Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

Geupdate 6 dagen geleden in Spirits
15 op 28 januari 2020

Een lekkere whiskey maken maar dan op een manier van het platte land zoals het rond 1800 wel werd gedaan .

filmpje in 2 delen .

Deel 1 beslag maken .

 

 
  • Geliked door
  • Nimrax
  • RuMo
  • Alchemist
  • DeWitteLinde
  • @ndré
  • +1
Antwoord
5 op 28 januari 2020

:-)) genieten

Forum Lid
op 28 januari 2020

Wederom een interessant filmpje, dat geeft toch weer het idee dat ze vroeger toch al deze godendrank wisten te maken. Mooi om te zien hoe andere grondstoffen die wij gewend zijn, zoveel invloed hebben.

Forum Lid
op 28 januari 2020

t is jammer dat veel dingen in vergetelheid raken Nick .
Deze manier van werken met grondstoffen zit waarschijnlijk niet voldoende commercieel gewin in .
over paar weken maar de ketel van de kast .
Ook maar in oude ketel overhalen Denk ik .

Forum Lid
op 28 januari 2020

Vergetelheid is de keerzijde van vooruitgang. Ik weet niet of het puur commercieel gewin is, smaken van de klandizie veranderen door de jaren. Het moet goedkoper en toegankelijker, ik denk dat als je de smaken van vroeger van bijvoorbeeld Whisky nu laat proeven aan mensen dat een kleine groep het maar waardeert, waarschijnlijk meer vanwege het nostalgische dan echt de smaak waarderen.

Forum Lid
op 28 januari 2020

Mensen wennen aan de smaken die de industrie hun bied . De eenheids worst .
De Nespresso en de echte smaak van koffie wordt vergeten .de tomaat uit de kassen gekweekt op steenwol en druppelende chemicaliën om zo snel mogelijk gewicht te krijgen . En we vergeten zo langzamerhand hoe een echte tomaat hoort te smaken . En proeft men de echte tomaat dan is de reactie ” ja die op de hamburger van MacDonalds smaakt toch anders ‘

Forum Lid
op 29 januari 2020

Ha! Feit!, en toch zijn er nog een paar puristen. Want wat kan ik genieten van ree uit het bos, rund uit het vechtdal, snoekbaars zelf gevangen,  rabarber uit een volkstuintje of tomaat van de buurvrouw, mijn eigen gekweekte sla. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 januari 2020

SORRY TROUWENS VOOR EVENTUELE TYPE FOUTEN IN TEXTEN  IN FILMPJE >
ALLES IS GEMAAKT OP EEN TELEFOON. Klein toetsenbord 

DIKKE VINGERS

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 januari 2020

Leuk filmpje! Mis wel je commentaar! 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 5 februari 2020

Leuk om een keer te proberen :). wat is het gewicht van de granen en hoeveel liter mash heb je uiteindelijk?

Forum Lid
op 5 februari 2020

Ik heb 4,5 kilo Gierst en 1,5 kilo rogge .
500ml vloeibaar gist uit o.a. kook ,schillen en karnemelk .
Totaal 25 liter staat te vergisten .

Forum Lid
op 12 februari 2020

dankjewel!

Forum Lid
op 12 februari 2020

@Robinhvm Let wel op dat je een goed gistcultuur hebt .
Ik gebruik een zelfgemaakt gist uit kool, schillen en karnemelk fermentatie dus bevat naast lactobasillus ook wilde gisten en andere micro organismen .
bakkers gist of een still spirit maar ook mangrove jack whiskey gist heeft hier wel moeite mee .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 februari 2020

Wat leuk! Txs!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 6 dagen geleden

Voor velen zal dit er raar uitzien zeker betreft kleur maar toch ruikt dit zeer sterk naar een ale .
De basis voor een whiskey uit gierst is bijna voltooid.
Is nog wat koolzuur aanwezig .
ik ga nu de ton warmer zetten .
Zaterdag de ketel maar van zolder

.

Forum Lid
6 dagen geleden

ziet er voor mij bijzonder uit maar vind het een zeer cool project! Ga ik ooit nadoen. leuk. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren