Wecken van sterke drank

Geupdate op 8 juli 2020 in Spirits
12 op 6 juli 2020

Is het mogelijk, om een eind product van bijv 43% alc. die je wilt laten rijpen, te wecken? 

Ik kwam op het idee, toen ik zag dat er namelijk % alc verloren gaat tijdens het rijpen. 

 

 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 6 juli 2020

Bij deze methode geef je slechte smaken en geuren geen kans om te ontsnappen.
Dus ga je dan voor kwaliteit of meer % kwantiteit.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 juli 2020

Okee, helder. Was een hersenspinsel van me, bedankt voor het antwoord.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juli 2020

Wecken? Je bedoelt in een glazen fles stoppen met rubber ring en dan verhitten tot 100 graden in een pan water?

Nee, dat gaat niet goed. Maar waarom zou je het doen? Alcohol van 43 % bederft toch al niet meer.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juli 2020

Er gaat tijdens rijpen inderdaad iets verloren . Helaas dat hoort erbij .
Alcohol / drank moet juist ademen aan de lucht .
Oxideren voor het rijpen .
Sluit je het hermetisch af zal je NOOIT een mooie rijping krijgen .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juli 2020

Likeuren staan hier op 20 liter fles – nagenoeg geheel afgesloten met kurk – en worden echt beter na verloop van tijd. Zo’n kurkje laat (op een fles van 20 liter) niet heel veel zuurstof door.

Doe eens een experiment met een gesloten en ‘ademende’ fles. Horen we over een paar maandjes wel wat het resultaat is.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 juli 2020

Da’s een goeie Rik. Ik ben er namelijk wel erg benieuwd naar. ik zal 200 ml van beide eens apart zetten van die Easy made (kruidenkoek)Whiskey. En zal hier over een paar maanden op terug komen. Ik ben momenteel bezig met de stripruns, en als ik de spiritrun klaar heb, zal ik beide eerst op eiken laten rusten. Aansluitend zal ik er 1 wecken en 1 met enkel een schroefdop afsluiten. De rest laat ik wel zoals normaal in een glazen fles met afsluit rubber laten rijpen. Wordt vervolgd. 

Forum Lid
op 8 juli 2020

Als 100,% afgesloten beter zou wezen zou niemand meer dranken op houten vaten laten rijpen .
Cognac en whiskey is algemeen bekend dat in afgesloten toestand het gaat verzuren .
aanwezige azijnzuur gaat versneld met alcohol acetaat vormen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 8 juli 2020

Dan moeten we maar snel een waarschuwing naar Nedalco sturen …. die slaan de ethanol hermetisch afgesloten op 🤣
En wat te denken van al die afgesloten flessen whisky bij de slijter…. waar gaat het heen met dit land 🤪

Forum Lid
op 8 juli 2020

Ethanol illnaar Nadalco is ietsanders dan dranken opslaan !

Misschien dat jij alleen goedkope troep gewend bent bij slijters te halen .
Of drank van hobby kneiers.
Maar elke goede
Whiskey bij de slijter heeft eerst staan te rijpen op vaten voor deze gebotteld werd .
Dat geld ook voor diverse andere dranken .

Forum Lid
op 8 juli 2020

🤣🤣😂🤣

Hobby kneiers ….

Staan hier leuke filmpjes van het forum …

En ja… ik haalde wel eens wat bij de slijter… net als al die andere mindere goden… ik heb geen smaak .. maar wel humor.. dus lk zal er maar om lachen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juli 2020

Haha, zonde zou je zeggen he. Luchten die hap

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juli 2020

Ja, gun de engelen ook een beetje. Brengt geluk 🙂

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren