hotels waar ze verblijven.
Lachen vergaat ze pas als ze doodziek zijn en met een videoverbinding in doodsangst roepen om hun moeder. Tot het zo ver is gaan ze lekker door met besmettingsfeestjes.
Als je ze er op aanspreekt (engels) begrijpen ze je natuurlijk niet… Lekker schoudertjes ophalen en gaan. Lekker bezig jongens.

Forum Lid
18 uur geleden

Zijn de werkgevers ook schuld.mijn baas heeft vanmorgen 1 uur gereden om mij een mondkapje te brengen.heeft ze speciaal laten maken,informatie krijgen wij genoeg van hem.het is een groot bedrijf met een baas die mens is we spreken hem ook gewoon met zijn voornaam aan,ook hij is bezorgd om ons.dus voor zo iemand doe ik mijn best,ook voor de mensen die aan het vuur staan om mensen te redden.het kapje wat ik heb moet voor ons voldoende zijn.ik desinfecteer het met 70%😂 na elke rit,ruikt lekker.het voordeel is dat ze geen alc.controle’s houden😂😂😂en keukenrol om te verversen heb ik genoeg.niet dat ik mij geen zorgen maak,maar het is nu eenmaal zo.ik hoop dat de elende vlug voorbij is,kreeg vanmorgen bericht dat een goede bekende er aan overleden is.3 jr ouder dan mij.en mijn schoonbroer zit met koorts thuis,maar die is 35 jr en verder gezond.na die berichten maakt Adriana zig nog meer bezorgd om mij,maar ze begrijpt en steunt mij.ik kom alleen buiten om te rijden en krijg ook geen bezoek.veiligheid voor alles,ze weten dat ik moet rijden.

Forum Lid
15 uur geleden

Vandaag vroeg mijn buurman Chris je bent aan het rijden,maar jij bent ook niet meer de jongste,of krijg je nu extra betaald,mijn antwoord ja extra goed gevoel,en het geld gaat naar de belasting,hij moest er wel om lachen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren