Werking/opmaak van de site

Geupdate op 24 september 2019 in Het Café (praathuis)
287 op 5 april 2016

Beste mensen achter stookforum,

Even niet over stoken maar even over de site, mag dat?

Ik vind het forum leuk! Het is nog niet druk maar het bestaat ook nog geen Jaren, dat komt dus nog wel.

Ik heb een vraag, als je op de site bent en je ziet alle onderwerpen onder elkaar dan zie je het ene onderwerp grijs gekleurd en het andere wit, het zou mooi zijn als daar een patroon in zou zitten. Dus grijs wit grijs wit etc… Waarom is dit of zie ik iets over het hoofd? Het is niet zo dat dat de onderwerpen zijn waar ik in heb gereageerd.

Verder mooi hoor, ook grafisch netjes, niet zo’n onbegrijpelijke praksite!!!

 
 • Geliked door
Antwoord
0 op 5 april 2016

Gerard,

Natuurlijk mag dat, daar is Cafe ’t Praathuis voor 😉

Bedankt voor de complimenten en voor je bijdragen aan het forum. Leuk dat je meedoet!. Idd, het forum is nog niet heel druk, maar ik weet niet hoe het bij andere fora’s is vergaan. Dit stookforum is nu ongveer 7 weken online, dus ik vind dat ik niet ontevreden moet zijn met het resultaat tot nu toe.

Je vraag over de grijze balken. Een grijze balk heeft geen cosmetische maar een praktische functie. Het betekent dat je onlangs dat onderwerp geopend hebt. Het heeft dus je aandacht getrokken, je hoeft er dus niet zelf in gereageerd te hebben. De volgende keer dat je de site bezoekt zal een onderwerp in een grijze balk snel opvallen. Ook handig om te zien wat je al gelezen hebt 😉

Veel plezier op het forum!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 december 2016

Hoy,

Ik heb een vraagje over de zoekfunctie bovenaan het scherm.

Nl. Ik zoek iets op dat ik zelf gescrheven heb, voor bv een vervolg te geven hoe kan ik dat het beste doen zonder een hele lijst topicts te moeten doorbladeren voor mijn artikel te vinden, geef ik mijn forumnaam in en ik krijg no results ( hoe groter het forum wordt hoe moeilijker dat denkelijk zal worden).
Tik ik het trefwoord in dan krijg ik n’en hele lijst.

Groetjes

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 21 december 2016

Hoi Dumo,

Als je het topic zelf bent begonnen kun je het vinden in je profiel, in jouw geval op https://www.stookforum.nl/member/dumo/

Sommige woorden komen veel voor en zijn inderdaad moeilijk terug te vinden. We wachten ook op een update voor het forum, zodat we aan bepaalde zaken kunnen gaan sleutelen om alles makkelijker te maken.

Morgenochtend heb ik een afspraak bij een bedrijf die (als alles klikt tussen beide partijen) het beheer voor beide sites gaat overnemen. Het is dan voor mij eenvoudiger aanpassingen te laten doorvoeren dan in de huidige situatie.

Als er grote aanpassingen gaan gebeuren zal ik dat direct hier vermelden.

Het doel is uiteindelijk zoveel mogelijk gebruiksgemak voor de leden te creëren.

Forum Lid
op 21 december 2016

@stookforum :“Het doel is uiteindelijk zoveel mogelijk gebruiksgemak voor de leden te creëren.”

Ik ben nu wel gene fervente forumganger, maar daar ben je mijn inziens al goed in gelukt, ik vindt het nu al wel een leuke en overzichtelijk forum.

Admin
op 21 december 2016

Bedankt Dumo! Altijd fijn om te horen! 🙂 🙂 🙂

Forum Lid
op 22 maart 2017

Ik ben het zeker met dumo eens. En mijn ervaring is dat je moet afblijven van hetgeen werkt. Op een ander forum waar ik wel eens kwam ging een grote update faliekant mis en halveerde de bezoekers omdat ze niets o.a. meer konden vinden. Mensen zijn nu gewend aan de manier van werken op stookforum daaraan prutsen is best gevaarlijk. 

Forum Lid
op 22 maart 2017

Vind het ook een prima forum

Het enige waar ik me aan erger is het feit dat als ik op jou reageer of ergens anders op een comment hij bovenaan komt te staan in het forum overzicht
En als ik er dan op klik
Ik moet zoeken wie waar op heeft gereageerd
Soms volg ik een forum of lees ik wat en wil iknhet in de gate houden

En dan ineens hebben er 5 mensen gereageerd alleen niet onderaan de post maar ergens halvewege

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 december 2016

Wellicht is het handig om een onderdeel beginners(vragen) toe te voegen. Dit zoekt een stuk makkelijker.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 21 december 2016

Een stookwiki pagina met betekenis van alle termen die met stoken/brouwen/wijn maken etc… te maken hebben staat op de planning. Maar daar kan ik de tijd nog niet voor vinden.

En een vast kopje met alles over methanol, want ik krijg serieus minimaal 3 keer per dag een mail van iemand die gehoord heeft dat je blind kan worden en of dat waar is. 

Alles kost tijd, maar langzaam aan gaat het de goede kant op met het forum. Hoewel langzaam….. het forum is pas 10 maanden oud 🙂

Crew member
op 21 december 2016

Ik heb er alle vertrouwen in 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 december 2016

Inderdaad mooi form,

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van dit thema gehoord, al ben ik ook al heel lang niet meer op een forum geweest. Ik ben altijd al een WordPress fan geweest.

Heb tot nu toe toe niets opmerkelijks gevonden, en ja een Wiki zal inderdaad geweldig zijn.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 29 december 2016

Hoi allemaal,

We zijn nog steeds aan het werk aan de instellingen. 1 vervelende bug is er in ieder geval uit, en dat is dat het lijkt of je bericht niet geplaatst wordt. Daardoor klikten mensen een paar keer om het bericht te plaatsen en kon ik vervolgens een paar berichten deleten. Dat is nu dus niet meer het geval!

De storing bij het aanklikken van de categorien aan de rechterkant zijn we nog mee bezig. Als je bijvoorbeeld klikt op recepten kom je op de hoofdpagina uit. Wil je toch de recepten kunnen lezen, log dan even uit en dan doet de knop het wel. Een beetje irritant, maar we werken er aan!

De site werkt inmiddels beter op mobiele apparaten, en ook is het nu beter mogelijk de foto’s op een mobiel scherm te vergroten door je vingers te spreiden. (enkel getest op Android, laat me weten hoe dat met Apple gaat)

Ook werken we nog aan het mailsysteem. Jullie kregen voor ieder onderwerp dat je volgt een email als er een nieuw bericht was, ook als het bericht alleen aan 1 enkel lid gericht was. Dat werkte opzich wel goed, alleen in het voorstel topic waar 300 reacties staan is het erg lastig om een bericht terug te vinden als iemand halverwege een antwoord stuurt en iedereen daar een mail van krijgt. Het lijkt er nu op dat er helemaal geen berichten meer worden verzonden door de site, klopt dat? Als iemand nog wel mail krijgt wil je dat dan even laten weten? Dan weten we beter waar we moeten zoeken.

De uiteindelijke bedoeling is dat je alleen een mail krijgt als er specifiek op jou reactie is gereageerd.

Ik wil jullie in ieder geval allemaal bedanken voor een fantastisch jaar op het forum. In februari zijn we begonnen op 0 en nu al 240 leden!

Een goede jaarwisseling en een super goed 2017!!!!

 

Forum Lid
op 29 december 2016

 

Jan,

Ik krijg idd geen mail meer van onderwerpen waar ik reeds eerder op heb gereageerd.

Daarom kijk ik regelmatig op topics die bovenaan staan.

Verder allemaal een gezellige jaarwisseling en gezondheid en geluk in 2017.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 12 januari 2017

De categorie recepten doet het eindelijk weer goed. Toch best een belangrijke categorie 🙂

De email notificaties wordt nog aan gewerkt!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 12 januari 2017

He mailtjes, zo te zien werken de notificaties. 🙂

 

Admin
op 12 januari 2017

Dat wel, maar ze proberen nog om het wat gedetaileerder te krijgen, maar we zijn op de goede weg! Het is vooral heel fijn dat de categorien weer goed werken!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 12 januari 2017

Ik heb nu ook meerdere mailtjes ontvangen.

Wat me al enige tijd opvalt is dat bij het antwoorden of gewoon een inzending, deze begint op de 2de regel en moet ik alles een regel terugzetten.

Admin
op 12 januari 2017

Dat heb ik nog niet gemerkt, ik werk nu in Chrome en dat is bij mij niet het geval.

Ik zal dat eens testen met wat andere browsers.

Crew member
op 12 januari 2017

Ik zag ook weer mailtjes, tijd om alles weer op “unfollow” te zetten 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 januari 2017

Excuses dat een aantal van jullie vandaag weer heel veel mailtjes hebben gekregen door een aantal testen die er zijn geweest.

Voorlopig zijn er geen testen meer nodig.

Een vooruitgang (vind ik zelf) is dat het anwoord waar je dus een melding van krijgt in je mail al in het mailtje staat. Zo kun je dus snel zien of het de moeite waard is om door te klikken naar de site of niet.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 30 januari 2017

Hoy,

Hoe doen jullie dat om in een bericht de tekst, of een deel ervan, van iemand anders, apart te plaatsen (tussen lijnen of aanhalings- tekens, zodat je een vervolg kunt maken.

groetjes

 

Admin
op 30 januari 2017

Gebruik je het forum op de computer of op je telefoon? Op de computer zie je rechtsboven ieder bericht een rijtje tekens staan. Het 3e tekentje zijn 2 zwevende komma’s. Als je daar op klikt verschijnt dat bericht in een nieuw veld tussen quote tekens. Daar kun je de text eventueel nog inkorten. Onder de quote tekens kun je dan weer te eigen reactie op die quote geven.

 

Forum Lid
op 30 januari 2017

Je muis moet boven een berichtje hoveren anders is het rijtje niet zichtbaar. Alsook als geen forum admin hebben wij maar 2 tekentjes. Quote en Meld. Het is dus Quote, zoals boven vernoemd, wat je moet drukken om iemand te citeren

Admin
op 30 januari 2017

Excuses, daar had ik niet bij stil gestaan 🙂 ik heb nog een prullenbakje en een pennetje ?

Forum Lid
op 30 januari 2017

Ach juist, het pennetje hebben wij ook, maar enkel als je bericht net geplaatst is en uiteraard van jezelf.

Forum Lid
op 30 januari 2017

op de pc

ik veronderstel dat die emotionicons alleen op de telefoon gaan.

Admin
op 30 januari 2017

Als je dubbele punt en haakje naast elkaar zet krig je ook een smiley : ) (maar dan tegen elkaar aan) probeer het maar 🙂

Forum Lid
op 30 januari 2017

Even proberen     –   🙂 🙂 🙂

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 30 januari 2017

Puntkomma en haakje moet een knipoog zijn ; ) 😉

Forum Lid
op 30 januari 2017

proberen 🙂 😉

Forum Lid
op 30 januari 2017

gelukt, maar nu onthouden

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 30 januari 2017

yes, testen! (gewoon copy paste, ben/was bij lange na niet hip genoeg om dit allemaal te weten)

:‑) 🙂 :-] :] :-3 :3 :-> :> 😎 8) :-} :} :o) :c) :^) =]  =) :‑D 😀 8‑D 8D x‑D xD X‑D XD  =D  =3 B^D :‑(  ( :‑c :c :‑< :< :‑[ :[ :-||  >:[  :{  :@  >:( D‑’: D:< D: D8 D; D= DX :‑O :O :‑o 😮 :-0 8‑0  >:O :‑P 😛 X‑P XP x‑p xp :‑p :p :‑Þ :Þ :‑þ :þ :‑b :b  d:
=p >:P :‑/
:/ :‑. >:\ >:/ :\ =/ =\ :L =L :S :‑) >:) }:‑) }:) 3:‑)
3:)
>;

:‑###..
:###.. :‑J|;‑) |‑O

Forum Lid
op 30 januari 2017

Mmm wel die paar kon ik nog wel uit mijn hoofd 😉

 

Admin
op 30 januari 2017

☺???????????????????????????????????

Op de tablet kjn je ze zo aantikken ?

?????????⌚??????????????????????????

????????????????????????????????????

??????????????⚓???????⛲⛪???????????⚾

Je kunt ze zo copy pasten als je ze leuk vind

Forum Lid
op 30 januari 2017

Ja dat kan natuurlijk ook. 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 22 maart 2017

Het is lekker druk op het forum, gezellig! 

Ik heb het aantal berichten per pagina wat verhoogd zodat onderwerpen niet binnen 1 uur al op de volgende pagina staan. De lijst met onderwerpen is nu dus wat langer.

Ik ga volgende week praten over een nieuwe lay out, zodat we meer overzicht krijgen over alles. Hoe dat alles er uit komt te zien weet ik nog niet maar de bedoeling is dat iedereen er meer gemak van gaat krijgen!

Veel schrijf en leesplezier vandaag!

Crew member
op 22 maart 2017

Jan, ik vind er nog een storend element aan het forum en wellicht dat je daar eens naar kunt kijken.

Wanneer ik bij de ongelezen berichten op “laatste reactie” klik kom ik niet bij de laatste reactie maar op de laatste bladzijde. Er wordt wel eens gereageerd op een ouder bericht en dan is het een hele klus om te zoeken waar ergens dat bericht staat.

Als ik op de laatste bladzijde kom kan het zijn dat er ook nog ongelezen berichten op een pagina eerder staan. Met andere woorden; het zoeken naar wat ik nog niet gelezen heb is niet erg makkelijk.

Admin
op 22 maart 2017

Dat klopt, daar baal ik ook van. Echter daarvoor ben ik afhankelijk van updates van de software maker, er is geen instelling waar ik iets aan kan veranderen die dit probleem oplost. Ik ga het wel weer melden in de hoop dat daar eindelijk eens iets mee gaat gebeuren.

 

Bij de vorige update ronde hebben we hier heel veel uren ingestopt en allemaal tevergeefs 🙁

Forum Lid
op 22 maart 2017

Je kunt eens kijken naar de likes soms haperen die ook al eens

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 maart 2017

Jan is het niet handiger om de “follow” functie om te draaien?

Om te voorkomen dat ik een overvolle mailbox krijg moet ik steeds na iedere post op het “-follow” knopje klikken. Met het stijgen van deelname aan een steeds meer draadjes loopt je mailbox zo vol. Ook lees ik (bijna) dagelijks alle nieuwe berichten ongeacht of ik al dan niet gereageerd heb in dat draadje.

Voor hen die een draadje willen volgen, is het dan slechts 1 x klikken om de volgmodus aan te zetten. Ik moet nu meermaals klikken.

Admin
op 22 maart 2017

Hoi Erik,

Dat is een goeie! Neem ik mee!

Hoop dat dat simpel geregeld kan worden 🙂

Thanks!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 maart 2017

Dat de berichten bovenaan komen te staan na een reactie vind ik wel mooi. Zo blijven automatisch de populaire berichten hoog staan.

Het halverwege reageren is inderdaad een bekend probleem waar we maar niet van af komen. Het zou mooi zijn als het wel kan maar dat de email vervolgens een link geeft naar de juiste pagina, en dat wil nog niet lukken. Daarvoor zijn we helemaal afhankelijk van de software maker die updates uitbrengt en deze zit er helaas steeds niet bij.

In een klein topic is het niet zo erg, maar in een topic met 10 paginas is het aardig lastig om de reactie terug te vinden.

Bedankt voor het meedenken in ieder geval!

Forum Lid
op 22 maart 2017

Ja misschien is een datum bij iedere reactie al een oplossing !?

Admin
op 22 maart 2017

Die staat er wel. Er staat eerst zoveel minuten, dan zoveel uren en dan 1 dag geleden, Daarna veranderd het in de datum. Scroll maar naar boven dan kun je dat bij de oudere berichten zien.

Forum Lid
op 22 maart 2017

Dat klopt .. maar bij de reactie die daar op komt via de mobiel is dat niet te zien ..

Forum Lid
op 3 mei 2017

Is het mogelijk een bepaald gedeelte van het forum af te schermen voor mensen die niet zijn ingelogd? Daarmee kun je iets gevoeliger informatie wel delen met je mede stokers welke niet openbaar op het wereld wijde web gekieperd mag worden.

 

Op een ander forum waar ik actief was, werden bv. meetings etc. besproken in een afgeschermd gedeelte. Was wel handig want dan kan je net wat makkelijker adressen/tel. nr’s/emailadressen uitwisselen. (Of meer persoonlijke verhalen die je niet met iedereen wilt delen).

 

Ow…en nog een vraag: welke codes kan ik allemaal gebruiken na gebruik van onderstaande tags:

 

Forum Lid
op 3 mei 2017

Hallo,

even iets anders, als er nieuwe reacties zijn, maakt niet uit welk onderwerp, komen deze altijd onderaan te staan( soms op de 15e pagina)

kan dit ook zo ingesteld worden dat de nieuwe reacties bovenaan staan?

groet, @ndré

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 22 maart 2017
Admin
op 22 maart 2017

Ook dat nemen we mee! Ik ben bang dat dat weer met de updates te maken heeft die er nog niet zijn. Maar dat ga ik ook doorgeven. 

Een goede update voor de mobiele website zou wel fijn zijn 🙂

Forum Lid
op 23 maart 2017

Mag ik ook nog een duit in het zakje doen? Er wordt veel jargon gebruikt op het forum bijv. Schroten, suikermash reflux, huwen ( ook pas gisteren geleerd) zou een verklarende woordenlijst niet handig zijn op de site? 

Admin
op 23 maart 2017

Dat is zeker een goed idee, maar er gaat wel heel erg veel tijd inzitten. Ik neem het mee in de ideeenlijst!

Forum Lid
op 23 maart 2017

Hier een woordenlijst van woorden die voorkomen bij het distilleren en/of whisky stoken:

http://www.whivie.be/woordenlijst.html

Admin
op 23 maart 2017

Dat is al een mooie lijst!, ik mis nog wat woorden maar aan de hand van die lijst kan al veel terug geonden worden.

Forum Lid
op 23 maart 2017

Inderdaad mooie lijst van onze Vlaamse vrienden maar het gaat alleen maar over whisky en dat is bovendien geen favoriete drank van me. Maar ik heb ook nooit duurder gedronken dan black label, meestal red hoor,  misschien is dat voor een goede whiskey wel te goedkoop als ik de badinerende reacties lees van de zogenaamde kenners op Johnny Walker. Daarnaast word ik er heel snel dronken van. Geen idee waarom, alcohol is alcohol zou je zeggen. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 20 april 2017

Hoy,

de zoekfunctie bovenaan het scherm zoekt die alleen in de tittels, of ook in de tekst.

groetjes

 

Admin
op 20 april 2017

Vooral in de titels, soms in de tekst. Hoe dat precies komt weet ik niet. ik heb de website maker gevraagd een uitgebreidere zoekfunctie te gaan maken. Daar wordt aan gewerkt. Het is de bedoeling dat je straks kan kiezen voor uitgebreid zoeken of alleen in de titel.

Forum Lid
op 20 april 2017

dat is goed om weten, ik denk ook dat  dan  de forum leden gemakkelijker al geschreven teksten gaan vinden ( als ze de zoekfunctie willen gebruiken), en zo dubbele teksten minder zullen voorkomen, want nu vindt ik soms zelfs mijn eigen teksten niet terug, meestal weet ik nog wat ik geschreven heb maar niet meer in wat voor een topic ik het geplaatst heb.

groetjes.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 20 april 2017

De afgelopen dagen zijn we druk geweest om de winkelsite om te zetten naar een beveiligde server. Nu was er eigenlijk niets onveiligs aan. De betalingen verliepen altijd al via de beveiligde verbinding van betaalprovider Mollie. Toch gaven sommige browsers meldingen dat de site niet veilig zou zijn. Dat probleem is nu dus verholpen. Vanaf nu zie je op de winkelsite dus een groene balk of een slotje links van de url balk. (Afhankelijk van je browser)

 

Alle interne linkjes heb ik handmatig moeten omzetten van http:// naar https:// daar ben ik vanaf vanmorgen 6.30 al mee bezig….. dat is allemaal klaar. Verwijzingen vanaf het forum naar de winkel moeten allemaal nog gebeuren.

 

Voorlopig worden alle bezoekers die binnenkomen op de oude http:// site vrijwel onzichtbaar doorgestuurd naar de nieuwe beveiligde server. Maar dat is tijdelijk. Voor de vindbaarheid in google is het beter dat de oude http:// site op den duur gaat verdwijnen. (vanaf nu worden we opnieuw geindexeerd door Google omdat ze de site nu als volledig nieuwe site zien) de gehele ranking die we hebben opgebouwd is in 1 klap weg. Ik ga er van uit dat het onieuw opbouwen nu wel heel snel zal gaan. Beveiligde servers hebben in google ook een stapje voor.

 

Bezoek je de winkelsite via de favorieten in je browser dan kun je de site het beste even opnieuw bookmarken, dan staat alles alvast goed voor de toekomst.

 

Het forum laten we gewoon op de oude server verder gaan, daar worden ook geen betalingen op gedaan.

 

Nu gaan we verder met de zoekfunctie op het forum te verbeteren.

 

Fijne avond allemaal!

 

Forum Lid
op 20 april 2017

Maak je geen zorgen Jan, Google weet dat je af en toe moet updaten, sterker doe je het niet zien ze een verouderde site. En inderdaad beveiligd heeft een streepje voor bij Google. Dus niet van wakker liggen.  

Forum Lid
op 30 april 2017

…..

..

Alle interne linkjes heb ik handmatig moeten omzetten van http:// naar https:// daar ben ik vanaf vanmorgen 6.30 al mee bezig….. dat is allemaal klaar. Verwijzingen vanaf het forum naar de winkel moeten allemaal nog gebeuren.

Van Stookforum

Zeg de volgende keer moet je me maar ff contacten.

Van professie ben ik database beheerder, ik denk dat ik wel wat queries kan ophoesten om iets dergelijks te versnellen.

 

Dat gaat je een boel tijd schelen.

 

 

Admin
op 3 mei 2017
Van maboc

Is het mogelijk een bepaald gedeelte van het forum af te schermen voor mensen die niet zijn ingelogd? Daarmee kun je iets gevoeliger informatie wel delen met je mede stokers welke niet openbaar op het wereld wijde web gekieperd mag worden.

Op een ander forum waar ik actief was, werden bv. meetings etc. besproken in een afgeschermd gedeelte. Was wel handig want dan kan je net wat makkelijker adressen/tel. nr’s/emailadressen uitwisselen. (Of meer persoonlijke verhalen die je niet met iedereen wilt delen).

Ow…en nog een vraag: welke codes kan ik allemaal gebruiken na gebruik van onderstaande tags:

Dat is wel mogelijk hoor, vrij eenvoudig zelfs…. echter dan moet ik voor je lid kunt worden iedereen gaan screenen omdat anders het afgeschermde deel geen nut heeft. Nu kun je zo een accountje aanmaken en gezellig meekletsen. Dan is dat niet meer mogelijk. Moet je eerst wachten op toestemming van de beheerder, en wie weet zitten hier al mensen tussen die niet te vertrouwen zijn 😉

 

Ik denk dat het beter is om geen vertrouwelijke dingen op het forum te plaatsen. Als je gegevens wilt uitwisselen kun je de contactknop in het profiel van de betreffende persoon gebruiken en daarna met elkaar mailen. Dan weet je zeker dat het tussen 2 personen blijft.

 

Wat betreft de codes, daar heb ik zelf geen verstand van. Wat mij betreft mag je dat in dit topic een beetje proberen. Of je maakt een nieuw topic aan waar je tags kunt testen 🙂

 

Forum Lid
op 3 mei 2017

Van maboc

blablablaba

Van Stookforum

Dat is wel mogelijk hoor, vrij eenvoudig zelfs…. echter dan moet ik voor je lid kunt worden iedereen gaan screenen omdat anders het afgeschermde deel geen nut heeft. Nu kun je zo een accountje aanmaken en gezellig meekletsen. Dan is dat niet meer mogelijk. Moet je eerst wachten op toestemming van de beheerder

[/quote]

hahaha, ik zag het iets laagdrempeliger. Eigenlijk alleen een barriere om geautomatiseerde processen (lees processen van boefjes). Niet de kans te geven het hele forum af te struinen. Meeste boefjes/processen schrikken al behoorlijk af als ze moeten inloggen.

 

Anyway….’t was maar een ideetje

, en wie weet zitten hier al mensen tussen die niet te vertrouwen zijn 😉Van Stookforum

Kan er al wel een paar aanwijzen 🙂

Ik denk dat het beter is om geen vertrouwelijke dingen op het forum te plaatsen. Als je gegevens wilt uitwisselen kun je de contactknop in het profiel van de betreffende persoon gebruiken en daarna met elkaar mailen. Dan weet je zeker dat het tussen 2 personen blijft.Van Stookforum

Eensch.

Wat betreft de codes, daar heb ik zelf geen verstand van. Wat mij betreft mag je dat in dit topic een beetje proberen. Of je maakt een nieuw topic aan waar je tags kunt testen 🙂

Van Stookforum

Ik maak wel een test-post. Dan is aan de titel al te zien dat je er niet naar hoeft te kijken.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 16 mei 2017

Jan, ik weet niet of dit al reeds is gevraagd maar ik heb telkens een hele lijst met topics in mn folow lijst staan en een berg notificatie mails over nieuwe berichten in mn postvak staan, dit terwijl ik er geen heb aangeklikt om te volgen.

Weet jij waar dit aan ligt?

Techneut

Admin
op 16 mei 2017

Hoi Techneut,

 

Een topic wordt automatisch gevolgd als je een keer hebt gereageerd. Je kunt het wel per topic uitzetten door rechtsbovenin het betreffende topic op unfollow te klikken.

 

Groetjes,

 

Jan

Forum Lid
op 16 mei 2017

Klopt, ik heb per topic weer op unfollow geklikt.

Ik dacht dat t misschien een instelling was die ik in mn account kon wijzigen.

Crew member
op 16 mei 2017

En iedere keer dat je weer reageert in het topic moet je weer op “-follow” klikken anders komen de berichten weer.

Admin
op 16 mei 2017

Dat is inderdaad lastig, ik duik morgen even de instellingen in!

Crew member
op 16 mei 2017

Het is bij mij al een automatisme geworden 😉

Forum Lid
op 16 mei 2017

Jongens ik zet er gewoon alles op ,maar dat ben ik als ze je willen hebben vinden ze je wel,ik wens ze sucses.gr.???Chris.V.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 juni 2017

Misschien hebben jullie het al gezien, maar op de hoofdpagina staat nu rechts boven de onderwerpen een vakje uitgebreid zoeken.

Met de standaard zoekfunctie die in de forumsoftware zit ingebouwd zoek je alleen in het 1e bericht van de topic starter. Dit is erg frustrerend want er staat veel informatie op het forum die zo niet te vinden was. Deze zoekfunctie is niet aan te passen en ik ben hierbij afhankelijk van een update van de forumsoftware makers en die komt maar niet….

Met het vakje uitgebreid zoeken kun je nu wel alle reacties doorzoeken. Het werkt, maar je krijgt zowel topics als reacties te zien. Dus soms even goed kijken waar je op klikt. Het is een plugin van Google dus er staat ook wat reclame bovenaan de resultaten.

Mischien is het even wennen maar je kunt nu alles terugvinden wat met de normale zoekfunctie niet mogelijk was. 

De oude zoekfunctie blijft gewoon bovenaan de site bestaan, zie het extra vakje als een hulpmiddel als je iets echt niet kunt vinden.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 juli 2017

Zojuist heb ik op de Stookwinkel site een optie toegevoegd om een email notificatie te krijgen wanneer een uitverkocht product weer op voorraad is.

 

Als je je hier op inschrijft krijg je vanzelf een mail als het product weer beschikbaar is. Handig voor lang uitverkochte producten zoals de T500 bijvoorbeeld.

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 2 juli 2017

De tijden van de reacties kloppen af en toe niet, ik ben ermee aan het werk. Het kan dus soms gebeuren dat een reactie die zojuist geplaatst is volgens de site een aantal uren oud is. Heeft met tijdzones te maken, niet iedere plugin werkt goed met elkaar samen….

Admin
op 2 juli 2017

De boosdoener is gevonden. ik was bezig een kalender op de site te zetten waar we eventueel evenementen zoals barbecues, cursussen etc.. op konden zetten.

 

Deze kon echter niet overweg met onze tijdzone waardoor hij steeds de systeemtijd ging aanpassen naar een andere tijdzone dan de onze. Paste ik die van ons aan om het gelijk te zetten verspong de kalender weer enzovoort…. 

 

Nu nog even zonder kalender, 🙂

Forum Lid
op 2 juli 2017

De Engelse vertaling van de site werkt niet goed, het noemt dan het Fuel Forum en nog veel meer letterlijke vertalingen dat niet kloppen.

Ik denk dat de vertaling zo’n plugin is?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 juli 2017

Het blijft automatisch vertalen, een forum vertalen kun je niet bijhouden.

 

Dit soort vaste woorden die steeds terugkomen zijn wel trucjes voor om het aan te passen en daar ga ik ook nog mee aan de slag. 

 

Het is een hulpmiddeltje, meer dan dat moet je het niet zien. Ik kwam laatst op een pools forum en kon met een vergelijkbare plugin prima begrijpen waar het over ging Zo kwam ik op dit idee.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
21 op 11 juli 2017

Kreeg net een pop up toen Sj44k een nieuw topic startte …..

was me nog niet overkomen ,is dit nieuw ??

overigens wel leuk.

grts DB

 

Crew member
op 11 juli 2017

Ik kreeg hem niet, dan zul jij meer hebben betaald voor je lidmaatschap 😉

 

Admin
op 11 juli 2017

Het is al een tijdje maar werkt nog niet met alle browsers. Ik ben er nog niet helemaal uit welke wel en niet reageren. Welke browser gebruik jij?

Forum Lid
op 11 juli 2017

@ Modzilla,Firefox.

Forum Lid
op 11 juli 2017

wel helemaal updated vorige week ofzo…

 

Crew member
op 11 juli 2017

Safari

Admin
op 11 juli 2017

In firefox zie ik hem ook, rechtsonder schuift er dan een balkje omhoog. Ook als je op dat moment wat anders aan het doen bent. Op de iPad nog niet.

Forum Lid
op 11 juli 2017

Jawel op de iPad ook zag het net ook voor de eerste keer.

 

Forum Lid
op 11 juli 2017

Chrome doet het ook, in het Engels

Admin
op 11 juli 2017

Dan werkt het al beter dan ik dacht ?

Crew member
op 11 juli 2017

Safari op een Macbook (nog) niet

 

Forum Lid
op 11 juli 2017

Ik zag hem ook in het Engels maar ik kan op dat moment ook in Chrome gekeken hebben ik gebruik Op de iPad Chrome en safari vaak door elkaar heen. Dus durf niet te zeggen dat het safari was op de pad. 

 

Admin
op 11 juli 2017

Er moet op dat moment ook maar net een nieuw topic gestart worden ? ik zal eens testen eerdaags.

Crew member
op 11 juli 2017

Op het moment dat DB de pop-up kreeg was ik ook op het forum maar ik zag echt niets (en ik ben de minst drinkende forumgebruiker 🙂 )

 

Forum Lid
op 11 juli 2017

Dat is eentje voor het smoezenboek Munck!

Crew member
op 11 juli 2017

Ik heb al twee dagen niets gedronken. 

 

Admin
op 11 juli 2017

Ik 2 weken niet, tot gisteravond bij Lummel, maar slechts 2 ?

 

P.s. voor de pop ups kun je bij de instellingen van je browser de pop up blokkade vrijgeven voor het domein https://www.stookforum.nl

 

Forum Lid
op 11 juli 2017

Op het moment dat DB de pop-up kreeg was ik ook op het forum maar ik zag echt niets (en ik ben de minst drinkende forumgebruiker 🙂 )

 

Van Munckerik

….ik ben anders ook helemaal geen grote innemer hóór..  🙂