wat stoken jullie op dit moment ?

Geupdate op 17 februari 2019 in Stookforum
300 op 21 november 2018

ik zondag een sugerwash met de T500 dinsdag 25 appelstook en morgen 25l pruimenstook

 
  • Geliked door
Antwoord
18 op 21 november 2018

Ovengedroogd berkenhout.

Forum Lid
op 21 november 2018

en wat doe jij er mee erik ?

Brouwmaat
op 21 november 2018

De kamer verwarmen 😉

Forum Lid
op 21 november 2018

erik

ja hallo ik pellets

hahahaha

gr erik

Brouwmaat
op 21 november 2018

Hij was flauw ik geef het toe 🙂

Forum Lid
op 21 november 2018

erik 

nee moet kunnen

gr erik

Forum Lid
op 21 november 2018

Hahaha.

Lul!

 

ik binnenkort appels heb er zin in. 

 

 

Admin
op 21 november 2018

Ik even niets, heb meerdere Kilnerpotten waar ik borrels uit kan tappen. Nu eerst de tomatenwijn afwachten.

Lummel, jij kunt Pils gaan maken. Zie topic Bio Brouwmaat ??????

Forum Lid
op 21 november 2018

Net mijn druiven klaar op eiken en walnootdoppen gezet en nu in flessen aan het doen kwam een kink in de kabel,ben met Adriana gaan proeven,dus morgen de rest in de flessen,heb er nu 41 gevuld min een die we nu leeg maken 40 morgen nog 40,staat nu 80 ltr mais te vergisten en 20 ltr.rode wijn.en dan kijken voor wat nieuws,denk appels.heb nu ongeveer 200 flessen maar een jaar heeft 365 dagen dus kom nog te kort.??????

Forum Lid
op 21 november 2018

Worden mischien twee flessen,moet rustig aan doen morgen werken.??

Forum Lid
op 21 november 2018

Was het maar waar zit midden in de ‘ campagne’ daarna appels stoken en het sap opnieuw vergisten met relatief goedkope mout voor wodka . Baal stond er nog vanaf de kirsch

 

En dan poeh  poeh

 

is er bier en hopelijk pils. Maar eerst nog een oogstfeest want wat een oogst was het. Sssst we zijn geen drugsforum. Mijn Jack Herer van sensiseeds staat nog steeds. Geen rot en meeldauw. Voor jou Nimrax info. Had je ook privé kunnen appen maar voor de gene die het aan gaat, het kan dus

Forum Lid
op 21 november 2018

Als je maar het bloedalcohol spiegel in de gaten houd ik werk er momenteel aan,staan 40 volle flessen op de tafel die ik net gevuld heb waren er 41 worden er volgens de berekeningen 39 tja met deze warmte verdampt het snel????????huisarts en gezondheidsfanaten zeggen veeeeel drinken

Forum Lid
op 21 november 2018

hallo 

 mijn T500 draait op volop daar dient die ook voor alle 2 of 3 dagen stoken en rustig alles laten rijpen in de kelder

 

Forum Lid
op 21 november 2018

Chris je zuipt met gemak een fles van deze superieure kwaliteit per dag. Ik ook. Waarom maakt drank uit de winkel ziek? ik wil echt niet het idee geven dat ik in waanvoorstellingen leef maar begin bijna te geloven – dat er wordt geroitzooid en gefraudeerd wisten we al- dat we worden vergiftigd?

 

Ben ik gek? In ieder geval koop ik geen bewerkt voedsel meer al is het alleen al omdat er halal in verwerkt zijn. Doe ik niet aan mee, eigen puntje maar ik vertrouw het niet meer. We moeten terug naar de basis.  

Forum Lid
op 21 november 2018

Lummel in alles wat we in de winkel kopen zit rotzooi verwerkt,ik probeer zo veel mogenlijk zelf te maken,maar wat ik nog veel erger vind?dat de kinderen nu al vergiftigt worden met medicijnen.je weet ik rij taxi met kinderen met problemen,als ik dan het grootste deel van de ouders hoor zeggen ,heb hem vandaag een half pilletje meer gegeven,dan is hij wat rustiger,dat kind heeft zijn nieren en lever eerder naar de kloten dan de grootste alcholist.de ouders zijn zo simpel die geloven elke docter en therapeut.ze jagen achter het geld voor die klote badkamer of keuken,en nemen een kind net als een hond hebben er geen tijd voor maar het hoort er bij.duw ze maar vol medicijnen dan zijn ze rustig.tja dat word de toekomstigge generatie,ben er nu al bang voor.

Forum Lid
op 21 november 2018

Kinderen worden inderdaad compleet vol gedouwd met zooi. Overigens voor de volledigheid, nu ik mijn vorige reactie nog eens overlas, een fles sterke drank per dag lukt alleen bij fruit gestookt of wodka van graan. Rum krijg ik in die hoeveelheden niet weg en alcohol uit suiker heb ik minstens een jaar niet meer gedronken. Wil ik miet eens meer. Niet te vergelijken met graan of fruit. Maar kost ook geen drol en nog altijd veel beter dan de winkel. 

Forum Lid
op 22 november 2018

Lummel een fles per dag kom ik niet aan een per week haal ik gemiddeld wel.maar die troep uit de winkel drink ik al jaren niet,of ik moet ergens zitten waar ik er niet onderuit kom.ben uitgenodigt om met kerst uit te gaan eten,niet mijn ding,ik heb een hele goeie kok thuis.en anders kook ik zelf wel,maar soms ontkom je er niet aan.

Forum Lid
op 22 november 2018

Ik ook niet maar gebeurde van de zomer met kirsch wel eens, lekker tot snachts buiten. En de volgende dag geen kater. Wonderlijk. Hoef ik met zooi uit de winkel niet te proberen. Maar wel verschillende keren herstookt en misschien helpt dat ook en dat gebeurt met goedkope drank uit de winkel natuurlijk niet. Dat is gewoon goedkope alcohol met essence. 

Forum Lid
op 22 november 2018

Ja zes weken Roemenie betekend voor mij zes weken drie keer per dag lam.wat een conditie heb ik nog??????hier is alleen als er bezoek komt(heb ik gelukkig veel) en de weekeinde tja begint op vrijdag middag.?en als ik zin in een borrel heb.dus valt wel mee?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 november 2018

Lummel , Dat tussen de wijnen en likeuren uit de winkel ook dranken zitten van een ” mindere ” kwaliteit komt door transport kosten . een groot aantal dranken en wijnen worden met vriesdroog systeem ontdaan van het water en stabilisators toegevoegd Hierdoor kun je in geconcentreerde vorm meer vervoeren . Water is overal te verkrijgen dus worden die dranken opnieuw aangevuld met water en opnieuw gebotteld in bottelarij in land van bestemming en ook een aantal daar kunstmatig weer verouderd . Er zijn ook drank fabrikanten ( ik durf dit niet eens distilleerderijen te noemen) waar alcohol per tankwagen binnenkomt en de essences en extracten gemaakt elders in de wereld uit emmers wordt toegevoegd . Ik noem geen namen maar er zitten paar grote bekende in Groningen en Amsterdam

Forum Lid
op 22 november 2018

Laat dat maar anderen drinken.?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 november 2018

Bij mij staat een emmer met Odin’s roggebroodwhiskey te fermenteren. Hopelijk dit weekend stoken, dit is generatie 2. Generatie 1 staat nog te rijpen, zat vorige week nog niet veel smaak aan. Verder rijpt er een potje honingmoonshine, een potje basilicello en een litertje gin.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 22 november 2018

Ik heb momenteel twee soorten appelcider. De lid/aldil appelsap 10×1,5liter op stookwinkelgist.
De bio, zelf geperste appelsap van 5liter staat wild te vergisten.
Bosbessencider 20liter 1,5 bierkrat vol in de nagisting op fles.
Een quickfix bierpakket van 10 liter USA beer ook gebotteld in nagisting modes.
Volgende project: Muncky bio beer Xmas ale, 20 liter.
Maar nu eerst koffie zetten, Robbert komt zo even bij me thuis voor een bakkie.

Forum Lid
op 22 november 2018

Ik ben vanmiddag begonnen de mout uit mijn whisky Mash te filteren, nog een paar dagen laten klaren en dan stoken met mijn T500. daarna op eiken brandhout, 2,5 jaar gedroogd in het houthok en bewerkt met de brander

Word HEEEEERLIJKE Whisky. 

Groet, @ndré??

Forum Lid
op 22 november 2018

He Nimrax ik wist niet dat jij zoveel zuipt,en dan iets van mij zeggen.van kwaadheid drink ik er nu een (is goeie smoes om te drinken)??????

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 22 november 2018

Ik ben een jonge jenever aan het stoken. Degene die ik al had gemaakt smaakt naar “Notaris” volgens een ouwe rot die al jaren aan de jenever is. Omdat hij niet zo gek is op de Notaris ben ik bezig met eentje met geen koriander en dan mengen. Drink het zelf niet

Forum Lid
op 22 november 2018

Drink jij je eigen spul niet?vreemd?

Forum Lid
op 23 november 2018

Proef er van, maar jenever is niet mijn ding. Maak de jenever graag voor die ouwe. Ik het plezier van de stook en hij van de drank 😉

Forum Lid
op 23 november 2018

Ik vind jenever ook vies. 

Forum Lid
op 23 november 2018

Ik ben ook geen jenever drinker,maar ?dat je het voor hem doet,goed bezig zo.??

Forum Lid
op 23 november 2018

Ik stook op het moment niets zit te wachten tot mijn mais klaar is,en ook nieuwschierig wat het word.

Forum Lid
op 24 november 2018

Ik suikerwash om advocaat en baileys te maken. Wel saai maar de appels laat ik nog effe staan. Misschien durf ik wel niet. Stel dat het na al die moeite niet te zuipen is. 

Forum Lid
op 24 november 2018

lummel

met die appels lukt met de T500 en copperdome altijd 

ik begin deze middag na het winkelen weer aan de pruimen

Forum Lid
op 24 november 2018

Ik ben ook vaak blij verrast geweest maar heb wel een trauma opgelopen toen ik Aldi appelsap had vergist. Ik heb dat kunnen weg gooien. Ik hoop dat vers compleet anders is. Maar heb jij al eens de recepten van advocaat en baileys gemaakt? Je weet niet wat je proeft. 100 keer beter als in winkel, zowel de advocaat als de baileys en dat laatste had ik niet verwacht. Heb ze naast elkaar geproefd en wat een waterzooi is die baileys. Dat dit een wereldmerk is, onbegrijpelijk. 

Forum Lid
op 24 november 2018

nee nog nooit gedaan mijn vrouw maakt wel als we teveel eieren hebben er advocaat van maar dan met witte rum uit de winkel maar werp de recepten en maar op hier kan ik het proberen

Forum Lid
op 24 november 2018

Ze staan hier op het forum je hoeft alleen maar de zoekfunctie te gebruiken. Het is veilig Jan heeft mij gevloek gewist want het ging niet gelijk goed met de advocaat.

 

Ik gebruik het blauwe zakje gist maar ik zat net in stookwinkel te kijken omdat ik een advertentie van brouwmarkt kreeg met pure gist van still voor 7,75, gauw kijken bij Jan of hij hem had en was zelfs 6,00. Die moet vergist worden rond 18 graden en dat is in de winter haalbaar dus dat verschil ga ik proberen. Schonere alcohol zou je niet kunnen krijgen en ik geloof het ook. Zeker met kool erbij. 

Forum Lid
op 26 november 2018

Net gekeken de mais staat nog als een gek te vergisten,denk dat het deze week nog niets word,ben nieuwschierig,maar heb geduld.dit aankomende weekeinde heb ik het zowiezo druk,heeft het tijd om te klaren.nog vooraad genoeg,kom de winter wel door.?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 26 november 2018

De Bio-Brouwmaat whiskey heeft nog even nodig dus heb ik een turbo suikerwash gestart en nu aan het stoken voor het recept van Robbert, walnoot likeur 2…

Brouwmaat
op 26 november 2018

Is het maischen goed gegaan en heb je een goed start SG gehaald Serge?

Forum Lid
op 26 november 2018

heerlijk met de feestdagen een walnoot likeur .
Ook lekker over ijs .
Zelf Bezig met 8 liter Franse absint en 8 l , Zwitserse absint ( ik hou van variatie ? )

Forum Lid
op 26 november 2018

Robbert, heb je de alsem die ik je meegaf al verwerkt in de absint?

Forum Lid
op 26 november 2018

@Erik: Ik zat op 1048 Erik dus dat gaat helemaal goed komen. 

@Robbert: morgen maar eens even de noten kraken…

Forum Lid
op 26 november 2018

Nimrax , Ik heb 8 liter voor oud franse absint Verdeeld in 3 liter met de alsem van jou en 5 liter op alsem van gehele struik . Dat is alsem waar alles van wortel tot top inzit .
Even zien hoe het verschil is .

Forum Lid
op 30 november 2018

Zit te wachten tot mijn mais uitgegist is borreld nog goed en ruikt lekker,dus nog even geduld.😏 de wijn staat ook nog te vergisten,smaakt ook goed.ben benieuwd wat die mais word.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 30 november 2018

vandaag al 25 liter versneden in 10 liter aude vie framboos , 5 liter plus een fles framboos brandy , 5 liter plus 2 flessen framboos wodka, 9 flessen sweet moonshine . straks nog 10 liter cuberdon maken en 5 liter iets anders . ik zit vandaag merendeel in de rode likeur 😉 . en dan mss nog een keteltje of 2a3 suiker water verstoken. maar eerst achter 100 nieuwe lege flessen plus pp capsules en porto stoppen. ik moet toch binnen een paar maand terug op 500 liter komen 🙂 om de zomer door te brengen zonder zorgen :O wat een werk zeg 😀

mvg

 

Forum Lid
op 30 november 2018

Gerdy je bent goed bezig,lijkt wel op werken😂maar als de winter komt is er ook genoeg in huis beter mee dan om verlegen👍

Forum Lid
op 30 november 2018

Vandaag Whisky gestookt. Puur naruur.

Half om half moet, peat en gewoon een mix, verder geen toevoegingen. Ruikt al heerlijk, nu nog een tijd staan op eiken brandhout. Cheers

Groet, @ndré😎🥃

Forum Lid
op 1 december 2018

Proost,goed bezich,ik ben nog aan het wachten tot het uitgegist is,en ben benieuwd wat het word.🤔

Forum Lid
op 1 december 2018

ik begin dadelijk aan de pruimen weer om mijn gedachten wat te verzetten want laatste donderdag sloeg het noodlot toe motor van de auto stuk en dat gaat geld kosten

Forum Lid
op 1 december 2018

Ja die verassingen ken ik,ik denk dan altijd alles komt goed,zo niet dan kan ik er toch niets aan veranderen.maar komt nooit uit.ga lekker die van pruimen stoken mooi muziekje er bij en laat je hypnotiseren door het straaltje wat uit de ketel komt.

Forum Lid
op 2 december 2018

Heb net mijn koelvat alvast gevuld met water uit de regenton,200 ltr.kan de regenton weer vol lopen,we wachten op de mais die staat no te gisten.ga er maar een drinken krijg ik weer een lege fles,😂😂😂heb ongeveer nog 100 lege staan.😇

Brouwmaat
op 2 december 2018

Regenton wordt vandaag weer goed gevuld Chris 😉

Forum Lid
op 2 december 2018

Milieu bewust he,kost niets en spaar goed drinkwater.en €2- voor het geld hoef je het niet te doen,maar ik gebruik ongeveer 2000 ltr water per jr.om te stoken,en vind het jammer om daar schoon drinkwater voor te gebruiken,het koelwater gebruik ik erna voor de planten en om mijn tuin mee schoon te spoelen.elk beetje helpt ons millieu.

Brouwmaat
op 2 december 2018

Daar heb je helemaal gelijk in Chris. Goed bezig!

Forum Lid
op 2 december 2018

Voor mij is moonshine niet alleen drank stoken maar een wijze van leven.ik heb veel respect voor de natuur,ik ben er een klein deel van,als ik geen respect voor de natuur heb heb ik ook geen respect voor mij zelf,en de mensen om mij heen.ik probeer dat ook mensen om mij heen aan hun verstand te brengen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 december 2018

Dit weekend een striprun gedaan voor roggebroodwhisky op basis van pilsmout i.p.v. suiker.

Wat nieuwe wort op het gistbed gedaan, als dat uitgegist is dat ook strippen en alles samen in een fijnstook verwerken.

Forum Lid
op 3 december 2018

Goed bezich geweest.👍

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 3 december 2018

Gisteren een neutrale stook gedaan met blauwe zakje turbo in een schone t500 en de alcohol ruikt fris en bloemig. Perfect voor advocaat en baileys maar omdat ik de spullen nog niet in huis heb verdun ik 2 liter tot 40% en haal hem nog eens over. Totaal onnodig, gewoon omdat het kan en ik me verveel. 

Forum Lid
op 3 december 2018

ik ben weer aan de pruimen het laatste van de 120l ton en dan 2 x 25l appels en dan een suikerwash en dan weet ik niet of kersen of pruimen of appels of peren toch tijd genoeg mijn auto staat noch zeker tot einde deze week in de garage voor een nieuwe motor

Forum Lid
op 3 december 2018

Erik, oefff, dat klinkt als een dure grap! Troost je dat je met je stookhobby ergens geld op bespaard. Onze nonsTop 500 stokert! Zet hem op.
Lummel, ik heb ooit uit verveling mijn turbo gisttonnen een keer ontsmet met eerst dreft en toen schoonmaak azijn. Niet omdat het ook maar iets helpt maar gewoon omdat het kan… Stook ze en cheers alvast mannen 😉

Forum Lid
op 3 december 2018

ja nimrax ik heb een audi rs6 avant en de motor is stuk en dat gaat in de Euris gelukkig heb ik nog een 2e auto anders moest ik met de tractor of fiets rijden dus een stook weekje morgen de appels en nu de pruimen over de filter in de fles

Forum Lid
op 3 december 2018

Lummel, ik heb ooit uit verveling mijn turbo gisttonnen een keer ontsmet met eerst dreft en toen schoonmaak azijn. Niet omdat het ook maar iets helpt maar gewoon omdat het kan… Stook ze en cheers alvast mannen 😉

Van Nimrax

Zo zijn we allemaal begonnen Nimrax. Je hebt nou eenmaal minimaal 6 kerken, ontsmetten, klimaatkast pfffff ach laat maar..

Forum Lid
op 3 december 2018

Erik, als je flessen op zijn kun je het beste een volle leegdrinken en de fles recyclen…

klimaatkast Van Lummel

Lum, ik heb klimaatkast type ChrisV Backyard, full automatic deLuxe van 14 bij 10 m2.
Zelfreinigend(Het regent), heel groen(!) en Co2 neutraal…

Forum Lid
op 3 december 2018

Ik heb op dit moment helaas niks meer om te verstoken. Wel heb ik een ton met Moaneschien staan te vergisten, en na een week staat hij nog steeds als een gek te bubbelen, week of 2 wachten schat ik in en dan gas dr op.

Groet, @ndré😎🥃 Cheers

Forum Lid
op 3 december 2018

En milieu vriendelijk,is ook voor luie mensen uitgevonden,en door luie mensen.😂😂

Forum Lid
op 3 december 2018

Dat is mijnl lijfspreuk, kon hem niet goed plaatsen maar jij hebt hem onder woorden gebracht. Hier moet een tegel van gebakken worden:

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 december 2018

Vandaag maar eens de bolletje roggebrood in de 2e stook doen

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 december 2018

Heb 2 vaatjes van 45 ltr birdwatchers staan , de eerste gaat vrijdag in de ketel voor de striprun , zondag de 2e .
Volgende week gaat wat daar uitkomt in de ketel met de boka voor een bruikbaar neutraaltje !
Heb nog een Odins roggebrood die staat te pruttelen dus die komt daarna !

Grtz Bass

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 december 2018

ik kan even niet verder . De cinchona ( kina schors ) is nog niet binnen . geduld is schone zaak 😅 oldtimers maken oldtimer drankjes .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 5 december 2018

Op het moment 50 ltr ‘roggebrood mash’ in de ketel. Ben benieuwd naar het resultaat, het wordt mijn eerste stooksel wat niet op basis van fruit is. Wat doen jullie tijdens het stoken? Als mijn vuur hoog heb en de alcohol laat stromen heb ik geen tijd voor iets anders. Dan heb ik alle tijd nodig: cuts maken, koelwater in de gaten houden tussentijds meten de krant lezen filosoferen over het stoken etc. Omdat ik het in de avond uren doe en een redelijk volume van ketel heb en (na wat lezen op het forum) mijn ketel laat druppelen val ik in slaap. Dan gaat het uiteraard mis. Wat zijn jullie ervaringen/bezigheden tijdens het stookproces?

Forum Lid
op 5 december 2018

Ik vind het erg leuk om “blended” aan de slag te gaan, per glas en per druppel om zo weer naar een volgend idee van een stookwijn te gaan. Whiskey kan aardig wat ideeen opwekken qua kruiden, zoet en bitter.

Forum Lid
op 5 december 2018

Ok, dus kruiden laten macereren in de gestookte whisky? Of in de stookwijn?

Forum Lid
op 5 december 2018

Allebei,sommige kruiden laten zich beter smaken in de stookwijn en andere tussen de 1ste en 2de stook. Zoethout bijvoorbeeld (naar mijn mening) smaakt beter tussen de stook door. Heel (heeeeel) klein beetje maar geeft een voorsmaak waar ik erg gek op ben.

Forum Lid
op 6 december 2018

Sounds delicious! Dat is een uitprobeertseltje dik waard. Thanks ScS !

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 5 december 2018

Laatst tijdens met maïschen, voor bier, noten gekraakt, gelezen : ‘verander water in bier’, Koffie gedronken, aantekeningen gemaakt. En dingen vergeten te doen, (dit nadien aangevuld bij aantekeningen) en vervolg gepland. etc. etc.

Forum Lid
op 5 december 2018

bezigheid Tijdens stoken ? Zodra ketel dicht is pompen aan , bijblijven eerste 40 min tot op temperatuur is ,voorloop scheiden . en dan koffie drinken , draai , freeswerk , framebouw ,revisie werk of zo iets t is maar net wat verder in schuur te doen is .
Af en toe even bij ketel kijken .
Geluid / geborrel / gesnor verraad wel als aandacht nodig . hangt wat van inhoud maar na aantal uren checken of naloop eraan komt . zodra ziel / hart is opgevangen ketel uit en rest / naloop gaat tussen de struiken . en verder koffiedrinken . koekjes eten en luisteren naar zeurende vrouw .😊

Forum Lid
op 6 december 2018

God wat ben ik blij dat ik dat bijna allemaal niet meer heb. Het zacht zoemen van de t500 in plaats een koude schuur met een gasvlam. Behalve een zeurende vrouw, je kan niet alles hebben. 

Forum Lid
op 6 december 2018

mijn schuur is echt niet koud hoor .
motoren en gereedschappen staat lekker droog en warm .
Heerlijk werkplaatsje .

Forum Lid
op 6 december 2018

Ik zit buiten onder het afdak ,muziekje. en sigaar aan,Adriana brenkt me koffie en wat lekkers te eten,vervang het koelwater,loop af en toe naar binnen,of colega stoker is er bij en zitten dan te ouwehoeren,kou geen last van,stook ook meestal in de morgen,ga nooit bij de ketel weg,max 5 min.heerlijk zo in de buitenlucht droog en uit de wind.

Forum Lid
op 6 december 2018

je maakt er bijna een idyllisch beeld bij Chris .
Cheers !

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 6 december 2018

Vanavond aan de slag met een stripping run van een Straight Rye van Bio-Brouwmaat.  Morgen weer beginnen aan een nieuw beslag met mouten en een nieuwe ronde Odin’s rogge.

Brouwmaat
op 6 december 2018

Hoe is het spoelen gegaan met de rijsthulzen?

Forum Lid
op 6 december 2018

Ja ging perfect. Stripping is running…. Ruikt en proeft al goed.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
33 op 6 december 2018

Snif 😓 ik kan nog steeds niet verder . cinchona ( kina schors ) is nog steeds niet binnen .
16 liter alcohol 92 % in de wacht .
😓

Forum Lid
op 6 december 2018

Lange weg vanuit zuid Amerika (moest het ff opzoeken… 🙂 )

Forum Lid
op 6 december 2018

ScS ja klopt. t heet ook wel peruvian bark .
maar werd al gauw ook na ontdekken door o.a. VOC over de hele wereld verspreid tot aan Papua Nieuw-Guinea .
Italie , zuid Frankrijk en Portugal groeit het nu ook . Ik heb het besteld in Italië samen met citroen Melisse . t word sinds begin 1600 ongeveer ook in diverse dranken op kruiden basis gebruikt . zelf gebruik ik vaak oude originele recepten .

Forum Lid
op 6 december 2018

Ook weer nieuwsgierig naar…. Erg leuk om met kruiden bezig te zijn en er zijn er zoveel.

 

Forum Lid
op 6 december 2018

niets mis mee dingen te willen weten . Isaac Newton is er nog bekent door .
was hij niet nieuwsgierig wat wisten we dan van mechanica .😊😊

Forum Lid
op 7 december 2018

Nog niet uitgegist,dan ga ik morgen een kalkoen van het leven beroven.😎

Forum Lid
op 7 december 2018

Spiritrun van de Straight Rye, wat een lekkere smaak zeg.

Kreeg alleen een bericht van het gas en licht……

Forum Lid
op 7 december 2018

Maar ook: 😉 U heeft meer accijnzen bespaard dan ooit…

Forum Lid
op 7 december 2018

Zeker weten!

Forum Lid
op 7 december 2018

ScS dat bericht ga ik ook hebben

Forum Lid
op 7 december 2018

Hahaha dat bericht had ik vorige maand

Forum Lid
op 7 december 2018

Denk dat ik het volgend jaar weer krijg….

Forum Lid
op 7 december 2018

Bij mijn viel het mee ik hoefde maar iets van 110 bij te betalen incl gas maar ik had de klapper al een jaar eerder gehad en toen hadden ze al verhoogd. Geloof dat ze er nu weer verhoogd hebben met 26 per maand kan ook iets meer zijn. Je krijgt er veel voor terug dus kijk niet op energie. 

Brouwmaat
op 7 december 2018

 

 

Zo kan het ook 🙂

Forum Lid
op 7 december 2018

Is dit een grap, ja toch. Maar in deze steeds verdere debielisering sta ik nergens meer van te kijken. Sorry overigens als ik een debiel beledigd heb. 

Brouwmaat
op 7 december 2018

Nee dit is serieus, krijg dit bericht via mijn zonnepanelen.

Brouwmaat
op 7 december 2018

Spiritrun van de Straight Rye, wat een lekkere smaak zeg.

Van ScS

En dan moet hij nog rijpen 🙂

Forum Lid
op 7 december 2018

Ik krijg geld terug van mijn energie rek.vul een fles gas stook ik 300-350 ltr.mee,en koel met regenwater.he milieuvrindelijk stoken.fles gas kost + – €20 water gratis.fruit bijna voor niets suiker niet gebruikt gist ook niet,flessen + -350 ook voor niets.hahaha zo kost mij een fles drank 0.7 ongever €0,15 -€0.20 cent.🥃😉da,s pas lekker.

Forum Lid
op 7 december 2018

Nee dit is serieus, krijg dit bericht via mijn zonnepanelen.

Van Munckerik

Hoe groot zijn die bomen die je gecompenseerd hebt en waar die staan die dingen (amazone, toendra allemaal vragen) zodat we dat eens kunnen bekijken? Kortom wat doet een gemiddelde boom? Anders weet je nog niks.

Forum Lid
op 7 december 2018

Lummel die bomen heb ik gisteren gekapt om mijn ketel te stoken.🙄

Brouwmaat
op 7 december 2018

Het is gecompenseerd, er is niets geplant. Ik vind het wel mooi dat een groot deel van mijn praktijken opgewekt wordt door mijn eigen panelen, scheelt toch al gauw een slok op een borrel 😉

Forum Lid
op 7 december 2018

chrisv is schuldig

Forum Lid
op 7 december 2018

Ja is ook zo ik heb ook panelen.brengen wel wat op.

Forum Lid
op 7 december 2018

Lummel die bomen heb ik gisteren gekapt om mijn ketel te stoken.🙄

Van ChrisV

Hahaha, eat dit Erik 

Brouwmaat
op 7 december 2018

Ja is ook zo ik heb ook panelen.brengen wel wat op.

Van ChrisV

Vooral afgelopen zomer.

Forum Lid
op 7 december 2018

Ja is ook zo ik heb ook panelen.brengen wel wat op.

Van ChrisV

Niet schuldig voelen Erik kan het hebben bovendien is hij ondernemer en een chines gezegde luidt als je niet kan glimlachen moet je geen winkeltje beginnen. 

Forum Lid
op 7 december 2018

Evds3 ik heb bewijs van goed gedrag,dus onschuldig.heeft wel iedereen verbaast dat ik dat kreeg,mij zelf ook trouwens.🤔

Brouwmaat
op 7 december 2018

Hahaha, eat dit Erik 

Van Lummel

Zo is het kringetje weer rond.

Forum Lid
op 7 december 2018

Ho ho ho, Nimrax moet ook nog zijn plasje leggen. Je bent er nog niet vanaf.  

Brouwmaat
op 7 december 2018

Shit die was ik bijna vergeten. Nou kom er maar in Nimrax 

Forum Lid
op 7 december 2018

Volgens mij is die een drankprobleem aan het oplossen hij is zo verdacht stil,of bij de Aldi zijn de maaskantjes afgeprijst.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 december 2018

Robbert je bent er nog mee bezig. Dat stadium ben ik voorbij maar bij blije mutsjes ( mokkels of hoe noemen jullie die in Vlaanderen) ben ik dan cynisch. Oudere vrouwen zeggen, doe jij de verwarming maar omhoog jongen dan doe ik nog wat uit. 

Forum Lid
op 7 december 2018

mijn vrouw loopt tegen 60
maar er is nog steeds geen verwarming nodig om het warm te krijgen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 7 december 2018

Man ben in de war, ik dacht dat je Vlaming maar je Komt uit Friesland, ook mooi hoor. Dacht toch effe kijken. Ben weer op weg naar de verering van Bacchus ben ik bang

Forum Lid
op 7 december 2018

vlaanderen en Friesland lagen even ver weg van mijn geboorte plaats.
Toch maar Friesland gekozen .

Forum Lid
op 7 december 2018

Tja en hoe verwerken we straks de baterijen,en de zonnepanelen,we sturen ze naar india.dat heeft europa al zo vervuilt dat kan er ook wel bij.en als de dieren hier bedreigd worden knallen we ze af,als er geen zijn kunnen ze ook niet bedeigd worden

Forum Lid
op 7 december 2018

Zolang geld stapelen belangrijker is dan dieren , mens en aarde veranderd er weinig .

Forum Lid
op 7 december 2018

Ja HEBZUCHT.geld gaat voor kinderen,voor alles.maar als wij ten onder gaan vallen zij dieper.probeer maar te overleven als geld geen waarde meer heeft.wat doe je met tien miljard als je doodvriest,juist in brand steken zodat je niet dood vriest.

Forum Lid
op 7 december 2018

Nog een paar jaar dan zitten we met crypto currency . digitaal geld net fictive waardes . net als de bitcoins . Een grote luchtbel .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 december 2018

Mijn 10L melassewijn voor rum is uitgegist na 3 dagen, net zo snel als de bezorging van stookwinkel. Daar kunnen brouwmarkt en labstuff een voorbeeld aan nemen. Ben ook gist aan het kweken voor mijn bier, en zit al weken te wachten op mijn entnaalden en petrischaaltjes. Morgen eerste stook in glazen retort met spiritusbrander; alchemie. Ik hoop dat er geen brand uitbreekt of ontploffingen.

Forum Lid
op 7 december 2018

Binnenkort met alcohol brander?  Eigen voorloop. En graag FOTO, van opstelling, wij simpele zielen (ik toch zeker) hebben nooit kunnen “proeven” van de chemiestudie. Weet wel, als ik het kan zien, dan kan ik het ook leren, maar in mijn tijd, leerde ze scheikunde, en natuurkunde vooral uit een boek.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 7 december 2018

Op school deden we onzinnige proefjes dan leek scheikunde zaai .
In distilleerderij was het toegepast met uiteindelijk een leuk eindproduct dat maakte het leuk te doen .
Glaswerk is inmiddels hier ook grotendeels verdwenen .
wat Nostalgie uit die tijd

Forum Lid
op 7 december 2018

( p.s . de koelers mogen weg aan liefhebben . !)

Forum Lid
op 7 december 2018

Dat glaswerk, kan Lummel een super waterpijp van maken! 😉

Forum Lid
op 7 december 2018

Die koelers moven gratis opgehaald .
Of Ik breng ze bij Jan . Ze staan al een aantal decennia buiten gebruik .

Forum Lid
op 7 december 2018

Dit is toch zonde om weg te doen Robbert. Bewaar het in uw museum van vervlogen tijden.

Forum Lid
op 7 december 2018

Heb ook zo een museum. Mijn schoonzoon heeft eens gezegd, “Pa maak alle geld op, bewaar alleen geld voor 4 containers, anders krijgen we die rommel hier nooit buiten” Ben ondertussen van 4 naar 2 containers gegaan.

Forum Lid
op 7 december 2018

Ik had complete glasopstellingen , platbodem klolf , kjeldahl kolf , glaskolommen , dimroth koelers , spijkerkom .vanalles . meeste is bij verhuizen en opruimen gesneuveld .
Voor deze sneuvelen kan ik er beter iemand anders plezier mee doen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 december 2018

Moonshine Apple Pie en Brandy 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 7 december 2018
Forum Lid
op 7 december 2018

👍

Forum Lid
op 8 december 2018

Ziet er goed uit👍😋

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 december 2018

Vandaag tijd om de walnoot likeur 2 te distilleren, gooi wat mengsel mee om meer smaak te krijgen. Teveel smaak kan altijd een beetje aangelengd worden. Een half litertje uiteindelijk apart en dan met dop en al in de ultrasoon, kijken of het net zo lukt als de rogge whisky van Odin. De rest in twee delen met twee soorten dop, één maal geroosterd en één maal gewoon.

Forum Lid
op 8 december 2018

Je hoeft niet de walnoot likeur voor het lageren op doppen te zetten .
De likeur heeft zelf voldoende smaak .
Op doppen word het wat ” zwaarder ”
maar ook lekker

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 december 2018

Juist 2 emmers van 10 liter water + 2,6 kg suiker elk met vodka gist op gang gezet. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 december 2018

Mijn zaterdag

  • 50 liter imperial stout eerste run
  • 4 liter allgrain aan het kruiden – jenever
  • 4 liter druivensap – eerste run
Forum Lid
op 8 december 2018

Goed zo jonge👍Ik denk volgende week mijn mais stoken heb hem wat koeler gezet.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 december 2018

Vandaag mijn eerste appel stook, 10 liter wat uit de sapcentrifuge is gekomen. Voordat het de ketel in is gegaan nog even door een kookzak en deze zit in de ketel erbij. Beetje kennis maken met de appel want alle verhalen er over heeft de nieuwsgierigheid flink aangejaagd. Nu even wachten op de eerste druppels…..

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 december 2018

Vandaag de eerste stook in de T500 reflux. Een suikerwash van Turbogist. Loopt als een tierelier, rustig doch gestaag  50 ml weg, de rest in 2 voorlopen en nu in een uurtje 1Liter 93% in de grote fles. WE ZIJN BEGONNEN!!

 

Forum Lid
op 11 december 2018

Klaar.  3,2 Liter 92 AVB.  Morgen weer een emmertje vullen. Even snel een voorraadje opbouwen. 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 december 2018

Slokje van de melassewijn (10L) genomen, niet echt lekker. Nu mijn eerste rum aan het stoken in glazen retort met spiritusbrandertje er onder. Het gaat heeel langzaam, 10ºC per half uur.

Forum Lid
op 11 december 2018

Pazz, na einde stook kent de gezelligheid ervan ook geen tijd.
Wel steeds refractometer checks blijven doen, melasse stookwijn is vrij snel uitgestookt qua alcohol  tegenover de turbo suiker vergisting. En jonge rum is ook al niet lekker dus cheers over twee maanden 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 11 december 2018

gisteren mijn suikerwash gedaan ketel(T500) proper gemaakt juist gevuld met de appeltjes en morgen weer de appeltjes stoken en ik moet dringend suiker halen om weer een vatje te vullen

Forum Lid
op 11 december 2018

Erik, meteen een winkelwagen vol halen en vragen aan de winkelmanager of ze de bewakingsbeelden willen wissen… haha

Forum Lid
op 11 december 2018

De laatste keer vroegen ze er wel na bij de Aldi. Weet het niet precies hoe maar 25 kilo roept dus vragen op. Zelfs bij een aldimuts. 

Ik zeg hanos

Forum Lid
op 11 december 2018

nee heren breng donderdag weer mee van de lidle er staat maar 1 vatje van 30l leeg met suikerwash maar heb nog meer dan 1000l fruit en 50 l suikerwash staan en ik stook alle 2 dagen een T500 en ben bijna aan

de 100l in de kelder

Forum Lid
op 11 december 2018

Bij mij vragen ze nooit,ze weten waar ik hem voor nodig heb,cassa meisje woont bij mij in de buurt.😇

Forum Lid
op 11 december 2018

Het natuurlijk ook wel raar. 8 kilo suiker ( standaard vergistingsvat) is al enorm laat staan 25. Maar je moet de Aldi nageven dat de voorraden goed zijn. 

Forum Lid
op 11 december 2018

Ketel vandaag opgevuld met de opbrengst van 2 stripruns van elk ca 45 ltr birdwatchers , gaan we morgen rustig afstoken met de boka op het bierfust !
Ik haal de suiker altijd bij de Lidl staat een pallet vol , meestal 25 kg vraagt nooit iemand wat ik er mee doe !
Ben daar ook grootgebruiker van de bio citroenen voor de limoncello !

Forum Lid
op 11 december 2018

Ja die denken dat je limonade maakt,of gek bent op mieren,die moeten ook eten,maar als ze vragen stellen kun je zeggen is voor de beien,ik ben imker.😇

Forum Lid
op 11 december 2018

Als ze je voor honing vragen zeg je gewoon ik heb maar een bij,en die honing gebruik ik voor mijn gezin.😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 12 december 2018

eindelijk! cinchona bark ( kina schors ) , lemon balm ( Citroen melisse ) en valeriaan vandaag binnen gekregen .
Ik zat al 3 weken te staren naar de 16 l alcohol die klaar stond .
Ik kan weer verder 🎇🎉🎌🎄 .

Forum Lid
op 12 december 2018

en wat maak je ermee robbert ?

 

Forum Lid
op 12 december 2018

Met die valeriaan moet het een heel relaxed drankje worden…

Forum Lid
op 12 december 2018

Erik ,Absinth , benedictine , chartreuse en cuffs &buttons zijn altijd mijn favoriete dranken geweest om te maken .Tussen 1600 en 1912 werden in diverse streken absinth geproduceerd voor de absint wet kwam . toen de absint wet weer verdween is de moderne versie wat geknutseld . Ik hou van de oude vorm . Ik heb diverse hele oude boeken uit verschillende streken met de oude recept van vroeger . (Ik had al een paar geplaatst hier op de site .)
Nu ga ik van een van de oudste absinth recepten gebruiken die komt uit de omgeving van Parijs .
Dus eigenlijk de absint waarvan mensen als :
paul gauguin , van Gogh , qui de Maupassant , charles baudelaire .edgar Allan poe.Edouard Manet . edgard Degas hebben genoten .😃😃 .
Moderne absinten worden gemaakt met lager thujon gehalte , geen valeriaan en kina meer en geen citroen melisse .

Forum Lid
op 12 december 2018

@robbert, hier ben ik dan wel benieuwd naar. Staat dit recept ook ergens hier op het forum?

Forum Lid
op 12 december 2018

Stoker, historicus en druïde die Robbert 🙂

Forum Lid
op 12 december 2018

Tja oude boeken ScS .
Ik heb wel de pontaliers absint, en een ander oud frans recept gepost en een absint blanche . Het recept wat ik nu volg nog niet .

Forum Lid
op 13 december 2018

Gompie in tijd van Romeinen werd alsem kruid samen met valeriaan al getrokken in wijn en gebruikt door de toenmalige ” genezers ” voor mensen met darm problemen .
De oude absint waren net als kruidenbitters als medicijn op alcohol getrokken kruiden .

Forum Lid
op 13 december 2018
Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren