Werking/opmaak van de site

Geupdate 5 dagen geleden in Het Café (praathuis)
0 op 12 juli 2017

Wat betreft de Pop Up ben ik nu volgens mij wat verder. Niet dat ik er iets aan heb kunnen instellen maar ik weet wat beter hoe het werkt.

Als je op de site aanwezig bent krijg je de pop up niet. als je meerdere browserschermen open hebt staan waaronder een tabblad stookforum, dan krijg je de pop up te zien als je bijvoorbeeld de Telegraaf online zit te lezen. de software vind het dus niet nodig om de pop up te laten zien als je toch al op de site zit te lezen…. Beetje raar maar dat lijkt het te zijn.

Meer kan ik aan de Pop Up niet instellen, behalve de vertaling dan, dat is volgens mij aardig gelukt.

 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 14 augustus 2017

Sinds twee dagen heb ik steeds een aanduiding dat er nog 1 bericht is wat ik nog niet gelezen zou hebben. Terwijl alle berichten “grijs” en dus wel gelezen zijn. Heb jij daar een verklaring voor Jan? (ik zie dat het screenshot niet overkomt maar het is dus het rode bolletje met een getal er in).

 

Crew member
op 14 augustus 2017

Andere poging om screenshot toe te voegen lukt ook niet.

Admin
op 14 augustus 2017

Hoi Erik, dat is idd raar. Mischien een keer de cash legen? Soms “denkt” je browser dat iets er nog is en slaat dat dan over als je een pagina inlaad. Als je de cash leeg maakt moet je browser de site volledig opnieuw inladen. De cash wordt gebruikt om te zorgen dat je pagina’s sneller kunt bekijken, hij hoeft dan niet iedere keer alles in te laden.

 

Ik heriner me dat jij een mac gebruikt toch? Ik heb daar zelf geen verstand van maar je kun hier lezen hoe dat werkt: http://feeny.nl/cache-webbrowser/

 

Ik hoop dat dat werkt!

 

Groetjes,

 

Jan

 

Crew member
op 14 augustus 2017

Hoi Jan, ik ben inderdaad een Mac gebruiker. Grappig maar op de link die jij doorstuurt moet ik naar instellingen gaan rechtsboven maar dat bestaat niet hahaha. Ik heb eea geleegd (via ontwikkel). Ik kom nu niet meer op stookforum met mijn Mac. Wel op alle andere pagina’s die ik intoets. 

 

Op mijn iPad en iPhone kom ik er wel op maar ook daar blijft hij op 1 ongelezen bericht staan dus ik denk dat het van jouw kan af komt.

 

Admin
op 14 augustus 2017

Hoi Erik, wat raar zeg!

Dat getalletje is dan even het ergste niet, je moet natuurlijk wel op het forum kunnen komen, anders is het afkicken zeg! Zegt hij dat de pagina niet bestaat ofzo?

Ik heb geen idee waar dat nou aan kan liggen, ik heb zelf geen mac dus kan ook niets proberen.

Ik hoop dat hier snel iemand kan reageren die weet wat er aan de hand is.

Crew member
op 14 augustus 2017

Afkicken??…. ik heb nog een iPad en iPhone 🙂

 

Ik kreeg geen melding, de pagina werd niet geladen. Even opnieuw opgestart en ook dat wekt weer.

 

Dat getalletje is idd niet echt een probleem. Het is steeds 1 hoger dan het aantal ongelezen draadjes.

Admin
op 14 augustus 2017

Oef, gelukkig maar!

 

Ik heb het vermoeden dat het komt doordat er misschien een verwijderd topic is dat weggehaald is voordat jij het gelezen hebt, soms worden er topics dubbel geplaatst en dan haal ik ze weer weg. even kijken wanneer dat voor het laatst gebeurd is hoor.

Admin
op 14 augustus 2017

Erik, ik zag dat dit topic per abuis onzichtbaar stond, https://www.stookforum.nl/thread/kersen-alweer/

Bekijk die eens en dan eens kijken of het daarna weer goed zit.

(sowieso goed dat ik dit even zag want het is nu weer hersteld)

Crew member
op 14 augustus 2017

Ik heb het bekeken maar het blijft hetzelfde. (Ik had dit topic vanochtend ook nog gezien).

Admin
op 14 augustus 2017

Vreemd, ergens is er dus een geheim verborgen topic….

Crew member
op 14 augustus 2017

….spannend!

 

Admin
op 14 augustus 2017

Ja he, er staan zelfs geen concepten, zou het iets bovennatuurlijks zijn 😉

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 14 augustus 2017

Even een andere vraag, ik zie dat sommigen een bepaald antwoord “liken”, klopt het dat ik dat op een Mac niet kan? Ik zie de mogelijkheid ervoor nergens. 

 

Admin
op 14 augustus 2017

Zie je geen hartje staan naast de naam van de schrijver van een bericht? Het hartje kun je aanklikken voor een like. Geen idee of dat bij een mac niet zichtbaar is. Op mijn samsung telefoon en tablet staat het wel.

Crew member
op 14 augustus 2017

Oké, dat is hem, weer wat geleerd.

Forum Lid
op 14 augustus 2017

Even een andere vraag, ik zie dat sommigen een bepaald antwoord “liken”, klopt het dat ik dat op een Mac niet kan? Ik zie de mogelijkheid ervoor nergens. 

 

Van Munckerik


Rechts boven je post staat normaal hoelang het geleden is dat het bericht is geplaatst. Hiernaast staat een tekstballon en daarnaast een hartje. Als je op het hartje klikt like je het bericht normaal gezien :p

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 15 augustus 2017

Het lijkt mij mooi als we de berekeningstools van  http://homedistiller.org/calcs op een of andere manier zouden kunnen implementeren in ons forum. Het liefst wil ik iets vergelijkbaars laten bouwen, want ik wil niets zomaar inpikken ?. Dan kan het meteen in de nederlandse taal.

 

Wie weet hoe dit werkt, en is het moeilijk om zo iets op ons forum te plaatsen? Ik weet dat er programmeurs aanwezig zijn hier ?

Forum Lid
op 12 november 2017

Wat kun je doen als de berichten nieuw zijn en je kunt ze niet zien, via de email berichten de link openen gaat het ook niet.

CTRL F5 lukt niet, cash opruimen werkt niet, een restart niet, ik heb Chrome met de laatste update, andere browsers werken ook niet, verder nooit geen problemen met andere websites…. Ik heb ook geen blockers.

Nieuwe items kan ik wel weer lezen..

Admin
op 12 november 2017

Hoi Gompie,

Ik ken het probleem niet, ik gebruik ook chrome en nog nooit deze problemen gehad. Het enige dat ik weet is dat de link naar een foto op een vaste computer niet werkt, dan moet je ff terug backspacen naar .jpg, dan werkt het wel. De mobiele versie laat te wensen over, gewoon openenals desktopversie en dan werkt alles prima voorzover ik weet

Als je een berichtje niet kunt terugvinden kan hij op een andere pagina in het topic staan. Daar kan ik niets aan aanpassen. De link gaat naar het topic en niet naar de betreffende pagina in het topic. Soms is het dus even zoeken. De forumsoftware is niet aan te passen hierin.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 13 november 2017

 

Jan, even een vraag.

Als ik reageer op een draadje die ik niet zelf geplaatst heb, krijg ik daarna steeds een email als iemand anders ook op dat draadje gereageerd heeft. Het gaat soms om tientallen emails per dag. Eigenlijk hoef ik die meldingen niet, omdat de draadjes met de meest recente updates toch bovenaan verschijnen en het dus makkelijk te volgen is wanneer er iemand gereageerd heeft. Kan ik dat uitzetten?

Admin
op 13 november 2017

Hoi Rob,

 

Ja dat kan. Je kunt hierboven (rechts naast de titel van het topic) klikken op niet langer volgen. Maar, als je daarna zelf weer reageert dan moet je dat opnieuw uitzetten. Het kan irritant zijn maar sommigen hebben er al routine in. En sommige hebben zelfs een aparte mailfolder voor forumberichten gemaakt 🙂

Groetjes,

Jan

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 november 2017

Dank je Jan

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 januari 2018

Op dit forum zijn al heel veel handleidingen en tips verschenen met nuttige info voor de beginnende stoker. Jammer genoeg schuiven die steeds mee naar achteren, dit afhankelijk of het topic veel of weinig bekeken wordt.

 

Een (beginnend) stoker moet daarom een beetje (langer) zoeken om tot de juiste info te raken. Het lijkt mij daarom nuttig om al deze info te groeperen in een apart topic en dit steeds bovenaan te laten staan.

Misschien dat het mogelijk is om een aparte bibliotheek te creëren?

Admin
op 16 januari 2018

Hoi Dirk,

Het is mogelijk bepaalde onderwerpen vast te pinnen in de categorie waar het thuishoort. Dan blijft het onderwerp op die pagina bovenaan staan. 

Een pagina met veelgestelde vragen zou fijn zijn, dan kunnen we die vastzetten zodat er niet lang naar gezocht hoeft te worden. Echter ik kom er zelf niet aan toe momenteel.  Mocht iemand het leuk vinden om hier eens voor te gaan zitten dan kan ik het op de juiste plek vastpinnen.

 

Groetjes, Jan

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 16 januari 2018

Wat ik mis is een veilige verbinding met de site. En forum dat http ipv https gebruikt is eigenlijk niet van deze tijd

Admin
op 16 januari 2018

Beste Mick, Dat maakt niets uit. Er zijn geen betalingsmogelijkheden op het forum en ook geen belangrijke gegevens die gestolen kunnen worden. De winkel staat 100% los van het forum en die is wel https.

 

We hebben de winkel vorig jaar gemigreerd naar https en dat doe je niet even zomaar. Iedere interne link moest handmatig worden aangepast en daar is zo’n 20 uur werk in gaan zitten. Ja er zijn scripjes voor om dat in een keer te doen maar dat werkt in de praktijk niet. Het forum bevat honderden interne linkjes die het vervolgens niet meer doen. Ook ben je na de migratie voor Google een volledig nieuwe website en ben je weken bijna niet meer te vinden terwijl we nu gratis en voor niks zo’n 600 keer per dag via Google worden aangeklikt.

 

Zolang het niet verplicht is blijft het forum een gewone http site 🙂

Forum Lid
op 16 januari 2018

Gebruikersnamen, wachtwoorden en email adressen zijn voor iedereen zichtbaar die meeluistert.
Als je op een open wifi inlogt geef je in principe al je gegevens vrij.

 

Admin
op 16 januari 2018

Dat moet je ook nooit doen 😉  

 

Mijn ervaring is dat de meesten op dit forum door de illegaliteit van deze hobby stuk voor stuk fake namen gebruiken. De gebruikers hebben zelf natuurlijk ook een stukje eigen verantwoordelijkheid. Het is op dit moment te kostbaar om de site te migreren naar een https. Zoals gezegd hebben we daar inmiddels ervaring in.

 

 

Forum Lid
op 16 januari 2018

Je hoeft toch alleen maar het inlog gedeelte https te maken….

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2018

Zoals velen van jullie wel hebben gemerkt ligt het forum en de winkelsite er geregelt een half uurtje tot een uurtje uit. Het is nu bijna wekelijks dat er zo’n storing is. Het forum en de winkelsite delen samen een goedkoop shared hosting pakketje bij Strato, deze 2 sites hebben samen bijna 900 bezoekers per dag en zo’n 5400 pageviews per dag en zo’n 200GB datatraffic per maand te verwerken. Naast deze drukte zijn we afhankelijk van de drukte op andere websites die de server met ons delen. Allemaal niet ideaal dus…

Mijn idee om een eigen server aan te schaffen bleek (gelukkig) een beetje overdreven, en ik heb me nu laten adviseren om over te stappen naar een VPS, een Virtuele Private Server dus. Het komt in de buurt van een eigen server 😉 We zijn dan niet meer afhankelijk van druktepieken bij andere websites omdat we volledig onafhankelijk zijn. We kunnen de volle capaciteit en bandbreedte benutten voor het forum en de winkel en het belangrijkste is dat we naar alle waarschijnlijkheid veel minder vaak offline zullen zijn.

Ik laat nog weten wanneer dit gaat gebeuren, naar schatting zal de verhuizing een uurtje of 4 gaan duren, maar daar waarschuw ik vooraf dan even voor.

Steeds een stapje verder naar professionaliteit 🙂

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 20 februari 2018

Even een herinnering, de site gaat straks een aantal uren op zwart vanwege de verhuizing. Mail kan er ook even uitliggen, gebruik in dat geval [email protected] of via de stookforum facebookpagina.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 20 februari 2018

De verhuizing is gelukt, de winkel is een tijdje offline geweest maar doet het nu weer. Het forum is grotendeels online gebleven. De email doet het nog niet naar behoren, dus het contactformulier van de winkel en de forum-emails doen het nog niet. Spoedmails mogen dus nog even naar [email protected] 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 21 februari 2018

De email problemen zijn bijna verholpen, excuses voor het ongemak! 

Volgens Google analytics is de laadtijd per pagina al sterk verkort ten opzichte van andere dagen, we moeten het op de lange termijn zien maar ik ga er van uit dat dit komt door de nieuwe server! Het belangrijkste is nog wel dat we nu als het goed is geen of in ieder geval minder downtime hebben. We gaan het zien!

En dan nog een kleine verandering, vanaf nu staat er geen Stookwinkel meer op het verzendbiljet maar staat er Wemax Trading. 

 

Forum Lid
op 21 februari 2018

heb nu een mail van Packs.nl gekregen is dit een nieuwe distributiebedrijf ?

Admin
op 21 februari 2018

Nee hoor, dat was een foutje. Binnen nederland verstuur ik met packs, als het goed is heb je ook nog een DPD mail gekregen. De packs mail vervalt. Ik heb per ongeluk je Belgische adres in een nederlands verzendbiltjes gezet maar ik zag het zelf op tijd 🙂

Forum Lid
op 21 februari 2018

hahaha deju en dacht dat ik nu een tweede levering kreeg met een gratis T500 hahaha. en ja klopt heb net bericht gekregen van DPD alles perfect

Admin
op 21 februari 2018

Ik zie trouwens dat er bij jou nog net stookwinkel op het pakketje staat, de laatste haha. Vanaf nu staat er Wemax Trading op 🙂

Forum Lid
op 21 februari 2018

zolang ze bij jou geen inval doen en alle leveringsadressen nakijken, hebben we iets minder pakkans. 

Admin
op 21 februari 2018

Gebeurt niet hoor, ik mag alles verkopen dat op de site staat. En mochten ze ooit komen dan kun je de ketel toch al verkocht hebben? Als je ziet hoe snel iets verkocht is als je het hier op de site zet…. Dan hebben ze heel wat werk te doen 🙂

 

Jongens volgens mij werkt alles inmiddels weer, ik hoop dat jullie ook gaan merken dat alles wat soepeler loopt nu.

Forum Lid
op 21 februari 2018

nu ja wat mij betreft denk ik niet dat de accijnzen zich gaan bezig houden met van België naar nederland te komen. Dat is dan weer het voordeel van in België te wonen en in het buitenland te bestellen. Controles worden moeilijk en te kostelijk voor de boete dat ze kunnen geven als ze dan al iets ontdekken. 

En ja de site werkt prima en al een pak sneller ook naar mijn bevinding. Good job !

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 27 februari 2018

Is het mogelijk om de site zo in te stellen dat je een topic niet automatisch volgt als je erin antwoord?

Ik zou liever hebben dat ik actief op een knop “volgen” moet drukken ipv automatisch op de maillijst voor dat onderwerp te komen. Of een instellingen in je profiel dat je niks wil volgen (vind ik ook prima).

Groet,

Mick

 

Admin
op 27 februari 2018

Hoi Mick,

Nee helaas, in de software zelf is daar niets in te veranderen.  Wel kun je ieder topic apart stoppen met volgen. Die knop vind je bovenaan ieder topic.

Sommige heel actieve forumleden hebben een aparte mailbox voor de forum notificaties, dan heb je er ook geen last meer van.

Groetjes, Jan

Forum Lid
op 28 februari 2018

Helaas, ik vergeet dat steeds om direct na het posten te doen dus zo af en toe moet ik de topics waarvan het forum denkt dat ik mail wil hebben weer eens langs om ze te “ontvolgen”.

Maar beter proberen te onthouden.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 28 februari 2018

Jan ik had je al eens eerder gemeld dat ik een “ongelezen-bericht-melding” terwijl ik alle berichten gelezen heb. In de loop van de tijd is dit al van twee naar drie gestegen. Heb jij enig idee wat daar de oorzaak van kan zijn?

 

Admin
op 28 februari 2018

Hoi Erik,

Mischien heeft het ermee te maken dat er soms spamberichten worden geplaatst. Ik verwijder dan de gebruiker inclusief al zijn posts. Wellicht blijft dan in het geheugen staan dat jij die berichten nog niet hebt gelezen… Ik zal er de volgende keer eens op letten als ik dat doe. Ik let er zelf al helemaal niet meer op, bij mij staat hij op 339 🙂

Crew member
op 28 februari 2018

339…….? 🙂

Pakket is binnen, top!

 

Admin
op 28 februari 2018

Haha ja ik lees vooral de notificaties, ik open niet alles 😉

Fijn dat je zending er is! Hoor tzt wel hoe het doet 🙂

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 maart 2018

Ondanks dat er in de email nog steeds wat kleine storingen zitten ben ik blij met de overstap van Strato naar een eigen server bij TransIP. Ik krijg net weer dit bericht van Strato, had ik weer de hele avond facebook berichtjes moeten beantwoorden waarom de site er weer eens uitlag…

Heeft iemand de afgelopen maand nog downtime op het forum waargenomen? 

 

 

 

Beste STRATO klant,

In januari hebben we je geïnformeerd over de veiligheidslekken ‘Meltdown’ en ‘Spectre’ die voorkomen in de architectuur van veel processoren. Bij STRATO heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Daarom installeren we regelmatig updates op alle systemen voor onze producten. Dit doen we telkens zodra de desbetreffende fabrikant de update beschikbaar stelt.

Om deze reden moeten we op de volgende dagen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan ons VPS-platform:

26-03-2018 – 27-03-2018 van 22:00 uur tot 06:00 uur

27-03-2018 – 28-03-2018 van 22:00 uur tot 06:00 uur

28-03-2018 – 29-03-2018 van 22:00 uur tot 06:00 uur

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 mei 2018

Ik heb het aantal topics per pagina verhoogd van 20 naar 30 (exclusief de vastgepinde topics) dan verdwijnen relevante topics iets minder snel buiten beeld 🙂

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 31 mei 2018

Erik ik heb je een Pm gestuurd via stookforum want kreeg de mail via je gewone e-mail adres terug. 

Crew member
op 31 mei 2018

Tot op heden niets ontvangen

 

Forum Lid
op 31 mei 2018

Dan ben je moeilijk te bereiken. Heb je mijn privé e-mail? Op jouw privé mail kwam de mail terug.

 

Misschien wil Jan deze anders even aan je geven. Ik kijk namelijk niet zoveel op het adres waarmee ik me destijds heb aangemeld bij stookforum en dan komt je reactie ook op mijn mobiel binnen. 

 

Admin
op 31 mei 2018

Ik heb Erik zojuist gemaild met jouw gegevens 🙂

Forum Lid
op 31 mei 2018

Dan komt het vast goed. Dank je

 

Crew member
op 31 mei 2018

Kijk maar in je inbox 🙂

 

Forum Lid
op 31 mei 2018

Heb je gemaild. 

Crew member
op 31 mei 2018

Alles werkt weer denk ik 🙂

 

Admin
op 31 mei 2018

Top!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
16 op 3 juni 2018

Hoy,

test,

Ik probeer iets te posten uit het buitenland en het komt niet op het forum, gaat dat niet?

Grts.

 

Forum Lid
op 3 juni 2018

nu lukt het wel 

Admin
op 3 juni 2018

Goedemorgen Dumo, op vakantie?

Gelukkig werkt het!

Forum Lid
op 3 juni 2018

Ja, motor weekend aan de moesel in duitsland.   Kröv.

Forum Lid
op 3 juni 2018

Ik heb net twee posten gedaan in het dunder topic van Kusleon, en ze komen niet te voorschijn op het forum.

Admin
op 3 juni 2018

Dat is raar, ik ga eens zoeken of ze ergens worden tegengehouden door de spam filter. Maar dan zou deze post ook niet kunnen verschijnen. 

Mooie omgeving met de motor, ik ben met de motor een paar keer in cochem geweest.

Admin
op 3 juni 2018

Er staan geen berichten in de wacht, kun je eens uitloggen en dan weer inloggen? 

Forum Lid
op 3 juni 2018
cochemVan Stookforum

Hebben we gisteren, in onze tour opgenomen, prachtige wijn velden op de vallei hellingen daar.

je vraagt je af hoe ze die druiven naar beneden krijgen, ze hebben wel van die speciale karrekes die ze tegen de wanden omhoog trekken, maar toch.

Grts.

 

Forum Lid
op 3 juni 2018
Er staan geen berichten in de wacht, kun je eens uitloggen en dan weer inloggen? Van Stookforum

Ga ik Nu Doen, en mijn pc ook opnieuw opstarten.

Forum Lid
op 3 juni 2018

gedaan,

de posts komen nog niet te voorschijn, ga nog eens proberen.

 

Admin
op 3 juni 2018

Heel raar, geeft hij eers aan dat het gelukt is en vervolgens staat er niets? Ik zie ook niets binnenkomen. Raar dat heg in dit topic wel lukt. Ik ga het ook eens proberen in Leon zn Dunder topic.

Admin
op 3 juni 2018

Vanaf hier doet hij het wel ?

Forum Lid
op 3 juni 2018

Ik heb het juist terug gedaan niks, het was een antwoord op de laatste post van pino,

ik ga het nu proberen met een nieuwe post.

 

Admin
op 3 juni 2018

Nu werkt het zie ik ?

Forum Lid
op 3 juni 2018

Als ik een antwoord geef op de post van pino dan werkt het niet, ik moet een nieuwe post starten, dan werkt het wel,   Raar???

Admin
op 3 juni 2018

Raar inderdaad, geen idee waar het aan ligt….

Forum Lid
op 3 juni 2018

Misschien in de achtergrond een update gekregen? Heb ik ook nog wel eens last van.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 5 november 2018

Het forum heeft vanaf vandaag een SSL certificaat, als het goed is zie je nu HTTPS:// in de URL Balk. De winkel had deze update al eerder, maar het forum gaat nu dus ook via een veilige verbinding.

Het resultaat is nu wel dat Google denkt dat het hele forum niet meer bestaat omdat ze een HTTPS site als een hele nieuwe site zien en zijn de meeste Google verwijzingen verdwenen. Ik ga er van uit dat Google het weer snel oppakt en dat de SSL verbinding uiteindelijk ook zorgt dat het forum nog beter gevonden zal worden. Google straft onveilige sites in de regel af, dus het zou op de lange termijn positief moeten gaan werken.

Crew member
op 5 november 2018

Veiligheid voor alles Jan 😉

Ik denk ook dat het een kwestie van een paar dagen is en dan ziet Google Stookforum weer.

Admin
op 5 november 2018

Ja met de winkel kwam het ook goed. We zijn nu nog deels vindbaar, maar zijn allemaal oude links zonder de S in de url. Ik denk dat er in de loop van de dag steeds meer topics in Google wegvallen en dat het met een paar dagen allemaal weer op peil is.

Forum Lid
op 5 november 2018

Tuurlijk is het certificaat toevoegen alleen maar goed. Denk juist dat google je gaat belonen. Zou een mooie bak zijn als Google juist ging straffen terwijl je investeert in je site dan doet niemand meer een update toch? 

Admin
op 5 november 2018

De 1e S-jes zijn al zichtbaar in Google. De Homepage staat nu als als https en ik zag ook het Kirsch topic al in https voorbijkomen in Google. Het gaat dus vrij snel. Ik denk dat in minder dan een week alles weer als van ouds vindbaar is.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 25 januari 2019

Als ik met iemand contact wil nemen is de tekst in het venster waarin ik mijn bericht kan schrijven bijna onleesbaar. Een heel zacht witgrijze tekst op een vuilwitte achtergrond dus totaal geen contrast en bovendien is het lettertype heel klein. Kan ik dat zelf ergens instellen, en zo ja waar dan.   

Gewoon reageren zoals nu in dit topic is de tekst zwart, voldoende groot en heel goed leesbaar

Forum Lid
op 25 januari 2019

Hier ben ik het helemaal mee eens! Geldt trouwens ook voor het inlogscherm: de naam en het wachtwoord zijn vrijwel onleesbaar. Om typefouten te controleren selecteer ik de tekst, dan krijg je een roze (!) achtergrond en witte letters, dat is nog te lezen.

Dat moet toch makkelijker gemaakt kunnen worden.

Admin
op 25 januari 2019

Ik wou dat dat kon kees, maar helaas is dat niet mogelijk.

Het is al vaak geschreven in dit topic, het is een gekocht softwarepakket en we zijn afhankelijk van de updates van de makers, en die komen dus maar niet.

We moeten er dus mee dealen, het is niet anders.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 9 juli 2019

Ik lees het forum altijd graag op mijn telefoon. Sinds kort staat er bovenaan een groene banner die uitnodigt om de site van stookwinkel te bezoeken. Daardoor zijn de onderliggende knoppen (zoekfunctie en menu) niet aan te klikken. Is het mogelijk om deze banner te verwijderen? Eventueel na een keer klikken op de banner?

Forum Lid
op 9 juli 2019

Hi Juultje, overschakelen op desktopversie op je telefoon en alles is te zien. Doe ik ook anders zit ik met precies het zelfde probleem namelijk

Forum Lid
op 9 juli 2019

Hé Rick, goede tip! Dan zijn de knoppen inderdaad net voldoende zichtbaar om op te klikken. Maar als het lukt geef ik de voorkeur aan de mobiele versie zonder banner. 😉

Admin
op 9 juli 2019

De desktop versie doet het in alle opzichten veel beter dan de mobiele versie. Zo hoef je niet de hele tijd naar de laatste pagina te scrollen, en in veel topics zijn de laatste berichten niet zichtbaar op de mobiele site. 

Maar een wegklikbare balk zou idd ook mooi zijn, ik ga er achteraan 😉

Forum Lid
op 10 juli 2019

Hoe zet ik mijn instelling op desktopversie want ik moet nu altijd voor alles manueel naar de laatste pagina scrollen. Ik werk met Mac van Apple

Forum Lid
op 10 juli 2019

Even screenshots gemaakt. Ik doe het zo.

 

Of via chrome

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juli 2019

Voor de iPhone/iPad gebruikers is dat…..

 

 

pijltje even ingedrukt houden en dan verschijnt de vraag: “vraag om desktopolie”

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juli 2019

Bij android is het de horizontale streepjes onder elkaar aanklikken (met het oranje op de foto) en dan op bureaublad versie .

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juli 2019
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 10 juli 2019

Ik zoek een makkelijke manier om naar de laatste pagina in een gesprek te gaan

Admin
op 10 juli 2019

Dat is dus de methode die hierboven beschreven staat. Een mobiele telefoon of tablet vraagt vaak automatisch de mobiele site op, dat is ergerlijk. Niet alleen het forum maar op veel sites vind ik het lastig. Stel je in je browser in dat je de desktop versie wilt zien kun je met 1 klik naar de laatste pagina en zo het laatste bericht zien.

Forum Lid
op 12 juli 2019

De voorbeelden hier aangehaald kan ik niet nadoen. Op mijn MAC desktop ziet het er zo uit.

 

Crew member
op 12 juli 2019

De voorbeelden zijn ook vanaf smart phones, daar kan het handig zijn om het forum in desktop te bekijken.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 augustus 2019

Zie ik het goed, kan je een posting niet meer corrigeren? Of ben ik al dronken. 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 13 augustus 2019

Overigens zag ik bij de topic het pennetje wel. Maar kon niet aanpassen want de site is traag. Althans dit topic. 

Admin
op 13 augustus 2019

De optie om je reactie aan te passen verdwijnt na een paar minuten. Het is bedoeld om tikfouten aan te passen.

Crew member
op 13 augustus 2019

Als je je net geplaatste post aanpast en je klikt op de blauwe “antwoord” knop… en je ziet dat het resultaat nog niet helemaal ok is, lukt het vaak niet om weer het “bewerken pennetje”aan te klikken.(reageert niet). 
Refresh dan de pagina en klik dan weer op het pennetje. Dan kan je weer in je post komen. Dit werkt tot 3 tot 5 minuten na het nieuw posten van je bericht.
Op laptop refresh: functietoets “F5”.

Ook kom je veel TE grote afbeeldingen tegen die de forumsoftware niet “pikt”.
Probeer foto instellingen met iets minder hoge resolutie.
En als het dan toch nog niet helemaal is gelukt, geen probleem:
dan fixen de admin’s het alsnog voor je.

Forum Lid
op 13 augustus 2019

De optie om je reactie aan te passen verdwijnt na een paar minuten. Het is bedoeld om tikfouten aan te passen.

Van Stookforum

Ik maak er overigens vaak gebruik van. Denk oja, toch nog effe erbij. Taalvouten boeien met niet zo of het moet echt te erg zijn. Maar dat pennetje zou best wat langer mogen blijven staan. Bijv. 10 minuten. Misschien simpel in te regelen. 

Crew member
op 13 augustus 2019

Mee eens, gaat de kwaliteit van het forum zeker te goede komen.
Software matig is het een hele operatie om dat te fixen maar wie weet?

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Denk ook dat 10 minuten moet kunnen want langer heeft geen zin anders reageren mensen op iets wat er niet meer staat. Maar tikfouten, aanvullingen maar ook zeker het wijzigen van de toon als je nog eens overlees,

of de toon wel past in het “ debat” zullen wel maar zeggen. Anders staat het er. 

Crew member
op 13 augustus 2019

Lum, het is vaak te grappig om te deleten als je teut en in de olie bent 😉 😉

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Dan ben jij op dat moment ook zeker stoned en dronken?

Nee serieus, lees wel eens terug en dank ik godverdomme wat ben ik toch weer een lul geweest. Maar ja, het is ook maar wie er aanstoot neemt he. Toch? Zeg ook wel eens tegen mijn moeder “ is toch humor” krijg ik een zure bitch terug. “ ik vind dat geen humor Lummel”. 

Zo nu weten jullie waarom ik alcoholist, verslaafde (vooral sex) en “ verward hahaha”  ben geworden. Zo nu aan mijn 4e blikje vandaag. De olie lonkt. 

Crew member
op 13 augustus 2019

Hahaha Cheers man!! 😉

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Ja ja je bent goed bezig,Lummel.en met een slok op achter het tablet maakt het vaak nog leuker,en als er iets komt te staan dat wat hatelijk zou over komen,ik weet wie het schrijft,en het niet zo bedoeld.ik denk de meeste van ons.

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Heb net 3 jaar oude olie genomen. Geen idee hoe de werking nog is. Smaak is goed. Weet ook niet welke soort het was. Dus ik zal wel zien of stoned of high wordt. Terwijl ik dit type voel ik hem al. Fuck dit wordt een high. Pfff wordt het weer zo’n dag. Blijf maar goed modereren hahahah. Dronken en high zie ik overal de humor van in, normaal ook wel maar kan ik me doorgaans beter inhouden. 

 

Enfin laat hem effe inknallen en YouTube. 

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Met een slok op achter het tablet maakt het vaak nog leuker,en als er iets komt te staan dat wat hatelijk zou over komen,

Van ChrisV

Precies dat maakt maakt reageren op een forum soms wel lastig. We kennen elkaar nu een beetje dankzij de BBQ’s,

er is geen kok die naar alle smaken kan koken en dat geldt ook op een forum. Maar de zuurste winnen vaak.

Kijk naar moslims. Doe verontwaardigd en beledigd en je hebt de halve wereld gewonnen. Alleen niet bij mij. Maar he, moest ik ook eerst alcoholist en verslaafd voor raken ( nee geen farmacie en toch verslaafd). Maar ja ben ik ook aan voedsel, water en genegenheid. Ik word weer high. Merk het. Ga ouwehoeren. En de rit is pas net begonnen. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 13 augustus 2019

Weet niet of het aan mij ligt maar ik vind het forum de laatste tijd zeer traag reageren. Zowel op de mobiel als op de pc. Hebben meer mensen hier last van?

Crew member
op 13 augustus 2019

Klopt Marca. Vooral als in een topic veel foto’s staan dan duurt het inladen lang.
Bijvoorbeeld ChrisV topic2000 moonshine bevat veel plaatjes maar is toch redelijk snel.
Ik denk dat dit komt doordat de afbeeldingen (whatsapp images) niet zo veel resolutie hebben en dus vlot te laden zijn voor de forumsoftware.

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Klinkt logisch maar ik heb bij bijna alle topics ( ook met bijna geen foto’s erin) dat het laden wat lang duurt, eerst ging het een stuk rapper voor me gevoel

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Klopt maar daar kan Jan op dit moment ook niks aan doen, hij is op vakantie, dus we hebben wat meer geduld nodig.

 

Maar mijn ervaring is dat een reset van de server ook enorm kan helpen. Ben je een minuut of 10 offline en dat moet in ons geval het hostingbedrijf doen. Maar als de server waar mijn bedrijf en ook Lummelientje op draait te traag wordt doet mijn hostingbedrijf als een eerste een herstart en verdomd het werkt vaak. 

 

Het is maar een tip. 

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Was meer een aandachtspuntje, snap dat Jan er nu weinig aan kan doen. Die moet lekker genieten van zijn welverdiende vakantie! 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 13 augustus 2019

Ik ervaar hetzelfde marca

Forum Lid
op 13 augustus 2019

Ik ook maar stoort mij niet,ik heb veel geduld.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 7 dagen geleden

Mocht je nou een bestaande foto van internet hier willen afbeelden, zonder deze eerst te downloaden en dan uploaden naar stookforum kan je dat doen als volgt:

Klik rechtermuisknop op het betreffende plaatje en selecteer koppelingslocatie kopiëren.
Dan kan je die rechtstreeks in je post plakken.
Dingetje: lukt niet altijd en als de url wordt gewijzigd, verplaatst of gewist is de afbeelding van stookforum af.
Soms kunnen er kopie rechten liggen op content.

 

Crew member
5 dagen geleden

YOUTUBE FILMPJES plaatsen…ook zo’n crime als je niet weet hoe je die als player in stookforum zet. Hier gaan we:

Als je een youtube link plaatst, zorg dat die juist niet aanklikbaar is(link verwijderen button, mocht je hem per ongeluk toch ge ëntert”hebben) en zet hem in een aparte regel, zonder tekst van jou “in de buurt”. Dan wordt de “YT player” in stookforum wel afgebeeld en direct aanklikbaar om af te spelen voor de forumleden..
Meest succesvolle methode: plak alleen de youtube url in een post, NIET OP ENTER  en druk meteen op de blauwe antwoord post-knop. Dan gaat het meteen goed.
Dan doe je je verhaaltje over de video in een post er onder.

Crew member
5 dagen geleden

Microsoft heeft net een nieuwe update uitgebracht en laat de win10 gebruiker achter met een zoekbalk naast de startknop.
Ben jij ook een pc autist en wil je het graag houden bij zoals het was:

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren