Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Geupdate op 21 april 2019 in Het Café (praathuis)
4 op 22 november 2018

Een biertje, de derde inmiddels maar het is al 11 uur geweest dus valt mee en ik moet verplicht in bed blijven want ze zijn de vloer in de woonkamer aan het schuren en lakken. Geloof dat ik er om half 1 even uit mag. Proost dan maar. 

Forum Lid
op 22 november 2018

ik juist een bittburger en straks een appeltje

Forum Lid
op 22 november 2018

Die heb ik nog staan om te stoken. Een kirsch had ik ook wel gelust maar die staat in de cave en daar is niet bij te komen

Forum Lid
op 22 november 2018

Heb medelijden met jullie,staan hier 65 volle flessen voor mijn neus,net gevuld maar ik moet over een uurtje werken,?

Forum Lid
op 22 november 2018

En nu ben ik thuis,en maak misbruik voor de buis?van druiven op eiken en walnootdoppen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 23 november 2018

Vandaag een lekkere eigengemaakte Amaretto omdat ik medewerker van de maand ben geworden 🙂

Admin
op 23 november 2018

omdat ik medewerker van de maand ben geworden 🙂

Van Munckerik

Jij ook al? Ik ook! ?

Ik heb er een lekkere Kirsch op gedronken!

 

Brouwmaat
op 23 november 2018

Dat hebben we toch maar mooi gepresteerd op deze black friday, proficiat en proost! (ik pak er gewoon nog een)

Forum Lid
op 23 november 2018

Ik trek dadelijk een fles open van mijn druiven met een maaskantje,heb vandaag twee kunstwerken gekocht voor een habbekrats,verkoper wist niet wat het was ik dus wel???heb er geen plaats voor maar voor die ander 20-30 ook niet,zijn voor Adriana later.dus heb er wel een verdiend.

Forum Lid
op 23 november 2018

En krijg net een belletje dat ik morgen niet hoef te werken,zelfs niet mag,te veel uren gewerkt.en dat met aow????had niet in de gaten dat ik zo veel werk.??????????????

Forum Lid
op 24 november 2018

Vandaag gaan we feestje maken,ok heb ik elk weekeinde maar nu gaan we de verjaardag van Adriana vieren zijn 350 rode rozen besteld bloemist schrok,taart is ook besteld dadelijk paar kratjes bier en zelfgestookte uit de kelder halen wel genoeg flessen want ben bang voor trappen sinds half jaar? en dan ???????????en morgenvroeg geen?

Forum Lid
op 24 november 2018

Ps ze word geen 350 jr.maar voor elk jr.10 rozen.want het leven met mij is echt zwaar,????

Forum Lid
op 24 november 2018

Juist gewoon kopen met bloemen of juweeltjes, ze trappen er toch in dus waarom niet. 

Forum Lid
op 24 november 2018

ik een cognac 

en voor de vrouw een schilderij gekocht voor haar verzameling en de T500 is aan de pruimen bezig

Forum Lid
op 24 november 2018

Heb gisteren ook nog een werk van Corneille gekocht,verkoper wist niet wat het was,geluk voor mij,zet ik bij de rest,heb er een stuk of 40,dus was gisteren weer een reden om te drinken.ik vind vlug een smoes????dus jij verzammeld ook ik ,echt delft en schilderijen,maar ook mooie kunstvoorwerpen,heb er 30-35 jr.mee gehandeld.

Forum Lid
op 25 november 2018

12.15 wakker of uit coma,12.16 een bier 12.17 een cigaret,12.30 bezoek tja wat moet je dan,weer bier en wet zelfgestookte.jullie denken dat mijn leven zo makkelijk is maar loop maar telkens naar buiten of naar de kelder,jullie mogen wel een beetje medelijden met mij hebben.????????????

Forum Lid
op 25 november 2018

Een cadeaubon voor een lever-verzekering!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 25 november 2018

Vandaag maar eens een Christmas Ale Bio opengetrokken https://bio-brouwmaat.nl/product/christmas-ale-bio-recept-op-maat/.

Mooie psssst bij het openen, lekkere geur, mooie diepe kleur en een heerlijke smaak. Voor al diegenen die dit pakket hebben gemaakt of nog gaan maken ….. proost!

 

Nu staan de foto’s die ik upload met de laptop op zijn kant.

Forum Lid
op 25 november 2018

Heb ik momenteel dat ik zelf op een kant lig??????

Forum Lid
op 25 november 2018

Ben weer uit coma,pffff was weer heftig,maar weer gezellig,zo ver ik nog weet.kan effe geen drank meer zien.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 1 december 2018

 

Dit is een van de beste appelciders die ik ooit heb gemaakt. Ik wil ook volgend jaar weer twee verschillende appel types gebruiken. Deze cider heeft een percentage van ongeveer 8%. Erg lekker om het weekend mee te beginnen.

Forum Lid
op 1 december 2018

🥃het begin is er aukedebier,mooi dat hij zo goed smaakt.👍

Forum Lid
op 2 december 2018

Ja hele weekeinde niks gedronken,zit lekker aan de koffie,krijg ik vandaag bezoek,dat betekend,geen koffie,maar de fles,niet dat ze dan op zaterdag komen,moet morgen ook nog werken.dus moet rustig aan doen,maar ja is mijn lever ook blij.😏

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 5 december 2018

Godgloeiende ik ben in heaven. Eigen gemaakte baileys en laatste restje whiskey. Erbij of niet, denk het niet dit is zo n combinatie. 

 

Oliebollen Betuwse gebakskraam dimensie voor de jumbo staat, nu al. 

Brouwmaat
op 5 december 2018

Geniet er van Lummel, ziet er smaakvol uit 🙂

Forum Lid
op 5 december 2018

Man ben zo dronken als een aap wat een top recept baileys. Hebben we nog a an betweter te danken. Maar ook eigen gemaakte whiskey dat moet gezegd. Nog effe appels met de laatste gerst en dan pils. Heb er zin in. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 5 december 2018

Ik ben begonnen aan een blended Odin’s rogge met Barley roasted combi van Bio-Brouwmaat.

Wat een top whiskey, proost allen!!!

Brouwmaat
op 5 december 2018

Geniet met mate want vanavond moet je je koppie erbij houden 🙂

Forum Lid
op 5 december 2018

🙂

Water staat op… bijna 65gr C…. 

 

Forum Lid
op 7 december 2018

Ik zit lekker aan een Duits biertje🍺😋

Forum Lid
op 8 december 2018

Zou een kalkoen slachten,maar zijn gaan winkelen,pffffffff.pak zo een biertje,moet morgen werken dus vroeg beginnen en niet te laat stoppen🍺🍺🍺🍺

Forum Lid
op 8 december 2018

Chris ik doe met je mee. Houten bek gekregen van al die appel stook verhalen. Cheers mannen 😉

Forum Lid
op 8 december 2018

Al dat bier dat in flessen zit moet gedronken worden om het grondwaterpeil weer te laten stijgen.help onze boeren en zet je in voor de natuur.😉

Forum Lid
op 9 december 2018

Net 12 uur gereden nu een biertje,heb ik wel verdiend.

Brouwmaat
op 9 december 2018

Dat heb je zeker verdiend, proost Chris! 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
9 op 11 december 2018

Om me wat meer te verdiepen in echt Pils 🙂

Forum Lid
op 11 december 2018

Jan; Ik doe een appelcidertje light met je mee. Light ja, alle suiker blijkt omgezet te zijn in alcohol. Ongeschikt voor kinderfeestjes 😉  Cheers man!

Forum Lid
op 11 december 2018

Zijn gewoon smoesjes om te kunnen zuipen.😏

Forum Lid
op 11 december 2018

Goddomme ja dat is hem

Forum Lid
op 11 december 2018

Lummel jij bent tenminste eerlijk,je zegt gewoon,en nu een Heiniken en een druppeltje,Nimrax en Jan ?

Forum Lid
op 11 december 2018

Hou de stille in de gaten. 

Forum Lid
op 11 december 2018

Ja hebben diepe gronden,wel ons bespioneren,en erotische foto’s van Adriana op haar verjaardag plaatsen.weet nog niet hoe ze er aan komen.heb de chiwawa op hun spoor gezet,ik kom er wel achter,🤔

Forum Lid
op 11 december 2018

Die chiwawa ligt in het nest met de hond van Nimrax, zijn bijnaam is 007ver. Erotische foto’s wil ik niets van weten. Maar die twee hebben natuurlijk een geheim. Wat is dat met die Tomatenwijn? Veel lossen ze er niet over, ja dat ze er van nippen, maar een deugdelijk verslag, ho maar. Ze broeien op iets, bier , wijn andermans vrouwen hun verjaardag foto’s..

Admin
op 11 december 2018

Goddomme ja dat is hem

Van Lummel

Hij is lekker Lummel, maar het is geen Heineken he. Veel hoppiger. Als mijn pils hier een beetje op lijkt maakt mij dat heel blij. De smaak van de wort is veelbelovend en ik denk dat het zeker in de buurt komt.

Forum Lid
op 11 december 2018

Ja Wiliam ik weet het ook niet meer ik zie door de glazen de flessen niet meer,of was dat iets met bomen?🤔

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 11 december 2018

Door Oranjeboom de glazen niet meer zien.

 

Forum Lid
op 11 december 2018

Tja wat heb je in het leven?drank vrouwen en drugs.drugs valt bij mij af,dus heb ik meer tijd voor de rest.dus ik gooi nog een glas vol🥃

Forum Lid
op 15 december 2018

Een maaskantje,ga zo naar Duitsland,dan een Duits biertje of,🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺😋

Forum Lid
op 16 december 2018

Ja dat Duits biertje ging er wel in pfffff.dat stoken morgen word niks denk ik🤪

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 16 december 2018

Geheelonthouder gedurende 3 achtereenvolgende dagen in de week …… maar goed dat een week 7 dagen telt. Die 3 waardeloze dagen dienen om volledig uit te kijken naar de 4 toffe dagen 🙂

Forum Lid
op 17 december 2018

Ja ik heb ook al 24 uur niets gedronken,en dat met een kelder vol,schande schande dit gaat mij te ver,nu ga ik er een drinken🥃norok

Forum Lid
op 20 december 2018

Krijg vandaag 11 man op bezoek,gaan bbq.dus dat kan niet zonder drank.🍺🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃

Forum Lid
op 21 december 2018

Leuk gezelschap en BBQ kan nooit zonder (eigen gebrouwen) spraakwater. Veel plezier toegewenst! Ik ben nog maar een dikke maand geleden begonnen met destilleren maar kijk nu al uit naar de kerstavonden en eindejaarsfeesten om mijn eerste brouwsels te delen met vrienden en familie 🙂 Mijn beperkte voorraad zal er gauw doorheen zijn…..

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 21 december 2018

Bon Secour Ambrée, een wat donker bier met een goede afdronk. Moest vandaag mee gaan winkelen, bij prik&tik, heb daar een 13 verschillende biertjes meegenomen, om beter een smaakpalet te krijgen. (Proeven volgens partner) Ik offer me met tegenzin op.

Forum Lid
op 22 december 2018

1. Whisky helpt het immuunsysteem

Een goed glas whisky nuttigen van tijd tot tijd sterkt het immuunsysteem aan. Volgens onderzoek van de Australische Monash universiteit geeft een dagelijkse glas whisky een flink steuntje in de rug aan je immuunsysteem. De vitamine C en antioxidanten aanwezig in whisky hebben een goed effect. Dit betekent natuurlijk overigens niet dat je de volgende keer maar een glas Glenfiddich bij het ontbijt moet nemen.

2. Whisky helpt tegen dementie

Volgens wetenschappers helpt whisky zelfs tegen Alzheimer en dementie. De meningen zijn nog verdeeld en vanzelfsprekend heerst er nogal wat controversie over sterke alcoholische dranken. Over een ding is men het echter eens, ellaginezuren zijn een belangrijk wapen bij de bestrijding van deze verschrikkelijke ouderdomsziekte. Het zou fantastisch zijn wanneer een whisky op zijn tijd zou kunnen helpen. Ook hier geldt natuurlijk, te veel whisky heeft een tegenovergesteld effect.

3. Whisky kan helpen tegen hartaandoeningen en bloedpropjes

Uit recent onderzoek bleek dat het nuttigen van whisky een positief effect heeft op het verminderen van bloedpropjes. Whisky is een bloedverdunner en verlaagt daardoor de kans op het ontstaan van bloedpropjes. Daarnaast versterkt het tevens de hoeveelheid ‘goed’ cholesterol in je lijf. Van tijd tot tijd een gematigde hoeveelheid whisky over een regelmatige tijdsperiode leidt tot wel een 50% lagere kans op een beroerte of een hartaanval.

4. Whisky kan helpen diabetes en kanker te voorkomen

Whisky heeft aantoonbaar bewezen de kans op diabetes te verlagen met wel 30-40%. Een goed glas whisky van tijd tot tijd helpt je lijf insuline- en glucoseniveau te reguleren. Nog hoopgevender nieuws is het effect van whisky op de aanmaak van kankercellen in het lichaam. De mens is altijd op zoek naar nieuwe manieren, voedingsmiddelen en medicijnen om deze ziekte aan te pakken. Door de grote hoeveelheid antioxidanten in whisky, helpt dit bij het voorkomen van deze verschrikkelijke ziekte.

5. Whisky maakt minder dik dan andere dranken!

Door het lage aantal calorieën en suikers in whisky is de drank een minder grote aanslag op je strakke zomerlijf dan wijn of bijvoorbeeld bier. Sterker nog, uit recent onderzoek blijkt dat whisky zelfs helpt bij het lijnen. Veel mensen associëren drinken met de welbekende bierbuik. Niettemin heeft het drinken van whisky (met mate) geen directe invloed op je gewicht. Deze overheerlijke drank bevat geen vetten, heeft een zeer laag natriumgehalte en de kleine hoeveelheid suikers die de drank bevat worden snel afgebroken door het lichaam.

Dus wat denken jullie wat ik ga drinken?.

Gezonde feestdagen gewenst, 

Groet, @ndré🥃🥃😎

Brouwmaat
op 22 december 2018

En anders pak je maar een biertje 😉

 

1. Bier houdt je hart gezond

Het drinken van wijn wordt vaak geassocieerd met een verminderde kans op hart- en vaatziekten. Uit recent onderzoek blijkt dat bier óók goed voor je hart is, gemiddelde bierdrinkers hebben 42 procent minder kans op hartziekten vergeleken met niet-drinkers. Ook is het goed om te weten dat de onderzoekers aanraden om niet meer dan 1 biertje per dag te nuttigen.

2. Langer leven

Bier is niet het levenselixer, maar onderzoekers aan Virginia Tech ontdekten dat regelmatige en gemiddelde bierdrinkers wel 19 procent minder kans hebben om plotseling te overlijden dan geheelonthouders. Santé!

3. Creatieve boost

Geniale ideeën ontstaan vaak onder het genot van een biertje, dit is geen toeval. Uit onderzoek gepubliceerd in the Journal Consciousness and Cognition blijkt dat het wegtikken van twee pilsjes je creativiteit kan boosten. Tijdens het onderzoek keken 40 mannen een film terwijl ze verbale puzzels moesten oplossingen. Degenen die een alcoholpercentage van 0.075 in hun bloed hadden, losten de puzzels enkele seconden sneller op dan de nuchtere deelnemers.

4. Biedt bescherming tegen Alzheimer

Los van het feit dat bij veel mannen het korte termijn geheugen na een aantal biertjes niet meer optimaal werkt, blijkt dat bier wel degelijk een beschermende werking heeft voor het geheugen. Recent onderzoek ontdekte dat Xanthohumol, een werkende stof in hop (dit geeft smaak van bier), in staat is om je hersenen te beschermen tegen degeneratieve aandoeningen, zoals Alzheimer en Parkinson.

5. Het versterkt je botten

Drink jij met moeite regelmatig een glas melk voor je botten? Onderzoek uit 2009 toont aan dat de verhoogde niveaus van silicium in bier kan bijdragen aan een hogere botdichtheid.

6. Bier bevat minder calorieën dan een glas jus d’orange

Dit is dé reden waarom je op vakantie heus wel eens een biertje bij het ontbijt kunt bestellen – Guinness maakte statistieken openbaar waaruit bleek dat zware stout bier minder calorieën bevat dan jus d’orange.

7. Beschermende werking tegen diabetes type 2

Nederlandse onderzoekers analyseren 38,000 mannelijke gezondheidsprofessionals en ontdekten dat degenen die gedurende de 4 jaar van matige drinker veranderden in gemiddelde drinkers, minder kans hadden op diabetes type 2. Dit betekent dus niet meteen dat je je alcoholgebruik fors omhoog moet schroeven, het werkt namelijk niet als je al gemiddeld drinkt en opeens veel gaat drinken.

8. Het helpt je herstellen na een workout

Volgens Spaans onderzoek is een post-workout biertje effectiever dan een flesje water. Onderzoekers lieten studenten trainen totdat hun lichaam een bepaalde temperatuur bereikte. Vervolgens hydrateerden ze deze studenten met water of bier. Wat bleek, de studenten die bier dronken waren meer gehydrateerd dan degenen die water dronken.

9. Bier helpt tegen stress en angst

Gemiddelde alcoholconsumptie kan stress en angsten verminderen, ook wel de grootste bijdragers aan hartziekten genoemd. Volgens the Mayo Clinic vermindert alcohol je kans op overlijden door een hartziekten en vermindert het mogelijk je kans op hartaanvallen.

Cheers!

Forum Lid
op 22 december 2018

En dan heb je de slogan, drank maakt meer kapot dan je lief hebt, Als je de media mag geloven en maar vaak genoeg hoort ga je het bijna geloven.

Maar wij weten wel beter met ons zelfgestookte 🥃🍷🥃🍻Cheers.

Groet, @ndré🥃😎

Forum Lid
op 22 december 2018

Ik ga met een gerust hart de feestdagen te gemoed, alhoewel…. er staat niets over likeur. Lekker dan, heb ik me gek gespaard met de walnootlikeur.

Brouwmaat
op 22 december 2018

Aan likeur zou ik me maar niet wagen……… lever die hier maar in 🙂

Forum Lid
op 22 december 2018

Ik heb geen slogans of verwachtingen .

Bier kom ik niet aan ,Whisky af en toe . maar als ik even lekker zit sluit ik mij graag aan bij de wijsheid van oscar wilde 

Forum Lid
op 22 december 2018

Jij ook nog wakker Robbert. 

 

overwoog net om naar de kroeg te gaan. Maar wat moet ik met al die vrouwen. De tol van lummelientje begint al te tellen. En het is verdomde koud en de fiets staat op slot en weet de sleutel niet.  Ik denk een rode wijn. 

Forum Lid
op 23 december 2018

nog steeds wakker en bezig met opruimen na de absint stook van vandaag .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 22 december 2018

Vandaag een Moinette brune, een goed bier, met voor mij, nog net een te hoge IBU, dit getal kan op het etiquete staan, en geeft de International Biterness Units. Hoe hoger het getal de hoger de bitterheid. Moinette heeft een bitterheid van 35 IBU. Dit lijkt oninteressant, maar dit kan, zoals bij mij, een groot verschil maken tussen goed , lekker, en heerlijk. Vele bieren die niet zo bitter zijn, gaan over naar de wat zoetere smaak.

Forum Lid
op 22 december 2018

Overigens is het IBU gehalte vaak afhankelijk van de hop, maar een hoge IBU hoeft niet bitter te zijn, doordat uw maisch, en andere toevoegingen uw smaakbitterheid goed kunnen onderdrukken. Ik heb voor morgen een Dead Man’s Hand, met een IBU van 80, maar zijn smaak is ook afhankelijk van andere smaken. Aangegeven wordt chocolade ,koffie, caramel, en rozijnen. Dus ik ben benieuwd. Ook komt er nog een Duchesse de Bourgogne, een Paix Dieu, een Klevere 10, een Boerke,Neuzenbier,  Etc. Etc.

Brouwmaat
op 22 december 2018

Christmas Ale Bio met een berekende Tinseth IBU van 31.

Forum Lid
op 24 december 2018

Ziet er lekker uit en volgens de bovenste uitslagen gezond ,daarom ben ik met bijna 67 nooit ziek ,ik ben het levend bewijs.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 23 december 2018

Baron Otard Cognac vsop , omdat het kan. Genieten in een rustig hoekje met een goed glas.

Eerder op de avond een Dead Man’s Hand Russ. Imp. Stout. Een IBU van 80 , een bier met veel smaak, maar voor mij véél te bitter. De smaak , is vol en rijk met fijne smaaktoetsen. . Als ik binnenkort een stoofpotje moet maken, weet ik wat ik met het 2e flesje moet doen.

Forum Lid
op 23 december 2018

Ik effe niets was gisteren zo lam als een schidpad,moest vandaag 700 km rijden om 8.30 weg en om 21.15 u.thuis het gerookte vlees opgehangen en snippers op mijn mais stooksel gegooid en zo naar bed morgen weer rijden,buuuuuuu snik snik😢

Forum Lid
op 24 december 2018

. Cheers Chris, groet, @ndré🥃😎

Forum Lid
op 24 december 2018

Haha vanavond maak ik er weer misbruik van,hoef drie dagen niet te werken,🥃🥃🥃🥃dus @ndre ik haal je wel in,maak glas ietsjes voller😂😂😂dus geen zorgen.

Forum Lid
op 24 december 2018

Goed idee Chris, ik moet vanaf vanmorgen 7 uur tot morgenvroeg 7 uur werken en met oud en nieuw de hele week, dus ook maar een flinke kerst borrel drinken. Groet @ndré. Cheers

Forum Lid
op 24 december 2018

Ach werken blijf je jong bij,ik heb mijn hele leven va.14 jr.gewerkt maar altijd met plezier en wat ik leuk vond,kan alleen niet goed tegen bazen maar dat hadden ze vlug in de gaten hebben mij ook met rust gelaten,kreeg zelf soms een fles whisky,vonden mij wel een apart figuur maar daar hebben ze mee moeten leren leven.is ook gelukt,en anders was ik vlug vertrokken,heb gisteren en vandaag 19 uur gereden ze weten als er wat is dat ik klaar sta.heb vaak in de loop van een pistool gekeken voor mijn werk en hebben geld op mijn kop gezet.maar dat hoorde bij mijn vroegere werk.leuke job he?heb nu drie dagen vrij dus 🥃🥃🥃🍺🍺🍺🍺mooie feestdagen en de beste wensen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 december 2018

ik juist tijden het koken een appel eau de vie

ben voor vanavond en morgen een stoofpotje met ree spek en champions aan het koken

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 24 december 2018

Zojuist een Duchesse De Bourgogne gedronken. Mannen (en vrouwen) wat een geweldig bier. Exact de smaak waar ik van hou, een fantastische zoete smaak, met een fruitige smaak, van het eiken vat. Het smaakt als een bier gemengd met bessenjenever, anders kan ik het niet omschrijven. Een kriek (kersenbier) vindt ik vaak over de top, dit was een schot in de roos.

Brouwmaat
op 24 december 2018

Dan moet ik daar ook eens naar op zoek gaan.

Forum Lid
op 24 december 2018

Bierparadijs in Meer. (Prik & Tik)

Brouwmaat
op 24 december 2018

Dat is slechts 10 minuten rijden 🙂

Forum Lid
op 26 december 2018

Tja ik heb al een naam dat ik veel drink,vinden die mensen die zelf niet drinken,maar na twee dagen veel eten moet je wel wat drinken,helpt bij het verteren,dus ik drink eentje van mais gestookte,mischien ook wel een paar.heb toch al een slechte naam🤔hou ik hem maar in ere,stel ik de mensen niet teleur,en hebben ze gelijk😂😂😂🥃🥃

Forum Lid
op 26 december 2018

Dat is slechts 10 minuten rijden 🙂

Van Munckerik

Had degene opgezocht die het minst ver bij jou vandaan lag. 😉 

Brouwmaat
op 27 december 2018

Kijk dat is nou meedenken 🙂

(vandaag drink ik even niet, lijkt me wat verstandiger hahaha)

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 27 december 2018

Heb van mijn vrouwtje een lekker flesje gekregen met kerst. Daar ga ik vanavond even van snoepen.

Forum Lid
op 28 december 2018

Ja ja die vind ik ook lekker.vorig jaar een fles JD Frank Sinatra gekregen van mijn buurman,als ik dit jaar geen fles krijg begin ik een verhouding met je vrouw😜dan krijg ik er het volgen jaar er ook een😂😂😂ik drink niets uit de winkel alleen JD

Forum Lid
op 28 december 2018

en weet je wat het erge was Adriana heeft ze gejat en op gedronken,dus pas maar op,dat jouw niet het zelfde overkomt.ik zit nu aan een zelfgestookte maiswisky😉en wacht op de buurman😂😂😂

Forum Lid
op 6 januari 2019

Maaskantje en een van druiven die op dark rost gelegen heeft..😋🥃tja het leven is kort heb nog maar 38 jr ben ik 105 dus nu genieten later bestaat niet😉

Forum Lid
op 7 januari 2019
nu genieten later bestaat nietVan ChrisV

Tegeltje!

Forum Lid
op 7 januari 2019

Zat.avond om 22.30 thuis 12 uur non stop gereden,een maaskantje en een van druiven,gistermiddag maaskantje en van druiven,moest proeven,had 25 ltr.in flessen gedaan had op dark rost snippers gelegen,resultaat goed,weer 25 liter op snippers gelegd.als die op smaak zijn nog 40 -50 ltr dan is Chris klaar.dan mischien wortels stoken,van die drank kun je zeker niet blind worden.😂😂😂🐰

Forum Lid
op 7 januari 2019

Heeft iemand twee treedjes bier meegebracht vd Jumbo dors,ik heb nu dors😜

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 7 januari 2019

He mannen,

Ik ben aan het verdrinken, figuurlijk dan in de ongelezen topics, 13 pagina’s pff dat wordt lezen… en Lezen… heb  vandaag al twee  pagina’s gelezen, ga het nu wegdrinken met n’en rum gemaakt van de vorige winter.

groetjes

Brouwmaat
op 7 januari 2019

Je moet ook niet zo lang wegblijven Dumo 😉

Veel leesplezier!

Forum Lid
op 7 januari 2019

Druk gehad, en s’avonds stik kapot.

Forum Lid
op 7 januari 2019

Dumo zo lang ligt hij bij mij niet,wil het telkens proberen.200 flessen,op vooraad,volgens mij geef ik te veel af,en zuipt het bezoek te veel.ga er vanaf nu iets aan doen,ze krijgen thee 😉en zeg dat ik gestopt ben met stoken.🤫

Forum Lid
op 7 januari 2019
en zeg dat ik gestopt ben met stoken.Van ChrisV

Gij stoppen met stoken dan komt de zon niet meer op.

 

Forum Lid
op 7 januari 2019

Ik heb juist tijd gehad voor wat wijn te maken en cider in de zomer, van pruimen kersen en perzikken.

Forum Lid
op 7 januari 2019
Dumo zo lang ligt hij bij mij niet,Van ChrisV

k’ heb in de zomer n’en porto gemaakt van wijn en noten,  heb deze voor de feestdagen gebotteld die heeft ook genen tijd gehad om te liggen die hebben we weg gewerkt met de feestdagen.

hij was goed te drinken.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 januari 2019

Het forum zit precies ook nog met n’en kater van de feestdagen t’gaat nogal traag.

Forum Lid
op 8 januari 2019

Ach een beetje geduld,we komen er op,en komt wel weer goed.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
14 op 9 januari 2019

Had nog wat restjes van de eindejaarsfeesten. Jacobs creek Pino noir 2010, Jacobs Creek Chardonay 2008, Sandeman white porto, Patricio White porto en natuurlijk Koffie (noir), ik doe het rustig aan, moet morgen nog werken. 😉  

Forum Lid
op 9 januari 2019

Doe ook rustig aan pak een maaskantje.🍺

Forum Lid
op 13 januari 2019

Vrijdag mijn wijnbrand geproeft tot zaterdag avond.best lekker geworden,door iedereen goed bevonden.

Forum Lid
op 13 januari 2019

Lopen twee alcoholisten over straat,en vinden €100 zegt de een tegen de ander vvoor €99 kopen we wodca en vvooor €1 brood zegt de ander voor zoveel geld brood?

Forum Lid
op 13 januari 2019

Die ander heeft gelijk. Betere investering: een halve liter blik Maaskantje, extra zwaar 12% voor.0.99
Brood krijgen ze genoeg van de voedselbank.

Forum Lid
op 13 januari 2019

😂😂😂

Forum Lid
op 26 januari 2019

Een paar van druiven met maaskantje.😋

Forum Lid
op 26 januari 2019

En;ik drink een paar zelfgestookte whisky’s vanavond.

Cheers, @ndré🥃😎

Forum Lid
op 26 januari 2019

Goed zo proost🥃ik ga nog even door.🥃🍺heb hele weekeinde vrij dus even misbruik maken.

Forum Lid
op 26 januari 2019

Haha, ik ga ook lekker door, maandag weer vol aan de bak dus nu maar genieten.

Proost, @ndré🥃😎

Forum Lid
op 26 januari 2019

vol houden ben ook nog bezig🥃🍺

Forum Lid
op 28 januari 2019

Een lekker kopje koffie stukje chocolade en een glaasje zelfgestookte wijnbrand.

Forum Lid
op 29 januari 2019

Duchesse de Bourgogne, vandaag 2 kratten kunnen scoren. En de smaak is weer subliem, een soort zachte kersenbols , met amandeltoets. En dit is dus een Vlaams rood bier.

Forum Lid
op 29 januari 2019

Goed bezig ik zit weer aan het recept van gisteren.en een van onze stookvrinden is vandaag jarig Paolo dus drink ik die op hem.proost en nog vele jaren.

Forum Lid
op 30 januari 2019
Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 30 januari 2019

Een heerlijke eigen samengestelde whisky van Bio-Brouwmaat. Lang genoeg gewacht om te laten rijpen zonder te proeven….. beetje vals spelen met verouderen maar heeft een goede voor, midden en nasmaak. Fine tuning in progres….

Brouwmaat
op 30 januari 2019

Lang genoeg gewacht om te laten rijpen zonder te proeven…….

Van ScS

Ik bewonder je zelfdiscipline 🙂

Welke drink je nu precies?

Forum Lid
op 30 januari 2019

BATCH_CODE: BMOM18015

Pfffff…. vertel mij wat!!! Na de stook even over de tong laten gaan en op een ander soort eiken gezet. Zachte afdronk met duidelijke smaak. Met mij nog 6 die er het zelfde over dachten… Ik had 6 smaken gemaakt, 4 en 6 hebben duidelijk de voorkeur en nummer 4 was de winnaar. BMOM18015

Brouwmaat
op 30 januari 2019

Haha dat was die met de Special B Bio erin.

Ik moest wel even spieken hoor 🙂

Leuk om te horen, proef je er iets van rozijnen in?

Forum Lid
op 30 januari 2019

oeff… het is zo lang geleden dat ik rozijnen heb geproefd dat ik het eerlijk gezegd niet weet. Zit de smaak van rozijnen in Special B Bio? Ik ga binnenkort 2 nieuwe samen stellen en dan kom ik deze ophalen en zal een beetje meenemen om te proeven.

Brouwmaat
op 30 januari 2019

Het geeft een rozijnensmaak aan bieren maar ook tonen van noten, pruim en karamel. Is een mooie moutsoort. Ik was benieuwd of je na distillatie die smaken nog terug kon vinden. 

Je bent altijd welkom hier en proeven…. daar ben ik niet vies van 🙂

Forum Lid
op 30 januari 2019

Is het een idee om eerst langs te komen, even de geuren van de mouten te ruiken en dan samen te stellen? Ik wil die batch in 2 verschillende soorten gaan samenstellen en weer tot een beter resultaat te komen. 

Brouwmaat
op 30 januari 2019

Dat is een heel goed idee. Ook wat kauwen op mout geeft een goed inzicht in de smaken.

Forum Lid
op 30 januari 2019

Zit aan een van druiven,slaapmutsje.

Forum Lid
op 30 januari 2019

Daar ga ik echt ooit een combinatie van maken Chris, volgens mij is whisky met een druiventouch een heerlijke combinatie.

Forum Lid
op 31 januari 2019

Mijn primitieve gestookte wijnbrand druiven wild vergist,zonder suiker op darkrost eiken snippers,daar vragen chirurgen en architecten in Roemenie naar,dus er gaat een paket met wat flesjes naar toe.een hand wast anderen,ik zie mij zelf niet als een goede stoker,ik zou er karamel bij kunnen gooien dan heb ik de cognac uit de winkel van €300.maar ik ben een moonshiner en zo is mijn drank en zo stook ik.

Forum Lid
op 31 januari 2019

ScS,als ik whisky maak de volgende keer,dan word het 25 kg mais,6 pakken fries roggenbrood,en twee pakken havermout.en 6 -8 kg suiker.en 20 gr.natte bakkersgist.die dan op darkrost eiken en koud warm. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 10 februari 2019

Hoy,

Gisteren de tijd genomen en den hele dag gebrouwen tot laat in de nacht, het was weer om en dag om binnen te werken. 

Nu aan het uitblazen met n’en cider gemaakt van mede / honing wijn.

Het is niet voor over de daken te schreeuwen, maar je kunt hem drinken, ‘k hem er al wel betere gemaakt.

Grts.

 

Forum Lid
op 18 februari 2019

Gisteren waren we 15 jr.getrouwd,en gisteren heb ik mijn prive leven terug gekregen,na 15 jaar hebben we niemand meer inwonen,doet me wel pijn dat mijn nichtje die bij ons geboren is ook weg is,ze zat altijd bij Dis en we zijn stapel op elkaar,en Maya de chiwawa zij is als pup bij ons gekomen,ik heb haar altijd verzorgd en ze zat altijd op mijn schoot,dus een paar traantjes,en een paar biertjes en zelfgestookte,voor de pijn te verzachten heb ik toen maar gedronken,heb nog wel een klote gevoel en zal moeten wennen dat ze niet meer bij ons zijn,maar zo is het leven.en is ook wel lekker om,met Adriana Alex en onze hond Nikita te zijn,met 67 is het ook wel leuk om met niemand meer rekening te hoeven houden.hoef ook niet meer met zoveel kratten bier te sjouwen en drank word nu ook een jr.oud.😂😂😂

Forum Lid
op 18 februari 2019

Hoi Chris,

Het vertrek is het begin van nieuwe en mooie ideeën.

Leuk is anders, maar er breekt inderdaad een andere periode in je leven aan, ga genieten zolang en veel a;s je kunt, en houd goed contact met elkaar of zoek je elkaar af en toe eens op.

Cheers, @ndré

Forum Lid
op 18 februari 2019

Chris, allereerst gefeliciteerd met Adriana en jou en ja, zo is het leven, all good things come to an end, 
Maar niet getreurd, je hebt ons altijd nog.
Cheers man 😉

Forum Lid
op 18 februari 2019

Ze zijn niet doodgegaan,en wonen dicht bij ,en ik wist dat die dag ging komen maar ging een beetje snel in een keer,en mijn probleem is ik hecht mij altijd heel erg,maar komt wel goed,in een paar maandjes ben ik er wel overheen.en ik heb Adriana Alex en mijn hond Nikita dus ben niet alleen.en nu ga ik een biertje pakken.🍺

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 18 februari 2019

Vanavond lekker aan de White dog with truffle ook wel white truffle whiskey .
Heerlijk zacht , niet moeilijk te maken maar tering duur .

White whiskey is al zeer oud .
T is eigenlijk ook wat in begin de eerste echte moonshiner maakte .
Tegenwoordig word de white whiskey ook meer gewaardeerd en ook meer verkocht.

Voordeel van white dog is dat het niet lang op vat hoeft te rijpen .
De smaak moet komen van de granen en in contact met eiken op manier dat het niet kleurt .

Forum Lid
op 18 februari 2019

Tja als het zo moet dan drink ik ook nog maar wat,proost🥃🍺

Forum Lid
op 20 februari 2019

Vandaag jarig dus🍺🍺🍺🍺🍺🥃🥃🥃🥃🥃🥃💥💥💥

Brouwmaat
op 20 februari 2019

Proficiat Chris, ik drink er straks ook een op jouw gezondheid 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 20 februari 2019

Van Harte Chris, cheers. Groet @ndré🥃😎

Forum Lid
op 20 februari 2019

@ndre weer die foto van Adriana?zal eens kijken of ze vanavond weer zo het bier uit de koelkast haald.😜bedankt mensen voor de felicitaties,het leuke is ze komen binnen uit heel europa,en de schoolkinderen hebben mooie tekeningen voor mij gemaakt.bier staat koud flessen met moonshine staan klaar en gisteren heeft de buurvrouw en Adriana taart voor mij gebakken dus mijn dag kan niet kapot.

Forum Lid
op 20 februari 2019

Ga nu naar boven.👨‍❤️‍👨

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 20 februari 2019

Chris, gefeliciteerd! Feliciteer Adriana ook namens mij!

Forum Lid
op 20 februari 2019

Dank je wel,het mooie aan mij verjaardag is dat ik uit heel europa felicitaties krijg,en onverwachts bezoek.mijn verjaardag was perfect.nog 33jr.endie haal ik.dan ben ik 100 maar ik wil ouder worden.ik heb nu genoeg gehad ik moet morgen werken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 maart 2019

Vandaag een Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Whisky infused (11,7%)

Een heerlijk bier met een infusie van Gouden Carolus single malt whisky. Krachtig en volmondig met sublieme toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 8 maart 2019

 

Het is weekend, daarom een lekker zelfgebrouwen Bio Pilsje 🙂

Forum Lid
op 8 maart 2019

ziet er lekker uit, na gisting op fles hoe lang laat je het liggen voor je er aan begint.

Brouwmaat
op 8 maart 2019

Ik proef altijd een flesje na een week en na twee weken. Dit om te kijken hoe de hergisting op fles wordt. En dan…. tja wanneer ik zin krijg pak ik er een. Moet zeggen dat ik hem al heel snel erg lekker vond en dat hij dat nog steeds is. Jan laat hem wat langer liggen maar ik denk dat hij er stiekem ook al heel wat op heeft 🙂

Hoever is jouw Bio Pils Dumo?

Admin
op 8 maart 2019

Ik proef ook regelmatig, maar heb ook veel voorraad. Ik heb nog 60 flesj3s van 33 cl en 10 halve liters 😎 gebrouwen in December. Echt een heel goed pilsje. Ik denk dat hij nu toch wel op zn best is.

Maar de overige biertjes proef ik nu ook al hoor, de Dusseldorf Alt is nog erg jong maar nu al heel erg lekker. 

 

Gewoon regelmatig proeven dus 😜

Forum Lid
op 8 maart 2019
k proef altijd een flesje na een week en na twee weken. Dit om te kijken hoe de hergisting op fles wordt. En dan…. tjaVan Munckerik


Je hebt het ook zooo zwaar he,Munckerik?:-) 🙂 🙂  Cheers man(nen) 😉

Brouwmaat
op 8 maart 2019

Cheers Nim maar……. hoe is het eigenlijk met jouw brouwsel? 

Forum Lid
op 9 maart 2019
Hoever is jouw Bio Pils Dumo?Van Munckerik

Morgen gaat de tweede week van de her gisting op fles in.

Ik heb er eergisteren  enen open gedaan je ziet er wat bubbels in maar het zijn nog Engelse pinten niks van schuim.

grts.

Forum Lid
op 9 maart 2019
Ik heb er eergisteren  enen open gedaanVan dumo

T’is gelijk gijle, ik kan der niet afblijven. 😉 🙂

Brouwmaat
op 9 maart 2019

Het voordeel is dat we er ook niet vanaf hoeven te blijven 😉

Het schuim wordt wel beter hoor (wanneer je voldoende bottelsuiker hebt toegevoegd). Mooi stabiel en blijvend tot de laatste slok. 

Forum Lid
op 9 maart 2019
wanneer je voldoende bottelsuiker hebt toegevoegdVan Munckerik

7 gram per liter als ik niet misteld heb.

Brouwmaat
op 9 maart 2019

Dat is voldoende.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 9 maart 2019

Mijn Tripels bevatten inmiddels veel koolzuur maar het schuim verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik heb wel ergens gelezen dat zware bieren veel langer moeten rijpen. Ik las ergens dat je voor iedere procent alcohol een week moet rekenen, dat is dus 12 weken voor mijn Tripel 😂

Toch drink ik er af en toe 1 van, ook zonder schuim is het een erg lekker bier.

Brouwmaat
op 9 maart 2019

Was bij al mijn tripels ook. Naarmate de tijd verstrijkt werd het schuim stabieler en bleef ook langer aanwezig.

Admin
op 9 maart 2019

Om On Topic te blijven, zojuist een Dusseldorf Alt opengetrokken.

Prachtig schuim, amper 2 weken in de fles

Brouwmaat
op 9 maart 2019

Die ziet er perfect uit Jan laat hem je smaken (maar hij zal al wel op zijn inmiddels 🙂 )

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 9 maart 2019

Vandaag na ruim een week eens kijken hoe het met de hergisting van het Witbier Bio gaat…..

Erg lekker! De Nelson Sauvin Bio hop harmonieert perfect met de biologische sinaasappelschillen en koriander. Schuim is al redelijk goed maar dat wordt binnen nu en een week wel stabieler.

Forum Lid
op 9 maart 2019

Met Nelson hop neem ik aan? Proost, ziet er goed uit.

Brouwmaat
op 9 maart 2019

Met Nelson Sauvin Bio inderdaad. 

Jij ook proost Auke, geniet van je borrel 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 9 maart 2019

 

Ik nip wat aan mijn Aranchello. Het heeft veel van limoncello… Ook vrij geel. Niet de sinaasappelsmaak die ik had verwacht. Ook niet zo troebel als ik had gehoopt. Maar de smaak is prima!

Forum Lid
op 9 maart 2019

een lekkere maar kleine borrel uit de vriezer gehaald. Smaakt top. Groet, @ndré🥃😎

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 15 maart 2019

Ik ben mijn biertjes aan het proeven! 

Ik ben begonnen met een Dusseldorf Alt die al een paar dagen in de koelkast stond te wachten. Drinkt weg als een pils, maar veel meer smaak. Hergist met 4 gram rietsuiker per halve liter. Dat is vrij veel maar absoluut niet teveel. Lekker veel koolzuur en als je rustig schenkt een perfecte schuimkraag die blijft staan zolang er bier in het glas zit.

Daarna mijn 1e Tripel. Deze is erg zwaar, 12%. Maar ontzettend lekker. De hergisting nam wat tijd in beslag. De gist had er bij dit percentage wat minder zin in om opnieuw aan de slag te gaan. 3 gram rietsuiker per 33 cl flesje. Inmiddels veel koolzuur, maar het schuim blijft geen hele minuut staan. Deze moet nog wat rijpen. Maar oh wat is deze lekker!

Nu als laatste, en dan is het genoeg  voor deze avond, de Christmas Ale. Perfecte schuimkraag die goed blijft staan, koolzuur perfect en de smaak is ook echt erg goed. Ik heb deze 2 weken geleden geproefd en de smaak wordt beter en beter. Zou het lukken een doosje te bewaren voor de kerst?

 

 

 

 

 

 

Brouwmaat
op 16 maart 2019

Zou het lukken een doosje te bewaren voor de kerst?

Van Stookforum

Met jouw ijzeren discipline lukt het je zeker 🙂

Jammer van de schuimkraag bij de tripel (ik ga nog wat sleutelen aan het recept)

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 19 maart 2019

Net lekker geproefd van mijn Bio Wit 😉 Manometer gaf aan dat er al ruim 3 bar op de fles stond dus ik durfde het wel aan.

Brouwmaat
op 19 maart 2019

Ziet er goed uit! Schuim is nog een beetje instabiel zo te zien maar dat wordt wel beter met de tijd.

Admin
op 19 maart 2019

Klopt, schuim trekt nog weg. De bellen zijn nog te groot he. Maar het zit ook nog geen week in de fles. Hij is wel heel erg lekker!

Brouwmaat
op 19 maart 2019

Dat horen we graag 🙂

Forum Lid
op 23 maart 2019

Eentje van druiven,heb hard gewerkt,Adriana heeft met haar charme 220kg rode zoete spaanse druiven gekregen voor een fles zelfgestookte,moet morgen nog 100 kg in het vat doen,ik laat ze weer wild vergisten,en zet ze op dark rost eiken snippers.😋

Forum Lid
op 24 maart 2019

Druiven zitten in het vat,heb nog ergens een stenen bbq geruild voor een fles zelfgestookte,en die opgehaald,dacht rustig weekeinde te hebben,staat er nog iemand aan de deur moest ik iets voor repareren en nu ga ik er een drinken van mijn zelfgestookte.

Forum Lid
op 25 maart 2019

Heb vandaag plantjes van een nieuw soort aardbeien gekregen,heerlijk zoet mooie geur en worden zo groot als eieren.dus daar drink ik er een op.😂🥃ook nog doosje scharreleieren gekregen dus morgenvroeg eieren met spek.😋

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren